Προς το περιεχόμενο

Φορολόγηση tip

Neptu

Προτεινόμενες αναρτήσεις

περίεργο που δεν ανοίχτηκε θέμα. 

Θα έχετε ακούσει όλοι φαντάζομαι πως η κυβέρνηση θέλει να φορολογήσει τα tips. Τώρα πως θα το καταφέρει αυτό είναι άλλο θέμα. Εκτος αν κάποια θύματα (για να μη χρησιμοποιήσω τη γνωστή λέξη) δίνουν τιπ μέσω πλατφόρμας.

Τελικά απ ότι είδα καταλήξανε (?) ότι ναι μεν θα φορολογούνται αλλά από κάποιο ποσό και πάνω.

Ποια η γνώμη σας γι αυτό;

Δε δουλεύω στην εστίαση, δε με απασχολεί άμεσα το θέμα απλά το ανοίγω για συζήτηση. ελπίζω σοβαρή συζήτηση όχι οι μεν ντελιβεράδες να λένε ότι δε πρέπει να φορολογηθούν και όλοι οι άλλοι ότι πρέπει

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 λεπτό πριν, Neptu είπε

περίεργο που δεν ανοίχτηκε θέμα. 

Φυσικά και ανοίχτηκε και μετά έκλεισε. Όλως συμβαίνει πάντα με θέματα που σχετίζονται με tips.

Όσο για την φορολόγηση δεν με νοιάζει τι θα κάνουν. Άμα είναι να δώσω κάτι θα του το δώσω στο χέρι. Πληρωμή tip με καρτα πάντα πάει στο μαγαζί και επιλέγει το αφεντικό πως θα γίνει η μοιρασιά. 

Επεξ/σία από mariosnik_
  • Confused 1

Μόλις τώρα, mariosnik_ είπε

Φυσικά και ανοίχτηκε και μετά έκλεισε. Όλως συμβαίνει πάντα με θέματα που σχετίζονται με tips.

δε το είδα και μου έκανε εντύπωση. οκ τότε, λάθος μου που το άνοιξα

1 ώρα πριν, Neptu είπε

Θα έχετε ακούσει όλοι φαντάζομαι πως η κυβέρνηση θέλει να φορολογήσει τα tips.

?????

Απο παντα υπαρχει φορος στα τιπς, ασχετα που δεν δηλώνονται απο κανεναν. Τωρα με την καρτα, αφηνει 300 ευρω το μηνα χωρις φορο.

• Like 3

16 λεπτά πριν, Give-me-a-hit είπε

Απο παντα υπαρχει φορος στα τιπς

Προφανως δεν υπηρχε απο παντα, γιατι ποτε δεν ηταν υποχρεωτικη η υπαρξη δυνατοτητας με πληρωμη με ηλεντρονικο μεσο. Τωρα ο αλλος εχει την δυνατοτηα να αφησει τιπ στο pos οπου φαινονται. Πριν στο χερι ηταν μαυρα, και ας εκοβε κανονικα αποδειξη το καταστημα 

Ουσιαστικά δεν έγινε και κάτι τελικά.

Τα τιπ στο χέρι με μετρητά παραμένουν μαύρα (καθώς δε γίνεται και αλλιώς) και θα φορολογούνται τα τιπς άνω των 300 ευρώ το μήνα με κάρτα. Τώρα στην Ελλάδα δε νομίζω να βγάζουν πολλοί πάνω από 300 ευρώ τιπς από κάρτα ώστε να τους επηρεάσει.

Ίσως κάποιοι που να είναι σεζόν Μύκονο/ Σαντορίνη σε μαγαζιά που να έχουν πολλούς Αμερικανούς πελάτες ( γιατί κυρίως αυτοί έχουν στο dna τα μεγάλα τιπ).

Καλά τα τιπς στο χέρι δε τα δήλωνε κανείς και ούτε πρόκειται. Όλη η ιστορία δηλαδή γίνεται για τα τιπς μέσω κάρτας.

Δίνει κανείς τιπς μέσω κάρτας; Δε θέλω να πιστεύω ότι υπάρχουν τόσο ανόητοι άνθρωποι. Λογικά τουρίστες και μονό 

• Haha 1

4 λεπτά πριν, dbrillis είπε

Δινω tips μεσω καρτας.
Θα σταματησω να δινω για να μην ειμαι ανοητος.

Στην Ελλάδα των επιχειρηματιών του κ ....

Εκεί που το 4ωρο στα χαρτιά στην πράξη γίνεται 8ωρο και το 8ωρο 10ωρο

Εκεί που... Θα σου καταθέσω το δώρο αλλά θα το επιστρέψεις 

Της μαύρης εργασίας 

Των ξεφτιλομισθών

Εσύ εμπιστεύεσαι αυτούς τους επιχειρηματίες ότι θα δώσουν τα τιπς στους εργαζόμενους. Μιας και είναι σωστοί σε όλα τα άλλα, θα είναι και σε αυτό.

Τι πιθανότητες δίνεις;

• Like 2
  • Thanks 1

2 λεπτά πριν, Neptu είπε

Στην Ελλάδα των επιχειρηματιών του κ ....

Εκεί που το 4ωρο στα χαρτιά στην πράξη γίνεται 8ωρο και το 8ωρο 10ωρο

Εκεί που... Θα σου καταθέσω το δώρο αλλά θα το επιστρέψεις 

Της μαύρης εργασίας 

Των ξεφτιλομισθών

Εσύ εμπιστεύεσαι αυτούς τους επιχειρηματίες ότι θα δώσουν τα τιπς στους εργαζόμενους. Μιας και είναι σωστοί σε όλα τα άλλα, θα είναι και σε αυτό.

Τι πιθανότητες δίνεις;

Α, συγνωμη, εγω στο θεμα για φορολογηση των tips μπηκα. 
Δεν ηξερα οτι πρεπει να κανω οικονομοπολιτικη αναλυση για να απαντησω. 

• Like 1
  • Thanks 1
  • Confused 1
  • Haha 3

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 ώρες πριν, Neptu είπε

Ποια η γνώμη σας γι αυτό;

Κατά πάγια τακτική η κυβέρνηση συνεχίζει να χαρίζει χρήμα προκειμένου να αγοράσει ψήφους αγννοοντας το προφανές, αγννοοντας τις αποφάσεις δικαστηρίων, ότι τα τιπς είναι εισόδημα και θα έπρεπε απλά να προστίθενται στο μισθό και να φορολογουνται (εφόσον είναι "άσπρα λεφτά") ανάλογα.

Θα πληρώσουν οι επόμενοι και τα κορόιδα.

Επεξ/σία από DrLo

7 ώρες πριν, SabotazNic είπε

Προφανως δεν υπηρχε απο παντα, γιατι ποτε δεν ηταν υποχρεωτικη η υπαρξη δυνατοτητας με πληρωμη με ηλεντρονικο μεσο. Τωρα ο αλλος εχει την δυνατοτηα να αφησει τιπ στο pos οπου φαινονται. Πριν στο χερι ηταν μαυρα, και ας εκοβε κανονικα αποδειξη το καταστημα 

Εγώ νομίζω εννοεί πως τα τιπσ ειναι εισόδημα και ως τέτοιο πρέπει να φορολογείται 

Τώρα αν κάποιοι δεν τα καταθέτουν στην τράπεζα για να προσμετρούνται και ούτε τα δηλώνουν ειναι άλλο κεφάλαιο. 

3 ώρες πριν, dbrillis είπε

Δινω tips μεσω καρτας.
Θα σταματησω να δινω για να μην ειμαι ανοητος.

ε δεν ξέρω για ανόητος λίγο αγαθός είσαι όμως αν πιστεύεις ότι πάνε τα τιπς στον σερβιτόρο :P 

7 ώρες πριν, Give-me-a-hit είπε

Τωρα με την καρτα, αφηνει 300 ευρω το μηνα χωρις φορο.

Εγώ δεν μπορώ να καταλάβω γιατί πρέπει να έχουν ειδικούς κανόνες ειναι εισόδημα πρέπει να το δηλώνεις ή να το καταθέσεις σε τράπεζα όπως το "απλό" εισόδημα και να φορολογείσαι ανάλογα του κατα πόσο έχεις ξεπεράσει το αφορολόγητο την οικογενειακή σου κατάσταση και ολες τις φοροελαφρύνσεις που δικαιούσαι κτλ 

• Like 3

13 hours ago, mariosnik_ said:

Όσο για την φορολόγηση δεν με νοιάζει τι θα κάνουν. Άμα είναι να δώσω κάτι θα του το δώσω στο χέρι. Πληρωμή tip με καρτα πάντα πάει στο μαγαζί και επιλέγει το αφεντικό πως θα γίνει η μοιρασιά. 

Εάν κανείς παραγγελία από πλατφόρμα, το tip πηγαίνει πάντα στον διανομέα.

Τώρα εάν εγώ αφήσω τιπ , και ο ιδιοκτήτης, δεν στο δώσει, αυτό είναι δικό σου πρόβλημα (καλά, όχι δικό σου προσωπικά, καταλαβαίνεις πως το εννοώ).

• Like 1

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...