donkeykong0 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2024 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2024 Είχα δει κάτι διαφημιζόμενα σαιτ από το google όπου ισχυρίζονται ότι θα μου δωθεί ένα ποσό επιδόματος για κάθε ώρα που θα παρακολουθώ το προγράμμα. Ως άνεργος 21χρονος, είχα σπαταλήσει τον χρόνο μου με τις αιτήσεις IEK/ΟΑΕΔ και δεν μπορώ να εγγραφθώ σε αυτές τις σχολές πλέον (είχα αργήσει). Τι λέτε, είναι καλό alternative αυτό το πρόγραμμα για άνεργους ή να περιμένω να ανοίξουν οι εγγραφές για ΙΕΚ/ΟΑΕΔ? Άκουσα ότι διδάσκει επίσης blue-collar εργασίες (υδραυλικός/ξυλουργός 150 ώρες θεωριτικού κομματιού και 300 ώρες πρακτικής άσκησης)
SciManiac Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) Στις 30/10/2024 στις 10:39 ΜΜ, donkeykong0 είπε Είχα δει κάτι διαφημιζόμενα σαιτ από το google όπου ισχυρίζονται ότι θα μου δωθεί ένα ποσό επιδόματος για κάθε ώρα που θα παρακολουθώ το προγράμμα. Ως άνεργος 21χρονος, είχα σπαταλήσει τον χρόνο μου με τις αιτήσεις IEK/ΟΑΕΔ και δεν μπορώ να εγγραφθώ σε αυτές τις σχολές πλέον (είχα αργήσει). Τι λέτε, είναι καλό alternative αυτό το πρόγραμμα για άνεργους ή να περιμένω να ανοίξουν οι εγγραφές για ΙΕΚ/ΟΑΕΔ? Άκουσα ότι διδάσκει επίσης blue-collar εργασίες (υδραυλικός/ξυλουργός 150 ώρες θεωριτικού κομματιού και 300 ώρες πρακτικής άσκησης) Λογικά αναφέρεσαι σε προγράμματα τύπου τρίμηνης διάρκειας με θεωρητική κατάρτιση και ενδεχομένως κάποια πρακτική σε εταιρείες. Αναλαμβανονται από ΚΕΚ και στο τέλος περνάς από εξέταση για να πάρεις μια "επαγγελματική πιστοποίηση" και δίνεται ένα εκπαιδευτικό επίδομα το οποίο όμως αργεί. Επειδή στο παρελθόν παρακολούθησα τέτοια προγράμματα (και στην περίπτωσή μου το επίδομα άργησε χαρακτηριστικά πολύ) έχω να πω ότι δεν ήταν κάτι το ιδιαίτερο, μια απλή προσθήκη στο βιογραφικό και τίποτα άλλο. Οι σπουδές σε ΣΑΕΚ της ΔΥΠΑ (πρώην ΙΕΚ του ΟΑΕΔ) θεωρώ ότι είναι πολύ πιο "legit" σπουδές καθώς μιλάμε για οργανωμένα προγράμματα σπουδών που οδηγούν σε κανονικό πτυχίο (Συγκεκριμένα αναφέρομαι στις εξετάσεις πιστοποίησης του ΕΟΠΠΕΠ). Για να δώσουμε πιο ακριβείς πληροφορίες ωστόσο, θα βοηθήσει αν αναφέρεις συγκεκριμένα σε ποιο πρόγραμμα ανέργων αναφέρεσαι, καθώς μπορεί κάποια πράγματα να έχουν αλλάξει σε σχέση με αυτά που περιέγραψα παραπάνω. Επεξ/σία 2 Νοεμβρίου 2024 από SciManiac
Neptu Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2024 Στις 30/10/2024 στις 10:39 ΜΜ, donkeykong0 είπε Είχα δει κάτι διαφημιζόμενα σαιτ από το google όπου ισχυρίζονται ότι θα μου δωθεί ένα ποσό επιδόματος για κάθε ώρα που θα παρακολουθώ το προγράμμα. Ως άνεργος 21χρονος, είχα σπαταλήσει τον χρόνο μου με τις αιτήσεις IEK/ΟΑΕΔ και δεν μπορώ να εγγραφθώ σε αυτές τις σχολές πλέον (είχα αργήσει). Τι λέτε, είναι καλό alternative αυτό το πρόγραμμα για άνεργους ή να περιμένω να ανοίξουν οι εγγραφές για ΙΕΚ/ΟΑΕΔ? Άκουσα ότι διδάσκει επίσης blue-collar εργασίες (υδραυλικός/ξυλουργός 150 ώρες θεωριτικού κομματιού και 300 ώρες πρακτικής άσκησης) συγκρίνεις ανόμοια πράγματα. Στις σχολές ΙΕΚ/ΟΑΕΔ θα πας για να μάθεις συγκεκριμένα πράγματα και να μπορείς να δουλέψεις μετά σε αυτόν τον τομέα. Τα διάφορα voucher που βγαίνουν κατα καιρούς (νομίζω και τώρα τρέχουν) είναι μια αρπαχτή για να πάρεις 500-1000€. Να το βλέπεις έτσι. Υποτίθεται μαθαίνεις κάποια πράγματα αλλά στην ουσία ελάχιστοι ενδιαφέρονται, ούτε οι μαθητές, ούτε οι καθηγητές. Όλοι το βλέπουν σαν αρπαχτή. Υπάρχει και η πιθανότητα αν το πρόγραμμα περιλαμβάνει και εργασία, κάποια επιχείρηση να σε κρατήσει και μετά. Η πιθανότητα είναι μικρή. Έχω παρακολουθήσει τέτοια προγράμματα. Τα λεφτά αργούνε λίγο αλλά θα τα πάρεις
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα