Προς το περιεχόμενο

Το. laptop διαβάζει λάθος την Amd r8 m445DX

Tolis1731999

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα, έχω ένα λάπτοπ HP Hq-tre 71025. Το μοντέλο είναι HP Notebook - 15 - ba033nv. Έχει μια R8 m445DX και έναν A10-9600p με r5 ενσωματωμένα γραφικά. Πρόσφατα ανακάλυψα ότι τα windows διαβάζουν πως έχω την r7 340m δοκίμασα να κατεβάσω τους τελευταίους drivers από την HP οι οποίοι είναι αρκετά παλιοί και έφτιαξε. Το θέμα είναι ότι άμα πάω να τρέξω κάποιο παιχνίδι λίγο πιο καινούργιο κρασαρει και λέει ότι θέλει update το amd software. Αμα όμως το κάνω update διαβαζει πάλι λάθος κάρτα γραφικών με αποτέλεσμα πολύ χειρότερη απόδοση καθώς το dual graphics δεν δουλεύει. έχω δοκιμάσει να κάνω update drivers, να εγκαταστήσω πιο καινούργια έκδοση του amd software χωρίς να κάνω update drivers, να κάνω update drivers και software και μετά να επαναφέρω τους παλιούς drivers από το device manager τπτ δεν φτιάχνει η έχω την σωστή κάρτα γραφικών η καινούργιους drivers η έχω και τα δύο άλλα το amd software δεν ανοίγει. Ξέρει κανείς κάποια λύση ;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Απεγκατεστησα τους drivers με το ddu.

Κατέβασε τους σωστούς Drivers από την amd (μάλλον τους έχεις ήδη).

Τρέξε το πρόγραμμα εγκατάστασης και άστο να αποσυμπιέσει τα αρχεία στον C σε φάκελο με όνομα amd.

Πήγαινε από τη διαχείριση συσκευών, βρες τον προσαρμογέα γραφικών και κάνε διπλό κλικ.

Πάτα εγκατάσταση οδηγών και πάτα χειροκίνητη εγκατάσταση και μετά στην δεύτερη επιλογή (δε θυμάμαι πως το γράφει τώρα).

Πάτα από τον δίσκο και βρες τον φάκελο amd και επέλεξε τον.

Δες αν σου βγάλει την σωστή κάρτα και αν ναι, καντης εγκατάσταση.

Δε είμαι τώρα σε υπολογιστή, αν δεν το βρεις ας δώσει ακριβή βήματα κάποιος που είναι μπροστά σε pc.

Edit.

Μάλλον εννοείς t7 m445. R8 δεν έχει η amd.

Οι drivers είναι οι παρακάτω...

https://drivers.amd.com/drivers/radeon-software-adrenalin-2020-22.6.1-win10-win11-64bit-legacyasics-june23-2022-legacy.exe

Στην amd δεν υπάρχει καν η κάρτα... Τους έχω κάνει εγκατάσταση και απεγκατασταση με το πρόγραμμα που ανέφερες πολλές φορές και διάφορους drivers. Οι μόνοι που δουλεύουν είναι της HP αλλά έχουν το πρόβλημα που έγραψα. 🙁

Δεν υπάρχει σαν dx, αλλιώς σαν r7 m445 υπάρχει κανονικά.

https://www.amd.com/en/support/downloads/drivers.html/graphics/radeon-r9-r7-r5/radeon-r7-400-series/amd-radeon-r7-m445.html

Πάντως είναι κλασσικό το κακό με τους κατασκευαστές λάπτοπ. Τροποποιούν τις συσκευές κατά βουλησει με αποτέλεσμα να μην δουλεύουν σωστά οι drivers.

Σαν r7 m445 όμως με κάποιο παλιότερο software θα δουλεύει κανονικά?  Σίγουρα ξέρω ότι δεν δουλεύει το dual graphics στην τελευταία version του adrenaline. Πέρα από το ότι δεν υπάρχει επιλογή για ενεργοποίηση του dual graphics από το. Software δεν το δείχνει και όταν μπαίνω στο παιχνίδι... Με τους παλιούς drivers όπου η κάρτα αναγνώριζεται κανονικά μόλις ανοίγω το παιχνίδι γράφει πάνω δεξιά dual graphics activated η κάτι τέτοιο... Και δουλεύουν στο task manager και πο δύο κάρτες το ίδιο. Με το καινούριο δουλεύει h GPU τέρμα αλλά έχει και 512 mb VRAM αντί για 2gb που λέει στο adrenaline και η Apu δεν δουλεύει σχεδόν καθόλου. Στην version που δουλεύει κανονικα πάλι δείχνει λάθος vram στο task manager αλλά τουλάχιστον δουλεύουν και οι δύο κάρτες.

Οι συγκεκριμένοι που μου έχει η HP είναι του 17.. και το πρόγραμμα της amd είναι αλλιώς τώρα δεν ειμαι σπίτι για να ανεβάσω φωτογραφία οι πιο νέοι που μπορώ να βρω όπου το adrenaline είναι στη μορφή που είναι και στους drivers της HP είναι οι radeon 19.9.2 αλλά πάλι διαβάζει άλλη κάρτα... Υπάρχει κάποιος τρόπος να βάλω μια νεώτερη έκδοση του adrenaline και να κρατήσω κρατήσω τους  drivers της HP που δουλεύουν όπως πρέπει; 

Το software σκέψου είναι κάπως έτσι απλά παλιότερη version (η φωτογραφία είναι από το google) και στην version που κατέβασα από την HP όπου αναγνωρίζει την GPU κανονικά έχει επιλεγμένη μια επιλογή για dual graphics... Το οποίο δεν υπάρχει σε νεώτερες εκδοχές του adrenaline.. βασικά δεν έχει καν αρκετές επιλογές για Crossfire όπως έχει το συγκεκριμένο software έχει μόνο on off το οποίο δεν λειτουργεί κιόλας υποθέτω επειδή διαβάζει λάθος GPU. Επίσης η GPU λειτουργεί με πολύ λιγότερη VRAM 512 mb από 2 gb.

inbound8214213516861597678.jpg

Μπορεί να συμβαίνει αυτό που έγραψα πριν, ότι δηλαδή η hp έχει προσαρμόσει την gpu στις ανάγκες της με αποτελεσμα να μην δουλεύουν σωστά οι drivers της amd.

Παλαιότερα το έκανε αυτό η Asus στις Καρυές γραφικών της και δούλευαν μόνο με τους Drivers της Asus. Πάλι καλά το σταμάτησε.

Αυτό τι σημαίνει ? Ποιους drivers θα πρέπει να κάνω εγκατάσταση ? Προς το παρόν σκέφτομαι να βάλω της HP να τρέξω ένα παιχνίδι που έπαιζα πρόσφατα και να συγκρίνω επιδόσεις. Αν τρέξει δηλαδή

Κάνε έναν κόπο και πάτα WINDOWS+R και δώσε για εκτέλεση devmgmt.msc

Κατέβα στον προσαρμογέα οθόνης και κάνε διπλό κλικ στην 2η κάρτα γραφικών (όχι την r5) και πήγαινε στην καρτέλα Λεπτομέρειες και μετά στην Ιδιότητα βρες το Αναγνωριστικό υλικού.

Εκεί αντέγραψε την 3η καταχώρηση και επικόλληση σε επόμενο μήνυμα.

To hardware id της συσκευής παραπέμπει σε R7 360.

Μάλλον η hp έκανε μπαγαποντιά και μετονόμασε την κάρτα ώστε να φαίνεται σαν r8 445. Αυτό που σου έγραψα πριν για χειροκίνητη εγκατάσταση, πήγαινε στην καρτέλα "Πρόγραμμα οδήγησης" (στις ιδιότητες της κάρτας) και μετά πάτα "Ενημέρωση". Στη συνέχεια πάτα "Αναζήτηση στον υπολογιστή μου" και μετά "Επιλογή από λίστα προγραμμάτων οδήγησης". Εκεί πάτα "Από δίσκο" και επέλεξε τον φάκελο της amd στον c (που δημιουργήθηκε όταν έτρεξες τον installer). Πάτα ΟΚ και δες αν σου βγάλει στη λίστα την r8 445. Αν την βγάλει επέλεξε την και επιβεβαίωσε την ενημέρωση.

Επανεκκίνηση και αν είσαι τυχερός και δουλέψει όλα καλά. Αν όχι, ασφαλή λειτουργία, απεγκατάσταση με ddu, στήσιμο των οδηγών της hp και ξεχνάς τα παιχνίδια που δεν παίζουν.

Πάντως, αν παίζεις και λίγο παλαιότερα παιχνίδια, μετά το φορμάτ βάζε και directx 9.0c γιατί το χρειάζονται.

πφφφ ένα μπάχαλο. Εν τω μεταξύ όταν μου εμφανίζει την κάρτα σαν r7 δεν την εμφανίζει καν σαν R7 360 αλλά σαν R7 340m. Οκ απλά να το δοκιμάσω αυτό με ποιους drivers από όλους ? :P Η τελευταία εκδοχή του Adrenaline που έχω δει στο internet να δουλεύει με την "r8" είναι η 19.7.5 βέβαια στο δικό μου λάπτοπ δεν εχω καταφέρει να κάνω την συγκεκριμένη version να αναγνωρίσει την κάρτα. Η version που έχει η HP είναι η 17.1.1. Επίσης από εχθές το βράδυ το λάπτοπ τα έχει ψιλοπαίξει και δεν μπορεί να κάνει εγκατάσταση κανένα driver είναι η τρίτη φορά που προσπαθεί να κάνει εγκατάσταση τους drivers της HP. 

Γιατί ψάχνεις γενικώς στο ίντερνετ και όχι στην amd;

https://www.amd.com/en/support/downloads/drivers.html/graphics/radeon-r9-r7-r5/radeon-r7-400-series/amd-radeon-r7-m445.html

Στα παλιά pc/laptop όπου μπορεί να δημιουργούνται προβλήματα με drivers καλά είναι να αλλάζουμε το παρακάτω για να μην κάνουν τα windows ότι θέλουν.

spacer.png

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...