Προς το περιεχόμενο

Vodafone SHG3060 παίρνει τοπικές IP 169.254.x.x

sakis_s

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Μετά την αναβάθμιση σε fiber 100, η vodafone μου έστειλε το router "Vodafone Wi-Fi 6 Power Station SHG3060" που έχει το εξής θέμα.
Όποτε γίνεται διακοπή ρεύματος και μετά επανέλθει πάλι, δεν μπορεί να μοιράσει τοπικά σωστές IP στις συσκευές στο range 192.168.x.x αλλά παίρνει τις 169.254.x.x που ως γνωστόν υποδηλώνουν πρόβλημα με τo DHCP.
Τα λαμπάκια του internet, τηλεφώνου κλπ. είναι κανονικά αναμμένα αλλά χωρίς να μπορεί να μοιράσει τις σωστές IP, δεν μπορεί να συνδεθεί καμία συσκευή. 
Για να λυθεί το πρόβλημα, η συσκευή πρέπει να επανεκκινηθεί manually πολλές φορές ώστε κάποια στιγμή, εντελώς τυχαία να μοιράσει σωστές IP. 
Μίλησα με τη vodafone και δεν είχε γνώση ο τεχνικός στο ζήτημα οπότε μου έστειλαν άλλο, ίδιο, που κάνει ακριβώς τα ίδια. 
Συμβαίνει και σε άλλον; Καταφέρατε κάπως να ξεπεράσετε το πρόβλημα;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αγόρασε ένα mini ups για το ρούτερ το οποίο σε περίπτωση διακοπής ρεύματος να μην σβήνει.  Το κακό με το mini ups είναι ότι μπορεί να κάνει επανεκκίνησεισ το μόντεμ άμα δεν δουλεύει σωστά και επίσης χαλάνε εύκολα επειδή είναι συνέχεια στο ρεύμα.  Στον ΟΤΕ είχα ζητήσει και μου είχανε στείλει το πολύ δυο χρόνια να δούλευε και μετά η μπαταρία έχανε την αυτονομία της.

Στις 30/10/2024 στις 3:37 ΠΜ, johnmegarythmos είπε

Αγόρασε ένα mini ups για το ρούτερ το οποίο σε περίπτωση διακοπής ρεύματος να μην σβήνει.  Το κακό με το mini ups είναι ότι μπορεί να κάνει επανεκκίνησεισ το μόντεμ άμα δεν δουλεύει σωστά και επίσης χαλάνε εύκολα επειδή είναι συνέχεια στο ρεύμα.  Στον ΟΤΕ είχα ζητήσει και μου είχανε στείλει το πολύ δυο χρόνια να δούλευε και μετά η μπαταρία έχανε την αυτονομία της.

Καλά ναι, αναγκαστικά θα το βάλω πάνω σε UPS. Το θέμα είναι γιατί συμβαίνει αυτό; Δεν το έχει συναντήσει κάποιος άλλος;
Μου φαίνεται περίεργο το ότι 2 στα 2 ρούτερ που μου έστειλαν κάνουν ακριβώς το ίδιο πράγμα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...