Προς το περιεχόμενο

Φορολόγηση tip

Neptu

Προτεινόμενες αναρτήσεις

2 ώρες πριν, smpt είπε

Στην ουσία ίδιο πράγμα είναι.

Το tip στον γιατρό αν είναι σε pos φορολογείται.  Αν είναι στο χέρι όχι.

ε? 😮 τα φακελακια απαγορευονται

• Haha 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 31
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Κι εγώ από τους ανόητους και αγαθούς :

tip σε μαγαζί πάντα τα έδινα "στο χέρι".

κάθε φορά όμως που αγόραζα από πλατφόρμα, πάντα έβαζα τιπ για παραγγελία έως 19 = 1€ και από 20= 2€.

Πάντα οι ομιλούντες Ελληνικά έλεγαν "ευχαριστώ για το τιπ", οι μη έλεγαν μόνο ευχαριστώ ή και τίποτα.

Λέω λοιπόν να σταματήσω τα τιπ στις πλατφόρμες για να μην είμαι στους ανόητους ή/ και στους αγαθούς.

Σίγουρα οι επαγγελματίες delivery των συστημάτων αυτών θα χαρούν που ξύπνησα..

2 minutes ago, SoullessRider said:

Λέω λοιπόν να σταματήσω τα τιπ στις πλατφόρμες για να μην είμαι στους ανόητους ή/ και στους αγαθούς.

Όσοι λένε για ανόητους ή ό,τι άλλο, αναφέρονται (ελπίζω) στα tips που αφήνονται στο POS κατά την πληρωμή κι όχι στις πλατφόρμες.

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Χτυπανε συγκεκριμενα οσους δουλευουν wolt efood κ μερικα κυριλε μαγαζια αθηνας κ νησιων.. 

Θεωρητικα  σε αυτα τα 5-10 μαγαζια κυριως μυκονου θα πεσει γκρινια γιατι θα χανουν κανα 30% .εφοσον θα φορολογουνται σαν εισοδημα+εφκα 😛

Edit: γιατι τα φορολογουσαν efood wolt? @jimmy213 

Επεξ/σία από kage

19 λεπτά πριν, jimmy213 είπε

Όσοι λένε για ανόητους ή ό,τι άλλο, αναφέρονται (ελπίζω) στα tips που αφήνονται στο POS κατά την πληρωμή κι όχι στις πλατφόρμες.

Φαντάζομαι ότι μέσω πλατφόρμας είναι αλλιώς διότι η διαχείριση των χρημάτων γίνεται μέσω αυτής οπότε θα δίνονται τα τιπς. Αλλά όσοι δίνουν μέσω pos (πως κάνουν οι αμερικάνοι στις ταινίες 😛) αμφιβάλλω ότι τα τιπς πάνε εκεί που πρέπει. Βασικά δεν αμφιβάλλω, είμαι σίγουρος. 

Εσύ τώρα πιστεύεις ότι ο έλληνας εργοδότης δίνει τα τιπς σε αυτή την περίπτωση; Εδώ δε δίνει άλλα κι άλλα, αυτά που υποχρεούται να δώσει, θα δώσει αυτά; Κοροϊδευόμαστε τώρα;

• Like 2
  • Haha 1

5 λεπτά πριν, Neptu είπε

Φαντάζομαι ότι μέσω πλατφόρμας είναι αλλιώς διότι η διαχείριση των χρημάτων γίνεται μέσω αυτής οπότε θα δίνονται τα τιπς. Αλλά όσοι δίνουν μέσω pos (πως κάνουν οι αμερικάνοι στις ταινίες 😛) αμφιβάλλω ότι τα τιπς πάνε εκεί που πρέπει. Βασικά δεν αμφιβάλλω, είμαι σίγουρος. 

Εσύ τώρα πιστεύεις ότι ο έλληνας εργοδότης δίνει τα τιπς σε αυτή την περίπτωση; Εδώ δε δίνει άλλα κι άλλα, αυτά που υποχρεούται να δώσει, θα δώσει αυτά; Κοροϊδευόμαστε τώρα;

Αφου ξέρεις τι παίζει και δεν δουλεύεις στην εστιαση και δεν σε απασχολεί το θέμα. 

Γιατί άνοιξες θεμα ζητώντας η γνωμη μας; 

Δεν ηταν αρκετά τα υπολοιπα θεματα που ανοιξες 😉

23 minutes ago, kage said:

Edit: γιατι τα φορολογουσαν efood wolt?

Δεν έχω ιδέα. Φαντάζομαι όμως αφού έμπαιναν σε λογαριασμό, θα πιάνονται ως εισόδημα (?).

37 λεπτά πριν, SoullessRider είπε

Κι εγώ από τους ανόητους και αγαθούς :

tip σε μαγαζί πάντα τα έδινα "στο χέρι".

κάθε φορά όμως που αγόραζα από πλατφόρμα, πάντα έβαζα τιπ για παραγγελία έως 19 = 1€ και από 20= 2€.

Πάντα οι ομιλούντες Ελληνικά έλεγαν "ευχαριστώ για το τιπ", οι μη έλεγαν μόνο ευχαριστώ ή και τίποτα.

Σίγουρα οι επαγγελματίες delivery των συστημάτων αυτών θα χαρούν που ξύπνησα..

πες μου αν ειναι ΤΟΣΟ δυσκολο, να εχεις διπλα στην πορτα σου 30 ευρω σε κερματα... και να δινεις απο κει σε ντελιβεραδες και κουριερ... ετσι κανω εγω

• Haha 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, fitsoulas2024 είπε

Τα tips στους γιατρους (φακελακια) φορολογουνται κι αυτα? 😄

Noμιμοποιήθηκαν με τα απογευματινά χειρουργεία, δια στοματος του Υπουργου Υγείας. Χωρις πλάκα, έτσι ακριβως το ειπε.

Οσο για τα τιπ ο πρωθυπουργος ξεκαθάρισε οτι απο ένα ποσό και πάνω το μηνα μιλάμε για φορολογία, ποσό που δυσκολα το πιάνει κάποιος. 

Επίσης οσες φορές ρωτάω διανομείς, αν τους αποδιδουν τα φιλοδωριματα, μου ξεκαθαριζουν οτι τους τα δινουν στο 100%. Αλλωστε φαινεται στην απόδειξη.

Γενικά πολύ κακό για το τιποτε. Έχουν γινει δέκα φορές χειρότερα πράγματα τα τελευταία χρονια για να συζητάμε για τα φιλοδωρήματα 

(βέβαια αυτους τους έχω ικανους να φορολογησουν τα κάλαντα :P )

Επεξ/σία από pontez2
  • Like 1
  • Haha 1

6 λεπτά πριν, dbrillis είπε

Αφου ξέρεις τι παίζει και δεν δουλεύεις στην εστιαση και δεν σε απασχολεί το θέμα. 

Γιατί άνοιξες θεμα ζητώντας η γνωμη μας; 

Δεν ηταν αρκετά τα υπολοιπα θεματα που ανοιξες 😉

Είχα έμπνευση και ελεύθερο χρόνο.

Δε μου απάντησες όμως, Διαφωνείς σε αυτό που λέω; Σε τι ακριβώς διαφωνείς; Όλος ο κόσμος ξέρει τι παίζει στην εστίαση, δε χρειάζεται να δουλεύω.

2-3 γνωστούς έχω μόνο που δουλεύουν. Στη μια περίπτωση τα τιπς τα μαζεύανε και τα μισά τα έπαιρνε το μαγαζί. Καλή μαγκιά ε;

6 λεπτά πριν, Give-me-a-hit είπε

πες μου αν ειναι ΤΟΣΟ δυσκολο, να εχεις διπλα στην πορτα σου 30 ευρω σε κερματα... και να δινεις απο κει σε ντελιβεραδες και κουριερ... ετσι κανω εγω

ποιος θα δινει tip σε εσας οταν χρεωκοπησετε απο το πολυ delivery; 

Tips και στους courier; 

Πολλα αντικρουομενα πράγματα διαβαζω για την Ελλάδα. Δεν εχει λεφτα ο κόσμος αλλα το delivery δουλεύει στο 101%, δινει tips ο κόσμος και σήμερα εμαθα και οτι δινουν tips και στους courier. 

2 λεπτά πριν, Neptu είπε

Είχα έμπνευση και ελεύθερο χρόνο.

Δε μου απάντησες όμως, Διαφωνείς σε αυτό που λέω; Σε τι ακριβώς διαφωνείς; Όλος ο κόσμος ξέρει τι παίζει στην εστίαση, δε χρειάζεται να δουλεύω.

2-3 γνωστούς έχω μόνο που δουλεύουν. Στη μια περίπτωση τα τιπς τα μαζεύανε και τα μισά τα έπαιρνε το μαγαζί. Καλή μαγκιά ε;

Μαν μου, η απάντηση μου είναι μια και σταθερη. 

Για οτι πιστεύεις οτι καποιος αλλος κανει και βγαζει "εύκολα φραγκα", πηγαινε κανε το και εσυ. Οχι θεωρίες, πράξεις, πηγαινε και κανε το και εσυ. 

• Confused 2

Παιδιά το θέμα δεν είναι ποιος δίνει τιπς και γιατί δίνει. Ό,τι γουστάρει ας κάνει ο καθένας. Το ερώτημα είναι αν θεωρείτε οκ την φορολόγηση των τιπς

1 λεπτό πριν, Neptu είπε

Παιδιά το θέμα δεν είναι ποιος δίνει τιπς και γιατί δίνει. Ό,τι γουστάρει ας κάνει ο καθένας. Το ερώτημα είναι αν θεωρείτε οκ την φορολόγηση των τιπς

Οποιος γκρινιαζει για το ληστρικο κρατος, τα μαυρα και τις παρανομιες πρεπει να πει ναι, ειναι οκ η φορολογηση των tips.

18 λεπτά πριν, Give-me-a-hit είπε

ΝΑΙ ΕΙΝΑΙ. 30 ευρώ για tips??? Τι διαβάζουμε. Και στους κούριερ?

• Confused 1

6 λεπτά πριν, dbrillis είπε

Οποιος γκρινιαζει για το ληστρικο κρατος, τα μαυρα και τις παρανομιες πρεπει να πει ναι, ειναι οκ η φορολογηση των tips.

Η λογική αυτό λέει, ωστόσο σε μια εποχή που οι έλεγχοι για παράνομο χρημα έχουν γινει μεγαλυτεροι και εντονότεροι, η εφορία βλέπει τα πάντα, υπάρχουν παντου pos, αλλά αντι να βλέπουμε μειωση στις τιμές και καλυτερευση στη τσέπη μας, βλέπουμε χειροτερευση, προφανως θα το δουμε ως ακομα ένα τέχνασμα.

• Like 1

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...