Προς το περιεχόμενο

Καρτα ηχου Vs Ηχεια

kbaerorotatex

Προτεινόμενες αναρτήσεις

4 ώρες πριν, music_lover είπε

Ναι ισχύει αυτό που λες, δεν είναι εύκολα αντιληπτός σε αυτήν την κατηγορία ηχείων, αυτό δεν σημαίνει όμως ότι δεν υπάρχει επειδή εμείς δεν μπορούμε να τον διακρίνουμε. Και αν δεν μπορείς να τον αντιληφθείς τότε ενδεχομένως δεν τον χρειάζεσαι κιόλας. Για αυτό μίλησα για αντίληψη του ακροατή που διαφέρει από άτομο σε άτομο. Κάποια πράγματα όμως είναι δεδομένα όπως πχ το ότι η AE-5 Plus είναι καλύτερη κάρτα ήχου από οποιαδήποτε Realtek. Το θέμα είναι με τι θα την συνδέσεις. Όσο ποιοτικότερο το ηχείο, τόσο περισσότερο αντιληπτή και η διαφορά ποιότητας της κάρτας ήχου. Μην υποτιμάς τα Edifier, έχουν το επίπεδο και την ποιότητα που πρέπει για να αποδώσουν καλύτερα με μια καλύτερη κάρτα ήχου. Αν ήταν κανένα set πλαστικών Logitech θα σου έλεγα ok, πολλά τα 120€ για μια κάρτα ήχου αλλά τα Edifier είναι για την τιμή τους άψογα.

Σωστά τα λες!

Μετρήσεις μπορείς να κάνεις πρόχειρα στο σπίτι με αυτό το πρόγραμμα https://audio.rightmark.org/index_new.shtml

Εγώ που έχω ενισχυτή Sony DA3300ES μαζί με τα ηχεία System Audio Saxo 1 ( κάρτα ήχου έχω την Creative AE-5) η διαφορά στον ήχο είναι τεράστια! Καμία σχέση με ότι είχα πριν...

• Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

27 λεπτά πριν, aetos1988 είπε

Σωστά τα λες!

Μετρήσεις μπορείς να κάνεις πρόχειρα στο σπίτι με αυτό το πρόγραμμα https://audio.rightmark.org/index_new.shtml

Εγώ που έχω ενισχυτή Sony DA3300ES μαζί με τα ηχεία System Audio Saxo 1 ( κάρτα ήχου έχω την Creative AE-5) η διαφορά στον ήχο είναι τεράστια! Καμία σχέση με ότι είχα πριν...

Από την μητρική στέλνεις ήχο μέσω της AE-5 στον DA3300ES και από εκεί στα System Audio Saxo 1?

1 ώρα πριν, music_lover είπε

Από την μητρική στέλνεις ήχο μέσω της AE-5 στον DA3300ES και από εκεί στα System Audio Saxo 1?

Από την κάρτα ήχου AE-5 στον ενισχυτή. Με jack 3.5mm to RCA από την θύρα εξόδου της κάρτας ήχου στον ενισχυτή  

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
18 hours ago, music_lover said:

Παιδιά δεν είπε κάπου το παλικάρι ότι παίζει competitive games, είπε απλά gaming. Ok αν παίζει κυρίως first person shooters προφανώς και είναι καλύτερα να πάει σε ακουστικά κυρίως ή πολυκάναλο ήχο δευτερεύοντος, αν όμως όχι τότε και τα stereo μια χαρά ηχεία είναι για τα υπόλοιπα games. Το θέμα είναι τι γίνεται αν για οποιοδήποτε λόγο δεν θέλεις ακουστικά πχ σε ενοχλούν στο κεφάλι ή δεν θέλεις να γεμίσεις με καλώδια το δωμάτιο σου με συστήματα 5.1, ε τότε αγοράζεις μια κάρτα ήχου και ένα καλό set ηχείων stereo.

Δεν παίζω competitive κατα βαση 3rd person, turned based strategy, racing και fc24/25.

Ακουστικά Μονό κάνα βράδυ και αυστηρά earbuds Edifier Neobuds Pro εκει δεν εχω απαιτήσεις,

22 hours ago, dpolal said:

Εγώ νομίζω ότι κινείστε σε λάθος δρόμο.
Ο TS ανέφερε ότι θέλει να αναβαθμιστεί στο GAMING και δεν τον ενδιαφέρει κάτι άλλο.

Οπότε δεν μιλάμε για μουσική αλλά για ήχο που προέρχεται κυρίως από εφφέ παιχνιδιών άρα μάλλον θα ήταν προτιμότερο ένα καλό sub και ίσως μια λύση ηχείων 5.1 θα του έδινε καλύτερο και ποιο ξεκάθαρο διαχωρισμό και κατευθυντικότητα στην προέλευση του ήχου.

Κάτι σαν αυτό π.χ.: https://www.skroutz.gr/s/328224/Logitech-Z906-Icheia-Ypologisti-5-1-me-Ischy-500W-se-Mayro-CHroma.html

5.1 και καλώδια ειναι red flags.

Αν και με κλειστά μάτια θα έλυνε το πρόβλημά μου, έχεις δίκιο άλλα δεν είναι στις επιλογές μου.

Δυο απορίες ακόμα.

1) αν μπει κάρτα ήχου επηρεάζεται από θερμοκρασίες από τη 7800xt που θα είναι από πάνω τής

2) βρήκα αγγελία εδώ την ae7 140e αξίζει περισσότερο  από την ae5plus 130e. Αν και με χαλάει το knob έχω ήδη 2 πάνω στο γραφείο της razer και monitor Light Bar

Επεξ/σία από kbaerorotatex

12 hours ago, kbaerorotatex said:

2) βρήκα αγγελία εδώ την ae7 140e αξίζει περισσότερο  από την ae5plus 130e. Αν και με χαλάει το knob έχω ήδη 2 πάνω στο γραφείο της razer και monitor Light Bar

Χωρίς να ξέρω τι ακριβώς παίζει με τις συγκεκριμενες, πιστεύω πως οι εξωτερικές με USB είναι πιο βολικές.

Και από θέμα χώρου μέσα στο κουτί(π χ εάν είναι κοντά στην 7800xt πιθανών να της κόβει λίγο το airflow)

Και από μελλοντική συμβατότητα, π.χ κάποια στιγμή μπορεί να θέλεις να την χρησιμοποιήσεις με λάπτοπ/Mac mini κοκ.

Και τελικά -εαν έχω καταλάβει καλα- έχει λιγότερα πιθανά ηλεκτρομαγνητικά interferences λόγο ότι βρίσκετε μακριά από από όλα τα υπόλοιπα υποσυστήματα του pc που πιθανών να επηρεάζουν.

-Οι ποιο έμπειροι με τον ήχο ας με διορθώσουν αν κάνω λαθος-

Επεξ/σία από @topos

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...