Προς το περιεχόμενο

Ψησιμο σε τοστιερα με αλουμινοχαρτο;;


Witcher1st

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Εχει πανω απο 20 χρονια που ψηνω τα τοστ με αυτο το τροπο. Ειναι επικινδυνο; Διαβαζω αρθρα οτι πρεπει να αποφευγεται το ψησιμο σε αλουμινοχαρτο και επισης το γραφει και στις οδηγιες απο τις τοστιερες; Ειναι δυνατον;; Προφανως και μιλαω για τα υψηλης αντοχης, τυπου Sanitas.

Δεν μπορω να βρω και πληροφοριες στα αγγλικα, η λεξη toaster δε δειχνει τις κλασσικες δικες μας τοστιερες..

Ειναι προτιμοτερο να βαζω λαδοκολλα;

  • Sad 1
  • Haha 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 32
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

17 λεπτά πριν, Witcher1st είπε

Εχει πανω απο 20 χρονια που ψηνω τα τοστ με αυτο το τροπο. Ειναι επικινδυνο; Διαβαζω αρθρα οτι πρεπει να αποφευγεται το ψησιμο σε αλουμινοχαρτο και επισης το γραφει και στις οδηγιες απο τις τοστιερες; Ειναι δυνατον;; Προφανως και μιλαω για τα υψηλης αντοχης, τυπου Sanitas.

Δεν μπορω να βρω και πληροφοριες στα αγγλικα, η λεξη toaster δε δειχνει τις κλασσικες δικες μας τοστιερες..

Ειναι προτιμοτερο να βαζω λαδοκολλα;

Γιατί το κάνεις αυτό;Ποιος ο λόγος;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

8 ώρες πριν, Witcher1st είπε

Εχει πανω απο 20 χρονια που ψηνω τα τοστ με αυτο το τροπο. Ειναι επικινδυνο; Διαβαζω αρθρα οτι πρεπει να αποφευγεται το ψησιμο σε αλουμινοχαρτο και επισης το γραφει και στις οδηγιες απο τις τοστιερες; Ειναι δυνατον;; Προφανως και μιλαω για τα υψηλης αντοχης, τυπου Sanitas.

Ειναι προτιμοτερο να βαζω λαδοκολλα;

Για ποιο λογο να βαλεις αλουμινοχαρτο και οχι χαρτι κουζινας(λαδοκολλα)? Εγω τετοιο χρησιμοποιω και κανω συχνα μπιφτεκια, ψαρια κλπ.  Διαλεξε αυτο που εχει ηδη κομμενα φυλλα για να μη χρειαζεται να κοβεις.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Γιατι δεν το ψηνεις κανονικά το καθάρισμα μετά από κάθε ψήσιμο είναι 2 λεπτά υπόθεση. Η αντοχή σιγά αντί να κρατήσει 10 χρόνια θα κρατήσει 8 και τι εγινε

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Νομίζω ότι γενικά το ψήσιμο με αλουμινόχαρτο είτε σε τοστιέρα είτε σε φούρνο πρέπει να γίνεται με μέτρο, γιατί με το ψήσιμο περνάει λίγο αλουμίνιο στην τροφή.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Super Moderators
9 hours ago, Witcher1st said:

Εχει πανω απο 20 χρονια που ψηνω τα τοστ με αυτο το τροπο. Ειναι επικινδυνο; Διαβαζω αρθρα οτι πρεπει να αποφευγεται το ψησιμο σε αλουμινοχαρτο και επισης το γραφει και στις οδηγιες απο τις τοστιερες; Ειναι δυνατον;; Προφανως και μιλαω για τα υψηλης αντοχης, τυπου Sanitas.

Δεν μπορω να βρω και πληροφοριες στα αγγλικα, η λεξη toaster δε δειχνει τις κλασσικες δικες μας τοστιερες..

Ειναι προτιμοτερο να βαζω λαδοκολλα;

Οι τοστιέρες έχουν αντικολλητική επίστρωση οπότε φρόντισε απλά να τις σκουπίζεις μετά από κάθε χρήση και θα είσαι κομπλέ! Το αλουμινόχαρτο πέρα από το ότι μπορεί και να το τρως λιγάκι, επιστρέφει προς τα πίσω μεγάλα ποσοστά θερμότητας από τις αντιστάσεις οπότε μειώνεις και το χρόνο ζωής της συσκευής...

  • Like 2
  • Thanks 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Χωρίς να έχω ιδιαίτερες γνώσεις ήξερα ότι το αλουμινόχαρτο σε πολύ υψηλές θερμοκρασίες εκκρίνει αλουμίνιο στη τροφή. Με λίγο search βρήκα και ανάλογα άρθρα.

 

https://cibum.gr/nea/fakelos-aloyminocharto-se-poia-trofima-apagoreyetai-rita-i-chrisi-toy-kindynoi-gia-tin-ygeia/

 

https://www.onmed.gr/diatrofi/story/406129/giati-na-min-mageireyete-mesa-se-alouminoxarto

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

8 ώρες πριν, milos_ είπε

για να μη καθαρίζεις τη τοστιέρα μετα?

αντικολλητική επίστρωση ίσως;; Με ένα κομμάτι χαρτί κουζίνας καθαρίζει μια χαρά.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

9 λεπτά πριν, achilles_g_ είπε

Και για την λαδόκολλα έχουν ακουστεί διάφορα. 

Άμα ακούς τα διάφορα, όλα επιζήμια και καρκινογόνα είναι από ένα σημείο και μετά.

 

3 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

αντικολλητική επίστρωση ίσως;; Με ένα κομμάτι χαρτί κουζίνας καθαρίζει μια χαρά.

Προφανώς θέλει να αποφύγει έστω και το απλό πέρασμα με χαρτοπετσέτα των δέκα δευτερολέπτων.

Και επειδή θα πεις ότι και το να κόψει κομμάτι αλουμινόχαρτο και μετά να το πετάξει του παίρνει επίσης χρόνο, κάτι μου λέει ότι το χρησιμοποιεί περισσότερες από μία φορές.

  • Like 1
  • Haha 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

2 λεπτά πριν, phanispal είπε

Άμα ακούς τα διάφορα, όλα επιζήμια και καρκινογόνα είναι από ένα σημείο και μετά.

 

 

Και το τοστ επικίνδυνο είναι. 

2 λεπτά πριν, phanispal είπε

Προφανώς θέλει να αποφύγει έστω και το απλό πέρασμα με χαρτοπετσέτα των δέκα δευτερολέπτων.

Και επειδή θα πεις ότι και το να κόψει κομμάτι αλουμινόχαρτο και μετά να το πετάξει του παίρνει επίσης χρόνο, κάτι μου λέει ότι το χρησιμοποιεί περισσότερες από μία φορές.

λολ

  • Haha 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

16 ώρες πριν, Witcher1st είπε

Δεν μπορω να βρω και πληροφοριες στα αγγλικα, η λεξη toaster δε δειχνει τις κλασσικες δικες μας τοστιερες..

Απλά σε περίπτωση που χρειαστεί: sandwich toaster/maker, panini presser
Toaster είναι η δική μας φρυγανιέρα

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...