Προς το περιεχόμενο

Το νέο Xiaomi 15 Pro έρχεται με Snapdragon 8 Elite και μπαταρία 6100mAh

Crash24

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 minutes ago, skskre said:

Θέλει root ή παίζει και σε stock?

Δε θέλει root. 

Εδώ είσαι:

https://github.com/0x192/universal-android-debloater

Έχει και τη λίστα των κατασκευαστών που υποστηρίζει αλλά εγώ το χρησιμοποίησα και στο Nothing Phone μου (που δεν είναι στη λίστα) για να βγάλω καναδυο εφαρμογές και δούλεψε κανονικότατα.

Έχει presets, αλλά μπορείς να διαλέξεις κι εσύ χειροκίνητα τι να αφαιρέσεις. Και σου λέει και τι κάνει το κάθε πακέτο που είναι εγκατεστημένο, μην αφαιρέσεις τίποτα απαραίτητο καταλάθος.

Το tablet μου (Galaxy Tab S6 Lite), από εκεί που, σε στοκ κατάσταση σερνόταν (με ελάχιστες εφαρμογές εγκατεστημένες), τώρα πετάει και έχει βελτιωθεί και η διάρκεια μπαταρίας.

Υ.Γ. Μπορείς να κάνεις και save τη λίστα πακέτων που θα δηλώσεις για να τις βγάλεις γρήγορα αν ξαναεγκατασταθούν σε κάποιο επόμενο μεγάλο update.

Επεξ/σία από MikeKata
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 41
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
18 hours ago, Tlykog said:

Το μόνο προβλημα που βλέπω είναι το MiUi (ή HyperOS που το λένε πλέον). Στα υπόλοιπα μια χαρά μοιάζει και η τιμή του μία χαρά.

Eγω παλι μετα απο πολλα χρονια miui ηρθα τα τελευταια χρονια σε Pixel με καθαρο android και εχω να πω οτι προτιμω χιλιες φορες miui

18 hours ago, seeker4all said:

Έχουν ειπωθεί πολλές φορές και είναι κρίμα για τις συσκευές της Xiaomi, γιατί σε specs τα κινητά της είναι εξαιρετικά, ενώ το λογισμικό με τα bloat ware είναι απλά εκνευριστικό.

Οταν λες bloatware τι εννοεις,οτι δεν θες το κανεις uninstall/disable

Oλα τα υπολοιπα ειναι χρησιμα κομματια του λογισμικου,που εγω σε pixel τα εψαχνα να τα βρω απο 3rd party εφαρμογες.

17 hours ago, MikeKata said:

Όντως, το HyperOS είναι τροχοπέδη. . Δεν περίμενα να βάλει σε κινητά τόσο γρήγορα η Qualcomm τον Elite.

Σκεφτόμουν Pixel για επόμενο τηλέφωνο, καθαρά για την εμπειρία χρήσης, αλλά αρχίζω να καλοβλέπω το 15 Pro με μια custom ROM. Εκτός κι αν ακολουθήσουν κι οι άλλοι κατασκευαστές και μπει ο Elite παντού.

την δοκιμασα εγω την εμπειρια χρησης του pixel,εμπειρια χρησης my @ss.

Eπισης ποτε μα ποτε ξανα κινητο με Tensor,δεν κανουν αυτα τα κινητα για χωρες με θερμοκρασιες Ελλαδας,ψηνεις καστανα.

Επεξ/σία από azuli

11 minutes ago, azuli said:

την δοκιμασα εγω την εμπειρια χρησης του pixel,εμπειρια χρησης my @ass.

Well, χρησιμοποιω stock Android ROMs εδώ και πολλά χρόνια και είναι μακράν πιο snappy, με πολύ λιγότερα bugs και καλύτερη διάρκεια μπαταρίας από οποιοδήποτε συνδυασμό Xiaomi/MIUI είχα στο παρελθόν. Και είχα όλο το εύρος συσκευών. Από το ταπεινό Redmi Note 4 ως το Poco F2 Pro με SD 865. Το bloatware είναι εμφανές όταν το αφαιρέσεις. Δε θα μιλήσω για τις περιστασιακές διαφημίσεις σε εφαρμογές της μαμάς Xiaomi ή για duplicate εφαρμογές που ήταν για τα σκουπίδια. Χωρίς μέτρο σύγκρισης (στο ίδιο τηλέφωνο), όλα γρήγορα σου φαίνονται.

15 minutes ago, azuli said:

Eπισης ποτε μα ποτε ξανα κινητο με Tensor,δεν κανουν αυτα τα κινητα για χωρες με θερμοκρασιες Ελλαδας,ψηνεις καστανα.

Δε ζω Ελλάδα, Δανία ζω. Το Pixel πετάει εδώ.

• Like 2

28 λεπτά πριν, azuli είπε

Οταν λες bloatware τι εννοεις,οτι δεν θες το κανεις uninstall/disable

'Bloatware—also sometimes known as crapware—is unwanted or hidden software installed by the manufacturer or vendor on a new computer, device, or application., εξηγούμε περαιτέρω.

Σε βασικές εφαρμογές όπως εφαρμογές εκκαθάρισης, antivirus και άλλα, πρέπει ο χρήστης να προβεί σε σειρά ενεργειών να απενεργοποιήσει τα ενοχλητικά αυτά φαινόμενα. Ειδικότερα όταν υπάρχουν λιγότερο έμπειροι χρήστες (ηλικιωμένοι κα) τότε η κατάσταση γίνεται απελπιστική.

Το πρώην Miui και τώρα HyperOs, είναι πολύ ωραίο λειτουργικό, ειδικά αν χρησιμοποιείται 'καθαρή' έκδοση οπως κατά καιρούς βγαίνει από τα διάφορα fan forums eu roms κλπ.

12 hours ago, MikeKata said:

Καταλαβαίνω τι λες. Η αλήθεια είναι ότι τελευταία φορά που ασχολήθηκα να περάσω custom ROM ήταν στο Poco F2 Pro με Pixel Experience Android 13. Μου έβγαλε λίγο την πίστη το Safety Net αλλά το έλυσα και όλα δούλευαν ρολόι. Η αλήθεια είναι ότι, ναι, η Google τις κυνηγάει αυτές τις χακεριές, θυμάμαι ήταν πολύ ευκολότερο να παρακάμψεις τους περιορισμούς σε Android 12 και πίσω.

Έχω καλομάθει με το "καθαρό" λειτουργικό (LineageOS, όλες τις Pixelοειδείς ROMs και τώρα με ένα Nothing Phone) και δε μου πάει η καρδιά να γυρίσω σε bloated. Έχω καεί κι από το MIUI, όταν πήγε και έκανε update σε MIUI 12 (στοκ συσκευή, όχι beta) και μου έκανε corrupt ο,τι PDF άνοιγα. Ακόμα και να περνούσα μετά τα αρχεία σε άλλη συσκευή ή σε PC, παρέμεναν corrupted. 2 φορές reset και τις 2 φορές το ίδιο πρόβλημα. Να είσαι δουλειά και να μην μπορείς να ανοίξεις έγγραφα, σχεδια κλπ. Δεν ξαναπλησιάζω MIUI, ούτε αν μου έκαναν κινέζικα βασανιστήρια.

Ξερω ακριβως τι εννοεις, και γω απο το 12 τρεχω custom roms σε ολα τα κινητα, κυριως Xiaomi. Tο MIUI-HyperOS δε το αντεχω, αν πλεον κανουν τα πραγματα τοσο δυσκολα ωστε να τρεχεις custom roms για την επομενη συσκευη το πρωταρχικο κριτηριο θα ειναι το λειτουργικο και μετα οι επιδοσεις, καμερες κλπ. Ας ελπισουμε οτι δε θα κλεισουν ολες τις πορτες..

• Like 2

3 ώρες πριν, Axelq είπε

1100+ ευρώ για Xiaomi που επειδή δεν την παλεύει το software θα βάλετε custom ROM από την πρώτη μέρα..

Ρε πάτε καλά? 🤪

Σχεδόν όλες οι σειρές σε Samsung βγάζαν επι χροβια custom rom για να αλλάξουν τα πάντα και μιλάμε για το Xiaomi ; Έβγαλα μερικές εφαρμογές και τέλος το έχω σαν δεύτερο και απλά είναι ευχαρίστηση 

20 hours ago, MikeKata said:

Όντως, το HyperOS είναι τροχοπέδη. . Δεν περίμενα να βάλει σε κινητά τόσο γρήγορα η Qualcomm τον Elite.

Σκεφτόμουν Pixel για επόμενο τηλέφωνο, καθαρά για την εμπειρία χρήσης, αλλά αρχίζω να καλοβλέπω το 15 Pro με μια custom ROM. Εκτός κι αν ακολουθήσουν κι οι άλλοι κατασκευαστές και μπει ο Elite παντού.

Έχω πάρει κινητό με Hyper OS από το κουτί, δεν φαντάζεσαι τι μανίκι είναι να το ξεκλειδώσεις. Στο hyper OS 2 που λένε πως θα έχει το 15 Pro ενδέχεται να μην μπορεί να ξεκλειδώσει καν. Γενικά η xiaomi φαίνεται να έχει την πρόθεση να κλείσει και αυτή τον bootloader της.

• Like 2

Οι μισοί το κράζεται επειδή είναι Xiaomi, οι άλλοι μισοί θα απολαμβάνουμε τις Κινητάρες της Xiaomi μέχρι οι άλλοι να βάλουν γρήγορη φόρτιση, υπέρυθρες και μεγάλους αισθητήρες στις κάμερες. 

• Like 1
  • Haha 1

6 hours ago, MikeKata said:

Well, χρησιμοποιω stock Android ROMs εδώ και πολλά χρόνια και είναι μακράν πιο snappy, με πολύ λιγότερα bugs και καλύτερη διάρκεια μπαταρίας από οποιοδήποτε συνδυασμό Xiaomi/MIUI είχα στο παρελθόν. Και είχα όλο το εύρος συσκευών. Από το ταπεινό Redmi Note 4 ως το Poco F2 Pro με SD 865. Το bloatware είναι εμφανές όταν το αφαιρέσεις. Δε θα μιλήσω για τις περιστασιακές διαφημίσεις σε εφαρμογές της μαμάς Xiaomi ή για duplicate εφαρμογές που ήταν για τα σκουπίδια. Χωρίς μέτρο σύγκρισης (στο ίδιο τηλέφωνο), όλα γρήγορα σου φαίνονται.

Δε ζω Ελλάδα, Δανία ζω. Το Pixel πετάει εδώ.

Παντως δεν τρεχει οσο smooth νομιζουν ολοι στα Pixel, (το καθαρο android εννοω) λογω Tensor,ειναι πολυ πιο smooth σε snapdragon.

Ειδικα οταν ανεβαζει θερμοκρασια και ειναι κατω απο 20% η μπαταρια σερνεται

Αν εβγαινε καποτε Pixel με Snapdragon ισως ξαναπαιρνα

1 hour ago, azuli said:

Παντως δεν τρεχει οσο smooth νομιζουν ολοι στα Pixel, (το καθαρο android εννοω) λογω Tensor,ειναι πολυ πιο smooth σε snapdragon.

Ειδικα οταν ανεβαζει θερμοκρασια και ειναι κατω απο 20% η μπαταρια σερνεται

Αν εβγαινε καποτε Pixel με Snapdragon ισως ξαναπαιρνα

Το ότι καίγεται o tensor ειναι πιο πολυ πρόβλημα του οτι κατασκευάζεται στην samsung. Από πλευράς αρχιτεκτονικής τους ίδιους πυρήνες της arm χρησιμοποιει με snapdragon. Απο του χρόνου που λένε πως θα τυπώνουν το chip στο node της tsmc πιθανώς να δούμε κινηταρα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...