dge1978 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου Δημοσ. 28 Οκτωβρίου Σήμερα όλο απορίες είμαι, έχει ασχοληθεί κανείς με τηλεφωνικό κέντρο? έχω ένα γραφείο και θέλω να έχω 2 διαφορετικές γραμμές αλλά με το ίδιο νούμερο για τον καταναλωτή. Στην παρούσα φάση υπάρχει μια γραμμή οτέ αλλά δε φτάνει να καλύψει τις ανάγκες (χτυπάει ασταμάτητα ή βγαίνει σε αναμονή του οτε). Σκέφτηκα να περάσω ένα τηλεφωνικό κέντρο με ίδιο νούμερο και εκεί να φαίνεται η άλλη γραμμή που καλεί, να μπορεί να μπει σε αναμονή από τη γραμματέα κλπ. Διαβάζω για διάφορες εφαρμογές voip cloud που το κάνουν. Αξίζουν ή καλύτερα να δω στον ΟΤΕ να μου φτιάξει ένα τηλεφωνικό κέντρο (παραγγέλνοντας και 2η γραμμή) thanks!
Aris_ Δημοσ. 29 Οκτωβρίου Δημοσ. 29 Οκτωβρίου H ποιο απλή λύση είναι 2 γραμμές φωνής στο ίδιο νούμερο με επιβάρυνση μερικα ευρώ το μήνα Θα συνδέσεις στις δύο εξόδους από το router και θα μπορείς να καλείς και να δέχεσαι 2 ταυτόχρονα τηλ από ένα νούμερο Το τηλ κέντρο που δίνει στο cloud η cosmote είναι δύσχρηστο και θα πληρώσεις έξτρα για σεταρισμα + θες voip τηλεφωνα Ρώτα cosmote αν δίνουν voip κωδικούς για να βάλεις τηλ κέντρο από επώνυμη εταιρία που θα έχεις και περισσότερα τηλέφωνα εσωτερικά για τι ίδιο νούμερο με πιο μεγάλο κόστος
manolis940 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 21 ώρες πριν, dge1978 είπε Σήμερα όλο απορίες είμαι, έχει ασχοληθεί κανείς με τηλεφωνικό κέντρο? έχω ένα γραφείο και θέλω να έχω 2 διαφορετικές γραμμές αλλά με το ίδιο νούμερο για τον καταναλωτή. Στην παρούσα φάση υπάρχει μια γραμμή οτέ αλλά δε φτάνει να καλύψει τις ανάγκες (χτυπάει ασταμάτητα ή βγαίνει σε αναμονή του οτε). Σκέφτηκα να περάσω ένα τηλεφωνικό κέντρο με ίδιο νούμερο και εκεί να φαίνεται η άλλη γραμμή που καλεί, να μπορεί να μπει σε αναμονή από τη γραμματέα κλπ. Διαβάζω για διάφορες εφαρμογές voip cloud που το κάνουν. Αξίζουν ή καλύτερα να δω στον ΟΤΕ να μου φτιάξει ένα τηλεφωνικό κέντρο (παραγγέλνοντας και 2η γραμμή) thanks! Και του ΟΤΕ cloud είναι αν δεν κάνω λάθος και με τσουχτερή τιμή εκτός και αν έχει αλλάξει κάτι τα τελευταία χρόνια. Αυτό που λέει ο Αρης με την 2 γραμμές φωνές( ή κανάλια φωνής) είναι η λύση η οποία όμως θα πρέπει να τα συνδέσεις σε διαφορετικά τηλέφωνα αν δεν έχεις τηλεφωνικό κέντρο. Η χρέωση σε OTE νομίζω είναι κάτι λιγότερο από 2€ για κάθε κανάλι φωνής και ενεργοποιείται εύκολα. Στην περιοχή μου οι άλλες εταιρείες δεν παρέχουν κάτι τέτοιο και έτσι δεν έχω την συγκεκριμένη. Όσον αφορά τα τηλεφωνίκά κέντρα υπάρχουν τα PSTN(;) και τα IP. Συνήθως τα δεύτερα είναι πιο ακριβά και χρειάζεται να αγοράσεις περισσότερες συσκευές αλλά απ' την άλλη έχουν περισσότερες δυνατότητες στην παραμετροποίηση. Ωστόσο αν το μέλημα σου είναι μία αναμονή (ή ουρά) και μια μεταφορά κλήσης είναι μια χαρά λύση για να μην αλλάζεις* τις τηλεφωνικές συσκευές. Αν γουστάρεις να ασχοληθείς παραπάνω μπορείς να μετατρέψεις ένα linux PC σε IP PBX αλλά πήγαινε να σου γράψουν ηρεμιστικά πρώτα. 😜 *Υπάρχουν gateways που μετατρέπουν τα κλασικά τηλέφωνα σε IP αλλά δεν βρίσκω λόγο να το κάνεις γιατί κοστίζουν σχεδόν όσο ένα τηλέφωνο και παραπάνω από ένα IP refurbish τηλέφωνο. ΥΓ: Δεν είμαι ειδικός στο θέμα τηλεφωνικό κέντρο την εμπειρία μου σου λέω ως χρήστης.
dge1978 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου Μέλος Δημοσ. 29 Οκτωβρίου σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις. οποτε καλώ στον οτε και ζητάω 2 γραμμές φωνής στο ίδιο νούμερο; και σε κάθε μπριζα τηλεφώνου όπου υπάρχει ένα καλώδιο που έχει τραβηχτεί από το κεντρικό μπορούν να τρέξουν και οι δυο γραμμές καο απλά να βγάλω με κάποιο σπλιτερ δυο συσκευές τηλεφώνου η ένα τηκεφωνο δίγραμμο; και τι εννοείτε να συνδέσω τα δυο κανάλια στο ρουτερ αφού ενα βύσμα εχει έχει για γραμμή τηλεφώνου, μου δίνουν άλλο ρουτερ από οτε; ευχαριστώ!
elio_1 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου Δημοσ. 30 Οκτωβρίου Πάρε και κάποιο fritzbox σειράς 7 που έχει υποτυπώδες τηλ. Κέντρο, με ενσύρματες υποδοχές και δυνατότητα 6 Dect και VOIP συσκευών. πχ 7690 ax https://www.avm.gr/proionta/fritzbox/fritzbox-7690/
manolis940 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 1 ώρα πριν, elio_1 είπε Πάρε και κάποιο fritzbox σειράς 7 που έχει υποτυπώδες τηλ. Κέντρο, με ενσύρματες υποδοχές και δυνατότητα 6 Dect και VOIP συσκευών. πχ 7690 ax https://www.avm.gr/proionta/fritzbox/fritzbox-7690/ Αν είναι να δώσει τόσα χρήματα γιατί να μην πάρει ένα Greandstream που είναι τηλεφωνικό κέντρο με λιγότερα χρήματα; Απ' ότι είδα το παραπάνω βγαίνει στα 300+ 7 ώρες πριν, dge1978 είπε σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις. οποτε καλώ στον οτε και ζητάω 2 γραμμές φωνής στο ίδιο νούμερο; και σε κάθε μπριζα τηλεφώνου όπου υπάρχει ένα καλώδιο που έχει τραβηχτεί από το κεντρικό μπορούν να τρέξουν και οι δυο γραμμές καο απλά να βγάλω με κάποιο σπλιτερ δυο συσκευές τηλεφώνου η ένα τηκεφωνο δίγραμμο; και τι εννοείτε να συνδέσω τα δυο κανάλια στο ρουτερ αφού ενα βύσμα εχει έχει για γραμμή τηλεφώνου, μου δίνουν άλλο ρουτερ από οτε; ευχαριστώ! Δύο κανάλια φωνής πες τους και ξέρουν. Θεωρητικά θα σου δώσουν και ένα δεύτερο αριθμό ο οποίος δεν θα φαίνεται έξω γιατί θα κάνει συνέχει εκτροπή σε αυτό ο πρώτος όταν είναι κατειλημμένος. MSN number νομίζω ονομάζεται. Όσον αφορά την καλωδίοση όπως το περιγράφεις δεν πηγαίνει καλώδιο από πρίζα σε πρίζα αλλά κάθε πρίζα έχει το δικό τους ξεχωριστό καλώδιο που καταλήγει σε ένα κέντρο. Χωρίς τηλεφωνικό κέντρο θα πρέπει να επιλέξεις πια τηλέφωνα θα χτυπάνε στο phone 1 και πια στο phone 2 χωρίς να έχεις την δυνατότητα μεταφοράς της γραμμής ούτε την την αναμονή που θες. Τι εννοώ. Ας πούμε ότι έχεις 10 τηλέφωνα στο γραφείο σου, θα τα χωρίσεις σε 2 ομάδες και θα πεις πχ αυτά τα 5 θα χτυπάνε όταν παίρνει σήμα το phone 1 και τα άλλα 5 όταν πέφτει κλήση στο phone 2. Το phone 1 θα χτυπάει πάντα πρώτα και το phone 2 θα χτυπάει σε περίπτωση που είναι κατειλημμένο το phone 1. Τεχνικά θα χρειαστείς δύο splitter που να δίνουν 5 εξόδους για το παραπάνω σετάρισμα. Θεωρώ όμως ότι κάτι τέτοιο δεν θα λύσει το πρόβλημα σου αλλά θα το μεγαλώσει μιας και θα δέχεσαι 2 κλήσεις ταυτόχρονα και θα πρέπει να τη σηκώσεις μετά από 7 ή 8 ή όσους τόνους σου δίνει ο εκάστοτε πάροχος. Λύση έτσι όπως μου τα περιγράφεις για σένα είναι ή μία συσκευή τηλεφωνικού κέντρου PSTN ή IP ή ίσως και το παραπάνω router που προτείνεται το οποίο όμως δεν ξέρω λόγο της τιμής του αν πρέπει να το επιλέξεις. Περίμενε μία απάντηση απ' τον elio.
dge1978 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου Μέλος Δημοσ. 30 Οκτωβρίου επομένως αν βάλω δυο φωνές και η μια γραμμή είναι κατελλειμενη δεν εκτρέπει απευθείας να χτυπήσει η δεύτερη γραμμή αλλά μετά από ορισμένους χτύπους; όχι ιδιαίτερα βολικό οι μισοί θα το έχουν κλείσει.
manolis940 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 3 ώρες πριν, dge1978 είπε επομένως αν βάλω δυο φωνές και η μια γραμμή είναι κατελλειμενη δεν εκτρέπει απευθείας να χτυπήσει η δεύτερη γραμμή αλλά μετά από ορισμένους χτύπους; όχι ιδιαίτερα βολικό οι μισοί θα το έχουν κλείσει. Όχι ακριβώς το αντίθετο, γίνεται αμέσως. Αλλά αυτό σημαίνει ότι πρέπει να είναι κάποιος εκεί διαθέσιμος να σηκώσει το τηλέφωνο αλλιώς και ο πελάτης να μην το κλείσει, κάποια στιγμή μετά από μερικούς τόνους (τα του του που ακούμε όταν καλούμε 😜) θα κλείσει το τηλέφωνο.
elio_1 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 10 ώρες πριν, manolis940 είπε Αν είναι να δώσει τόσα χρήματα γιατί να μην πάρει ένα Greandstream που είναι τηλεφωνικό κέντρο με λιγότερα χρήματα; Απ' ότι είδα το παραπάνω βγαίνει στα 300+ Τα Fritzbox είναι all in one. modem-router-τηλεφωνικό κέντρο. Που σημαίνει ότι με μια συσκευή θα τα έχει όλα. Ένα επίσης πλεονέκτημα είναι ότι υποστηρίζονται από την cosmote που σημαίνει ότι δεν θα έχει προβλημα ούτε με το σετάρισμα των αριθμών. Αν του φαίνεται ακριβό μπορεί να πάει και σε μεταχειρισμένα από το ebay
manolis940 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2 ώρες πριν, elio_1 είπε Ένα επίσης πλεονέκτημα είναι ότι υποστηρίζονται από την cosmote που σημαίνει ότι δεν θα έχει προβλημα ούτε με το σετάρισμα των αριθμών. Αυτό βασικά θεωρώ ότι είναι και το μεγάλο του πλεονέκτημα. ! Θα ασχοληθεί μόνο με το να κάνει φαντάζομαι κάποιες παραμετροποιήσεις όπως για παράδειγμα τις ουρές. Βέβαια αν θες να βάλεις πάνω του 8 τηλέφωνα πας μόνο σε IP ;
dge1978 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου Μέλος Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 5 ώρες πριν, elio_1 είπε Τα Fritzbox είναι all in one. modem-router-τηλεφωνικό κέντρο. Που σημαίνει ότι με μια συσκευή θα τα έχει όλα. Ένα επίσης πλεονέκτημα είναι ότι υποστηρίζονται από την cosmote που σημαίνει ότι δεν θα έχει προβλημα ούτε με το σετάρισμα των αριθμών. Αν του φαίνεται ακριβό μπορεί να πάει και σε μεταχειρισμένα από το ebay πάλι χρειάζεται να αγοράσω δεύτερη φωνή από οτε; το κόστος δεν είναι υψηλό.
elio_1 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 7 ώρες πριν, dge1978 είπε πάλι χρειάζεται να αγοράσω δεύτερη φωνή από οτε; το κόστος δεν είναι υψηλό. Ναι, χρειάζεται. Το fritz θα σου κάνει τη δουλειά ενός υποτυπώδους τηλεφωνικού κέντρου, με τηλεφωνητή δύο τύπων (μόνο μήνυμα ή καταγραφή μηνύματος και αποστολή σε email κλπ). Πόσες ενσύρματες εσωτερικές συσκευές θα χρησιμοποιήσεις;
dge1978 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου Μέλος Δημοσ. 31 Οκτωβρίου δυο στο ίδιο γραφείο όμως, της υποδοχής. εκεί έχει μια μπριζα τηλεφώνου
elio_1 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 7 ώρες πριν, dge1978 είπε δυο στο ίδιο γραφείο όμως, της υποδοχής. εκεί έχει μια μπριζα τηλεφώνου Μπορείς να βάλεις το modem/router εκεί, και να διαχειρίζεται το δίκτυο από εκεί; Θα χτυπάνε οι δύο γραμμές στις δύο αναλογικές τηλεφωνικές και θα είναι ανεξάρτητες (θα χτυπάνε παράλληλα). 7 ώρες πριν, paylidis είπε Μια ISDN γραμμη δε θα ελυνε τα προβληματα σου; Έτσι λέει η cosmote τους πολλαπλούς αριθμούς, αλλά δεν έχει σχέση με το voip. https://en.wikipedia.org/wiki/ISDN
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα