Προς το περιεχόμενο

Νέο βίντεο αποκαλύπτει σημαντικές αλλαγές στο One UI 7

nchatz

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Η Samsung επιβεβαίωσε την καθυστέρηση του One UI 7, της επόμενης μεγάλης αναβάθμισης του λειτουργικού της συστήματος που βασίζεται στο Android 15, μεταθέτοντας την κυκλοφορία του για το 2025.

Παρά την καθυστέρηση της επίσημης κυκλοφορίας, νέες πληροφορίες και διαρροές αποκαλύπτουν σημαντικές αλλαγές στο UI του δημοφιλούς λειτουργικού συστήματος. Σύμφωνα με πρόσφατο βίντεο του Mobile Wala Bhai, το One UI 7 εισάγει ριζικές αλλαγές στην οθόνη κλειδώματος και το σύστημα ειδοποιήσεων.

Η νέα έκδοση παρουσιάζει έναν ανασχεδιασμένο χώρο στο κάτω μέρος της οθόνης κλειδώματος, με μια περιοχή σε σχήμα χαπιού που εμφανίζει το όνομα της συσκευής, πλαισιωμένη από δύο συντομεύσεις. Οι χρήστες θα έχουν τη δυνατότητα να προσαρμόσουν περαιτέρω την εμφάνιση με νέα πλαίσια και χρωματικές επιλογές.

Αξιοσημείωτες βελτιώσεις παρατηρούνται στα widgets, τα οποία εμφανίζουν πλέον καθαρότερη σχεδίαση και ταχύτερη απόκριση. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στα widgets καιρού και μπαταρίας, ενώ εισάγεται η δυνατότητα δημιουργίας προσαρμοσμένων widgets για συγκεκριμένες λειτουργίες της κάμερας.

Το πάνελ ειδοποιήσεων και οι Γρήγορες Ρυθμίσεις υφίστανται επίσης σημαντικές αλλαγές, διατηρώντας παράλληλα την επιλογή χρήσης του τρέχοντος συστήματος μενού. Οι ειδοποιήσεις υιοθετούν σχεδίαση σε μορφή χαπιού, εναρμονιζόμενες με τη συνολική αισθητική του interface.

Ένα κοινό παράπονο όλων των κατόχων συσκευών ναυαρχίδων της Samsung είναι ότι οι κινήσεις του συστήματος δεν είναι τόσο ομαλές όσο στα iPhone ή τα Pixels. Ενώ η Samsung έχει κάνει βελτιώσεις σε αυτόν τον τομέα με κάθε νέα έκδοση του One UI τα τελευταία χρόνια, εξακολουθεί να υστερεί σε σχέση με τους ανταγωνιστές της. Φαίνεται ότι η εταιρεία θα αντιμετωπίσει επιτέλους αυτό το θέμα, αφού όπως βλέπουμε σε διαφορετικό βίντεο, τα animations του One UI 7 φέρεται να μπορούν να ανταγωνιστούν την ομαλότητα που παρατηρείται στα iPhone.

Παρότι η επίσημη κυκλοφορία τοποθετείται χρονικά στο 2025, η έναρξη προγράμματος beta testing αναμένεται εντός του τρέχοντος έτους.Αξίζει να σημειωθεί ότι η Samsung έχει επιδείξει ιδιαίτερη αυστηρότητα στην αφαίρεση βίντεο που δείχνουν μέρη ή ολόκληρο το One UI 7, γεγονός που υποδηλώνει τη σημασία που αποδίδει η εταιρεία στη νέα έκδοση του λειτουργικού της συστήματος.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αντε να δούμε πότε θα έρθει με το καλό...., αν και από ότι φαίνεται θα καθυστερήσει αρκετά.

Επεξ/σία από dhmhtries22
  • Like 1

Αναφορά σε κείμενο

Παρότι η επίσημη κυκλοφορία τοποθετείται χρονικά στο 2025, η έναρξη προγράμματος beta testing αναμένεται εντός του τρέχοντος έτους.Αξίζει να σημειωθεί ότι η Samsung έχει επιδείξει ιδιαίτερη αυστηρότητα στην αφαίρεση βίντεο που δείχνουν μέρη ή ολόκληρο το One UI 7, γεγονός που υποδηλώνει τη σημασία που αποδίδει η εταιρεία στη νέα έκδοση του λειτουργικού της συστήματος.

Να αφησει το κρυφτουλι και τις πονηριες με την αφαιρεση βιδεο για να μας εχει και καλα σε αγωνια να ξεχνιομαστε και να κοιταξει τα χρονοδιαγραμματα που παει να μας γυρισει σε αλλες εποχες...

Επεξ/σία από ScorpioX777
  • Like 3

Προσπαθεί και πάλι να "εμπνευστεί" από το iOS με τα Animation, Control Center, Εμφάνιση κάποιων Widget κλπ. Αυτό που θα έπρεπε να κοιτάξει πρώτα είναι η υποστήριξη και τα χρονοδιαγράμματα των Updates και μετά τα υπόλοιπα, καλύτερα να κοιτούσε να έκανε το ίδιο με την Apple σε αυτόν τον τομέα και μετά τα φρουφρού με την εμφάνιση.

Είχα πάρει κάποτε ένα Galaxy Tab S7 Plus καινούργιο Full Speced με τα παρεμφερή αξεσουάρ πληκτρολόγιο κλπ 1200+ € και έχει μείνει ξεχασμένο στο χρόνο με κάτι Security Patches μόνο, λες και το Hardware του είναι αδύναμο. 

Επεξ/σία από Huruduru
  • Like 2
  • Thanks 1

41 minutes ago, Huruduru said:

Προσπαθεί και πάλι να "εμπνευστεί" από το iOS με τα Animation, Control Center, Εμφάνιση κάποιων Widget κλπ. Αυτό που θα έπρεπε να κοιτάξει πρώτα είναι η υποστήριξη και τα χρονοδιαγράμματα των Updates και μετά τα υπόλοιπα, καλύτερα να κοιτούσε να έκανε το ίδιο με την Apple σε αυτόν τον τομέα και μετά τα φρουφρού με την εμφάνιση.

Είχα πάρει κάποτε ένα Galaxy Tab S7 Plus καινούργιο Full Speced με τα παρεμφερή αξεσουάρ πληκτρολόγιο κλπ 1200+ € και έχει μείνει ξεχασμένο στο χρόνο με κάτι Security Patches μόνο, λες και το Hardware του είναι αδύναμο. 

Eπειδη εχω και γω το ιδιο,  δυστυχως ημασταν ατυχοι γιατι τα 4 χρονια που δινει πλεον η Samsung σε αναβαθμισεις tablet, ξεκινησαν απο το S8 και μετα. Το S8 δηλαδη θα παιρνει αναβαθμισεις εως το 2026.

Παντως εγω το χρησιμοποιω μεχρι τωρα καθημερινα και δεν εχει κανενα απολυτως προβλημα. Σφαιρα παει. Απο τις καλυτερες αγορες που εχω κανει. Οι αναβαθμισεις δεν εχουν καποια ιδιαιτερη σχεση με την ταχυτητα.

Επεξ/σία από ardi21

9 λεπτά πριν, ardi21 είπε

Eπειδη εχω και γω το ιδιο,  δυστυχως ημασταν ατυχοι γιατι τα 4 χρονια που δινει πλεον η Samsung σε αναβαθμισεις tablet, ξεκινησαν απο το S8 και μετα. Το S8 δηλαδη θα παιρνει αναβαθμισεις εως το 2026.

Παντως εγω το χρησιμοποιω μεχρι τωρα καθημερινα και δεν εχει κανενα απολυτως προβλημα. Σφαιρα παει. Απο τις καλυτερες αγορες που εχω κανει. Οι αναβαθμισεις δεν εχουν καποια ιδιαιτερη σχεση με την ταχυτητα.

Ισχύει ακόμα σφαίρα πάει. Το χρησιμοποιώ κυρίως για να σχεδιάζω με το S-Pen αλλά ότι και να θέλω να κάνω, δεν σκαλώνει πουθενά.

Επεξ/σία από Huruduru

ταβ 

51 λεπτά πριν, Huruduru είπε

Επισημα η υποστηριξη εχει μεγαλωσει πλεον πχ (S24 - 7 χρονια)  (tab s8  4 χρονια) (tab s10 -7χρονια) 

και εγω εχω το tab S7 και θα ηθελα να εχει περισσοτερα χρονια υποστηριξη αλλα απο την αρχη ειχε ανακοινωθει η διαρκεια της...

4 hours ago, Huruduru said:

Η ν1 εταιρεία στο android που δίνει (πλεον) υποστήριξη είναι η σαμσουνγκ.  Για τις υπόλοιπες πες καλύτερα. 

4 ώρες πριν, Huruduru είπε

Το Galaxy Tab S7 κυκλοφόρησε το 2020 και είχε... Android 10 δηλαδή One UI 2 μιλάμε για 5 χρόνια πριν, καθώς στις αρχές του χρόνου βγαίνει το One 7. Πέντε χρόνια στην τεχνολογία είναι αιώνας. Καμιά απολύτως σχέση δεν έχει το One UI του 2020 με το One UI του 2024 (το 6 δεν μιλάμε καν για το 7αρι) και σε χαρακτηριστικά και σε animations και σε ενημερώσεις που είναι 7 χρόνια για τις ναυαρχίδες και 6 για τα μεσαίας κατηγορίας μοντέλα. Το δικό μου κινητό ένα ταπεινό Α53 παίρνει ενημερώσεις ασφαλείας μηνιαία. Οπότε μην συγκρίνουμε μήλα με πορτοκάλια γιατί τα δεδομένα αλλάζουν... Έχω ένα Corsa του 1998 θα βγάλω πόρισμα για τα Opel του 2024;; Και κάτι άλλο. Όλοι "εμπνέονται" από όλους παιδιά. Really check. 

• Like 1

5 ώρες πριν, ardi21 είπε

Ας ελπιζουμε οτι Snapdragon θα εχουν ολα τα S και οχι μονο το Ultra.

Όλα θα έχουν , όχι πως έχει σημασία για εμένα τουλάχιστον. Άμα πας σε ultra μια φορά δεν μπορείς να πας σε κάτι μικρότερο μετά.

2 ώρες πριν, panathatube είπε

Το Galaxy Tab S7 κυκλοφόρησε το 2020 και είχε... Android 10 δηλαδή One UI 2 μιλάμε για 5 χρόνια πριν, καθώς στις αρχές του χρόνου βγαίνει το One 7. Πέντε χρόνια στην τεχνολογία είναι αιώνας. Καμιά απολύτως σχέση δεν έχει το One UI του 2020 με το One UI του 2024 (το 6 δεν μιλάμε καν για το 7αρι) και σε χαρακτηριστικά και σε animations και σε ενημερώσεις που είναι 7 χρόνια για τις ναυαρχίδες και 6 για τα μεσαίας κατηγορίας μοντέλα. Το δικό μου κινητό ένα ταπεινό Α53 παίρνει ενημερώσεις ασφαλείας μηνιαία. Οπότε μην συγκρίνουμε μήλα με πορτοκάλια γιατί τα δεδομένα αλλάζουν... Έχω ένα Corsa του 1998 θα βγάλω πόρισμα για τα Opel του 2024;; Και κάτι άλλο. Όλοι "εμπνέονται" από όλους παιδιά. Really check. 

5 χρόνια δεν είναι αιώνας. Η Apple δίνει 7 χρόνια ενημερώσεων, ειδικά όταν υποστηρίζεις ότι τα ταμπλετ σου σαν εταιρία είναι υπολογιστές λάπτοπ με πληκτρολόγια κλπ. Επίσης πήρε μόνο 2 χρόνια ενημέρωση, ούτε 3 ούτε 4. Για συσκευές αυτής της κατηγορίας και κόστους είναι απλά αστείο. Εσύ κάθε 2-3 χρόνια αλλάζεις συσκευές του χιλιάρικου; 

• Like 1

51 λεπτά πριν, Huruduru είπε

5 χρόνια δεν είναι αιώνας. Η Apple δίνει 7 χρόνια ενημερώσεων, ειδικά όταν υποστηρίζεις ότι τα ταμπλετ σου σαν εταιρία είναι υπολογιστές λάπτοπ με πληκτρολόγια κλπ. Επίσης πήρε μόνο 2 χρόνια ενημέρωση, ούτε 3 ούτε 4. Για συσκευές αυτής της κατηγορίας και κόστους είναι απλά αστείο. Εσύ κάθε 2-3 χρόνια αλλάζεις συσκευές του χιλιάρικου; 

Οι ενημερώσεις των 7 χρόνων προφανώς δεν ισχύουν για το Galaxy Tab S7 του 2020 κάτι. Το πρόγραμμα άρχισε να ισχύει από φέτος· για τα περσινά και προπέρσινα μοντέλα ήταν 5 χρόνια ενημερώσεις λειτουργικού και 6 χρόνια ενημερώσεις ασφαλείας. Το δικό μου midranger κινητό δεν παίρνει 6 χρόνια ενημερώσεις παίρνει 4 χρόνια ενημερώσεις λειτουργικού και 5 χρόνια ενημερώσεις ασφαλείας, τα μεταγενέστερα μεσαίας κατηγορίας παίρνουν 6 χρόνια. Η Samsung ορθώς απάντησε σε παράπονα χρηστών όπως εσύ αυξάνοντας προοδευτικά το πρόγραμμα ενημερώσεων. Από την άλλη δεν καταλαβαίνω πώς κάποιοι χρήστες ξοδεύουν ένα χιλιάρικο, και παραπάνω, χωρίς να είναι πλούσιοι και δεν γνωρίζουν τι τους ξημερώνει από πλευράς υποστήριξης λογισμικού. To Galaxy Tab S7 έχει ολοκληρώσει των κύκλο βασικών ενημερώσεων και ήταν γνωστό ότι δεν θα ξεπερνούσε τα 4 χρόνια. 

Επεξ/σία από panathatube

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...