Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδια 

Εχω χτισει εδω και περιπου 1 1/2 χρονο ενα μικρο κομποδεμα με στοχο την αγορα αμαξιου. Το ποσο οριακα φτανει το 5 ψηφιο.

Επειδη η αγορα θα γινει πιθανά του χρόνου τετοια εποχη και επειδη αυτη την στιγμη τα λεφτα "καθονται" σε μια συστεμικη ελεγα να τα περάσω σε revolut. 

Δηλωνω εξαρχης οτι ειμαι noob σε οτι αφορα επενδυσεις / καταθετικα προγραμματα κλπ περαν των βασικών εννοιων.

ΔΕΝ περιμένω να βγαλω 5000 τοκο αλλα απο την αλλη εστω και 50 ευρω να προστεθούν στο κεφαλαιο θα εινα καλυτερο απο το μηδεν που παιρνω τωρα.

Νομιζω στην revolut ειναι 3-4% σε ευρω το οποιο αποδιδετε καθημερινα? (σωστα?) Δλδ αν τα αφησω για ενα χρονο θα βγει ενα μικρο μεν σεβαστο δε ποσο.

Εχετε κατι αλλο να προτεινετε που να εχει μηδεν ρισκο. Δεν ψαχνω για επενδυση θελω κατι leave and forget. Πχ  σκεφτομουν και etf αλλα δεν ξερω αν ταιριαζει στην περιπτωση μου + ειμαι και ασχετος στο πως να το διαχειριστω.

Ευχαριστώ για το πολυτιμο χρόνο και γνωση σας.

Δημοσ.
11 λεπτά πριν, ison είπε

Νομιζω στην revolut ειναι 3-4% σε ευρω το οποιο αποδιδετε καθημερινα? (σωστα?)

Το ποσοστό εξαρτάται από το τύπο του λογαριασμού.

Στο απλό (free) σίγουρα δεν είναι τόσο

• Like 1
Δημοσ.

Μπορείς να ανοίξεις έναν "ευέλικτο" λογαριασμό και να έχεις απόδοση 3-4%, αλλά δε θα βγάλεις κάτι τρελό. Έχω 1 χιλιάρικο σε δολάριο και παίρνω πίσω περίπου 4 δολάρια το μήνα. Δε παίρνεις τίποτα σπουδαίο ανταποδοτικά. Εάν θες κάτι καλύτερο πας σε ΕΤF που έχει ρίσκο, χαμηλό μεν αλλά παραμένει ρίσκο. Και εκεί μπορείς να τα αφήσεις να "αυγατίσουν" και μετά από καιρό να έχεις ένα αξιόλογο ποσό για κέρδος (αλλά μπορεί να κάτσει και κανένα κραχ οπως τον Αύγουστο και να κανει μέρες να επανέλθει). Αλλά για να μην υπάρχει ανοδική πορεία σε βάθος χρόνου στα ETF, τότε σημαίνει ότι η οικονομία δεν αναπτύσσεται, πράγμα απίθανο  (μιλάμε πλέον για πολέμους, πανώλη κλπ :P ).

Τσέκαρε τον greekonomics στο YT, εξηγεί πολύ απλά μερικά πράγματα

• Like 1
Δημοσ.
22 λεπτά πριν, DrLo είπε

Το ποσοστό εξαρτάται από το τύπο του λογαριασμού.

Στο απλό (free) σίγουρα δεν είναι τόσο

Προσπαθω να ανοιξω ενα λογαριασμο αλλα μου κανει τσιριμονιες το sms της wind και δεν ερχεται ποτε εδω και 1-2 ωρες.

Εχεις καμια αλλη προταση μηπως για safe αξιοποιηση ποσου?

Δημοσ.
1 ώρα πριν, ison είπε

Προσπαθω να ανοιξω ενα λογαριασμο αλλα μου κανει τσιριμονιες το sms της wind και δεν ερχεται ποτε εδω και 1-2 ωρες.

Εχεις καμια αλλη προταση μηπως για safe αξιοποιηση ποσου?

Όχι, απλά έτυχε να έχω revolut.

Δημοσ.
Στις 30/10/2024 στις 12:21 ΜΜ, ison είπε

Καλησπέρα παιδια 

Εχω χτισει εδω και περιπου 1 1/2 χρονο ενα μικρο κομποδεμα με στοχο την αγορα αμαξιου. Το ποσο οριακα φτανει το 5 ψηφιο.

Επειδη η αγορα θα γινει πιθανά του χρόνου τετοια εποχη και επειδη αυτη την στιγμη τα λεφτα "καθονται" σε μια συστεμικη ελεγα να τα περάσω σε revolut. 

Δηλωνω εξαρχης οτι ειμαι noob σε οτι αφορα επενδυσεις / καταθετικα προγραμματα κλπ περαν των βασικών εννοιων.

ΔΕΝ περιμένω να βγαλω 5000 τοκο αλλα απο την αλλη εστω και 50 ευρω να προστεθούν στο κεφαλαιο θα εινα καλυτερο απο το μηδεν που παιρνω τωρα.

Νομιζω στην revolut ειναι 3-4% σε ευρω το οποιο αποδιδετε καθημερινα? (σωστα?) Δλδ αν τα αφησω για ενα χρονο θα βγει ενα μικρο μεν σεβαστο δε ποσο.

Εχετε κατι αλλο να προτεινετε που να εχει μηδεν ρισκο. Δεν ψαχνω για επενδυση θελω κατι leave and forget. Πχ  σκεφτομουν και etf αλλα δεν ξερω αν ταιριαζει στην περιπτωση μου + ειμαι και ασχετος στο πως να το διαχειριστω.

Ευχαριστώ για το πολυτιμο χρόνο και γνωση σας.

Έχουν απαντηθεί αυτά αρκετές φορές εδώ μέσα.

Το καλύτερο με μηδέν ρίσκο είναι τα έντοκα γραμμάτια δημοσίου, πλέον έχουν πέσει βέβαια και είναι κοντά στο 2,65%

Το δεύτερο καλύτερο είναι digital bank (revolut κτλ). H revolut δίνει 2,51% τώρα.

Υπάρχουν και τα ομόλογα, αλλά νομίζω ότι δεν σου κάνει.

Διαλέγεις και παίρνεις.

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, Fan είπε

Έχουν απαντηθεί αυτά αρκετές φορές εδώ μέσα.

Το καλύτερο με μηδέν ρίσκο είναι τα έντοκα γραμμάτια δημοσίου, πλέον έχουν πέσει βέβαια και είναι κοντά στο 2,65%

Το δεύτερο καλύτερο είναι digital bank (revolut κτλ). H revolut δίνει 2,51% τώρα.

Υπάρχουν και τα ομόλογα, αλλά νομίζω ότι δεν σου κάνει.

Διαλέγεις και παίρνεις.

2,63% λέει από τη χθεσινή δημοπρασία για 13 εβδομάδων έντοκα γραμμάτια, 2,85% των 26 βδομάδων αλλά από δημοπρασία του Σεπτέμβρη, η επόμενη που είναι τέλη Νοέμβρη μπορεί να δείξουν και πιο χαμηλά νούμερα από των 13 εβδομάδων. Πέφτει με πολύ γρήγορο ρυθμό, τον Μάρτιο ήταν στο 3,7%... Αρχίζει να μην είναι αποδοτικό πλέον, καθώς έχει και περιορισμό στο κεφάλαιο (15000 ευρώ μαξ). Καλά κάνει ο ts και ψάχνεται.

Κάνε έναν υπολογισμό στα non free πακέτα της revolut αν αξίζει η έξτρα απόδοση για τη συνδρομή που θα πληρώνεις σε σχέση με το διάστημα που θες να αφήσεις τα λεφτά, αν είναι έστω και λίγο πιο πάνω από τη default, αξίζει εννοείται.

Για ETF ίσως σε 1,5 χρόνο να βγάλεις κάτι αν πηγαίνει σταθερά ανοδικά... Αλλιώς μπορεί όταν τα χρειαστείς να μην είναι καν τόσα όσα έβαλες (σε περίπτωση διακυμάνσεων δηλαδή, γιατί να πέσει μάλλον είναι χλωμό, αλλά μπορεί να είναι σε πτωτική τάση όταν χρειαστείς τα χρήματα, αν και τόσο αρνητικό delta σε 1,5 χρόνο είναι λίγο απίθανο, όχι ακατόρθωτο βέβαια).

Δημοσ.
1 ώρα πριν, thanasis00 είπε

2,63% λέει από τη χθεσινή δημοπρασία για 13 εβδομάδων έντοκα γραμμάτια, 2,85% των 26 βδομάδων αλλά από δημοπρασία του Σεπτέμβρη, η επόμενη που είναι τέλη Νοέμβρη μπορεί να δείξουν και πιο χαμηλά νούμερα από των 13 εβδομάδων. Πέφτει με πολύ γρήγορο ρυθμό, τον Μάρτιο ήταν στο 3,7%... Αρχίζει να μην είναι αποδοτικό πλέον, καθώς έχει και περιορισμό στο κεφάλαιο (15000 ευρώ μαξ). Καλά κάνει ο ts και ψάχνεται.

Κάνε έναν υπολογισμό στα non free πακέτα της revolut αν αξίζει η έξτρα απόδοση για τη συνδρομή που θα πληρώνεις σε σχέση με το διάστημα που θες να αφήσεις τα λεφτά, αν είναι έστω και λίγο πιο πάνω από τη default, αξίζει εννοείται.

Για ETF ίσως σε 1,5 χρόνο να βγάλεις κάτι αν πηγαίνει σταθερά ανοδικά... Αλλιώς μπορεί όταν τα χρειαστείς να μην είναι καν τόσα όσα έβαλες (σε περίπτωση διακυμάνσεων δηλαδή, γιατί να πέσει μάλλον είναι χλωμό, αλλά μπορεί να είναι σε πτωτική τάση όταν χρειαστείς τα χρήματα, αν και τόσο αρνητικό delta σε 1,5 χρόνο είναι λίγο απίθανο, όχι ακατόρθωτο βέβαια).

Παρόλο που πέφτει είναι ακόμη το ιδανικό για εγγυημένο κεφάλαιο, γιατί ο ts γράφει ότι θέλει το καλύτερο με εγγυημένο κεφάλαιο και έχει με το ζόρι πενταψήφιο, οπότε σίγουρα κάτω από 15.000, με τα ETF να αποκλείονται.

Έξτρα συνδρομή δεν αξίζει εκτός εάν μιλάμε για αρκετά μεγάλο ποσό.

Δημοσ.

Φίλε μην ασχοληθείς για 50€ αν δεν ξέρεις τί κάνεις. Θα κάτσεις να δεσμεύσεις ένα Χ ποσό, και θα κοιτάς σαν άσχετος (δεν το λέω με κακή έννοια) κάθε 3 και λίγο πόσο έχει φτάσει και τί έχει γίνει?

Να μίλαγες για 500€ σε ένα χρόνο να πω οκ. 

Αλλά πραγματικά τώρα χωρίς πλάκα, αν θες του χρόνου τέτοια εποχή να έχεις +50€ είναι πάρα πολύ απλό. 1 καφέ λιγότερο να πίνεις το μήνα, τα έβγαλες. 

Τί ETF και ομόλογα και τόκους και ιστορίες για αγρίους ρε παιδιά του συζητάτε? Για 50 στραγάλια μιλάμε, σε ένα χρόνο από τώρα! Ε ας μην παραγγείλει efood στους επόμενους 3 αγώνες της Πανάθας και τα έβγαλε. 

Τσάμπα το διάβασμα και το άγχος αδερφέ. Κόψε το junkfood 3 μέρες και είσαι κομπλέ. 

• Like 2
Δημοσ.
Στις 30/10/2024 στις 12:21 ΜΜ, ison είπε

.............................

Εχετε κατι αλλο να προτεινετε που να εχει μηδεν ρισκο. Δεν ψαχνω για επενδυση θελω κατι leave and forget. Πχ

Ναι, Εθνικη Τραπεζα. Με 1,7% που δινει στο ετος βγαζεις 150€ χωρις ρισκο.

Δημοσ.
5 ώρες πριν, polaki είπε

Φίλε μην ασχοληθείς για 50€ αν δεν ξέρεις τί κάνεις. Θα κάτσεις να δεσμεύσεις ένα Χ ποσό, και θα κοιτάς σαν άσχετος (δεν το λέω με κακή έννοια) κάθε 3 και λίγο πόσο έχει φτάσει και τί έχει γίνει?

Να μίλαγες για 500€ σε ένα χρόνο να πω οκ. 

Αλλά πραγματικά τώρα χωρίς πλάκα, αν θες του χρόνου τέτοια εποχή να έχεις +50€ είναι πάρα πολύ απλό. 1 καφέ λιγότερο να πίνεις το μήνα, τα έβγαλες. 

Τί ETF και ομόλογα και τόκους και ιστορίες για αγρίους ρε παιδιά του συζητάτε? Για 50 στραγάλια μιλάμε, σε ένα χρόνο από τώρα! Ε ας μην παραγγείλει efood στους επόμενους 3 αγώνες της Πανάθας και τα έβγαλε. 

Τσάμπα το διάβασμα και το άγχος αδερφέ. Κόψε το junkfood 3 μέρες και είσαι κομπλέ. 

ναι μεν έχεις δίκιο αλλά απο την άλλη δες το πως κάπως πρέπει να κάνει την αρχή....

Δημοσ.
38 minutes ago, milos_ said:

ναι μεν έχεις δίκιο αλλά απο την άλλη δες το πως κάπως πρέπει να κάνει την αρχή....

Ναι οκ, από αυτήν την άποψη έχεις δίκιο. Απλά αν αυτό είναι κάτι που θα το δημιουργήσει το οποιοδήποτε άγχος για τον οποιονδήποτε λόγο, καλό θα ήταν να μην ασχοληθεί θεωρώ.

Δημοσ.
6 hours ago, polaki said:

Σε revolut, trading212, trade republic αλλά και xeon.de δεν δεσμεύεις τίποτα. Το να έχεις χρήματα σε ελληνική τράπεζα σήμερα δεν σου προσφέρει τίποτα.

Δημοσ.

Καλημέρα, για να λες οριακά 5ψηφιο και  υπολογίζω 9000

Στο παρακάτω link είναι οι προθεσμιακες σε ελληνικές τράπεζες και τα αντίστοιχα ποσοστά για προθεσμιακή ανά τράπεζα για το ποσό που θα επιλέξεις. 

https://www.tsig.gr/prothesmiakes?bank=&telestis=έως&duration=8+μήνες&amount=9000&compare_per=0

Αν θες αντίστοιχα με revolut στον ευέλικτο λογαριασμό τα θετικά είναι ότι μπαίνουν κάθε μέρα οι τόκοι βέβαια δεν είναι καθαρά προθεσμίας αλλά λογαριασμός επένδυσης με χαμηλό ρίσκο. Για αυτό παλαιότερα έδιναν έως 5% (ανάλογα με το νόμισμα Eur USD και GBP) 

Το ευρώ βέβαια είχε πάντα το μικρότερο ποσοστό και φυσικά ανάλογα με τη συνδρομή που έχεις. 

Στο δωρεάν είναι κάπου στο 2% και ανάλογα με τη συνδρομή φτάνει κοντά στο 3,5% για τα Eur. 

Δημοσ.
4 ώρες πριν, PETROS13 είπε

Καλημέρα, για να λες οριακά 5ψηφιο και  υπολογίζω 9000

Στο παρακάτω link είναι οι προθεσμιακες σε ελληνικές τράπεζες και τα αντίστοιχα ποσοστά για προθεσμιακή ανά τράπεζα για το ποσό που θα επιλέξεις. 

https://www.tsig.gr/prothesmiakes?bank=&telestis=έως&duration=8+μήνες&amount=9000&compare_per=0

Ειναι επικαροποιημενος αυτος ο πινακας?? ετσι οπως τα λενε μονο η Παγκρητια δινει πιο πολυ απο την Εθνικη.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...