Tolis1731999 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου Μέλος Share Δημοσ. 29 Οκτωβρίου έχω δοκιμάσει και από την AMD απλά βάζει την τελευταία version του adrenaline που δεν λειτουργεί σωστά. Όπως προανέφερα δεν έχει καν επιλογή για dual graphics και το crossfire δεν δουλεύει επίσης που μπορώ να βρω αυτό που μου έστειλες στη φωτογραφία ? Τελικά βρήκα πως να κάνω αυτό που. Έστειλες στην εικόνα. Επίσης κάποιος έχει γράψει εδώ πως βρήκε λύση αλλά δεν μπορώ να καταλάβω τι έκανε. Μήπως καταλαβαίνεις εσύ; https://community.amd.com/t5/pc-drivers-software/amd-radeon-r8-m445dx-driver-problem-solved/td-p/348041 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
micos000 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 29 Οκτωβρίου Το μόνο που κατάλαβα είναι στο μήνυμα του Kingfish... Αναφορά σε κείμενο For laptops with AMD processors/APU's: You do not update the discrete graphics card...you update the APU. This updated driver serves both the integrated and discrete graphics. It is the only driver you install. Δηλαδή δεν ενημερώνεις τους drivers της ανεξάρτητης κάρτας γραφικών αλλά μόνο της ενσωματωμένης στον επεξεργαστή. Επίσης κάνεις disabled το dual graphics mode από το radeon settings Και ένας άλλος που έκανε αναβάθμιση στο bios του λάπτοπ. Είδες μήπως έχει κάτι για το δικό σου; EDIT: Α, και ένας άλλος ενεργοποιεί το legacy support στο bios. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Tolis1731999 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου Μέλος Share Δημοσ. 29 Οκτωβρίου (επεξεργασμένο) καλησπέρα συγνώμη που άργησα τόσο να απαντήσω ήμουν δουλειά δοκίμασα αυτό που είπες με το device manager αλλά δεν μου έβγαλε τίποτα όταν πάτησα από δίσκο ωστόσο μου είχε την επιλογή για τον παλιό driver στο κουτάκι από πάνω που έχει όλους τους drivers της κάρτα αλλά όταν τον έκανα εγκατάσταση γύρισε και το adrenaline ξανά στην παλιά έκδοση. θα δοκιμάσω και το άλλο που είπες να μην κάνω εγκατάσταση τους drivers της r8 και θα σου πω Επίσης bios update έχω κάνει. Έκανα δύο φορές αλλά την δεύτερη ενώ έγινε κανονικά δεν την πήρε και είπα να μην το ρισκάρω να την ξανακάνω ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια κιόλας by the way γιατί σαν σωστός μούσκαρος που είμαι δεν σου έχω πει XD Επεξ/σία 29 Οκτωβρίου από Tolis1731999 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Tolis1731999 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου Μέλος Share Δημοσ. 29 Οκτωβρίου (επεξεργασμένο) Λοιπόν μετά από πολλές προσπάθειες αποφάσισα να κρατήσω απλά τους drivers της HP και ότι δεν τρέχει δεν τρέχει. Γενικά δεν είχε επιλογή μόνο μόνο για την R8 και στους δύο drivers έλεγε απλά amd chipset όπου έπιανε και τα δύο οπότε προσπάθησα να κάνω εγκατάσταση πρώτα της HP και μετά της AMD ώστε να μπει το πιο καινούργιο adrenaline και στην συνέχεια να αλλάζω τους drivers από το device manager κάνοντας τυχαίους συνδυασμούς μπας και φτιάξει 😅. Τη μια μου είπε ότι οι drivers δεν τεριαζουν, την άλλη ότι δεν υπάρχουν καθόλου drivers της amd και την τελευταία απλά μπήκε η version της HP οπότε έσβησε όλους τους drivers και κάνω εγκαταστη τους drivers της HP. Απλά μια τελευταία ερώτηση άμα γνωρίζεις βασικά, άμα θέλει αρκετό ψάξιμο κτλ ας το αφήσουμε δεν πειράζει. σε όλες τις περιπτώσεις (δηλαδή σε όλες τις κάρτες γραφικών που εμφανίζει το λάπτοπ ) η κάρτα γραφικών φαίνεται στο task manager ότι έχει 512 mb VRam όσα δλδ είναι η Apu αντί 2 gb που είναι κανονικά η κάρτα . Ωστόσο όλες τις version adrenaline λέει κανονικά 2Gb. Επίσης άμα πάω στις ρυθμίσεις γραφικών δεν μου έχει επιλογή να επιλέξω μια εφαρμογή να τρέχει με την κάρτα έχει μόνο την Apu. Αυτό είναι λόγο του dual graphics; Είναι φυσιολογικό ; Η παίζει να είναι επειδή η κάρτα γαμιεται; Βασικά έτσι βρήκα και το θέμα με τις κάρτες προσπάθησα να βρω γιατί διαβάζει λάθος VRam και όταν έκανα εγκαταση τους drivers της HP είδα ότι φάνηκε διαφορετική κάρτα. Όπως και να έχει ευχαριστώ πολύ πάντως για την βοήθεια 🙃 Επεξ/σία 29 Οκτωβρίου από Tolis1731999 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
micos000 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 29 Οκτωβρίου Όπως έγραψα και πριν, μάλλον η hp έκανε "κόλπα" με την κάρτα γραφικών και δουλεύει σωστά μόνο με τους δικούς της drivers. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Tolis1731999 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου Μέλος Share Δημοσ. 30 Οκτωβρίου Δηλαδή σκατά. Τέλος πάντων ευχαριστώ πολύ όπως και να 'χει. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Tolis1731999 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου Μέλος Share Δημοσ. 30 Οκτωβρίου (επεξεργασμένο) Update: λοιπόν δοκίμασα το λάπτο σε 2 - 3 παιχνίδια η διαφορά μέχρι τώρα είναι απλά τρελή. Δοκίμασα ένα παιχνίδι το Guardians of middle earth στο οποίο για κάποιο λόγο όταν ήμουν μέσα στο μενού είχε κάπου στα 30 fps. Ε μπήκα πριν και είχε 167. Δεν έπαιξα γιατί έπρεπε να φύγω. Υποθέτω πως πριν δούλευε απλά η APU. Στο Brawlhalla από 40 περίπου fps που ήμουν είμαι σταθερά στα 60, λογικά θα μπορεί να πάει παραπάνω απλά έχει gap. Δεν έχω δοκιμάσει κανένα πιο απαιτητικό game ακόμα αλλά και μόνο αυτή η βελτίωση για μένα είναι τρελή. Επίσης είχα δοκιμάσει να κάνω ένα μικρό overcloak με το afterburner παλιά που διάβαζε λάθο την κάρτα και πολλές φορές που άνοιγε το λάπτοπ έκανε μπλε οθόνη τώρα έκανα ένα μικρό ξανά γύρω στα 100 mHz για να δω και δουλεύει κανονικά. Επίσης έχω ένα πρόγραμμα που σου ανεβάζει ελάχιστα τα fps το game booster, το είχα κατεβάσει επειδή το λάπτοπ σερνόταν. Μου έβγαλε ότι η ενσωματωμένη κάρτα (η R5 ) θέλει update. Ε είπα δεν γαμιέται ας το δοκιμάσω και δούλεψε. Τώρα τρέχω την Version της Adrenalin 17.7 και διαβάζει την r8 κανονικά. Επίσης το λάπτοπ πάει γενικά αρκετά πιο γρήγορα γιατί τα tasks μοιράζονται και στις δύο κάρτες. Μπορείς να το δεις και στην εφαρμογή της radeon άμα πας στα εναλλάξιμα γραφικά και πατήσεις στις εφαρμογές σου λέει κάποιες που εκτελούνται εκείνη την στιγμή με την GPU και κάποιες που εκτελούνται με την APU. Επεξ/σία 30 Οκτωβρίου από Tolis1731999 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
micos000 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 30 Οκτωβρίου Και όλα αυτά με τους drivers της hp; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Tolis1731999 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου Μέλος Share Δημοσ. 30 Οκτωβρίου (επεξεργασμένο) Ναι τι να πω... Λογικά με της AMD δεν διάβαζε την κάρτα καν αν και στο task manager έλεγε ότι δουλεύει δεν ξέρω 🙄🙄. Είχα σε κάνα δυο σημεία ένα θέμα όπου για κάποιο λόγο εκεί που έπαιζα καμιά φορά αναβοσβηνε η οθόνη και σταματαγε να δουλεύει dual graphics και μετά πέφταν τα fps.. θέλω να πιστεύω πως τώρα που έγιναν update οι drivers στην version 17.7 θα φτιάξει δεν το έχω δοκιμάσει ακόμα. Αυτό συνέβαινε μόνο σε παιχνίδια. Επεξ/σία 30 Οκτωβρίου από Tolis1731999 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα