Προς το περιεχόμενο

Καρτα ηχου Vs Ηχεια

kbaerorotatex

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα,

Έχω Edifier R1280DB συνδεδεμένα με οπτική πάνω σε Asus TUF Gaming X570-Plus.

Η μητρική έχει πάνω το παρακάτω audio chipset.

"Realtek S1200A Codec:

Pristine audio quality with unprecedented 108dB signal-to-noise ratio for stereo line-out and 103dB SNR for line-in".

Είμαι μεταξύ

• μιας εσωτερικής κάρτας ήχου πχ Sound BlasterX AE-5 Plus
  • Καλύτερά ηχεία  πχ. R2000DB,R2750DB
  • Κάποιο συνδυασμό των 2  εφόσον πωληθούν τα R1280db(80-100e) 

Η χρήση που θέλω να αναβαθμίσω είναι στο gaming, στα υπόλοιπα με ικανοποιούν.

Τα ηχεία θα κάθονται σε ξύλινο γραφείο στα 80cm.

Θέλω να αποφύγω sub και η εμφάνισή παίζει σημαντικό ρόλο.

Θέλω να επενδύσω σε λίγο ποιοτικότερο ήχο με ένα budget 100-130e.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αρχικά άλλαξε την κάρτα ήχου και δες πως τα πάνε με αυτήν τα ήδη υπάρχοντα ηχεία σου. Δεν θα άλλαζα ηχεία αν δεν τα άκουγα με την νέα κάρτα ήχου. Γιατί επιλέγεις την AE-5 και όχι την G6?

Ειχα πάρει την g6 και για κάποιο λόγο δεν μπορούσα να ρυθμίσω την ένταση απο τα windows παρα μονο απο τα ηχεία.

Τελικά την πούλησα.

Το G6 το wheel μπροστά, γιατί είναι τόσο απαραίτητο να το κάνεις από τα windows? Τέλος πάντων.

Όπως και να έχει πάντως και με τα υπάρχουσα ηχεία θα δεις βελτίωση του ήχου γιατί όσο καλή και να είναι η Realtek S1200A, δεν μπορεί να φτάσει σε απόδοση και ποιότητα την AE-5 Plus. Μην βιαστείς δλδ να αλλάξεις τα R1280Τ.

Όσον αφορά την διαφορά μεταξύ των ηχείων, βλέπω ότι παρότι τα R1280T που έχεις τώρα έχουν 4άρι woofer και τα R2000DB 5άρι, το frequency response τους δεν διαφέρει και πολύ, τα πρώτα κατεβαίνουν μέχρι 52Hz ενώ τα δεύτερα μέχρι 50Hz, ελάχιστη διαφορά δλδ, περισσότερο σε ένταση θα κερδίσεις και στην μεσαία συχνότητα παρά στην απόδοση των χαμηλών που είναι και σημαντική γιατί δεν θέλεις subwoofer που αν υπήρχε θα απέδιδε τις χαμηλές.

Τα R2750DB είναι διαφορετική τελείως περίπτωση γιατί έχουν 6.5 woofer και 4άρι midrange, είναι τριών δρόμων, έχουν ενισχυτή κλάσης d με dsp, έχουν sub out αν θέλεις δλδ στο μέλλον να συνδέσεις και subwoofer θα μπορείς και κατεβαίνουν μέχρι τα 45Hz που είναι μια χαρά συχνότητα για ηχείο που δεν είναι subwoofer.

Δεν γνωρίζουμε βέβαια το drc των ηχείων γιατί η edifier δεν το αναφέρει κάπου ή τέλος πάντων δεν το βρήκα εγώ πουθενά για να δούμε την παραμόρφωση τους όσο ανεβαίνει η ένταση, ίσως το μέτρησε κάποιος σε review.

Άλλαξε αρχικά κάρτα, παίξε με τα υπάρχοντα και αν δεν είσαι ικανοποιημένος πας σε κάτι καλύτερο πχ R2750D. Εγώ πάντως προτείνω αν αποφασίσεις να τα αλλάξεις να πας σε κάτι με subwoofer για να καλύψεις και τις χαμηλές πχ τα S351DB στα 300 ευρώ..

• Thanks 1

7 hours ago, kbaerorotatex said:

Ειχα πάρει την g6 και για κάποιο λόγο δεν μπορούσα να ρυθμίσω την ένταση απο τα windows παρα μονο απο τα ηχεία.

Τελικά την πούλησα.

Άσχετα με την ρύθμιση του ήχου, εσένα σου φάνηκε διαφορά στον ήχο όσο την χρησιμοποιησες?

Γιατί εάν σου φάνηκε "μια από τα ίδια" προφανώς δεν υπάρχει λόγος να βάλεις άλλη.

Εάν σου φάνηκε σημαντική διαφορά προχωρά το.

Spoiler

Δικη μου, προσωπική εμπειρία/αποψη->

Δοκίμασα μια δανεικη g5 για μερικές μέρες με edifier 1700bt.Ο ήχος ήταν όντως α)πιο δυνατός και αρκετα β)διαφορετικός.

Α)Το πιο δυνατός ήταν αντικειμενικό αλλά δεν ήταν στα ζητούμενα μου και δεν με απασχολει

Β)Ο ηχος ήταν διαφορετικός αλλά όχι ξεκάθαρα καλύτερος η χειρότερος.Απλα διαφορετικός.Κατεβασα ένα eq και θεωρώ πως κατάφερα να φέρω τον ήχο κοντά και στις 2 περιπτώσεις.

Τελικά ύστερα από τόσο βαβαλισμα αποφάσισα πως για την δική μου χρήση/αυτιά δεν άξιζε η έξτρα κάρτα ηχου και αυτό γιατί δεν μπορούσα να το μετρησω και με κάποιον αντικειμενικό τρόπο(είχα ανοίξει και topic για το παραπάνω αλλά δεν πείρα κάποια απάντηση).

Τώρα μετά από όλα αυτά, τα s1280 τα έχει φίλος και θα έλεγα ότι είναι κατατι χειρότερα από τα δικά μου 1700bt(που δεν είναι και αυτά τίποτα το ιδιαίτερο)

Οπότε εάν σε τρώει η τσέπη σου θα έλεγα να αλλάξεις αυτά πριν μπερδευτεις με κάρτες ήχου κτλ.

Επεξ/σία από @topos
  • Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

3 hours ago, music_lover said:

Το G6 το wheel μπροστά, γιατί είναι τόσο απαραίτητο να το κάνεις από τα windows? Τέλος πάντων.

Όπως και να έχει πάντως και με τα υπάρχουσα ηχεία θα δεις βελτίωση του ήχου γιατί όσο καλή και να είναι η Realtek S1200A, δεν μπορεί να φτάσει σε απόδοση και ποιότητα την AE-5 Plus.

2 hours ago, @topos said:

Άσχετα με την ρύθμιση του ήχου, εσένα σου φάνηκε διαφορά στον ήχο όσο την χρησιμοποιησες?

Γιατί εάν σου φάνηκε "μια από τα ίδια" προφανώς δεν υπάρχει λόγος να βάλεις άλλη.

Εάν σου φάνηκε σημαντική διαφορά προχωρά το.

Reveal hidden contents

Δικη μου, προσωπική εμπειρία/αποψη->

Δοκίμασα μια δανεικη g5 για μερικές μέρες με edifier 1700bt.Ο ήχος ήταν όντως α)πιο δυνατός και αρκετα β)διαφορετικός.

Α)Το πιο δυνατός ήταν αντικειμενικό αλλά δεν ήταν στα ζητούμενα μου και δεν με απασχολει

Β)Ο ηχος ήταν διαφορετικός αλλά όχι ξεκάθαρα καλύτερος η χειρότερος.Απλα διαφορετικός.Κατεβασα ένα eq και θεωρώ πως κατάφερα να φέρω τον ήχο κοντά και στις 2 περιπτώσεις.

Τελικά ύστερα από τόσο βαβαλισμα αποφάσισα πως για την δική μου χρήση/αυτιά δεν άξιζε η έξτρα κάρτα γραφικών και αυτό γιατί δεν μπορούσα να το μετρησω και με κάποιον αντικειμενικό τρόπο(είχα ανοίξει και topic για το παραπάνω αλλά δεν πείρα κάποια απάντηση).

Τώρα μετά από όλα αυτά, τα s1280 τα έχει φίλος και θα έλεγα ότι είναι κατατι χειρότερα από τα δικά μου 1700bt.

Οπότε εάν σε τρώει η τσέπη σου θα έλεγα να αλλάξεις αυτά πριν μπερδευτεις με κάρτες ήχου κτλ.

Το θέμα είναι πόσο απέχει η Realtek S1200A από την g6 και την AE-5 Plus.

Μια λεπτομέρεια που ξέχασα,

Όταν είχα την G6 είχα Asus x370 με ALC S1220A 

Realtek ALC S1220A 8-Channel High Definition Audio CODEC, High quality 120 dB SNR stereo έξοδος αναπαραγωγής και 113 dB SNR είσοδος ηχογράφησης (Line-in). Front panel audio connector (AAFP).

Μεταξύ  S1220A και g6 δεν είχα δει σημαντική διάφορα, γιαυτό και την έδωσα συν το θέμα με ρύθμισης έντασης.

Ωστόσο, με νέα μητρική νόμιζα ήταν ιδέα μου αλλά τώρα παρατήρησα ότι έχει υποδεέστερη Realtek.

2 γενιές μετά (x370-x570) η Asus και με καλύτερη σειρά (prime-TUF) έκανε οικονομία στην κάρτα ήχου,

Μιλάμε  μπορεί και για 5 ευρω κέρδος. Συγχαρητήρια.

https://www.igorslab.de/en/realtek-alc1200-demystifies-what-different-the-beginner-soundchip-is-really-different-from-the-larger-alc1220/

Επεξ/σία από kbaerorotatex

1 hour ago, kbaerorotatex said:

Το θέμα είναι πόσο απέχει η Realtek S1200A από την g6 και την AE-5 Plus.

Μια λεπτομέρεια που ξέχασα,

Όταν είχα την G6 είχα Asus x370 με ALC S1220A 

Realtek ALC S1220A 8-Channel High Definition Audio CODEC, High quality 120 dB SNR stereo έξοδος αναπαραγωγής και 113 dB SNR είσοδος ηχογράφησης (Line-in). Front panel audio connector (AAFP).

Μεταξύ  S1220A και g6 δεν είχα δει σημαντική διάφορα, γιαυτό και την έδωσα συν το θέμα με ρύθμισης έντασης.

Ωστόσο, με νέα μητρική νόμιζα ήταν ιδέα μου αλλά τώρα παρατήρησα ότι έχει υποδεέστερη Realtek.

2 γενιές μετά (x370-x570) η Asus και με καλύτερη σειρά (prime-TUF) έκανε οικονομία στην κάρτα ήχου,

Μιλάμε  μπορεί και για 5 ευρω κέρδος. Συγχαρητήρια.

https://www.igorslab.de/en/realtek-alc1200-demystifies-what-different-the-beginner-soundchip-is-really-different-from-the-larger-alc1220/

Εγώ πάλι πιστεύω πως τζάμπα παιδευεσαι με την κάρτα ήχου.

Εάν σε ψήνει κάντο, αλλά στο ρεαλιστικό κομμάτι πιστεύω πως θα δεις μεγαλύτερη/απτη διαφορά με αλλαγή ηχείων(μην με ρωτήσεις ποια..Τον zachari ρώτα στο 'βοηθεια επιλογής ηχείων")

Γενικά η ποιότητα στον ήχο -ισως ακριβώς επειδή δεν είναι και εύκολα μετρησιμη- είναι τεράστιο rabbit hole.

Τώρα για το ότι αποδίδουν τα ηχεία σου σε υψηλότερες εντάσεις, εκτίμηση μου είναι επειδή έχουν μικρά ηχεία/κονους μέσα θέλουμε δύναμη για να "γεμίσουν" τον χώρο.

Σε πολύ μεγαλύτερα ηχεία(εδώ ξεφεύγουμε από κατηγορία pc speakers), ακόμα και χαμηλά να παίζουν γεμίζει ο χωρος πολύ ευκολοτερα.

Και όλα τα παραπάνω χωρίς κανείς να έχει πιάσει το θέμα του φυσικού setup και χώρου σου που παίζει και αυτό τρομακτικό ρόλο στο πως ακούγετε το οτιδήποτε.

Διαφορές σίγουρα υπάρχουν και είναι και μετρήσιμες, το θέμα είναι τι αντιλαμβάνεται το αυτί και ο εγκέφαλος του καθενός μας και τι εξοπλισμό διαθέτει για να τις αναπαράγει.

• Like 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εγώ νομίζω ότι κινείστε σε λάθος δρόμο.
Ο TS ανέφερε ότι θέλει να αναβαθμιστεί στο GAMING και δεν τον ενδιαφέρει κάτι άλλο.

Οπότε δεν μιλάμε για μουσική αλλά για ήχο που προέρχεται κυρίως από εφφέ παιχνιδιών άρα μάλλον θα ήταν προτιμότερο ένα καλό sub και ίσως μια λύση ηχείων 5.1 θα του έδινε καλύτερο και ποιο ξεκάθαρο διαχωρισμό και κατευθυντικότητα στην προέλευση του ήχου.

Κάτι σαν αυτό π.χ.: https://www.skroutz.gr/s/328224/Logitech-Z906-Icheia-Ypologisti-5-1-me-Ischy-500W-se-Mayro-CHroma.html

Επεξ/σία από dpolal
  • Like 1

21 ώρες πριν, kbaerorotatex είπε

Καλησπέρα,

Έχω Edifier R1280DB συνδεδεμένα με οπτική πάνω σε Asus TUF Gaming X570-Plus.

Η μητρική έχει πάνω το παρακάτω audio chipset.

"Realtek S1200A Codec:

Pristine audio quality with unprecedented 108dB signal-to-noise ratio for stereo line-out and 103dB SNR for line-in".

Είμαι μεταξύ

• μιας εσωτερικής κάρτας ήχου πχ Sound BlasterX AE-5 Plus
  • Καλύτερά ηχεία  πχ. R2000DB,R2750DB
  • Κάποιο συνδυασμό των 2  εφόσον πωληθούν τα R1280db(80-100e) 

Η χρήση που θέλω να αναβαθμίσω είναι στο gaming, στα υπόλοιπα με ικανοποιούν.

Τα ηχεία θα κάθονται σε ξύλινο γραφείο στα 80cm.

Θέλω να αποφύγω sub και η εμφάνισή παίζει σημαντικό ρόλο.

Θέλω να επενδύσω σε λίγο ποιοτικότερο ήχο με ένα budget 100-130e.

Ακουστικά θες.

Έχω ήδη ηχεία (seasonic v7) και κάρτα ήχου scarlett solo (audio interface βασικά, κάρτες ήχου λέγονται στο scroutz για καποιο λόγο.) 

Για competitive gaming μόνο ακουστικά, και στα υπολοιπα games τύπου aaa μπορεί και να τα χρησιμοποιήσω τα ηχεία. Ο κύριος λόγος που τα έχω είναι η μουσική. 

Τώρα στο σύνολο αν επιμένεις να θες να ρωτήσεις το ίδιο, θα σου έλεγα πρώτα να λύσεις το τι χώρο έχεις και τι ηχεία χρειαζεσαι και μπορείς να πάρεις στο μπάτζετ σου, και μετά ασχολήσου με audio interface. 

Πάντως τα 2.0 ηχεία είναι δύσκολα στο aaa gaming, δεν δίνουν surround σωστά. Πρώτα βρες πραγματικά το πρόβλημα και μετά ξεκινά να ρωτάς για τη λύση. 

Παιδιά δεν είπε κάπου το παλικάρι ότι παίζει competitive games, είπε απλά gaming. Ok αν παίζει κυρίως first person shooters προφανώς και είναι καλύτερα να πάει σε ακουστικά κυρίως ή πολυκάναλο ήχο δευτερεύοντος, αν όμως όχι τότε και τα stereo μια χαρά ηχεία είναι για τα υπόλοιπα games. Το θέμα είναι τι γίνεται αν για οποιοδήποτε λόγο δεν θέλεις ακουστικά πχ σε ενοχλούν στο κεφάλι ή δεν θέλεις να γεμίσεις με καλώδια το δωμάτιο σου με συστήματα 5.1, ε τότε αγοράζεις μια κάρτα ήχου και ένα καλό set ηχείων stereo.

• Thanks 1

11 hours ago, music_lover said:

Διαφορές σίγουρα υπάρχουν και είναι και μετρήσιμες, το θέμα είναι τι αντιλαμβάνεται το αυτί και ο εγκέφαλος του καθενός μας και τι εξοπλισμό διαθέτει για να τις αναπαράγει.

Για πες πως μπορείς να μετρήσεις κάποιο setup για να δεις πριν και μετά την κάρτα?

Τι εξοπλισμό/software χρειαζεσαι?

-Προφανώς πάντα σε οικιακές καταστάσεις-

Spoiler

Επίσης εάν ξέρεις κάποιο τρόπο για να παίζουν και οι 2 κάρτες παράλληλα και να αλλάζουν στιγμιαία ώστε να μπορείς να ακούσεις το 1/3 ενός τραγουδιού από την μια και το 2/3 από την άλλη και το τελευταίο 3/3 από την πρώτη.

4 λεπτά πριν, @topos είπε

Για πες πως μπορείς να μετρήσεις κάποιο setup για να δεις πριν και μετά την κάρτα?

Τι εξοπλισμό/software χρειαζεσαι?

-Προφανώς πάντα σε οικιακές καταστάσεις-

Απόκρυψη περιεχομένων

Επίσης εάν ξέρεις κάποιο τρόπο για να παίζουν και οι 2 κάρτες παράλληλα και να αλλάζουν στιγμιαία ώστε να μπορείς να ακούσεις το 1/3 ενός τραγουδιού από την μια και το 2/3 από την άλλη και το τελευταίο 3/3 από την πρώτη.

Αυτό θα πρέπει να το ρωτήσεις σε επαγγελματία reviewer, ο οποίος έχει τις κατάλληλες γνώσεις και τον εξοπλισμό για να διεξάγει ένα τέτοιο test.

Εμείς που δεν ανήκουμε σε αυτήν την κατηγορία απλά διαβάζουμε τα αποτελέσματα των μετρήσεων τους και βγάζουμε τα συμπεράσματα μας.

Που θέλεις να καταλήξεις όμως? Το ότι πχ στον ήχο υπάρχει πολύ αυθυποβολή? Στο ότι οι διαφορές του δεν είναι εύκολα αντιληπτές? Το ότι δεν αξίζουν τον κόπο?

9 minutes ago, music_lover said:

Αυτό θα πρέπει να το ρωτήσεις σε επαγγελματία reviewer, ο οποίος έχει τις κατάλληλες γνώσεις και τον εξοπλισμό για να διεξάγει ένα τέτοιο test.

Εμείς που δεν ανήκουμε σε αυτήν την κατηγορία απλά διαβάζουμε τα αποτελέσματα των μετρήσεων τους και βγάζουμε τα συμπεράσματα μας.

Που θέλεις να καταλήξεις όμως? Το ότι πχ στον ήχο υπάρχει πολύ αυθυποβολή? Στο ότι οι διαφορές του δεν είναι εύκολα αντιληπτές? Το ότι δεν αξίζουν τον κόπο?

-Επειδή ίσως με παρεξηγησες.-

Δεν είχα κάποια πρόθεση αντιπαραθεσης, ειλικρινά.

Απλα αναρωτιομουν (επειδή ανεφερες ότι οι διαφορές είναι μετρήσιμες) εαν  υπήρχε κάποιος σχετικά "εύκολος" τρόπος ώστε να αποκλίσεις το γεγονός ότι μπορεί να είναι και placebo η αίσθηση μόλις προσθέσεις κάτι στον ηχο που δεν γνώριζα.

Απλά -εμενα- μου φαινετε πως οι "διαφορές" δεν είναι τόσο ξεκαθαρα αντιληπτες-τουλαχιστων με κατηγορίας ηχειων που συζηταμε-.Και όχι τόσο στον εάν ο ήχος είναι διαφορετικός, αλλά στο εάν είναι αντικειμενικα καλύτερος.

Εάν οποιοσδηποτε αλλος νοιώθει/ακουει διαφορά ας προχωρήσει στην αγορά κάρτας κοκ προφανως.

22 λεπτά πριν, @topos είπε

-Επειδή ίσως με παρεξηγησες.-

Δεν είχα κάποια πρόθεση αντιπαραθεσης, ειλικρινά.

Απλα αναρωτιομουν (επειδή ανεφερες ότι οι διαφορές είναι μετρήσιμες) εαν  υπήρχε κάποιος σχετικά "εύκολος" τρόπος ώστε να αποκλίσεις το γεγονός ότι μπορεί να είναι και placebo η αίσθηση μόλις προσθέσεις κάτι στον ηχο που δεν γνώριζα.

Απλά -εμενα- μου φαινετε πως οι "διαφορές" δεν είναι τόσο ξεκαθαρα αντιληπτες-τουλαχιστων με κατηγορίας ηχειων που συζηταμε-.Και όχι τόσο στον εάν ο ήχος είναι διαφορετικός, αλλά στο εάν είναι αντικειμενικα καλύτερος.

Εάν οποιοσδηποτε αλλος νοιώθει/ακουει διαφορά ας προχωρήσει στην αγορά κάρτας κοκ προφανως.

Ναι ισχύει αυτό που λες, δεν είναι εύκολα αντιληπτός σε αυτήν την κατηγορία ηχείων, αυτό δεν σημαίνει όμως ότι δεν υπάρχει επειδή εμείς δεν μπορούμε να τον διακρίνουμε. Και αν δεν μπορείς να τον αντιληφθείς τότε ενδεχομένως δεν τον χρειάζεσαι κιόλας. Για αυτό μίλησα για αντίληψη του ακροατή που διαφέρει από άτομο σε άτομο. Κάποια πράγματα όμως είναι δεδομένα όπως πχ το ότι η AE-5 Plus είναι καλύτερη κάρτα ήχου από οποιαδήποτε Realtek. Το θέμα είναι με τι θα την συνδέσεις. Όσο ποιοτικότερο το ηχείο, τόσο περισσότερο αντιληπτή και η διαφορά ποιότητας της κάρτας ήχου. Μην υποτιμάς τα Edifier, έχουν το επίπεδο και την ποιότητα που πρέπει για να αποδώσουν καλύτερα με μια καλύτερη κάρτα ήχου. Αν ήταν κανένα set πλαστικών Logitech θα σου έλεγα ok, πολλά τα 120€ για μια κάρτα ήχου αλλά τα Edifier είναι για την τιμή τους άψογα.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...