Προς το περιεχόμενο

Αφαίρεση φιμε απο το πίσω παρμπρίζ

FilipIoannidis

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλημέρα! Εχω ένα toyota avensis 2000, και ο πρώτος ιδιοκτήτης είχε τοποθετήσει μεμβράνη στο πίσω παρμπρίζ. Αυτη η μεμβράνη σε αρκετα σημεία έχει σκάσει, και επίσης πρέπει να την βγάλω ώστε να βάλω στην συνέχεια νανοκεραμικη μεμβράνη. Αρκετά άτομα μου είπαν όμως, πως άπαξ γίνει προδοσθεισ να βγει, θα χαλασουν σίγουρα οι αντιστάσεις του παρμπρίζ,και έτσι δεν θα μείνουν αντιστάσεις στο τέλος. Ισχύει κάτι τέτοιο, ή απλά πρέπει να ασχοληθεί ξαποιος απόλυτα έμπειρος με μεράκι? 

Επεξ/σία από FilipIoannidis
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

9 λεπτά πριν, FilipIoannidis είπε

Καλημέρα! Εχω ένα toyota avensis 2000, και ο πρώτος ιδιοκτήτης είχε τοποθετήσει μεμβράνη στο πίσω παρμπρίζ. Αυτη η μεμβράνη σε αρκετα σημεία έχει σκάσει, και επίσης πρέπει να την βγάλω ώστε να βάλω στην συνέχεια νανοκεραμικη μεμβράνη. Αρκετά άτομα μου είπαν όμως, πως άπαξ γίνει προδοσθεισ να βγει, θα χαλασουν σίγουρα οι αντιστάσεις του παρμπρίζ,και έτσι δεν θα μείνουν αντιστάσεις στο τέλος. Ισχύει κάτι τέτοιο, ή απλά πρέπει να ασχοληθεί ξαποιος απόλυτα έμπειρος με μεράκι? 

Καλημέρα φίλε μου,

Σε Smart 451 που αφαιρέθηκε η παλιά και μπήκε νέα φιμέ μεμβράνη, δεν υπήρξε πρόβλημα με τις αντιστάσεις.

Απλά έγινε με μεγάλη προσοχή από τον εγκαταστάτη.

Θα σου πρότεινα να βρεις έναν έμπειρο εγκαταστάτη στην περιοχή σου, για να γίνει σωστή δουλειά, χωρίς προβλήματα.

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το περασα το δραμα αυτο σε Hyundai Accent, το οποιο ακομα και χωρις την σκασμενη μεμβρανη, δυσκολα βλεπεις πισω. 

Δοκιμασα οτι ειχα βρει στο ιντερνετ, θερμο αερα, σαπουνονερα, ξυραφια κτλ... τιποτα. Αν η μεμβρανη εχει κλεισει κατι δεκαετιες πανω, μονο με εναν τροπο βγαινει. Αμμωνια και ωρες τριψιμο, γιατι μετα βγαινει σε κομματακια! Οσο και να προσπαθησεις, ειδικα αμα ειναι και τοσο καιρο οι αντιστασεις, οι περισσοτερες θα χαλασουν. 

Επεξ/σία από kostas_anes

42 λεπτά πριν, nikos_k1 είπε

Καλημέρα φίλε μου,

Σε Smart 451 που αφαιρέθηκε η παλιά και μπήκε νέα φιμέ μεμβράνη, δεν υπήρξε πρόβλημα με τις αντιστάσεις.

Απλά έγινε με μεγάλη προσοχή από τον εγκαταστάτη.

Θα σου πρότεινα να βρεις έναν έμπειρο εγκαταστάτη στην περιοχή σου, για να γίνει σωστή δουλειά, χωρίς προβλήματα.

Πόσο χρονών ήταν η μενβρανη? Οι αντιστάσεις ήταν εσωτερικές και σένα έτσι? 

Η νανοκεραμικη επίστρωση μπαίνει απέξω. Η μεμβράνη είναι εσωτερικά. 

Αρκετή προσπάθεια με βενζίνη καθαρισμού, και δεν θα χρησιμοποιήσεις καθόλου εργαλεία ξυράφια κλπ.

5 λεπτά πριν, tzotzo είπε

Η νανοκεραμικη επίστρωση μπαίνει απέξω. Η μεμβράνη είναι εσωτερικά. 

Αρκετή προσπάθεια με βενζίνη καθαρισμού, και δεν θα χρησιμοποιήσεις καθόλου εργαλεία ξυράφια κλπ.

Δεν πρόκειται να το κάνω εγώ, θα πάω σε ειδικό, απλα μη πάω τσάμπα και χαλασουν οι αντιστάσεις έτσι και αλλιώς 

2 ώρες πριν, FilipIoannidis είπε

Δεν πρόκειται να το κάνω εγώ, θα πάω σε ειδικό, απλα μη πάω τσάμπα και χαλασουν οι αντιστάσεις έτσι και αλλιώς 

Κανένας δεν θα σου δώσει εγγυήση ότι μπορεί να την αφαιρέσει χωρίς να κάνει ζημιά.

Θα σου πει να πάρεις εσύ το ρίσκο.

Εγώ σε αντίστοιχη περίπτωση σε όποιον κ αν ρώτησα όλοι μου έλεγαν ότι υπάρχει πιθανότητα να χαλάσουν οι αντιστάσεις. Ένας μάλιστα μου είπε ότι αφού έχω Θραύση κρυστάλλων να το σπάσουμε.

Τελικά, επειδή εγώ ήθελα να  τις αφαιρέσω από όλα τα παράθυρα και το κόστος που μου έδιναν ήταν άνω των 100 ευρώ, αγόρασα μια μεταλλική ξύστρα και με αρκετό wd40  τις έβγαλα μόνος μου.

Στο πίσω παρμπρίζ συγκεκριμένα αφού ξεκόλλησα μια άκρη ψεκαζα ανάμεσα στην μεμβράνη κ το παρμπρίζ και σιγά σιγά την έβγαλα χωρίς να πάθουν το παραμικρό οι αντιστάσεις.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ίδια ακριβώς περίπτωση με σκασμένο φιμέ πίσω αφαιρέθηκε η μεμβράνη χωρίς το παραμικρό πρόβλημα και τοποθετήθηκε νέα από έμπειρο εγκαταστάτη.

Προχώρα το και μην φοβάσαι τίποτα ακόμα και στην περίπτωση που καταστραφούν οι αντιστάσεις έχεις την επιλογή να το σπάσεις εντελώς και να το αντικαταστήσεις με νέο.

Επεξ/σία από Moron

7 ώρες πριν, FilipIoannidis είπε

Αν κοπει η αντισταση σε καποιο σημειο δεν λειτουργει ολοκληρο το κυκλωμα και δεν επισκευαζεται.
Εχω δει μερικους να κανουν  αυτη τη ζημια στο βγαλσιμο μεμβρανης,  και να αλλαζουν τελικα παρμπριζ.
Επικινδυνο σπορ.

1 ώρα πριν, ringboy είπε

Αν κοπει η αντισταση σε καποιο σημειο δεν λειτουργει ολοκληρο το κυκλωμα και δεν επισκευαζεται.
Εχω δει μερικους να κανουν  αυτη τη ζημια στο βγαλσιμο μεμβρανης,  και να αλλαζουν τελικα παρμπριζ.
Επικινδυνο σπορ.

Δεν ισχυει αυτο, τουλαχιστον στο Accent. Μονο το επι μερους "καλωδιο" που κοβεται δεν λειτουργει, τα αλλα λειτουργουν κανονικα.

10 ώρες πριν, FilipIoannidis είπε

Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις... Αύριο θα ανεβασω και φωτογραφίες για να δείτε τι εννοώ.. Αν επίσης έχει κανεισ να προτείνει καποιον καλό στην Αθήνα που να βγάζει / βάζει μεμβράνες, ας μού πει.. 

12 ώρες πριν, FilipIoannidis είπε

Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις... Αύριο θα ανεβασω και φωτογραφίες για να δείτε τι εννοώ.. Αν επίσης έχει κανεισ να προτείνει καποιον καλό στην Αθήνα που να βγάζει / βάζει μεμβράνες, ας μού πει.. 

Εγω ειχα παει στην Llumar στην γλυφαδα, μου ειχαν ξηλωσει οδηγου συνοδηγου και μου βαλαν αλλες χωρις προβλημα, αλλα εκει δεν εχει αντιστασεις.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...