Προς το περιεχόμενο

[Τροφοδοτικό pc] NZXT C1000 (1000 Watt) Gold ATX 3.1 μαύρο amazon.de 156,20 ευρώ. 'Ασπρο 161,41 ευρώ.

reddie.k

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

NZXT C1000 Gold ATX 3.1 1000 Watt μαύρο στο amazon.de 156,20 ευρώ με δωρεάν μεταφορικά.     link

NZXT C1000 Gold ATX 3.1 1000 Watt άσπρο στο amazon.de 161,41 ευρώ με δωρεάν μεταφορικά.     link

Είναι η 2024 έκδοση του τροφοδοτικού με το νέο πρότυπο ATX 3.1. (Υπάρχει και η παλιά του 2022)

Εχει θύρα τροφοδοσίας και καλώδιο PCIe 16-pin (12+4) 12V-2x6 PCIe για την τελευταία γενιά καρτών γραφικών της Nvidia.

Λοιπές προδιαγραφές.

Σύμφωνα με το hardware busters είναι το καλύτερο τροφοδοτικό στα 1000 Watt και 230 V από αυτά που δοκίμασε σε συγκριτικό τεστ. link

Και το review εδώ.

Τιμές skroutz περίπου 194 ευρώ. Υπάρχει μόνο το μαύρο.

Στο  bestprice μόνο η 2022 έκδοση.

Τιμές idealo.de

Επεξ/σία από reddie.k
  • Thanks 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Από τον Αύγουστο είμαι στην αναζήτηση τροφοδοτικού 1000αρι 3.1  αλλά δεν βρίσκω. Προσοχή, πραγματικού 3.1 όχι και καλά να λέει είναι compatible. Και ότι έχω βρει σε 3.0 Seasonic (Vertex PX-GX), Corsair παίζει στα 240-260 Ευρώ. Και έρχεται η NZXT με 3.1 στα 194 Ευρώ ? Γνωρίζουμε με ποιον συνεργάζεται για το συγκεκριμένο η NZXT ? 

6 minutes ago, Vasilis 07 said:

Από τον Αύγουστο είμαι στην αναζήτηση τροφοδοτικού 1000αρι 3.1  αλλά δεν βρίσκω. Προσοχή, πραγματικού 3.1 όχι και καλά να λέει είναι compatible. Και ότι έχω βρει σε 3.0 Seasonic (Vertex PX-GX), Corsair παίζει στα 240-260 Ευρώ. Και έρχεται η NZXT με 3.1 στα 194 Ευρώ ? Γνωρίζουμε με ποιον συνεργάζεται για το συγκεκριμένο η NZXT ? 

Από amazon στα 160 περίπου είναι η προσφορά, 194 μόνο σε ένα μαγαζί στο skroutz.

Κατασκευαστής είναι η CWT.

6 λεπτά πριν, reddie.k είπε

Από amazon στα 160 περίπου είναι η προσφορά, 194 μόνο σε ένα μαγαζί στο skroutz.

Κατασκευαστής είναι η CWT.

Από θέμα εγγύησης πόσο έχει ? τα αντίστοιχα Seasonic-Corsair έχουν 10-12ετία.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 minutes ago, Vasilis 07 said:

Από θέμα εγγύησης πόσο έχει ? τα αντίστοιχα Seasonic-Corsair έχουν 10-12ετία.

Δες στο πρώτο ποστ το link "λοιπές προδιαγραφές": "Thanks to high-quality construction and rigorous product testing, NZXT PSUs are backed by a 10-year warranty."

Παρεμπιπτόντως το Corsair RM1000x ATX v3.1 κατασκευάζεται και αυτό από την CWT.

Επεξ/σία από reddie.k

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

NZXT C1000 ATX v3.1 PSU Review

https://hwbusters.com/psus/nzxt-c1000-atx-v3-1-psu-review/

Επίλογος από το review:

https://hwbusters.com/psus/nzxt-c1000-atx-v3-1-psu-review/11/

Γούγλε μετάφραση (προσοχή στα βαμπίρ :D  )

Το NZXT C1000 επιτυγχάνει κορυφαία συνολική απόδοση και διαθέτει αθόρυβη λειτουργία κάτω από ελαφρά και μέτρια φορτία. Πρέπει να πιέσετε δυνατά το PSU για να αναγκάσετε τον ανεμιστήρα του να εισέλθει στη ζώνη των 30-40 dBA. Εάν ένα PSU 1000W παρέχει σχεδόν πλήρη ισχύ, τα εξαρτήματα υπολογιστή που απαιτούν τέτοια υψηλά επίπεδα ισχύος δεν θα παραμείνουν αθόρυβα, καθώς οι ανεμιστήρες τους θα πρέπει να χειριστούν τα αυξημένα θερμικά φορτία.

Η ρύθμιση φορτίου είναι αυστηρή σε όλες τις ράγες, αλλά στα 3,3 V, που δεν έχει τόσο μεγάλη σημασία, η καταστολή κυματισμού είναι καλή, η μεταβατική απόκριση είναι καλή σε όλες τις ράγες, το PSU πληροί τις απαιτήσεις μεταβατικής απόκρισης ATX v3.1, το κράτημα Ο χρόνος λειτουργίας είναι εξαιρετικά παρατεταμένος, η ποιότητα κατασκευής είναι καλή και η ισχύς των βαμπίρ είναι χαμηλή. Η μέση απόδοση θα μπορούσε να είναι υψηλότερη. Ωστόσο, αυτή είναι μια μονάδα πιστοποιημένη με Gold και η απόδοσή της στα ελαφριά και εξαιρετικά ελαφριά φορτία είναι ικανοποιητική. Ο μετατροπέας APFC, ο οποίος επίσης ελαχιστοποιεί σημαντικά τη σπατάλη ενέργειας, χρειάζεται ρύθμιση για υψηλότερη απόδοση.

Το C1000 δεν είναι προσιτό αλλά προσφέρει κορυφαίες επιδόσεις και υψηλή ποιότητα κατασκευής. Υπό την καθοδήγηση της NZXT, η CWT χρησιμοποίησε ποιοτικά εξαρτήματα που θα διατηρήσουν την καλή τους απόδοση για παρατεταμένο χρονικό διάστημα, ακόμη και κάτω από σκληρές συνθήκες λειτουργίας. Πράγματι, υπάρχουν πιο προσιτές μονάδες με καλή απόδοση για να διαλέξετε. Παρόλα αυτά, δεν αλλάζετε συχνά το PSU, επομένως μπορείτε να ξοδέψετε 20-30 δολάρια περισσότερα για να αποκτήσετε το κορυφαίας απόδοσης ώστε να έχει μεγαλύτερη ηρεμία και να είναι όσο το δυνατόν αδιάβροχο μέχρι να αποφασίσει η NVIDIA να επιβάλει μια αλλαγή και πάλι στην παροχή ισχύος GPU.

Επεξ/σία από duffyduck

1 ώρα πριν, reddie.k είπε

Δες στο πρώτο ποστ το link "λοιπές προδιαγραφές": "Thanks to high-quality construction and rigorous product testing, NZXT PSUs are backed by a 10-year warranty."

Παρεμπιπτόντως το Corsair RM1000x ATX v3.1 κατασκευάζεται και αυτό από την CWT.

ok!  Προσωπικά στην αναζητησή τροφοδοτικού που είμαι το τελευταίο διάστημα, πέρα από τα Seasonic GX 1000 (185 Ευρώ), Seasonic PX 1000 (240 Ευρώ), κοιτάω το Corsair HX1000i (260 Ευρώ). Tα 2 τελευταία είναι λίγο τσιμπημένα αλλά δεν αλλάζεις τροφοδοτικό συχνά, ειδικά αν πας σε νέο σύστημα με 9950X ή 9800X3D. To θέμα μου είναι ότι αν και ακριβά κανένα από τα 3 δεν είναι ATX 3.1.

2 minutes ago, Vasilis 07 said:

ok!  Προσωπικά στην αναζητησή τροφοδοτικού που είμαι το τελευταίο διάστημα, πέρα από τα Seasonic GX 1000 (185 Ευρώ), Seasonic PX 1000 (240 Ευρώ), κοιτάω το Corsair HX1000i (260 Ευρώ). Tα 2 τελευταία είναι λίγο τσιμπημένα αλλά δεν αλλάζεις τροφοδοτικό συχνά, ειδικά αν πας σε νέο σύστημα με 9950X ή 9800X3D. To θέμα μου είναι ότι αν και ακριβά κανένα από τα 3 δεν είναι ATX 3.1.

Αν δεν σου κάνει κάποιο από αυτά που κυκλοφορούν είτε συμβιβάζεσαι είτε περιμένεις να ξεστοκάρουν τα 3.0 για να αρχίσουν να πουλάνε τα 3.1 και σε λογικότερες τιμές.

Παρεμπιπτόντως το Corsair HX1000i κατασκευάζεται και αυτό από την CWT.😁

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, Vasilis 07 είπε

https://hwbusters.com/best_picks/best-atxv3-pcie5-ready-psus-picks-hardware-busters/ 
https://hwbusters.com/psus/nzxt-c1000-atx-v3-1-psu-review/

Επεξ/σία από therion13

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Λογικά θα βγουν και προσφορές με λιγότερα watt όσο πλησιάζουμε την περίοδο των προσφορών.

7 hours ago, Fotia said:

Και επίσης και σε ΑΤΧ 3  μια χαρά δουλεύουν ,νέας τεχνολογίας είναι , και με εγγύηση ,δεν είναι ανάγκη το 3.1 ...

Γενικά συμφωνώ για την πλειονότητα των καρτών γραφικών της nvidia.

Το συγκεκριμένο τροφοδοτικό των 1000 Watt είναι για τους λίγους με RTX 4090 ή εάν θέλει να πάει κάποιος σε RTX 5090. (ή στο μέλλον σε μεταχειρισμένη high end nvidia). Σε αυτή την περίπτωση νομίζω είναι αναγκαίο το ATX 3.1 λόγω αναβάθμισης της θύρας από 12VHPWR σε 12V-2×6 power πάνω στο τροφοδοτικό με αναβάθμιση και του connector πάνω στην κάρτα γραφικών. Υπήρχαν αρκετές περιπτώσεις με connectors που παίρναν Fotia (attempt at humor 😁). Μπορεί νομίζω το 12V-2×6 καλώδιο να τροφοδοτείται και από δύο κλασσικές 8pin θύρες οπότε δεν χρειάζεται καν η 12V-2×6 θύρα. Δεν γνωρίζω εάν κάποια τροφοδοτικά το κάνουν με αυτό τον τρόπο. Για RTX 5090 φαίνεται ότι χρειάζεται τουλάχιστον 900 Watt τροφοδοτικό.

Επεξ/σία από reddie.k
  • Like 1

Τροφοφοτικά υπάρχουν από πολλες φίρμες ,σίγουρα θα έχουν και θέματα ..Και οι προσφορές είναι σχετικές κάθε φορά ,δεν είναι μόνο τα Watt ..

Από ότι έχω διαβάσει ,μεμονωμένες περιπτώσεις ήταν να πάρουν φωτια τα  12VHPWR ,γι αυτό δεν άλλαξαν το προτυπο άμεσα ή δεν έδωσαν άλλο καλώδιο  ή αντάπτορα τουλάχιστον οι σοβαρές εταιρίες .

Nομίζω καλώδιο σύνδεσης δίνουν κάποιες top κάρτες γραφικών στην συσκευασία και αντάπτορα  για παλαιότερα τροφοδοτικά  ή μπορείς να το αγοράσεις extra.

Για να το δίνουν ,δεν θα υπάρχει θέμα θεωρητικά .Από την άλλη με το νέο πρότυπο παίρνεις επίσης θεωρητικά την τελευταία τεχνολογία .

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...