Προς το περιεχόμενο

Η FCC ερευνά τα όρια δεδομένων μετά από χιλιάδες καταγγελίες καταναλωτών

Crash24

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 λεπτά πριν, kstampo είπε

Εγώ πάντως δεν έχω βρει λύση στο 2ευρω που τρώει σε ανάλογη περίπτωση η voda στο cu.... Ξέρεις κανείς τίποτε;;

Παίρνεις την εξυπηρέτηση πελατών για να δεις αν μπορεί να γίνει κάτι αλλιώς αλλάζεις εταιρία. Η χρέωση γίνεται από το δίκτυο τους, άρα δεν μπορείς να κάνεις κάτι τοπικά στη συσκευή σου (αφού έχεις κλειστά data + location και συνεχίζουν να σε χρεώνουν).

---

Να προσθέσω ότι άλλη μια απάτη (που υπάρχει από πολύ παλιά και την έχουμε συνηθίσει πλέον) είναι ο αυτόματος τηλεφωνητής που είναι ενεργοποιημένος by default, το οποίο αρχικά μοιάζει με χρήσιμη υπηρεσία, αλλά στην πραγματικότητα είναι κόλπο για να σου χρεώνουν την αναπάντητη. Παίρνεις κάποιον, έχει το τηλέφωνο κλειστό, το "σηκώνει" ο τηλεφωνητής, και μόλις πλήρωσες για την αναπάντητη κλήση που έκανες.

Δεν υπάρχει τρόπος να γλιτώσεις αυτή τη χρέωση, πλην του να πείσεις τον άλλο να απενεργοποιήσει τον αυτόματο τηλεφωνητή για τον αριθμό του.

Επεξ/σία από kurkosdr
  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 hours ago, kurkosdr said:

Νομίζω η φραγή για τα 5ψήφια υπήρχε από πάντα, το να προσπαθείς να εντοπίσεις την εταιρία-φάντασμα για να ξεγραφτείς από συνδρομητής (που σε γράψανε με το στανιό) ήταν πάντα χαμένος χρόνος, από παλιά πήγαινες στην εταιρία κινητής και έβαζες φραγή στα 5ψήφια.

Το πρόβλημα είναι ότι υπήρχε (και υπάρχει) κόσμος που δεν ξέρει ότι μπορείς να το κάνεις αυτό, και δεν τον κατηγορώ, είναι παρανοϊκό να σε χρεώνουν χωρίς να έχεις ζητήσει την οποιαδήποτε υπηρεσία υψηλής χρέωσης και να πρέπει να βάλεις φραγή για μια κατηγορία αριθμών στην οποία δεν έχεις στείλει SMS ποτέ. Συνήθως οι χρεώσεις από το πουθενά είναι φόροι και τέλη (όπως πχ το τέλος κινητής που σου τρώει λίγο από την κάρτα χωρίς να μπορείς να κάνεις κάτι), γι'αυτό πολύς κόσμος δεν υποψιάστηκε κάτι. Μόνο στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες με επιχειρηματίες-μαφιόζους όπως η Ιταλία έγινε αυτό το κόλπο με τα 5ψήφια.

Όταν ήμουν ακόμα φοιτητής (πριν δέκα αιώνες δηλαδή), μου έγινε και σε μένα, τότε δεν ξέραμε τίποτα, πήγα στην Cosmote Σερρών και έκαναν τους ανίδεους. Ήξεραν τι παίζει και σε άφηναν να χάνεις χρήματα γιατί ήταν και αυτοί στο κόλπο.

Cosmote: κάπου βάλατε το κινητό σας
Εγώ: ωραία πως μπορώ να το σταματήσω;
Cosmote: δεν ξέρουμε που βάλατε το κινητό σας!!!
Εγώ: ΝΑΙ ΑΛΛΑ ΕΣΕΙΣ μου τρώτε τα λεφτά και τα δίνετε σε αυτούς, στον αέρα πηγαίνουν; Ποια εταιρία με την οποία συνεργάζεστε παίρνει τα λεφτά;
Cosmote: πάρτε στα κεντρικά να σας πουν.

Ε, λοιπόν εγώ πήγα σε όλα τα διπλανά καταστήματα άλλων εταιριών και τους έλεγα "έχω cosmote και θα φύγω για τον τάδε λόγο, εσείς αυτό με τα 5ψήφια μπορείτε να το σβήσετε, αν ναι θα έρθω σε εσάς", στην Wind μου είπαν ότι μπορούν να το κλείσουν και ότι δεν είναι δύσκολο. Όταν με πήραν από τα κεντρικά της Cosmote να με ρωτήσουν γιατί φεύγω τους το εξήγησα και μου είπαν "α κι εμείς μπορούμε να το κλείσουμε, δεν είναι δύσκολο, θέλετε να συνεχίσει η αλλαγή παρόχου τελικά ή θέλετε να μείνετε;" Του εξήγησα ότι δεν μου έφταιγε αυτός σε κάτι αλλά τον ευχαρίστησα που μου είπε ότι μπορούσαν και δεν το έκαναν και του έδωσα υπόσχεση ότι δεν θα ξαναβάλω ποτέ Cosmote όπως και έπραξα, μέχρι πέρυσι είχα Wind->Forthnet καμιά εικοσαριά χρόνια δηλαδή, και μετά την έκανα με ελαφρά για Vodafone όταν αλλάξανε όλοι το ελάχιστο όριο σε 13 ευρώ και τα πακέτα της Forthnet και το σήμα τους είναι για τα ανάθεμα.

...σε Cosmote μέχρι να πεθάνω δεν θα ξαναπάω πάντως, τόση μανία με διακατέχει με το χλευασμό που μου έδωσαν οι κηφήνες της Cosmote που βολεύτηκαν και περίμεναν να γίνουν 45~50 χρονών να βγουν σύνταξη και να πάρουν το εξαψήφιο εφάπαξ τους, σιγά μην ασχολούνταν με τα 5ψήφια.

Επεξ/σία από Diavolos666

19 hours ago, basilis_k6 said:

Ποιος θυμαται τα μονοευρα που ετρωγε η cosmote χωρις να το γνωριζεις και έπρεπε εσυ να στειλεις μνμ day end για να σταματησει να σε χρεωνει? μαλιστα το εκανε και με κλειστα δεδομενα και ειχαμε κανει και εδω και σε διπλανο φορουμ την κουβεντα αυτη. πρεπει να εβγαλαν εκατομμυρια οσο κρατησε αυτο το κολπο. βεβαια μετα σταματησαν γιατι επενεβη η δικαιοχαχαχαχα.

Δεν χρειάζεται να θυμάμαι το κάνει ακόμη που και που, έχω μια κάρτα σε ένα παλιό κινιτο που πρακτικά οριακά 2g συνδέεται και έρχονται μηνηματα εκεί 😂) και προφανος τρώει τα λεφτά

14 ώρες πριν, kstampo είπε

Εγώ πάντως δεν έχω βρει λύση στο 2ευρω που τρώει σε ανάλογη περίπτωση η voda στο cu.... Ξέρεις κανείς τίποτε;;

Ότι σου είπε κι ο προηγούμενος, παίρνεις την εξυπηρέτηση πελατών ή ακόμα και στο chat και τους λες να σταματήσουν την αυτόματη χρέωση των data. Το έχω κάνει σε 2 κινητά με CU.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...