Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλες/ους! Πήρα απόφαση τελευταία να ξεκινήσω να εξερευνώ τον κόσμο της τζαζ μουσικής. Ο συνδυασμός σαξόφωνου, τρομπέτας και πιάνου (κυρίως το σαξόφωνο) εδώ και πολλά χρόνια με συναρπάζει και με συγκινεί απίστευτα. Θα ήθελα τη βοήθειά σας λοιπόν. Με ποιους καλλιτέχνες/δίσκους θα μου προτείνατε να ξεκινήσω ή/και με ποιους να πορευτώ; Το μόνο που θα ήθελα να αποφύγω, αν γίνεται, είναι ακούσματα υπερβολικά χαρωπά και ρυθμικά. Θα προτιμούσα μελαγχολικό και ατμοσφαιρικό ήχο (αν είναι και αμιγώς ορχηστρικά τα κομμάτια, ακόμη καλύτερα). Παρακαλώ πολύ να απαντήσουν οι γνώστες του είδους. Ευχαριστώ προκαταβολικά.

• Like 2
Δημοσ.

Καλησπέρα!

Πολλές οι προτάσεις! Θα ξεκινήσω με Chet Baker(που προσωπικά λατρεύω)..Ενδεικτικά θα σου βάλω δύο album και τα υπόλοιπα θα τα βρείς μόνος/η..

Chet 

Chet Baker Quartet Vol.2(Chet Baker in Paris Vol. 2)

Θα επανέλθω και με άλλες προτάσεις 🙂

• Thanks 3
Δημοσ.
11 λεπτά πριν, lovesucks είπε

Καλησπέρα!

Πολλές οι προτάσεις! Θα ξεκινήσω με Chet Baker(που προσωπικά λατρεύω)..Ενδεικτικά θα σου βάλω δύο album και τα υπόλοιπα θα τα βρείς μόνος/η..

Chet 

Chet Baker Quartet Vol.2(Chet Baker in Paris Vol. 2)

Θα επανέλθω και με άλλες προτάσεις 🙂

Σε επίπεδο κομματιού, στο "there's a small hotel" είναι κάπως χαρωπός ο ρυθμός, οπότε δε θα το προτιμούσα. ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΣΑΝ ΤΟ "ALONE TOGETHER" ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΨΑΧΝΩ!!! Σε ευχαριστώ  πολύ για τις προτάσεις!!! Ό,τι άλλο θυμηθείς, καλοδεχούμενο!

• Like 2
Δημοσ.
10 λεπτά πριν, Kavamarou είπε

Σε επίπεδο κομματιού, στο "there's a small hotel" είναι κάπως χαρωπός ο ρυθμός, οπότε δε θα το προτιμούσα. ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΣΑΝ ΤΟ "ALONE TOGETHER" ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΨΑΧΝΩ!!! Σε ευχαριστώ  πολύ για τις προτάσεις!!! Ό,τι άλλο θυμηθείς, καλοδεχούμενο!

Έβαλα ολόκληρα τα album...οπότε μη μένεις στο πρώτο κομμάτι 🙂 Θα βρεις αρκετά μέσα που θα σ'αρέσουν!

Όπως το αγαπημένο μου

You and the night and the music

Άκου κι αυτό

Almost blue

Θα επανέλθω και με άλλους καλλιτέχνες.🙂

• Like 1
  • Thanks 3
Δημοσ.

η Τζαζ έχει και χαρωπό και ρυθμικό ήχο. Αν θες να γνωρίσεις τη Τζαζ ως είδος δε γίνεται να διαλέξεις μόνο τον ήχο που σου ταιριάζει. Αλλιώς απλά δεν έμαθες τη Τζαζ

• Like 2
Δημοσ.
Μόλις τώρα, greekfragma είπε

η Τζαζ έχει και χαρωπό και ρυθμικό ήχο. Αν θες να γνωρίσεις τη Τζαζ ως είδος δε γίνεται να διαλέξεις μόνο τον ήχο που σου ταιριάζει. Αλλιώς απλά δεν έμαθες τη Τζαζ

Όπως με κάθε είδος μουσικής που ακούω, θα προτιμήσω να το προσαρμόσω στους ήχους που μου ταιριάζουν κι ας "μη μάθω ποτέ πραγματικά το είδος" όπως αναφέρεις. Η ψυχή μου αυτά τα μονοπάτια θέλει να ακολουθήσει και -ευτυχώς ή δυστυχώς- είναι αρκετά επιλεκτική.

Δημοσ.
1 hour ago, Kavamarou said:

Καλησπέρα σε όλες/ους! Πήρα απόφαση τελευταία να ξεκινήσω να εξερευνώ τον κόσμο της τζαζ μουσικής. Ο συνδυασμός σαξόφωνου, τρομπέτας και πιάνου (κυρίως το σαξόφωνο) εδώ και πολλά χρόνια με συναρπάζει και με συγκινεί απίστευτα. Θα ήθελα τη βοήθειά σας λοιπόν. Με ποιους καλλιτέχνες/δίσκους θα μου προτείνατε να ξεκινήσω ή/και με ποιους να πορευτώ; Το μόνο που θα ήθελα να αποφύγω, αν γίνεται, είναι ακούσματα υπερβολικά χαρωπά και ρυθμικά. Θα προτιμούσα μελαγχολικό και ατμοσφαιρικό ήχο (αν είναι και αμιγώς ορχηστρικά τα κομμάτια, ακόμη καλύτερα). Παρακαλώ πολύ να απαντήσουν οι γνώστες του είδους. Ευχαριστώ προκαταβολικά.

η εξερεύνηση είναι τα άγνωστα μονοπάτια και αυτά που δε βρίσκουμε της αρεσκείας μας. αλλιώς δεν είναι εξερεύνηση. σου απαντάω με βάση τι ζήτησες για να ξέρουμε τι γράφουμε.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, greekfragma είπε

η εξερεύνηση είναι τα άγνωστα μονοπάτια και αυτά που δε βρίσκουμε της αρεσκείας μας. αλλιώς δεν είναι εξερεύνηση. σου απαντάω με βάση τι ζήτησες για να ξέρουμε τι γράφουμε.

Η εξερεύνηση σαφώς και συνάδει με τα άγνωστα μονοπάτια· δεν αναιρεί όμως και τον σκοπό. Δεν αρνούμαι πως θα "απλωθώ" και θα ακούσω διάφορες εκπροσωπήσεις του είδους -κι ας μην προτιμήσω στο τέλος κάποιες από αυτές. Εννοείται πως μιλάμε για έναν τεράστιο και νέο κόσμο για μένα. Μέσω του θέματος αυτού, ήθελα απλώς κάποιες πρώτες προτάσεις για να προσανατολιστώ κάπως στο "ταξίδι" μου.

Επεξ/σία από Kavamarou
  • Like 1
Δημοσ.

άσχετος με το αντικείμενο και εγώ...

Billie Holiday - God Bless The Child - gretest hits

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

John Coltrane - My favorite things (full album)*

*εστίασε στο everytime we say goodbye.

Προσπαθώ να βρω αυτά που ναι πιο κοντά στα "θέλω" σου, ατμοσφαιρικά, κυρίως ορχηστρικά αν και θα προτείνω και μη ορχηστρικό album, μελαγχολικό κι αγαπημένο.

Billie Holiday - Lady in satin(full album)

Stan Getz/Gerry Mulligan - That old feeling

Επεξ/σία από lovesucks
  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

δώσε πόνο

1 ώρα πριν, lovesucks είπε

Προσπαθώ να βρω αυτά που ναι πιο κοντά στα "θέλω" σου, ατμοσφαιρικά, κυρίως ορχηστρικά αν και θα προτείνω και μη ορχηστρικό album, μελαγχολικό κι αγαπημένο.

και υλικό για μελέτη...

Επεξ/σία από booka
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...