Προς το περιεχόμενο

192gb σε Asus x670e prime με 7900x?

@topos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Όπως φαινετε και από την υπογραφή μου, έχω ήδη 96gb ram(τρέχει stable expo+ ρυθμίσεις του buildzoid).

Υπάρχουν ωστοσο κάποιες φορές που την γεμιζω και σκέφτομαι να πάρω άλλο ένα ίδιο kit 96gb ώστε να την φτάσω στα 192gb και να κλείσω με το θέμα ram.

Δεν μου είναι απόλυτα απαραίτητη, αλλά σκέφτομαι το ενδεχόμενο μήπως στο μέλλον δεν μπορώ να ξαναβρώ το ίδιο κιτακι.

Η ερώτηση είναι-> θα τρέχουν τα 192gb stable σε καλουτσικες- ταχύτητες (π.χ στα ~5600) η θα πάει στα 3600 που είναι και το default?

Θα βοηθούσε μια αναβάθμιση σε 9x00 όσο αφορά αυτό το κομμάτι?

Επεξ/σία από @topos
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Από αυτά που έχω διαβάσει online - και έχω διαβάσει αρκετά - στους περισσότερους πέφτει στα 3600. Και εγώ 96gb ram έχω αλλά σε mini ITX μητρική (B650e Aorus Ultra) οπότε και να ήθελα δεν μπορώ να βάλω άλλα.

Αναβάθμιση θα βοηθούσε κάπως σε 9X00, είχε κάνει και ο Wendel από το Level1Techs πειράματα (δεν θυμάμαι το βίντεο) και είχε πει ότι με 9Χ000 CPU και X870 παίζανε 192gb στα 4800mhz.

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 hours ago, PadPoet said:

Από αυτά που έχω διαβάσει online - και έχω διαβάσει αρκετά - στους περισσότερους πέφτει στα 3600. Και εγώ 96gb ram έχω αλλά σε mini ITX μητρική (B650e Aorus Ultra) οπότε και να ήθελα δεν μπορώ να βάλω άλλα.

Αναβάθμιση θα βοηθούσε κάπως σε 9X00, είχε κάνει και ο Wendel από το Level1Techs πειράματα (δεν θυμάμαι το βίντεο) και είχε πει ότι με 9Χ000 CPU και X870 παίζανε 192gb στα 4800mhz.

Θα τον τσεκαρω τον Wendel.

Spoiler

Αλλα μάλλον δεν θα προχωρήσω εάν δεν είναι "σιγουρακι" το ~5200 -που δεν είναι ουτε κοντά από ότι καταλαβαίνω..- γιατί στο τέλος της μέρας σε καθημερινη χρήση θα είναι σημαντικά πιο αργό το pc μου.

-Εκτός και αν ο όγκος δουλειάς μου αλλάξει και πιάνω 96gb αρκετα συχνοτερα-

Επεξ/σία από @topos

1 hour ago, @topos said:

Θα τον τσεκαρω τον Wendel.

Hide contents

Αλλα μάλλον δεν θα προχωρήσω εάν δεν είναι "σιγουρακι" το ~5200 -που δεν είναι ουτε κοντά από ότι καταλαβαίνω..- γιατί στο τέλος της μέρας σε καθημερινη χρήση θα είναι σημαντικά πιο αργό το pc μου.

-Εκτός και αν ο όγκος δουλειάς μου αλλάξει και πιάνω 96gb αρκετα συχνοτερα-

Τι δουλεύεις; Video? AI? Εγώ για βίντεο πήρα 96gb ram.

17 hours ago, PadPoet said:

Και εγώ πάνω κάτω αυτά δουλεύω. Καλά θα είσαι με 96gb ram.

Κατά 85% των περιπτωσεων όντως καλά είμαι με τα 96gb, και εάν είναι να χάσω 30-40% από Mt/s μάλλον δεν αξίζει ακόμα να πάω σε 192gb.

Οπότε το βάζω σε pause και το ξαναβλεπω όταν βγει η επόμενη σειρά 10x00(η όπως αλλιώς λέγετε) μπας και έχουν καλύτερο ελεγκτή μνήμης μαζί με κάποιο boost που ίσως δώσουν σε επιδοσεις(αλλά γενικά δεν έχω παραπονο απο τον 7900x όσο αφορά επιδόσεις/cores).

Επεξ/σία από @topos
  • Like 1

2 hours ago, @topos said:

Κατά 85% των περιπτωσεων όντως καλά είμαι με τα 96gb, και εάν είναι να χάσω 30-40% από Mt/s μάλλον δεν αξίζει ακόμα να πάω σε 192gb.

Οπότε το βάζω σε pause και το ξαναβλεπω όταν βγει η επόμενη σειρά 10x00(η όπως αλλιώς λέγετε) μπας και έχουν καλύτερο ελεγκτή μνήμης μαζί με κάποιο boost που ίσως δώσουν σε επιδοσεις(αλλά γενικά δεν έχω παραπονο απο τον 7900x όσο αφορά επιδόσεις/cores).

Ακριβώς. Και εγώ με αυτή την λογική θα κινηθώ :)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...