plizos Δημοσ. 29 Οκτωβρίου Δημοσ. 29 Οκτωβρίου (επεξεργασμένο) Καλησπέρα σας. Θα ήθελα να κάνω το παραπάνω λάπτοπ που έχω στα χέρια μου να δουλέψει με τρείς οθόνες (Όχι αναπαραγωγή), χωρίς να μετρήσουμε την οθόνη του λάπτοπ. Δηλαδή τρείς εξωτερικές οθόνες. Το λάπτοπ έχει μια έξοδο HDMI και μια usbc που από ότι έχω καταλάβει μπορεί να χρησμοποιηθεί για εξωτερική οθόνη. Τώρα αν ήθελα μόνο δύο οθόνες θα μου έλεγε κάποιος βάλε μια στο HDMI και μια στο usbc και είσαι έτοιμος. Αλλά έλα όμως που είμαι "άπληστος" και θέλω και τρίτη....( και όχι ...δεν μου κάνει η οθόνη του λάπτοπ για τρίτη)... 🤪 Εδώ λοιπόν έρχεται η ερώτηση για αυτούς που ξέρουν τα πολλά.... Ψάχνοντας και ρωτώντας άκουσα για usbc που βγάζει δύο εξόδους (split) hdmi. Υπάρχει κάτι τέτοιο; Και αν ναι, πώς μπορώ να ξέρω ότι συνεργάζεται με το μηχάνημα μου; Μετά μου είπαν για ένα μετατροπέα ο οποίος ονομάζεται "hdmi matrix", που και αυτό με τη σειρά του κατάλαβα ότι από μια είσοδο hdmi που έχει σου βγάζει 2 εξόδους HDMI. Άραγε θα μπορούσε κάποιος από τους παραπάνω συνδιασμούς ή κάτι άλλο που δεν έχω φανταστεί αλλά ίσως υπάρχει, να δώσει λύση στο προβλημά μου; Ευχαριστώ εκ των προτέρων. Επεξ/σία 29 Οκτωβρίου από plizos
micos000 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου Δημοσ. 29 Οκτωβρίου Αν με το "όχι αναπαραγωγή" εννοείς ότι θέλεις ανεξάρτητη εικόνα στις επιπλέον οθόνες (π.χ. extend) τότε με τα splitters δε θα βγάλεις άκρη καθώς είναι συνήθως η ίδια εικόνα σε όλες τις οθόνες. 1 ώρα πριν, plizos είπε Μετά μου είπαν για ένα μετατροπέα ο οποίος ονομάζεται "hdmi matrix", που και αυτό με τη σειρά του κατάλαβα ότι από μια είσοδο hdmi που έχει σου βγάζει 2 εξόδους HDMI. Λάθος. Η λειτουργία hdmi matrix είναι πολλαπλές πηγές σε πολλαπλές εξόδους (switchable) ή μία επιλεγόμενη πηγή σε πολλές οθόνες (ίδια εικόνα). Δεν είναι αυτό που ονειρεύεσαι. 1
plizos Δημοσ. 30 Οκτωβρίου Μέλος Δημοσ. 30 Οκτωβρίου (επεξεργασμένο) 23 ώρες πριν, @topos είπε Τι εννοείς με το "όχι αναπαραγωγή"? Εννοώ αυτό που απάντησε παραπάνω ο φίλος @micos000 "Ανεξάρτητη εικόνα στις επιπλέον οθόνες (extend)" 23 ώρες πριν, micos000 είπε Αν με το "όχι αναπαραγωγή" εννοείς ότι θέλεις ανεξάρτητη εικόνα στις επιπλέον οθόνες (π.χ. extend) τότε με τα splitters δε θα βγάλεις άκρη καθώς είναι συνήθως η ίδια εικόνα σε όλες τις οθόνες. Λάθος. Η λειτουργία hdmi matrix είναι πολλαπλές πηγές σε πολλαπλές εξόδους (switchable) ή μία επιλεγόμενη πηγή σε πολλές οθόνες (ίδια εικόνα). Δεν είναι αυτό που ονειρεύεσαι. https://el-shop.gr/sandberg-usb-c-dock-2xhdmi-usb-pd/?ref=bestprice.gr Αυτό θα μπορούσε να δώσει λύση; Στα specs αναφέρει ότι "Supports desktop display mirror, extend mode, multi screen mode and screen rotation mode (in Windows® only)." Εδώ μπορεί κάποιος να δει καλύτερα τα specs: https://sandberg.gr/el/product/usb-c-dock-2xhdmiusbpd Επεξ/σία 30 Οκτωβρίου από plizos
@topos Δημοσ. 30 Οκτωβρίου Δημοσ. 30 Οκτωβρίου (επεξεργασμένο) Σελίδα 61 από το manual του laptop σου-> "Σε υπολογιστές Acer, οι θύρες USB τύπου C υποστηρίζουν μέχρι USB 3.1 (SuperSpeed USB, 5 Gbps). Υποστηρίζονται άλλες συσκευές USB ή συσκευές Thunderbolt με θύρα USB τύπου C, αλλά η ταχύτητα μεταφοράς μπορεί να είναι μειωμένη και κάποιες λειτουργίες θα είναι απενεργοποιημένες (όπως η υποστήριξη βίντεο Thunderbolt)." Τώρα είναι αυτό απόλυτο?Πιάνει μέσα και το alt mode? Δεν ξέρω. Αλλά θα έλεγα μάλλον πως ειδικά στην περίπτωση του να συνδέσεις 2 οθόνες σε αυτή την usb-c μάλλον λίγο δύσκολο(προσωπική γνώμη). Spoiler Έχω παιδευτει στο παρελθον για να βγάλω έξοδο από usb-c σε dp (και στο συγκεκριμένο λάπτοπ ανέφερε δυνατότητα alt mode στην usb-c του)και δεν ήταν καθολου straightforward.Δοκιμασα με 2-3 ανταπτορες πριν δουλέψει ενας random από Ali express-στην δική μου περίπτωση βέβαια είχα δύστροπη αναλυση->2560x1600 60hz(χωρίς scaler) που ίσως έπαιξε και αυτό το ρόλο του Επεξ/σία 30 Οκτωβρίου από @topos 1
Λύση micos000 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου Λύση Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 10 ώρες πριν, plizos είπε Αυτό θα μπορούσε να δώσει λύση; Στα specs αναφέρει ότι "Supports desktop display mirror, extend mode, multi screen mode and screen rotation mode (in Windows® only)." Έχει όμως και μια σημείωση παρακάτω... Αναφορά σε κείμενο NOTE: Connection of HDMI devices requires the USB-C port of your device to support DP Alt Mode. Το έχεις ελέγξει αν η usbc υποδοχή στο aspire υποστηρίζει DP Alt Mode; Αναφορά σε κείμενο What is USB-C DisplayPort (DP Alt Mode)? One of the main draws for USB-C, as well as one of the main sources of confusion, is its Alt Mode capability. As described above, Alt Mode allows USB-C ports to transfer data/video via multiple interfaces, including the increasingly popular DisplayPort video interface. USB-C ports capable of transferring DisplayPort signals are either called USB-C DisplayPort or DP Alt Mode. They allow you to connect video sources (e.g. PCs, Blu-Ray players, etc.) and display devices (e.g. TVs, projectors, etc.) that support DisplayPort to each other via their USB-C ports to broadcast high-definition video. The confusion over USB-C DisplayPort arises because not all USB-C ports feature DisplayPort Alt Mode functionality (as explained in the previous section) and because of the lack of clarity many brands provide over the level of support their USB-C products have with regards to DisplayPort functionality. As a consequence, a lot of users with devices that feature USB-C ports are entirely unaware of whether or not those ports support DisplayPort over USB-C. The key for these users is to understand how to identify whether their USB-C device supports DisplayPort over USB-C. 1
plizos Δημοσ. 31 Οκτωβρίου Μέλος Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 50 λεπτά πριν, micos000 είπε Έχει όμως και μια σημείωση παρακάτω... Το έχεις ελέγξει αν η usbc υποδοχή στο aspire υποστηρίζει DP Alt Mode; Μάλλον δεν πρέπει να έχει τέτοια υποστήριξη.... Αλλά πως μπορώ να είμαι σίγουρος; Που πρέπει να ελέγξω για να δώ;
plizos Δημοσ. 31 Οκτωβρίου Μέλος Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 5 ώρες πριν, plizos είπε Μάλλον δεν πρέπει να έχει τέτοια υποστήριξη.... Αλλά πως μπορώ να είμαι σίγουρος; Που πρέπει να ελέγξω για να δώ;.... Όταν πάω σπίτι θα κοιτάξω για τα παρκάτω σύμβολα...
plizos Δημοσ. 31 Οκτωβρίου Μέλος Δημοσ. 31 Οκτωβρίου (επεξεργασμένο) Τελικά το USBC στο παραπάνω laptop ειναι μέχρι 480Mbps, οπότε η usbc δεν μπορεί να χρησμοποιηθεί για DisplayPort AltMode... Άρα στην περίπτωση μου το πολύ που μπορώ να έχω είναι μία έξτρα οθόνη από την HDMI έξοδο. Ευχαριστώ πολύ τον @micos000 και τον @topos για την βοήθεια. Επεξ/σία 31 Οκτωβρίου από plizos 1
@topos Δημοσ. 1 Νοεμβρίου Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 25 minutes ago, plizos said: Τελικά το USBC στο παραπάνω laptop ειναι μέχρι 480Mbps, οπότε η usbc δεν μπορεί να χρησμοποιηθεί για DisplayPort AltMode... Άρα στην περίπτωση μου το πολύ που μπορώ να έχω είναι μία έξτρα οθόνη από την HDMI έξοδο. Ευχαριστώ πολύ τον @micos000 και τον @topos για την βοήθεια. Αυτό πιστεύω και εγώ. Αλλά να σου πω και το άλλο? Ο u8xxx είναι μια χαρά ακομα για απλό browsing/office κοκ αλλά παραμένει low watt mobile cpu ~5ετιας για να του φορτώσεις 3 οθόνες με σοβαρουτσικο multitasking. Οπότε εάν έχεις κάτι τέτοιο στο μυαλό σου μάλλον δεν θα βόλευε ούτως η άλλως Spoiler Τέλος χωρίς να ξέρω το setup σου και το τι θέλεις να τρέξεις θα σου πω από δική μου εμπειρία ότι παρόλο που έχω δοκιμάσω αρκετα setups με μέχρι 4 οθόνες έχω καταλήξει με 2, μια 32 κ μια 30. Και δούλευα αρκετό καιρό με λάπτοπ πριν με την δική του και μια εξωτερική 32αρα(υπάρχουν λύσεις για να γίνει σχετικά εργονομικό το παραπάνω setup). Μπορεί να είναι και δικό μου πρόβλημα αλλά οι +2 τελικά με μπερδεύαν. Μια για την άμεση δουλειά που τρεχεις+μια για τα "σκάρτα"(mail/browsing/YouTube η ότι άλλο). Εν τέλη θεωρώ ότι η 2η οθόνη(ακόμα και σχετική μικρή όπως του λάπτοπ) δίνει τρομερό boost στην παραγωγικότητα.Πολυ μεγαλύτερο αναλογικά από 3-4 κοκ(ακόμα και να σε βόλευαν). 1
plizos Δημοσ. 1 Νοεμβρίου Μέλος Δημοσ. 1 Νοεμβρίου @topos Θα σου πω για ποιον λόγο προσπάθησα να κάνω αυτή τη μανούβρα.... Έχω εδώ και 6-7 χρόνια ενα desktop 24 πυρήνες, το οποίο έχει 1Kw τροφοδοτικό. Εδώ και 4-5 χρόνια του κότσαρα και τρεις οθόνες και συνήθισα να δουλεύω έτσι. Τώρα όμως που το ρεύμα άρχισε να τσούζει, σκέφτηκα να κάνω οικονομία χρησιμοποιώντας το laptop για τις περισσότερες δουλειές και σε φάση που θα χρειαζόμουν επεξεργαστική ισχύ θα έβαζα για λίγο πάλι πίσω το desktop. Το πρόβλημα είναι ότι συνήθισα να δουλεύω με τρεις οθόνες και γι'αυτό έψαχνα λύση... Καμία ιδέα-πρόταση; 1
TopCLR Δημοσ. 1 Νοεμβρίου Δημοσ. 1 Νοεμβρίου Ποια είναι η κάρτα γραφικών στο παραπάνω σύστημα; 1000W τροφοδοτικό δεν νομίζω να το απαιτούν οι επεξεργαστές σου μόνο. Φυσικά εννοείται πως δεν "καίει" 1000W με το που τον ανοίξεις, δεν λειτουργούν έτσι τα τροφοδοτικά. Ποιες οι συνδέσεις που διαθέτουν οι οθόνες σου; Έχεις σκεφτεί την αναβάθμισή του; Δεν γνωρίζω τις δουλειές που έχει το σύστημα σου (=τι απαιτούν οι εργασίες σου) αλλά σίγουρα μπορείς να έχεις ανώτερη ισχύ με μικρότερη κατανάλωση. Χοντρικά, αυτό που σου δίνουν 2 επεξεργαστές 6 cores/12 threads 95W του 2010 το υπερκαλύπτει (με ίδιο αριθμό cores/threads) ο Ryzen 9 5900Χ ή και σαν συνολική ισχύ ο Ryzen 7 5700Χ! 1
dpolal Δημοσ. 1 Νοεμβρίου Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 17 ώρες πριν, plizos είπε @topos Θα σου πω για ποιον λόγο προσπάθησα να κάνω αυτή τη μανούβρα.... Έχω εδώ και 6-7 χρόνια ενα desktop 24 πυρήνες, το οποίο έχει 1Kw τροφοδοτικό. Εδώ και 4-5 χρόνια του κότσαρα και τρεις οθόνες και συνήθισα να δουλεύω έτσι. Τώρα όμως που το ρεύμα άρχισε να τσούζει, σκέφτηκα να κάνω οικονομία χρησιμοποιώντας το laptop για τις περισσότερες δουλειές και σε φάση που θα χρειαζόμουν επεξεργαστική ισχύ θα έβαζα για λίγο πάλι πίσω το desktop. Το πρόβλημα είναι ότι συνήθισα να δουλεύω με τρεις οθόνες και γι'αυτό έψαχνα λύση... Καμία ιδέα-πρόταση; Το ότι έχει 1Kw τροφοδοτικό δεν σημαίνει σε καμμία περίπτωση ότι καίει τόσο ρεύμα συνέχεια. Παίζει ρόλο τί εφαρμογές τρέχεις, πόσο δηλαδή ζορίζεται ο επεξεργαστής και περισσότερο αν έχεις και τίποτα περίεργη ενεργοβόρα κάρτα γραφικών που και πάλι δεν καίει ιδιαίτερα αν δεν την φορτώνεις, π.χ. παιχνίδι με βαριά γραφικά. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα