Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Οτι ισχυει γ υδραγυρο  ισχυει κ γ το αλουμινιο..η υπερβολικη ημερησια ποσοστητα μπορει να προκαλεσει θεμα..

Aυστηρή προειδοποίηση από τον ΠΟΥ: Αποφύγετε το αλουμινόχαρτο στο μαγείρεμα

Η υπερβολική συγκέντρωση αλουμινίου στον εγκέφαλο συνδέεται στενά με νευρωτικές ασθένειες όπως το Αλτσχάιμερ και μειώνει το σχηματισμό νέων κυττάρων

Κ απο την αλλη το εφετ σ λεει μην σκεπαζεις φαγητα με αλουμινοχαρτο γιατι υπαρχει κινδυνος για δημιουργια βακτηριων

Επεξ/σία από kage
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μετα απο 20 χρονια φιλε, οτι αλουμινοκαρκινο ηταν να παρεις το πηρες

αλλα μ'αρεσεις

Σου λεει ο κατασκευαστης ρητα ΜΗΝ το κανεις. Με ενα προχειρο ψαξιμο βρισκεις αρθρα να ΜΗΝ το κανεις. Αλλα δεν μαμιεται εσυ συνεχιζεις. 

YOLO

 

Επεξ/σία από tutuyo
  • Like 4
Δημοσ.
On 30/10/2024 at 00:00, Witcher1st said:

Εχει πανω απο 20 χρονια που ψηνω τα τοστ με αυτο το τροπο. 

στα 30 καιγεσαι. διαβαζεις οτι δεν πρεπει αλλα ειπες να ρωτησεις στο insomnia ...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 ώρες πριν, achilles_g_ είπε

Και για την λαδόκολλα έχουν ακουστεί διάφορα. 

Τι εχει ακουστει για τη λαδοκολλα?? χαρτι ειναι.

Στο google παντως δε βρηκα τιποτα

14 ώρες πριν, Ukforthemoment είπε

αντικολλητική επίστρωση ίσως;; Με ένα κομμάτι χαρτί κουζίνας καθαρίζει μια χαρά.

Η δικη μου εχει αντικολλητικη επιστρωση και αποσπωμενες πλακες, αλλα αν ψησεις κατι που βγαζει υγρα το χαρτι θα τα συγκρατησει, αλλιως θα περνουσαν κατω απο τη πλακα, στην αντισταση.

13 ώρες πριν, kage είπε

Κ απο την αλλη το εφετ σ λεει μην σκεπαζεις φαγητα με αλουμινοχαρτο γιατι υπαρχει κινδυνος για δημιουργια βακτηριων

Το κρυο φαγητο μπορουμε να το σκεπαζουμε? αν η απαντηση ειναι αρνητικη τοτε γεννιεται το ερωτημα σε τι χρησιμευει το αλουμινοχαρτο.

Επεξ/σία από fitsoulas2024
Δημοσ.
35 λεπτά πριν, fitsoulas2024 είπε

Τι εχει ακουστει για τη λαδοκολλα?? χαρτι ειναι.

Στο google παντως δε βρηκα τιποτα

Η δικη μου εχει αντικολλητικη επιστρωση και αποσπωμενες πλακες, αλλα αν ψησεις κατι που βγαζει υγρα το χαρτι θα τα συγκρατησει, αλλιως θα περνουσαν κατω απο τη πλακα, στην αντισταση.

Το κρυο φαγητο μπορουμε να το σκεπαζουμε? αν η απαντηση ειναι αρνητικη τοτε γεννιεται το ερωτημα σε τι χρησιμευει το αλουμινοχαρτο.

Γράψε στο google λαδόκολλα  κίνδυνοι...

https://cibum.gr/nea/asfaleia-trofimon/karkinogones-oysies-se-ladokolla-psisimatos-eyrimata-neas-meletis/

Δημοσ.

Οτιδήποτε κι αν γράψεις στο Google, αν κολλήσεις και τη λέξη κίνδυνος, θα σου βγάλει αποτελέσματα ότι είναι επικίνδυνο.

  • Like 3
Δημοσ.
4 hours ago, poulinos said:

στα 30 καιγεσαι. διαβαζεις οτι δεν πρεπει αλλα ειπες να ρωτησεις στο insomnia ...

So 29 is the limit.

  • Haha 5
Δημοσ.
3 ώρες πριν, fitsoulas2024 είπε

 

Η δικη μου εχει αντικολλητικη επιστρωση και αποσπωμενες πλακες, αλλα αν ψησεις κατι που βγαζει υγρα το χαρτι θα τα συγκρατησει, αλλιως θα περνουσαν κατω απο τη πλακα, στην αντισταση.

 

Πόσα υγρά βγάζει το τόστ;

Δημοσ.
2 ώρες πριν, achilles_g_ είπε

Δεν αρκεί αυτό φίλε. Γραψε στο google κινδυνοι κι οτι γραψει. Τι είναι το τσίμπουμ τζι αρ, οργανισμός υγείας; Το αλουμινοχαρτο είναι γνωστό από χρόνια ότι προκαλεί πρόβλημα. 

Για τη λαδόκολλα αν προκαλεί γενικά, ή αν μια συγκεκριμένη μάρκα είχε πρόβλημα, θέλει απόδειξη ή από κάποιο αρμόδιο οργανισμό, ή έστω αν είναι καινούρια έρευνα με link της ίδιας της έρευνας να δούμε αν δημοσιεύτηκε κανονικά, σε πραγματικό περιοδικό κλπ. Και αυτό ως έναυσμα να το ψάξουμε περισσότερο, να ρωτήσουμε ένα γιατρό κλπ. 

Τι τσιμπουμ τζι αρ.

  • Haha 3
Δημοσ.
Στις 30/10/2024 στις 12:00 ΠΜ, Witcher1st είπε

Εχει πανω απο 20 χρονια που ψηνω τα τοστ με αυτο το τροπο. Ειναι επικινδυνο; Διαβαζω αρθρα οτι πρεπει να αποφευγεται το ψησιμο σε αλουμινοχαρτο και επισης το γραφει και στις οδηγιες απο τις τοστιερες; Ειναι δυνατον;; Προφανως και μιλαω για τα υψηλης αντοχης, τυπου Sanitas.

Δεν μπορω να βρω και πληροφοριες στα αγγλικα, η λεξη toaster δε δειχνει τις κλασσικες δικες μας τοστιερες..

Ειναι προτιμοτερο να βαζω λαδοκολλα;

Μεταφέρετε έτσι αλουμίνιο στο φαγητό που προκαλεί ζημιά στο στον εγκέφαλο, Αλτσχάιμερ

Δημοσ.

Παιδιά μάλλον έχει παλιά τοστιέρα ο φίλος ταλαιπωρημένη οπότε οι συμβουλές καθαρισμού κλπ δεν έχουν νόημα.

Απο τα σύγχρονα μέσα ψησίματος κ σκευών το πιο άκυρο είναι τα πλαστικά σιλικονενια σκεύη κ εργαλεία πχ σπάτουλες κουτάλες που τα ξύνεις κ τρως πλαστικό τριμμένο σπέσιαλ.

Το αλουμινόχαρτο διαλύεται μέσω ηλεκτρόλυσης όταν έρχεται σε επαφή με οξινα αλμυρά φαγητά πχ σκεπάζει ένα ταψί παστίτσιο μουσακά γεμιστά,σε σημεία κάνει τρύπες κ μένει αλουμίνιο στο φαι ακόμα κ κρύο στο ψυγείο.

Για ένα τοστ 3 λεπτά τώρα δε νομίζω να τρέχει κάτι. Σαν υλικό λιώνει στους 660+ ,το δε χαρτί τι έχει πάνω δε ξέρουμε,τα πλαστικά κ το τεφλόν είναι γνωστά για τις καλοσύνες τους..

 

  • Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...