jazzamak Δημοσ. 6 Νοεμβρίου Μέλος Share Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 31 λεπτά πριν, micos000 είπε Σωστό αυτό. Αν ήταν 10-20 γραμμές έχει καλώς. Για τόσες χιλιάδες γραμμές όμως δεν είναι πρακτικό να δουλεύεις πάνω στα κελιά. ΑΠλά δεν ξέρω όλα τα κόλπα στον pivot table και απ' ότι βλέπω είναι ολόκληρη σπουδή. ε ναι θα ήταν βολικό το "αποτέλεσμα" να φαινόταν πάνω πανω Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ChrisGT7 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου Share Δημοσ. 6 Νοεμβρίου @jazzamak, Δοκίμασε το συνημμένο αν σε καλύπτει. ΜΠΛΕ ΚΟΥΜΠΙ ΑΝΕΩΣΗΣ: Φέρνει στο F1 το εύρος (π.χ. 1,47 - 1,80), στο J1 το μέγιστο άθροισμα, στο Μ1 τη γραμμή της αρχής του εύρους και στο Ρ1 τη γραμμή του τέλους του εύρος. Η αρχή και το τέλος αποτελούν υπερσυνδέσεις στα αντίστοιχα κελιά της στήλης Α για πιο άμεση εύρεση σε τόσες πολλές γραμμές. Επίσης ταξινομεί τα δεδομένα ως προς την Α και μετά ως προς τη Β, ενώ αγνοεί τα μηδενικά Χ. ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΚΕΡΑΥΝΟΣ: Καθαρίζει τις στήλες Α:Β και τα παραπάνω κελιά. Όταν αντιγραφείς τα δεδομένα των δύο στηλών από τα αρχεία σου για να τα επικολλήσεις στις στήλες Α:Β, καλύτερα να κάνεις ειδική επικόλληση τιμών ώστε να μη χαλάνε οι μορφοποιήσεις. Στη Β έχω μορφοποίηση για τους αρνητικούς αριθμούς να εμφανίζονται με κόκκινο. @micos000, βάση της ιδέα σου με το συγκεντρωτικό πίνακα, παίρνω τις τιμές της στήλης Α (αφού τις έχω ταξινομήσει από πριν), απομακρύνω τις διπλότυπες και τέλος με μια απλή SumIF() βάζω δίπλα τους τα αθροίσματα ώστε να βρίσκω πιο εύκολα την αρχή και το τέλος του επιθυμητού εύρους. Ούτως ή άλλως, ο συγκεντρωτικός πίνακας είναι κατά κύριο λόγο ένας πίνακας με συγκεντρωτικές συναρτήσεις, π.χ. SUMIFS(), COUNTIFS(), AVERAGEIFS() κ.τ.λ. ΑΘΡΟΙΣΜΑ (ver. 2.0).xlsm 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jazzamak Δημοσ. 6 Νοεμβρίου Μέλος Share Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2 ώρες πριν, ChrisGT7 είπε @jazzamak, Δοκίμασε το συνημμένο αν σε καλύπτει. ΜΠΛΕ ΚΟΥΜΠΙ ΑΝΕΩΣΗΣ: Φέρνει στο F1 το εύρος (π.χ. 1,47 - 1,80), στο J1 το μέγιστο άθροισμα, στο Μ1 τη γραμμή της αρχής του εύρους και στο Ρ1 τη γραμμή του τέλους του εύρος. Η αρχή και το τέλος αποτελούν υπερσυνδέσεις στα αντίστοιχα κελιά της στήλης Α για πιο άμεση εύρεση σε τόσες πολλές γραμμές. Επίσης ταξινομεί τα δεδομένα ως προς την Α και μετά ως προς τη Β, ενώ αγνοεί τα μηδενικά Χ. ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΚΕΡΑΥΝΟΣ: Καθαρίζει τις στήλες Α:Β και τα παραπάνω κελιά. Όταν αντιγραφείς τα δεδομένα των δύο στηλών από τα αρχεία σου για να τα επικολλήσεις στις στήλες Α:Β, καλύτερα να κάνεις ειδική επικόλληση τιμών ώστε να μη χαλάνε οι μορφοποιήσεις. Στη Β έχω μορφοποίηση για τους αρνητικούς αριθμούς να εμφανίζονται με κόκκινο. @micos000, βάση της ιδέα σου με το συγκεντρωτικό πίνακα, παίρνω τις τιμές της στήλης Α (αφού τις έχω ταξινομήσει από πριν), απομακρύνω τις διπλότυπες και τέλος με μια απλή SumIF() βάζω δίπλα τους τα αθροίσματα ώστε να βρίσκω πιο εύκολα την αρχή και το τέλος του επιθυμητού εύρους. Ούτως ή άλλως, ο συγκεντρωτικός πίνακας είναι κατά κύριο λόγο ένας πίνακας με συγκεντρωτικές συναρτήσεις, π.χ. SUMIFS(), COUNTIFS(), AVERAGEIFS() κ.τ.λ. ΑΘΡΟΙΣΜΑ (ver. 2.0).xlsm 316.64 kB · 0 downloads στον υπολογιστή της κόρης μου που έχει καινουργια έκδοση excel δουλεύει υπέροχα. Στο δικό μου που έχω παληά έκδοση (2003) δεν δουλεύει. Μου βγάζει μήνυμα : "οbject doesn't support this property or method". Mάλλον ηρθε η ώρα να αναβαθμιστώ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ChrisGT7 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου Share Δημοσ. 6 Νοεμβρίου (επεξεργασμένο) Μέσα στον κώδικα χρησιμοποιώ την IFERROR() σε μια γραμμή, η οποία δεν υποστηρίζεται στην έκδοση 2003 που χρησιμοποιείς. Αν μπορείς και γνωρίζεις, αντικατέστησε ολόκληρη εκείνη τη γραμμή με αυτό: R = Evaluate("IF(ISNA(MATCH(0,R:R,0)),0,MATCH(0,R:R,0))") Αν δεν τα καταφέρεις, να ανεβάσω πάλι το αρχείο μ' αυτήν τη διόρθωση. Επεξ/σία 6 Νοεμβρίου από ChrisGT7 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
micos000 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου Share Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 10 λεπτά πριν, jazzamak είπε στον υπολογιστή της κόρης μου που έχει καινουργια έκδοση excel δουλεύει υπέροχα. Στο δικό μου που έχω παληά έκδοση (2003) δεν δουλεύει. Μου βγάζει μήνυμα : "οbject doesn't support this property or method". Mάλλον ηρθε η ώρα να αναβαθμιστώ Λογικό είναι. Το excel έχει excelιχθεί πολύ από την 2003 και ιδίως από την 2016 και μετά και έχουν προστεθεί νέες συναρτήσεις που κάνουν πολύ καλή δουλειά. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jazzamak Δημοσ. 7 Νοεμβρίου Μέλος Share Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2 ώρες πριν, ChrisGT7 είπε Μέσα στον κώδικα χρησιμοποιώ την IFERROR() σε μια γραμμή, η οποία δεν υποστηρίζεται στην έκδοση 2003 που χρησιμοποιείς. Αν μπορείς και γνωρίζεις, αντικατέστησε ολόκληρη εκείνη τη γραμμή με αυτό: R = Evaluate("IF(ISNA(MATCH(0,R:R,0)),0,MATCH(0,R:R,0))") Αν δεν τα καταφέρεις, να ανεβάσω πάλι το αρχείο μ' αυτήν τη διόρθωση. έκανα αντιγραφή και επικόλληση αλλά μου βγάζει το ίδιο σφάλμα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nicewise Δημοσ. 7 Νοεμβρίου Share Δημοσ. 7 Νοεμβρίου (επεξεργασμένο) Η Evaluate θέλει περιοχή με όνομα δεν μπορεί να εφαρμοστεί σε κελιά απευθείας δηλαδή αντί για R:R να έχεις δώσει όνομα στη στήλη παράδειγμα DataR ή κάτι άμεσα κατανοητό με τα περιεχόμενα της συγκεκριμένης στήλης. Πως το κάνεις επιλέγεις τη στήλη με κλικ και πηγαίνεις τύποι (formulas) μετά ορισμός ονόματος (define name) και στο όνομα δίνεις αυτό που θέλεις. Αν βάλεις σε ένα κελί =sum(ονομα_περιοχής) θα δεις το άθροισμα όλης της στήλης, ένα απλό παράδειγμα... Επεξ/σία 7 Νοεμβρίου από nicewise Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ChrisGT7 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου Share Δημοσ. 7 Νοεμβρίου (επεξεργασμένο) Καλημέρα σας, @nicewise, στην Evaluate() δεν είναι υποχρεωτικό να ορίσεις εύρος με όνομα για να λειτουργήσει. Απλά εκτελεί την εντολή που θα έβαζες μέσα σ' ένα κελί και επιστρέφει το αποτέλεσμα. Στο συγκεκριμένο παράδειγμα, αν βρει την τιμή 0 στη στήλη R φέρνει τη γραμμή της αλλιώς επιστρέφει 0 στη μεταβλητή R. Τη χρησιμοποιώ πυκνά-συχνά και μέχρι στιγμής, δε μου έχει "παραπονεθεί" για ονόματα! Αλλά όπως αναφέρεις, λειτουργεί μια χαρά και με ονόματα, π.χ. στήλες πινάκων. Δεν πιστεύω να έχει αλλάξει αυτή η λειτουργία της από το 2003. Θα το ελέγξω πάντως... @jazzamak, για να μη σε κουράζω άλλο, θα σου πρότεινα κι αν μπορείς να το δούμε με AnyDesk, ώστε να δω απευθείας σε ποια γραμμή σταματάει ο κώδικας. Πάντως σίγουρα διορθώσαμε το πρόβλημα με την IFERROR() που θα εμφάνιζε λάθος αποτελέσματα. Θα σου στείλω μήνυμα μετά τις 16:00 που επιστρέφω σπίτι. Υ.Γ. Και ναι, συμφωνώ απόλυτα με τον @micos000, πρέπει να αναβαθμιστείς, να ανέβεις "επίπεδο" το γρηγορότερο, έστω έκδοση 2021. Μ' ένα κλειδί από ένα διαδυκτιακό μαγαζί το πολύ μέχρι 15€, θα έχεις το κεφάλι σου ήσυχο. Αν οι εγγραφές σου είναι άνω των 65.536, τότε με την 2003 δεν θα μπορείς να τις χωρέσεις στις γραμμές... Επεξ/σία 7 Νοεμβρίου από ChrisGT7 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nicewise Δημοσ. 7 Νοεμβρίου Share Δημοσ. 7 Νοεμβρίου @ChrisGT7 Ναι ασφαλώς εφόσον δουλεύει να νόμισα ότι το σφάλμα θα είναι λόγω των κελιών μου έχει τύχη μερικές φορές αλλά δεν θυμάμαι συναρτήσεις και το υπέθεσα αυτό! Αν δεν το δουλεύεις το excel σε τακτική βάση κάπου χάνεις κα τα βασικά Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα