Προς το περιεχόμενο

Ασθενικά φρένα Opel Corsa C, 1.4 , 90ps

geopro

Προτεινόμενες αναρτήσεις

23 λεπτά πριν, geopro είπε

Δεν έχω εγκαταλείψει την προσπάθεια για πιο αποδοτικά φρένα.

Αν λειτουργούν σωστά τα γύρω γύρω όπως τρόμπα φρένου, υποβοήθηση σερβό κλπ κλπ τότε ίσως αλλάξω τις δισκόπλακες και τα τακάκια (αν και αυτά τα είχα αλλάξει πρίν 10. 000 km) με κάτι καλύτερο.

Τί στο καλό ; Δυσκολεύομαι να το πιστέψω ότι έχει ανεπαρκή φρένο από "μαμά" όπως μου είπε χαρακτηριστικά ο "φρενάς" ότι είναι αρκετά αυτοκίνητα έτσι.

Και υπόψιν ότι το 1.4 έχει 260 mm δίσκο, δηλαδή τί ; Το 1.2 που έχει 240 mm δίσκο είναι ακόμη χειρότερα ;

Περίεργα πράγματα !

Μάλλον το Μοράρη δεν τον γλυτώνω....

Mετατροπή απο μοντέλο με πιο πολλά άλογα και με καλυτερα φρένα;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, geopro είπε

Τί στο καλό ; Δυσκολεύομαι να το πιστέψω ότι έχει ανεπαρκή φρένο από "μαμά" όπως μου είπε χαρακτηριστικά ο "φρενάς" ότι είναι αρκετά αυτοκίνητα έτσι.

Πάντως στο opel corsa b 1.4 που έχω φρενάρει πολύ καλά. Μπροστά / πίσω όλα καινούρια και ποιοτικά π.χ. zimmermann textar κτλ.

Δες όταν στρίβεις αν έχεις χειρότερο φρενάρισμα γιατί μπορεί τα σωληνάκια να είναι τόσο μαλακά πλέον που να τσακίζουν και να κόβουν την πίεση.

Επεξ/σία από Klausx

Επισκέφθηκα και τρίτο συνεργείο φρένων.

Πάλι την ίδια απάντηση πήρα. Ότι "έτσι είναι" .

Και τά τρία συνεργεία έκαναν τις δοκιμές τους και διεξήχθησαν έλεγχοι (ότι έκριναν ότι έπρεπε να δούνε)

Οπότε τά παρατάω και απλώς θα κοιτάξω την επόμενη φορά να βάλω καμία δισκόπλακα και τακάκι της προκοπής, αν και τώρα έχει jurid , πόσο χάλια μπορεί να είναι ?

Ευχαριστώ όσους ασχολήθηκαν.

• Like 1

Στις 1/11/2024 στις 11:46 ΠΜ, geopro είπε

Επισκέφθηκα και τρίτο συνεργείο φρένων.

Πάλι την ίδια απάντηση πήρα. Ότι "έτσι είναι" .

Και τά τρία συνεργεία έκαναν τις δοκιμές τους και διεξήχθησαν έλεγχοι (ότι έκριναν ότι έπρεπε να δούνε)

Οπότε τά παρατάω και απλώς θα κοιτάξω την επόμενη φορά να βάλω καμία δισκόπλακα και τακάκι της προκοπής, αν και τώρα έχει jurid , πόσο χάλια μπορεί να είναι ?

Ευχαριστώ όσους ασχολήθηκαν.

Εδώ τοπική αγορά εγώ βρήκα Remsa δίσκους και τακάκια ένα μέτριο ferodo του έβαλα . Αυτό που θέλω να αλλάξω είναι τα σωληνάκια φρένων προληπτικά 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 ώρες πριν, meletis_m είπε

Εδώ τοπική αγορά εγώ βρήκα Remsa δίσκους και τακάκια ένα μέτριο ferodo του έβαλα . Αυτό που θέλω να αλλάξω είναι τα σωληνάκια φρένων προληπτικά 

Ναι και εγώ (αν και είχα δηλώσει ότι δεν θα ασχοληθώ) θα προχωρήσω σε μια αντικατάσταση εξαρτημάτων.

Λόγω του ότι δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω τι έκανε ο προηγούμενος κάτοχος θα αλλάξω δισκοπλακες, τακάκια (αν και έχουν "ψωμί" ακόμη) καθώς και μαρκούτσια και βαλβίδα αντεπιστροφη σερβό.

Τα βρήκα σε ferodo και σε καλή τιμή (44 € και για τους δύο δίσκους π.χ.) , παρήγγειλα και άλλα αναλώσιμα για να φτάσω το ποσό για δωρεάν μεταφορικά από autodoc.

Εντάξει θα έχω και το νου μου μην μου στείλουν stark, εννοείται !

Την γνώμη των φρενάδων την σέβομαι αλλά επίσης σέβομαι και την δική μου γνώμη με το να μην είμαι ευχαριστημένος και να θέλω κάτι καλύτερο (χωρίς όμως να προβώ σε τροποποιήσεις)

Επεξ/σία από geopro
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...