skontopo Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2024 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2024 (επεξεργασμένο) Καλημέρα σε όλους! Πρόσφατα αγοράσαμε σπίτι που έχει "ημι-ενεργειακό" τζάκι (κατά τα λεγόμενα της προηγούμενης ιδιοκτήτριας). Από ό,τι μου είπε, ήταν κανονικό τζάκι το οποίο μετατράπηκε σε ενεργειακό (βλ. 1η φωτο). Στο εσωτερικό του, στο επάνω μέρος, επάνω από την εστία και κάτω από την τρύπα της καπνοδόχου, έχει ένα μεγάλο αποσπώμενο μεταλλικό κομμάτι (βλ. 2η φωτο), το οποίο ψάχνοντας λίγο στο ιντερνετ κατάλαβα ότι λέγεται εκτροπέας θερμότητας. Φαντάζομαι ότι ο σκοπός του είναι να εγκλοβίζει τη θερμότητα όταν το τζάκι λειτουργεί ως ενεργειακό. Έχω δίκιο ως εδώ? Επίσης, θα πρέπει να το αφαιρώ όταν χρησιμοποιώ το τζάκι σαν κανονικό/απλό τζάκι ή δε χρειάζεται? Ευχαριστώ πάρα πολύ προκαταβολικά! ΥΓ: Δεν υπάρχει δυνατότητα επικοινωνίας με την προηγούμενη ιδιοκτήτρια για να τα διευκρινίσω αυτά. Επεξ/σία 29 Οκτωβρίου 2024 από skontopo
kage Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2024 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2024 (επεξεργασμένο) Λογικα πανω σε αυτο αναβεις..Αν εννοεις να ψηνεις εκει μεσα θεωρητικα δεν γινεται γιατι δεν ειναι ευκολος ο καθαρισμος στους σωληνες για τα ανεμιστηρακια+ θα κρατησει μυρωδια.. αν εννοεις με ανοιχτη πορτα θα πρεπει να μαθεις την λειτουργια με το κλαπετο.. Αναψε το κ δες αν φερνει καπνα μεσα ή αν εχει διαρροες..μετα αν δουλευουν τα ανεμιστηρακια....φαινεται ξοδευτηκαν μερικα χιλιαρικα εκει περα ΑΛΛΑ η μοδα της εποχης ειχε αρκετες custom μετατροπες π τελικα δεν δουλεψαν ..γραφει μαρκα στο σιδερο? Επεξ/σία 29 Οκτωβρίου 2024 από kage
liakjim Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2024 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2024 28 λεπτά πριν, kage είπε Λογικα πανω σε αυτο αναβεις Είναι εκτροπέας. Βρίσκεται πάνω από τη φλόγα και ουσιαστικά προσπαθεί να επιβραδύνει την άνοδο των καυσαερίων οπότε να αυξηθεί περαιτέρω η θερμοκρασία της εστίας και συνεπώς και του αέρα που θα έρθει στον χώρο όταν κυκλοφορήσει γύρω από αυτήν. 2
skontopo Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 31 λεπτά πριν, kage είπε Αν εννοεις να ψηνεις εκει μεσα θεωρητικα δεν γινεται γιατι δεν ειναι ευκολος ο καθαρισμος στους σωληνες για τα ανεμιστηρακια.. αν εννοεις με ανοιχτη πορτα θα πρεπει να μαθεις την λειτουργια με το κλαπετο.. Πηγαινε τις φωτος σε καποιο παρομοιο μαγαζι τυπου φραγκος της περιοχης να σ πει ινφο ή αν το εβαλε αυτος ..φαινεται ξοδευτηκαν μερικα χιλιαρικα εκει περα.. γραφει μαρκα στο σιδερο? το χρησιμοποιουσαν καθε χρονο? Αν οχι μπορει κ να μην δουλευει σωστα κ να το παρατησαν.. @kage ευχαριστώ πολύ για την απάντηση! Δεν ενδιαφέρομαι για ψήσιμο, απλά για χρήση του τζακιού ως μη-ενεργειακό, δηλ. με ανοικτή πόρτα όπως λες. Για το σίδερο, δεν πρόσεξα μάρκα, θα το ξανατσεκάρω και θα το προσθέσω στο αρχικό μου post. Είναι πάντως ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ βαρύ! Γνωρίζω ότι το τζάκι χρησιμοποιούνταν καθημερινά και αποτελούσε τη βασική πηγή θερμότητας του χώρου του σαλονιού. 3 λεπτά πριν, liakjim είπε Είναι εκτροπέας. Βρίσκεται πάνω από τη φλόγα και ουσιαστικά προσπαθεί να επιβραδύνει την άνοδο των καυσαερίων οπότε να αυξηθεί περαιτέρω η θερμοκρασία της εστίας και συνεπώς και του αέρα που θα έρθει στον χώρο όταν κυκλοφορήσει γύρω από αυτήν. Ευχαριστώ πολύ! Οπότε, αν κατάλαβα καλά, το αφήνω στη θέση του αν θέλω να χρησιμοποιήσω το τζάκι σαν ενεργειακό (με κλειστή πόρτα και ενεργοποιημένο το βεντιλατέρ) και το αφαιρώ αν θέλω να το χρησιμοποιήσω με ανοικτή πόρτα (απλά για "ατμόσφαιρα")? Επεξ/σία 29 Οκτωβρίου 2024 από skontopo
liakjim Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2024 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2024 5 λεπτά πριν, skontopo είπε Ευχαριστώ πολύ! Οπότε, αν κατάλαβα καλά, το αφήνω στη θέση του αν θέλω να χρησιμοποιήσω το τζάκι σαν ενεργειακό (με κλειστή πόρτα και ενεργοποιημένο το βεντιλατέρ) και το αφαιρώ αν θέλω να το χρησιμοποιήσω με ανοικτή πόρτα (απλά για "ατμόσφαιρα")? Αυτά γενικά δεν χρησιμοποιούνται σαν ανοιχτά. Θα το δεις αν θα πρέπει να το βγάζεις πχ αν σου φέρνει κάπνα μέσα. 1
vagos789 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2024 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2024 Επικινδυνο οτιδηποτε κανει την καυση μεσα στο σπιτι που αναπνεεις 1
alefther Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2024 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2024 4 ώρες πριν, skontopo είπε @kage ευχαριστώ πολύ για την απάντηση! Δεν ενδιαφέρομαι για ψήσιμο, απλά για χρήση του τζακιού ως μη-ενεργειακό, δηλ. με ανοικτή πόρτα όπως λες. γιατι? α) καπνα β) καταναλωση γ) ζεσταινεις τον ουρανο με τ'αστρα αφου εχεις ενεργειακο, χρησιμοποιησε το ως ενεργειακο
skontopo Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2024 Σας ευχαριστώ πολύ όλους για τις απαντήσεις! Πείσθηκα ότι δεν πρέπει να χρησιμοποιώ το τζάκι με ανοικτή πόρτα και θα αφήσω προς το παρόν τον εκτροπέα στη θέση του και με πρώτη ευκαιρία θα ρωτήσω σε σχετικό μαγαζί με ενεργειακά τζάκια για περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με τη χρήση του.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα