Προς το περιεχόμενο

Πόλοι μπαταρίας αυτοκινήτου

christos_uoa

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα, έμεινα από μπαταρία και αγόρασα μία από βενζινάδικο. Όταν πήγα να την εγκαταστήσω είδα ότι οι πόλοι της καινούργιας μπαταρίας είναι πιο "χοντροί" από τους παλιούς με αποτέλεσμα οι ακροδέκτες του αυτοκίνητου να μην μπαίνουν. Έχουν βέβαια μία ανοχή μέσω ενός παξιμαδιού αλλά πάλι δεν χωράνε με τίποτα. Είχα την εντύπωση ότι οι πόλοι από την μπαταρία (το θυμάμαι από μια παλιότερη) έχουν και τα δύο πάχη, δηλαδή είναι μικρότερο παχος με ένα καπάκι από πάνω το οποίο αν χρειαστεί το βγάζεις. Προσπάθησα με έναν κάβουρα μήπως και αυτοί είναι έτσι αλλά δεν τραβιέται κάτι (εκτός και αν δεν έδωσα μεγάλη δύναμη). 

Τι επιλογές έχω πως να ενώσω τους ακροδέκτες μου με την καινούργια μπαταρία.?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

12 λεπτά πριν, christos_uoa είπε

Καλησπέρα, έμεινα από μπαταρία και αγόρασα μία από βενζινάδικο. Όταν πήγα να την εγκαταστήσω είδα ότι οι πόλοι της καινούργιας μπαταρίας είναι πιο "χοντροί" από τους παλιούς με αποτέλεσμα οι ακροδέκτες του αυτοκίνητου να μην μπαίνουν. Έχουν βέβαια μία ανοχή μέσω ενός παξιμαδιού αλλά πάλι δεν χωράνε με τίποτα. Είχα την εντύπωση ότι οι πόλοι από την μπαταρία (το θυμάμαι από μια παλιότερη) έχουν και τα δύο πάχη, δηλαδή είναι μικρότερο παχος με ένα καπάκι από πάνω το οποίο αν χρειαστεί το βγάζεις. Προσπάθησα με έναν κάβουρα μήπως και αυτοί είναι έτσι αλλά δεν τραβιέται κάτι (εκτός και αν δεν έδωσα μεγάλη δύναμη). 

Τι επιλογές έχω πως να ενώσω τους ακροδέκτες μου με την καινούργια μπαταρία.?

Τα καπάκια είναι πλαστικά και τα βγάζεις.Αλλιώς δεν κάνει επαφή.

Δεν ξέρω να υπάρχουν για αυτοκίνητα μπαταρίες με διαφορετικού μεγέθους πόλους.

Γιατί μπαταρία απο βενζινάδικο;Θα έχει φάει πολύ καθισιό.

Βγάλε μια φωτό 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν μιλάω για τα πλαστικά καπάκια. Έχουν αφαιρεθεί. Τώρα που το έψαξα υπάρχουν δύο μεγέθη πόλοι κλασικού τύπου (οι μεγάλοι) και Ιαπωνικού (πιο λεπτοί). Εγώ έχω Ιαπωνικού (SUZUKI) και μου έδωσε για μεγάλο. Η πλάκα είναι ότι πήγα και την παλιά για να δούμε το μέγεθος και ενώ του έδειξα τους πόλους μου είπε ότι δεν θα υπάρχει πρόβλημα. Εκεί θεώρησα (και θυμόμουνα) ότι είχα πάρει μια κλασικού μεγέθους και είχε μολύβδινα καπάκια και γινότανε ιαπωνικού. Έτσι θεώρησα ότι ήταν και αυτή για αυτό την πήρα. 

Δυστυχώς αυτό έγινε πριν μια ώρα οπότε μόνο βενζινάδικο είχα ως επιλογή.

Μάλλον χρειάζομαι κάτι τέτοιο εκτός και αν πράγματι έχει μολύβδινο καπάκι και θέλει περισσότερη δύναμη. Ελπίζω να το παίρνει στο χώρο και κυρίως στο ύψος γιατί είμαι τσίμα τσίμα να χτυπήσει στο καπό

https://shop.grkbatteries.gr/akrodektes-antaptores/antaptores/EBIENNE-33502

Επεξ/σία από christos_uoa

6 λεπτά πριν, christos_uoa είπε

Δεν μιλάω για τα πλαστικά καπάκια. Έχουν αφαιρεθεί. Τώρα που το έψαξα υπάρχουν δύο μεγέθη πόλοι κλασικού τύπου (οι μεγάλοι) και Ιαπωνικού (πιο λεπτοί). Εγώ έχω Ιαπωνικού (SUZUKI) και μου έδωσε για μεγάλο. Η πλάκα είναι ότι πήγα και την παλιά για να δούμε το μέγεθος και ενώ του έδειξα τους πόλους μου είπε ότι δεν θα υπάρχει πρόβλημα. Εκεί θεώρησα (και θυμόμουνα) ότι είχα πάρει μια κλασικού μεγέθους και είχε μολύβδινα καπάκια και γινότανε ιαπωνικού. Έτσι θεώρησα ότι ήταν και αυτή για αυτό την πήρα. 

Δυστυχώς αυτό έγινε πριν μια ώρα οπότε μόνο βενζινάδικο είχα ως επιλογή.

Μάλλον χρειάζομαι κάτι τέτοιο εκτός και αν πράγματι έχει μολύβδινο καπάκι και θέλει περισσότερη δύναμη. Ελπίζω να το παίρνει στο χώρο και κυρίως στο ύψος γιατί είμαι τσίμα τσίμα να χτυπήσει στο καπό

https://shop.grkbatteries.gr/akrodektes-antaptores/antaptores/EBIENNE-33502

Πήγαινέ την πίσω και πάρε την σωστή.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...