vaha Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2024 19 hours ago, dsi44 said: γιατι συμπεραινω οτι ο φιλος δεν εχει ιδεα πως να κανει bios update. Ναι δεν εχω ξανακανει bios update αυτος ειναι ο λογος που ανοιξα το θεμα, και δεν κανει boot στα bios με το στικακι Τι αλλο πρεπει να κανω? 19 hours ago, Mene said: BIOS corruption που προέκυψε κατά την αλλαγή cpu? Πολύ μεγάλη σύμπτωση για να είναι σύμπτωση. Κι εγώ κάποιο στραβωμένο πινάκι υποψιάζομαι. κοιταζω τα πινακια δεν βλεπω τιποτα στραβο. και ο επεξεργαστης καθετε κανονικα.. τωρα εβαλα παλι τον προηγουμενο αλλα τιποτα
dsi44 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2024 θα βρεις καποιον που να ξερει και να εχει το χρονο να πειραματιστει πριν πας για νεα μητρικη.
vaha Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2024 βρήκα και εβαλα ενα ηχειακι γιατι το παλιο ειχε κοπει. οταν το αναβω με το προηγουμενο επεξεργαστη δεν ακουγεται κανενα μπιπ απο τη μητρικη και η οθονη παραμενει μαυρη σκέφτηκα μήπως να δοκιμασω με αλλο τροφοδοτικο αλλα αξιζει ο κοπος?
micos000 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2024 2 ώρες πριν, vaha είπε βρήκα και εβαλα ενα ηχειακι γιατι το παλιο ειχε κοπει. οταν το αναβω με το προηγουμενο επεξεργαστη δεν ακουγεται κανενα μπιπ απο τη μητρικη και η οθονη παραμενει μαυρη σκέφτηκα μήπως να δοκιμασω με αλλο τροφοδοτικο αλλα αξιζει ο κοπος? Την πολικότητα του βύσματος την έλεγξες; Πρέπει να είναι το κόκκινο καλώδιο στο + στη μητρική.
vaha Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2024 20 hours ago, micos000 said: Την πολικότητα του βύσματος την έλεγξες; Πρέπει να είναι το κόκκινο καλώδιο στο + στη μητρική. Ναι
vaha Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2024 γεια σας και παλι... .να πω οτι ο επιμενον νικα με υπομονη. και που νομιζαμε οτι η μητρικη πεθανε.. αμ δε! δοκιμασα με αλλο τροφοδοτικο και δεν επερνε μπρος ξαναεβαλα το τροφοδοτικο του και είπα να κάνω μια τελευταία δοκιμη με τον προηγουμενο επεξεργαστη και το SSD του που εχει Linux και πηρε μπρος. μπηκια στα bios εχει μια version 0504 νομιζω. Διορθωσα την ωρα και την ημερομινια to boot priority και πειρε μπρος. Τωρα αυτα που θελω να κανω ειναι 1- Να βαλω τον αλλον επεξεργαστη (εχω τα bios σε στικακι) 2- Να του βαλω και εναν αλο δισκο με W7 που εβγαλα απο αλλον υπολογιστη Να κανω πρωτα update τα bios και να αλλαξω τον επεξεργαστη? Και μετα να κανο boot με ton W7 δισκο?
shodan Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2024 Αν θέλεις να βάλεις τον επεξεργαστή που αναφέρεις στο πρώτο ποστ θα κάνεις πρώτα αναβάθμιση στο τελευταίο BIOS με τον επεξεργαστή που έχεις τώρα πάνω και λειτουργεί το μηχάνημα και μετά θα κουμπώσεις τον άλλο. 1
vaha Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2024 5 hours ago, shodan said: Αν θέλεις να βάλεις τον επεξεργαστή που αναφέρεις στο πρώτο ποστ θα κάνεις πρώτα αναβάθμιση στο τελευταίο BIOS με τον επεξεργαστή που έχεις τώρα πάνω και λειτουργεί το μηχάνημα και μετά θα κουμπώσεις τον άλλο. Ναι αυτο παω να κανω αλλα οταν επιλεγω το stick φορτωνει και μου βγαζει : Rom id is incompatible with the existing bios το στικακι εχει μονο το αρχειο με τα bios που κστεβασα απο το σαιτ
shodan Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2024 Δεν έχω ξανασυναντήσει αυτό το μήνυμα. Καταρχάς υποθέτω πως κατέβασες το πιο πρόσφατο bios και το αποσυμπίεσες στο φλασάκι το οποίο είναι σε fat32 και κατά προτίμηση όσο πιο μικρό γίνεται σε χωρητικότητα. Μέσα στο φλασάκι πρέπει να υπάρχει μόνο το αρχείο με επέκταση .rom Αν τα έχεις κάνει αυτά και πάλι έχεις θέμα τότε κατά σειρά δοκίμασε και τα παρακάτω: 1. Άλλο φλασάκι, πιο μικρό ή/και άλλη μάρκα. 2. Αν υποθέσουμε ότι δεν έχεις κάνει ποτέ αναβάθμιση το BIOS και έχεις την έκδοση 0404 ή 0508 (δεν βλέπω έκδοση 0504 όπως γράφεις παραπάνω) τότε κατέβασε και την αμέσως επόμενη ή κάποια από τις εκδόσεις ίσως πριν τις 2xxx. Έχουν βγει πάνω από 15 εκδόσεις και εσύ είσαι πρακτικά 2 χρόνια πίσω. 3. Με μια γρήγορη αναζήτηση είδα πως σε κάποιον που είχε παρόμοιο θέμα έγραψε το αρχείο της αναβάθμισης .rom σε cd και έκανε αναβάθμιση κανονικά. Γιατί κανείς δεν ξέρει.
vaha Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2024 4 hours ago, shodan said: Δεν έχω ξανασυναντήσει αυτό το μήνυμα. Καταρχάς υποθέτω πως κατέβασες το πιο πρόσφατο bios και το αποσυμπίεσες στο φλασάκι το οποίο είναι σε fat32 και κατά προτίμηση όσο πιο μικρό γίνεται σε χωρητικότητα. Μέσα στο φλασάκι πρέπει να υπάρχει μόνο το αρχείο με επέκταση .rom Αν τα έχεις κάνει αυτά και πάλι έχεις θέμα τότε κατά σειρά δοκίμασε και τα παρακάτω: 1. Άλλο φλασάκι, πιο μικρό ή/και άλλη μάρκα. 2. Αν υποθέσουμε ότι δεν έχεις κάνει ποτέ αναβάθμιση το BIOS και έχεις την έκδοση 0404 ή 0508 (δεν βλέπω έκδοση 0504 όπως γράφεις παραπάνω) τότε κατέβασε και την αμέσως επόμενη ή κάποια από τις εκδόσεις ίσως πριν τις 2xxx. Έχουν βγει πάνω από 15 εκδόσεις και εσύ είσαι πρακτικά 2 χρόνια πίσω. 3. Με μια γρήγορη αναζήτηση είδα πως σε κάποιον που είχε παρόμοιο θέμα έγραψε το αρχείο της αναβάθμισης .rom σε cd και έκανε αναβάθμιση κανονικά. Γιατί κανείς δεν ξέρει. H εκδοση που εχω ειναι η 506 μολις το τσεκαρα. Εχω δοκιμασει με 2 στικακια στα 7gb θα ψαξω να δω αν εχω αλλο στικακι πιο μικρο. Η εκδοση που κατεβασα ειναι η 2701 και την βρικα στο site ASUS στo cpu που θελω να βαλω phenon 2x4 945 c3 95watt WFK4DGM. Να δοκιμασω μια μεταγενεστερη εκδοση με το προιγουμενο cpu ελπιζω να μην εχω προβλημα μετα?? Σ'ευχαριστω Στο σαιτ της μητρικης ASUS, για οποιο cpu και να επιλεξεις τα κατεβασεις τα bios σε βγαζει σto 2701 το latest. δεν σου δινει την επιλογη να κατεβασεις απο την λιστα των cpu
micos000 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2024 34 λεπτά πριν, vaha είπε Στο σαιτ της μητρικης ASUS, για οποιο cpu και να επιλεξεις τα κατεβασεις τα bios σε βγαζει σto 2701 το latest. δεν σου δινει την επιλογη να κατεβασεις απο την λιστα των cpu https://www.asus.com/ch-en/supportonly/m3a78em/helpdesk_bios/ Πάτα κάτω από την τελευταία έκδοση που λέει "Show All" 2
vaha Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2024 δοκίμασα με 2 με εκδόσεις σε στικάκι 7GB αλλά δεν γίνεται τίποτα βγάζει το ίδιο μήνυμα rom id in the file is incompatible with the existing bios .. για να δοκιμάσω με cd πρέπει να βρω και να κουμπώσω το πάνω το παλιό dvd player και ένα cd η dvd? τα ξέχασα αυτά
shodan Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2024 Αν έχεις dvd/cd recorder ναι θα το συνδέσεις, θα βρεις ένα κενό cd και θα γράψεις το αρχείο .rom Έπειτα θα δοκιμάσεις να κάνεις αναβάθμιση χρησιμοποιώντας το αρχείο αναβάθμισης από το cd. Καλού κακού γράψε στο δισκάκι 2-3 διαφορετικές εκδόσεις. Σε περίπτωση που προχωρήσεις την αναβάθμιση με τη μία να μην ξαναγράφεις πάλι cd. Προχωράς στην επόμενη. Υποθέτω στις δοκιμές που έκανες δοκίμασε και μετονομασία το αρχείο αναβάθμισης. Πχ. update.rom 1
vaha Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2024 2 hours ago, shodan said: Αν έχεις dvd/cd recorder ναι θα το συνδέσεις, θα βρεις ένα κενό cd και θα γράψεις το αρχείο .rom Έπειτα θα δοκιμάσεις να κάνεις αναβάθμιση χρησιμοποιώντας το αρχείο αναβάθμισης από το cd. Καλού κακού γράψε στο δισκάκι 2-3 διαφορετικές εκδόσεις. Σε περίπτωση που προχωρήσεις την αναβάθμιση με τη μία να μην ξαναγράφεις πάλι cd. Προχωράς στην επόμενη. Υποθέτω στις δοκιμές που έκανες δοκίμασε και μετονομασία το αρχείο αναβάθμισης. Πχ. update.rom ναι βρικα 2 dvd/cd recorders τωρα ψαχνω το καλοδιο (..!🙃) για να το κουμπωσω στη μητρικη δεν ειναι sata. εχω και ενα αλλο pc με το dvd recoeder επανω, θα γραψω τα αρχεια εκει αλλα πρωτα να βρω κενο cd..λ Με μετονομασια δεν δοκιμασα θα ξαναδοικιμασω αυριο Λες ναναι αυτο τελικα😆??
shodan Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2024 Δεν το έχω συναντήσει όπως σου είπα αυτό το πρόβλημα. Ότι βρήκα μετά από αναζήτηση ή προσωπικές εμπειρίες. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα