Προς το περιεχόμενο

ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ ΣΕ ΑΓΟΡΑ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜΕΝΟΥ

barrcode

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα παιδια,

Έχω την εξής απορία ,

Εχω βρεί ένα αμάξι να πάρω μεταχειρισμένο όμως ο ιδιοκτήτης μου ζηταει προκαταβολή .

Η ιστορία είναι ότι το αμάξι το είχε πάρει με δόσεις και δεν το έχει ξοφλήσει ακόμα. Μου ζήτησε αρχικά να της προκαταβάλλω το ποσό των 4000€ το οποίο είναι το ποσό που απομένει για να ξοφλήσει το δάνειο και να μπορεί να μεταβιβαστεί το αμάξι. Αφου αρνήθηκα ευγενικά , τώρα μου λέει αν μπορώ να βάλω έστω 500€ ως ένδειξη οτι όντως ενδιαφέρομαι για το αμάξι καθώς φοβάται μην εκτεθεί σε αυτόν απο τον οποίο θα δανειστεί τα χρήματα για να το ξεχρεώσει .

Τι μπορώ να ζητήσω για να είμαι καλυμμένος ότι δεν θα μου φάει απλά τα 500€?

Το αμάξι το έχω δει και το έχω παει και σε μάστορα και όντως το θέλω , αλλα δεν μου έχει ξανατύχει να δώσω προκαταβολή σε ιδιώτη χωρίς να έχω κάποιο χαρτί.

Η μεταφορά θα είναι τραπεζική .

Εχει κανείς ανάλογη εμπειρία?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ενώ αν του βάλεις 500 Ευρώ δεν θα εκτεθεί σε αυτόν από τον οποίο θα δανειστεί για να ξεχρεώσει το αυτοκίνητο. Ότι και να ζητήσεις οτι και χαρτί να σου υπογράψει μετά εσύ θα τρέχεις για να πάρεις τα χρήματα, θα χαλάσεςι έξτρα χρήματα και δεν θα πάρεις στο τέλος κάτι. Προσωπική άποψη, μην δώσεις τίποτα γιατί θα τα χάσεις. Αν θέλει να πουλήσει το αμάξι δεν είναι δικό σου θέμα αν και σε ποιον θα εκτεθεί. Μεταξύ μας εγώ μετά από αυτά δεν θα αγόραζα από αυτόν.

• Like 6

Ενα συμβολικό ποσο 50-100ευρω το πολύ, γιατι η ιστορια ειναι ''περιεργη''

Μην το σκεφτεσαι καν για κατι διαφορετικο
Απλα προχώρα παρακατω

• Like 3

καλα. τα 20-30€ που ακουσα δεν ειναι προκαταβολη. προκαταβολη ειναι τα 100-200€. παντως και εγω θα ελεγα να μην δωσεις τιποτα και να ξεκαθαρισει μονη της τα της εξοφλησης του αυτοκινητου. εσυ για να το αγορασεις πρεπει να ειναι "καθαρο". μην μπλεξεις με ιστοριες και με μη ξεκαθαρισμενα πραγματα. 

• Like 2

γνώμη μου είναι να μην ασχοληθείς καν διότι τα πράγματα είναι περίεργα... βρες άλλο αυτοκίνητο.

Προσωπικά όποτε βλέπω περίεργα πράγματα (δικαιολογίες, συμπεριφορές..) σε κάποια συναλλαγή ή σε κάποια μου συναναστροφή με ανθρώπους, γίνομαι καπνός. Κι αυτό διότι όποτε στο παρελθόν κάτι δε μου κόλλαγε καλά, πάντα στο τέλος έπεφτα μέσα.

πως θα εκτεθεί δηλαδή; Εσύ όταν πάρεις το αυτοκίνητο δε θα το ξοφλήσεις; Ε θα καλύψει τότε το χρέος της

• Like 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
51 λεπτά πριν, Neptu είπε

πως θα εκτεθεί δηλαδή; Εσύ όταν πάρεις το αυτοκίνητο δε θα το ξοφλήσεις; Ε θα καλύψει τότε το χρέος της

Δε μπορεί να γίνει μεταβίβαση της άδειας αφού η κάτοχος δεν έχει το 100% της κυριότητας,γράφει ότι το όχημα είναι με δάνειο 

3 ώρες πριν, barrcode είπε

Το αμάξι το έχω δει και το έχω παει και σε μάστορα και όντως το θέλω , αλλα δεν μου έχει ξανατύχει να δώσω προκαταβολή σε ιδιώτη χωρίς να έχω κάποιο χαρτί.

Υπάρχει μέλος που έχει κάνει την όλη διαδικασία ως πωλητής,εάν δεν  κάνω τραγικό λάθος, Θωμάαα @tsofras

Επεξ/σία από terry308
  • Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

προκαταβολη δεν δινεις ποτε+πουθενα

Ειδες στην αδεια αν εχει παρακρατηση? Ειδες ταυτοτητα του αν ειναι στο ιδιο ονομα? Προσωπικα θα ελεγα μην εμπιστευεσαι κανεναν

καπου διαβασα ας βγαλει fast loan...

Επεξ/σία από kage
  • Like 2

4 ώρες πριν, barrcode είπε

Καλησπέρα παιδια,

Έχω την εξής απορία ,

Εχω βρεί ένα αμάξι να πάρω μεταχειρισμένο όμως ο ιδιοκτήτης μου ζηταει προκαταβολή .

Η ιστορία είναι ότι το αμάξι το είχε πάρει με δόσεις και δεν το έχει ξοφλήσει ακόμα. Μου ζήτησε αρχικά να της προκαταβάλλω το ποσό των 4000€ το οποίο είναι το ποσό που απομένει για να ξοφλήσει το δάνειο και να μπορεί να μεταβιβαστεί το αμάξι. Αφου αρνήθηκα ευγενικά , τώρα μου λέει αν μπορώ να βάλω έστω 500€ ως ένδειξη οτι όντως ενδιαφέρομαι για το αμάξι καθώς φοβάται μην εκτεθεί σε αυτόν απο τον οποίο θα δανειστεί τα χρήματα για να το ξεχρεώσει .

Well έχω πουλήσει 3 αμάξια έτσι , τα 2 ήταν σε άτομα απο εδω μέσα οπότε με εμπιστεύτηκαν

Στο τρίτο έβγαλα ένα fast loan 5 χιλιάρικα γιατί τόσα μου είχαν μείνει , ξεχρέωσα και το πούλησα

Πιθανόν κάτι αντίστοιχο θέλει η πωλήτρια για αυτό είπε έστω 500ε

Που το έχεις δεί το αμάξι ?

Εγώ έφερνα τον κόσμο στο σπίτι μου για να νιώσει μία ασφάλεια και τους έδινα τα κλειδιά για να ξέρουν ότι δεν θα το κουνήσω μέχρι να τελειώσει η χαρτούρα

Τώρα its up to you , μπορείς να πας σε έναν συμβολαιογράφο να συντάξετε κάποιο χαρτί για την προκαταβολή

• Like 2
  • Thanks 2

Στις 30/10/2024 στις 5:00 ΜΜ, barrcode είπε

Καλησπέρα παιδια,

Έχω την εξής απορία ,

να γινει μια συμφωνια ωστε να ειναι με το μερος σου τα πραγματα εφοσον αυτος δεν το εχει εξοφλησει...

εγω σε παρομοια περιπτωση με μοτο ολα πηγαν μια χαρα δεν υπηρξε θεμα

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...