Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα,

ποιόν δίσκο προτείνετε για αποθήκευση εγγράφων σε γραφείο? με ενδιαφέρει να είναι δικτυακός χωρίς να θέλει άπειρα σετταρίσματα και να μπορώ να μπαίνω ή να στέλνω αρχεία έξω από το δίκτυο του γραφείου (από το σπίτι μου πχ)

thanks!

Δημοσ.

Θα το ανοίξεις στο ίντερνετ; Θέλει προσοχή αυτό (συν το σετάρισμα του firewall).

Τώρα από δικτυακό δίσκο, μάλλον εννοείς NAS. Θέλεις να έχεις και χρήστες με διαφορετικά δικαιώματα και προσβάσεις ή όλα χύμα στο γραφείο; Θέλεις ασφάλεια στα αρχεία (οπότε raid=2 δίσκοι και πάνω) ή κρατάς δικό σου backup;
Δες κανέναν qnap αν δε θέλεις να μπλέξεις με πολλά-πολλά ή κανέναν synology για περισσότερες δυνατότητες. Το κακό είναι ότι οι τιμές είναι χωρίς τους δίσκους. Για κάτι πιο φθηνό δες κάτι σε western digital my cloud home. Αν πάντως έχεις κανέναν παλιό υπολογιστή με sata controller και πάνω από 2gb ram μπορείς να στήσεις έναν δικό σου nas με κάποια δωρεάν διανομή π.χ. freenas, nas4free, truenas, open media vault κτλ. Θέλει όμως σετάρισμα για αρχή αλλά θα σου βγει πολύ φθηνότερα απ' ότι να πάρεις έτοιμο σύστημα.

Δημοσ.
9 ώρες πριν, dge1978 είπε

Καλησπέρα,

ποιόν δίσκο προτείνετε για αποθήκευση εγγράφων σε γραφείο? με ενδιαφέρει να είναι δικτυακός χωρίς να θέλει άπειρα σετταρίσματα και να μπορώ να μπαίνω ή να στέλνω αρχεία έξω από το δίκτυο του γραφείου (από το σπίτι μου πχ)

thanks!

Synology ή QNAP.
Με μονό δίσκο είναι τα ποιό φθηνά αλλά αφού μιλάμε για γραφείο προτίμησε με 2 δίσκους για μία επιπλέον ασφάλεια.
Είναι εύκολα στο σετάρισμα και κάνουν ότι χρειάζεσαι, συν πολλά άλλα.

• Like 1
Δημοσ.
23 ώρες πριν, micos000 είπε

Θα το ανοίξεις στο ίντερνετ; Θέλει προσοχή αυτό (συν το σετάρισμα του firewall).

Τώρα από δικτυακό δίσκο, μάλλον εννοείς NAS. Θέλεις να έχεις και χρήστες με διαφορετικά δικαιώματα και προσβάσεις ή όλα χύμα στο γραφείο; Θέλεις ασφάλεια στα αρχεία (οπότε raid=2 δίσκοι και πάνω) ή κρατάς δικό σου backup;
Δες κανέναν qnap αν δε θέλεις να μπλέξεις με πολλά-πολλά ή κανέναν synology για περισσότερες δυνατότητες. Το κακό είναι ότι οι τιμές είναι χωρίς τους δίσκους. Για κάτι πιο φθηνό δες κάτι σε western digital my cloud home. Αν πάντως έχεις κανέναν παλιό υπολογιστή με sata controller και πάνω από 2gb ram μπορείς να στήσεις έναν δικό σου nas με κάποια δωρεάν διανομή π.χ. freenas, nas4free, truenas, open media vault κτλ. Θέλει όμως σετάρισμα για αρχή αλλά θα σου βγει πολύ φθηνότερα απ' ότι να πάρεις έτοιμο σύστημα.

έχω ήδη της wd και είμαι άχρηστος. σέρνεται στην αναζητηση αρχείων και ατην αποστολή εγγράφων, το μόνο βολικό του είναι η αυτόματη αποστολή φωτογραφιών από το κινητό μου μέσω της εφαρμογής του. 

τα αλλά είναι γρήγορα; η σύνδεση είναι με εθερνετ η παίζει και wifi; 

για να έχω απομακρυσμένη προσβαση καλυτερα να φωνάξω καποοον μα σετταρει το δίκτυο; 

ευχαριστω!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ποιον wd έχεις; Έχει gigabit; Το δίκτυο σου είναι gigabit;

O wd home cloud έχει wifi, τα qnap και synology νομίζω πως όχι.

Ένα βίντεο που δείχνει πως λειτουργουν οι qnap (παρόμοιο είναι και για synology)

Για απομακρυσμένη πρόσβαση δε χρειάζεται να κάνεις κάτι αν παίρνεις έτσι κι αλλιώς remote κάποιον υπολογιστή στο γραφείο. Αν όχι, θέλει να κάνεις πρώτον προώθηση μια πόρτα στο firewall, να ρυθμίσεις τον nas να ακούει σε αυτήν την πόρτα, ΝΑ ΑΣΦΑΛΙΣΕΙΣ ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΣΟΥ (all-caps indented), αν δεν έχεις static ip (που μάλλον δεν έχεις) να γραφτείς σε υπηρεσία dyndns για να ένα σταθερό όνομα πρόσβασης και να βεβαιωθείς ότι ο πάροχος σου δεν κόβει τις εισερχόμενες συνδέσεις προς το δίκτυο σου.

Επεξ/σία από micos000

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...