Προς το περιεχόμενο

Excel απορία

jazzamak

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Βοήθεια στο excel

Χαιρετώ τη παρέα.

Έχω δύο στήλες με αριθμούς σε ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΙΑ, δηλαδή μιλάμε για ζευγάρια τιμών.
Είναι από αρχείο με στατιστικά που κρατάω για το στοίχημα.
Έχουμε ας πουμε 1000 πονταρίσματα, πχ οβερ 2,5.
Η μια στήλη (χ) έχει τις αποδόσεις  και η άλλη στήλη (ψ) έχει το κέρδος/ζημία για κάθε ποντάρισμα

Αυτό που ψάχνω είναι : 
για ποια περιοχή τιμών χ (αποδόσεων) έχω το μεγαλύτερο (υπό)άθροισμα της στήλης ψ (κέρδος)

Εγώ το κάνω "με το χέρι", βάζοντας φίλτρα και αλλάζοντας τις τιμές.
Όμως το αρχείο έχει μεγαλώσει πλέον και μου τρώει πάνω από μια ώρα.
Mε "απλές" συναρτήσεις προσπάθησα αλλά δεν γίνεται μάλλον 
Δεν έχω ιδέα απο visual basic.
Κάποια στιγμή ένας φίλος, δεν θυμάμαι αν ήταν από εδώ , η από άλλο φόρουμ, μου είχε φτιάξει κάτι με visual basic.
Ήταν κατά 90% σωστό γιατί έδινε παραπλήσια αποτελέσματα με αυτά που έπαιρνα εγώ "με το χέρι".
Το λάθος του ήταν (και δεν το πρόσεξα τότε) πως έβαλε τις τιμές χ (αποδόσεις) μόνο ΜΙΑ φορά!!
Εμείς θέλουμε όμως όλα τα ζευγάρια ακόμη για το ίδιο χ
πχ

Βάζω εδώ το αρχείο μήπως κάποιος μπορει να κάνει κάτι

Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων.

εδώ βάζω το αρχείο που έκανε ο φίλος με visual basic αλλά χρειάζεται τελοιοποίησηΑΘΡΟΙΣΜΑ.xlsm

BEST VALUE.xls

Επεξ/σία από jazzamak
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Χωρίς να ξέρω και τόσο πολλά από excel, νομίζω ότι θα μπορούσες να το κάνεις καλύτερα με συγκεντρωτικό πίνακα (pivot table). Σου επισυνάπτω ένα γρήγορο που έκανα.

Η επιλογή για τις αποδόσεις που θέλεις γίνεται από το φίλτρο δεξιά από το "χ    (απόδοση)". Ταυτόχρονα σου αθροίζει και τις επιμέρους αποδόσεις για την κάθε μία επιλογή (π.χ. από το 2,20 2,25 2,30 κτλ). Είναι όμως σε excel 2007 και μετά γιατί δεν με άφηνε να το σώσω σε 2003. Μάλλον δεν είχε Pivot tables το office 2003-xp

BEST VALUE.xlsx

Καλημέρα @jazzamak,

Σου είχα φτιάξει το συγκεκριμένο αρχείο πέρυσι στο ms-office.gr σ' αυτό το θέμα.

Είχες αναφέρει πως θα το έλεγχες αλλά τελικά δεν επιβεβαίωσες αν λειτουργούσε σωστά.

Παρατηρώ όμως πως σου είχα ανεβάσει ένα ανανεωμένο αρχείο (ver. 1.0), το οποίο δίνει ως μέγιστο αποτέλεσμα 25,01 και όχι το 24,61.

Ανεβάζω το αρχείο που σου είχα φτιάξει τότε με το παραπάνω παράδειγμα σου να μας επιβεβαιώσεις αν χρειάζεται επιπλέον διορθώσεις.

ΑΘΡΟΙΣΜΑ (ver. 1.0).xlsm

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...