J0hn82 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 12 λεπτά πριν, cat1967 είπε Συμπίεση και αποσυμπίεση σημαίνει καθυστέρηση. Θαύματα μόνον στα παραμύθια. Μην αντιδράτε μόνο για την αντίδραση… Memory compression χρησιμοποιούν όλα τα λειτουργικά και δεν υπάρχει κανένα θέμα καθυστέρησης. Το Linux από το 2008 (zram), macOS από το 2013, Windows από το 2015… https://en.wikipedia.org/wiki/Virtual_memory_compression 3
JimGer Δημοσ. 31 Οκτωβρίου Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 13 hours ago, Bil79 said: Μα γιατι? Αφου οι ειδικοι applologists του insomnia ηταν ξεκαθαροι οτι τα 8GB RAM ειναι αρκετΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ!!! Υ.Γ. Λυπαμαι αυτους μου εμειναν με το "μουτζουρη"(8GB models) στα χερια. Θα τα σκοτωνουν 4-5 κατοσταρικα και δεν θα τα παιρνει κανεις... Εγώ πάντως πήρα πριν 2 βδομάδες το Μ2 15άρι με 8gb ram ξέροντας ότι έρχονται τα 16άρια. Καλό θα ήταν να δω να πουλιούνται 4 και 5 κατοστάρικα M series air εδώ. Έχεις χρησιμοποιήσει ποτέ? Γιατί για μεταφερόμενο λαπτοπ με μεγάλη οθόνη και απίστευτη μπαταρία απλά δεν υπήρχε άλλο (σε κοντινά λεφτά τουλάχιστον). Η σειρά 200 (νομίζω λέγεται) των intel ακόμα δεν έχει έρθει να δούμε και τα snapdragon laptops είναι πανάκριβα (Ειδικά το surface της ms). Από ταχύτητα πάει σφαίρα για αυτό που το πήρα. Δηλαδή λίγο προγραμματισμό για fun με pycharm και browsing. Η μπαταρία είναι απίστευτη. Προφανώς περισσότερα giga καλύτερα αλλά μέχρι εκεί. Σε απλές καταστάσεις δεν νομίζω να βλέπεις σοβαρή διαφορά
cat1967 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 24 λεπτά πριν, J0hn82 είπε Μην αντιδράτε μόνο για την αντίδραση… Memory compression χρησιμοποιούν όλα τα λειτουργικά και δεν υπάρχει κανένα θέμα καθυστέρησης. Το Linux από το 2008 (zram), macOS από το 2013, Windows από το 2015… https://en.wikipedia.org/wiki/Virtual_memory_compression Φυσικά και υπάρχει καθυστέρηση. Το γράφει και το λινκ που έβαλες. 1
petran1790 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 48 λεπτά πριν, cat1967 είπε Συμπίεση και αποσυμπίεση σημαίνει καθυστέρηση. Θαύματα μόνον στα παραμύθια. Δεν βλεπουμε καμια καθυστερηση εμεις παντως στην πραξη... Ισα ισα το αντιθετο.. παταει κατω αρκετα... Οποτε μαλλον κατι εχουν κανει καλα εκει... 1
katehaki Δημοσ. 31 Οκτωβρίου Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 24 λεπτά πριν, cat1967 είπε Φυσικά και υπάρχει καθυστέρηση. Το γράφει και το λινκ που έβαλες. Σε μηχανήματα που δεν έχουν αρκετή επεξεργαστική ισχύ ναι θα υπήρχε θέμα και θα ήταν πρόβλημα. Αλλά εδώ νομίζω μιλάμε για επεξεργαστές M που ακόμα και στο M1 δύσκολο να βρεις καθυστέρηση. 1
MrVOID Δημοσ. 31 Οκτωβρίου Δημοσ. 31 Οκτωβρίου Διαβάζω ότι να 'ναι. Ο αύξηση της μνήμης έγινε γιατί είναι απαίτηση όλων των on-device ML λογισμών (βλ. Apple Intelligence). 1
medidia Δημοσ. 31 Οκτωβρίου Δημοσ. 31 Οκτωβρίου Μια χαρά είναι τα 8gb για casual χρήση και δουλειές γραφείου. Πολύ πιο χρήσιμο θα ήταν τα αρχικά μοντέλα να αρχίζανε με 512gb δίσκο. 1 1
Super Moderators Thresh Δημοσ. 31 Οκτωβρίου Super Moderators Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 10 minutes ago, medidia said: Μια χαρά είναι τα 8gb για casual χρήση και δουλειές γραφείου. Πολύ πιο χρήσιμο θα ήταν τα αρχικά μοντέλα να αρχίζανε με 512gb δίσκο. Ωπα ωπα, θες να φαλιρίσει η Apple? Δεν γίνεται να τα δώσει και τα 2 μαζί στο βασικό μοντέλο, στους Μ5 αυτό... 5
Super Moderators billdanos Δημοσ. 31 Οκτωβρίου Super Moderators Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 12 minutes ago, Thresh said: Ωπα ωπα, θες να φαλιρίσει η Apple? Δεν γίνεται να τα δώσει και τα 2 μαζί στο βασικό μοντέλο, στους Μ5 αυτό... Έχω ανοίξει το μπλοκάκι μου και σημειώνω τα ονόματά σας. Μετά θα τα στείλω στην Apple και θα σας βάλει στη μαύρη λίστα. Μόνο με CoPilot θα παίζετε, θα δείτε τι θα πάθετε! 3
korakios Δημοσ. 31 Οκτωβρίου Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 14 ώρες πριν, Bil79 είπε πολλοι αν ψαξεις θα δεις οτι ελεγαν οτι τα 8GB ειναι υπεραρκετα για "απλες" εργασιες. Τωρα για ποιο λογο να πληρωσει κανεις 1000-1200 ευρω τουλαχιστον για να κανει browsing, να βλεπει youtube και να μπαινει στο instagram ειναι κατι που μονο αυτοι μπορουν να απαντησουν... Γιατί είναι αθόρυβο ,δεν είναι windows και κόλλα με iPhone/ipad όσο για τα 8G όντως υπεραρκετά για χομπίστες και επεξεργασία μουσικής/βιντεο/φωτο
tapitas Δημοσ. 31 Οκτωβρίου Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 50 λεπτά πριν, medidia είπε Μια χαρά είναι τα 8gb για casual χρήση και δουλειές γραφείου. Πολύ πιο χρήσιμο θα ήταν τα αρχικά μοντέλα να αρχίζανε με 512gb δίσκο. Συμφωνώ, ακόμα και με windows που έχω με 8gb κάνεις μια χαρά browsing, YouTube και τέτοια
mastermind88 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου Δημοσ. 31 Οκτωβρίου Όχι ρε φίλε. Ούτε ένα μήνα δεν έχει που το πήρα το air m3 για την γυναίκα μου ..
Dimitris_1981 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 4 ώρες πριν, Digital-Entity είπε Βλέπω πλέον ότι οι τιμές είναι πιο προσιτές τώρα Ultra 5 Series 2 τιμή Dell Γερμάνια (λιγότερο ΦΠΑ). Σε αυτή την κατηγορία τσούζει. Αν θες πλαστικό σασί, χάλια ήχο κτλ βρίσκεις και στα 1000€ Αναφορά σε κείμενο
ardi21 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου Δημοσ. 31 Οκτωβρίου Με βάση κάποια σχόλια εδώ η Apple μάλλον θα έπρεπε να δωσει και επιλογή για 4GB. 1
Bil79 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 4 ώρες πριν, JimGer είπε Εγώ πάντως πήρα πριν 2 βδομάδες το Μ2 15άρι με 8gb ram ξέροντας ότι έρχονται τα 16άρια. Καλό θα ήταν να δω να πουλιούνται 4 και 5 κατοστάρικα M series air εδώ. Έχεις χρησιμοποιήσει ποτέ? Γιατί για μεταφερόμενο λαπτοπ με μεγάλη οθόνη και απίστευτη μπαταρία απλά δεν υπήρχε άλλο (σε κοντινά λεφτά τουλάχιστον). Η σειρά 200 (νομίζω λέγεται) των intel ακόμα δεν έχει έρθει να δούμε και τα snapdragon laptops είναι πανάκριβα (Ειδικά το surface της ms). Από ταχύτητα πάει σφαίρα για αυτό που το πήρα. Δηλαδή λίγο προγραμματισμό για fun με pycharm και browsing. Η μπαταρία είναι απίστευτη. Προφανώς περισσότερα giga καλύτερα αλλά μέχρι εκεί. Σε απλές καταστάσεις δεν νομίζω να βλέπεις σοβαρή διαφορά ναι, ειχα macbook air με Μ1 και πραγματικα η αυτονομια ηταν απιστευτη. Δυστυχως ομως "αναγκαστηκα" να το δωσω για να παρω εναν σταθερο γιατι επρεπε να κανω και καποιες βαριες εργασιες με παραλληλο multitasking που το συγκεκριμενο αδυνατουσε να ανταπεξελθει. 3 ώρες πριν, korakios είπε Γιατί είναι αθόρυβο ,δεν είναι windows και κόλλα με iPhone/ipad όσο για τα 8G όντως υπεραρκετά για χομπίστες και επεξεργασία μουσικής/βιντεο/φωτο επεξεργασια βιντεο την ξεχνας. Μουσικης και φωτο υπο προϋποθεσεις και μονο αν εισαι χομπιστας οπως λες. Και αν κολλαει με iphone με αφηνει αδιαφορο. Δεν προκειται να το κανω αυτο ποτε στον εαυτο μου... 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα