Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παρακαλώ για τη βοήθειά σας. Στο κινητό της φίλης μου, στην εφαρμογή Gmail όπου είχε περασμένο το Yahoo mail, εμφανίστηκε ειδοποίηση "credentials needed." Προσπάθησε να συνδεθεί, αλλά δεν την αφήνει, βγάζοντας σφάλμα "πολλές προσπάθειες, δοκιμάστε αύριο." Κάναμε δοκιμή άλλη μέρα, αλλά πάλι τα ίδια. Πριν από λίγο, δοκιμάσαμε από το laptop να κάνουμε επαναφορά κωδικού στο Yahoo mail. Πρώτα έκανα δοκιμή με επαναφορά κωδικού μέσω άλλου email (Hotmail) που είχε καταχωρημένο στο Yahoo (εμφάνισε την αρχή και το τέλος του Hotmail και έπρεπε να γράψω όλο το email για να σταλεί ο κωδικός). Ο κωδικός δεν έφτασε ποτέ στο Hotmail. Έτσι, η δεύτερη επιλογή ήταν με SMS στο κινητό. Εμφάνισε το κινητό με κενά και έπρεπε να το συμπληρώσουμε. Αφού έβαλα το κινητό και ζήτησα αποστολή SMS, δεν ήρθε τίποτα. Κάνω άλλη μία προσπάθεια και τελικά ήρθε SMS με εξαψήφιο κωδικό από έναν ελληνικό, άγνωστο αριθμό. Φυσικά, δεν βάλαμε αυτό τον κωδικό στο Yahoo. Έψαξα στο Google τον αριθμό και είδα ότι τον έχουν αναφέρει για απάτες με ΔΕΔΔΗΕ και Viber. Προσπάθησα να προσθέσω την επαφή στο Viber και εμφανίζει το όνομα "Dimitris." Το Yahoo mail δεν έχει συνδεδεμένα σημαντικά δεδομένα, οπότε το αφήνουμε.

Spoiler

image.png.9fba73a842c12b102847941e25332551.png

Πάμε να μπούμε στο Hotmail από το laptop, το οποίο δεν είχε θέμα, αλλά τώρα εμφανίζει ότι έχει μπλοκαριστεί επειδή έγιναν πολλές προσπάθειες εισόδου. Κάνω προσπάθεια για επαναφορά κωδικού στο Hotmail και η μόνη επιλογή είναι με SMS στο κινητό. Η αλήθεια είναι ότι φοβάμαι να βάλω πάλι το κινητό.

Η ερώτηση είναι: τι πρέπει να κάνω; Σκάναρα το κινητό (Android) για κάποιον ιό και δεν βρήκα κάτι. Πώς απέκτησαν πρόσβαση στα SMS μου και μου έστειλαν το SMS OTP; Γιατί δεν έλαβα εγώ το OTP από το Yahoo και μου το προώθησε ένα ελληνικό κινητό; Γιατί μπλοκαρίστηκε και το Hotmail;

Επεξ/σία από ATmega
Δημοσ.

Δεν ξέρω να σε βοηθήσω. 

Να σου πω μονο οτι την τελευταία φορα που ελαβα otp με sms απο το yahoo, ηρθε απο εν ελληνικό κινητο και δεν είχα πρόβλημα:

Screenshot_20241029_231323_Messages.jpg.fbf459f80c8ff6bf93fd9d2981ee9c7a.jpg

α, σου βρηκα και αλλα:

Screenshot_20241029_231611_Messages.jpg.57d359d7e2761275a902bf54521b42ed.jpg

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

ΟΚ, ευχαριστώ για την απάντηση. Χρήσιμο ακούγεται. Άπλα το sms που μου ήρθε είχε μόνο τον 6ψηφιο χωρίς να γράφει Yahoo verification code κλπ.

Και το τηλέφωνο που μου έστειλε το otp είναι διαφορετικό από το δικό σου. Μπορείς να δοκιμάσεις να κάνεις προθήκη στο viber την επαφή του yahoo να δεις αν έχει viber?

Δοκίμασα όλα τα νούμερα που έστειλες και όλα δεν έχουν λογαριασμό viber (αυτό είναι το λογικό).

Επεξ/σία από ATmega
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, ATmega είπε

ΟΚ, ευχαριστώ για την απάντηση. Χρήσιμο ακούγεται. Άπλα το sms που μου ήρθε είχε μόνο τον 6ψηφιο χωρίς να γράφει Yahoo verification code κλπ.

Και το τηλέφωνο που μου έστειλε το otp είναι διαφορετικό από το δικό σου. Μπορείς να δοκιμάσεις να κάνεις προθήκη στο viber την επαφή του yahoo να δεις αν έχει viber?

Θα το τσεκάρω αύριο και θα σε ενημερώσω. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Από ότι φαίνεται κατάφερα να επαναφέρω πρόσβαση και στα 2 email (yahoo και hotmail). Όμως στο hotmail, στις ρυθμίσεις του activity παρατηρώ οτι υπάρχουν δεκάδες ανεπιτυχείς προσπάθειες συνδέσεις στον λογαριασμό κάθε μέρα (είδα μέχρι τις αρχές Οκτωβρίου, πιο μετά δεν είδα). Θα ενεργοποιήσω 2step verification. Υπάρχει κάτι άλλο που μπορώ να κάνω ή μήπως να φτιάξω νέο email?

Spoiler

image.png.a7a35c2fc06c7dacbbb743978d8dc07b.png

Επεξ/σία από ATmega
Δημοσ.

Όχι μόνο να ενεργοποιήσεις το two-step verification, αλλά να πας και ένα βήμα παραπέρα, και να αρχίσεις να κάνεις χρήση του Microsoft Authenticator ή άλλης παρόμοιας εφαρμογής, ώστε ουσιαστικά να μεταβείς σε two-factor authentication.

• Like 2
Δημοσ.
8 ώρες πριν, ATmega είπε

Από ότι φαίνεται κατάφερα να επαναφέρω πρόσβαση και στα 2 email (yahoo και hotmail). Όμως στο hotmail, στις ρυθμίσεις του activity παρατηρώ οτι υπάρχουν δεκάδες ανεπιτυχείς προσπάθειες συνδέσεις στον λογαριασμό κάθε μέρα (είδα μέχρι τις αρχές Οκτωβρίου, πιο μετά δεν είδα). Θα ενεργοποιήσω 2step verification. Υπάρχει κάτι άλλο που μπορώ να κάνω ή μήπως να φτιάξω νέο email?

Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου

image.png.a7a35c2fc06c7dacbbb743978d8dc07b.png

αφου τα ανεκτησες ολα οκ, οπωσδηποτε ενεργοποιησε 2 factor authentication ειτε με sms η με authenticator app, google ή microsoft. της google κανει κ backup στο google account σου κ σωζεσαι αν χαθει η primary συσκευη σου

για την ιστορια, εχω ενα ευκολο hotmail απο πολυ παλια και πολυ συχνα μου δινει το error too many tries κ πολλαπλες προσπαθειες login χωρις επιτυχια, δεν σημαινει οτι σε χακαραν...σημαινει οτι καπου κυκλοφορησε το εμαιλ σου κ ανελαβαν ρομποτακια να δοκιμασουν να μπουν... 

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...