Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
On 24/11/2024 at 17:18, poulinos said:

και εγω λογω οτι ειμαι σε λιγο μακροστενο σπιτι εχω βαλει ενα Repeater στη μεση του σπιτιου.

για το vdsl θελει σωστη καλωδιωση -> https://www.cyta.com.cy/mp/informational/support/files/wiring-guide-for-broadband_GR.pdf

Ναι αυτο το ειχα διαβασει που το εστειλες ξανα στην αρχη του thread.

Απλα επειδη περιμενω να δω αν μπει οπτικη και ποτε.. δεν ξερω αν αξιζει να κανω καποια αλλαγη τωρα. Ισως οταν μπει οπτικη τοτε να το δω με καποιον τεχνικο για να στρωσει το δίκτυο του σπιτιου

• Απαντ. 63
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
1 minute ago, insoholic said:

Ναι αυτο το ειχα διαβασει που το εστειλες ξανα στην αρχη του thread.

Απλα επειδη περιμενω να δω αν μπει οπτικη και ποτε.. δεν ξερω αν αξιζει να κανω καποια αλλαγη τωρα. Ισως οταν μπει οπτικη τοτε να το δω με καποιον τεχνικο για να στρωσει το δίκτυο του σπιτιου

καλα αν μπει οπτικη τοτε η καλωδιωση χαλκου θα μεινει μονο για τα τηλεφωνα και παλι αν το θες.οποτε εκει δεν χρειαζεται να κανεις τιποτα. νοημα εχει μονο αν εισαι σε adsl,vdsl.

για θεμα καλυψης εκει ναι θες ενα Repeater αργα ή γρηγορα.ή access point αν μπορει να πεσει ethernet καλωδιο.

• Thanks 1
Δημοσ.

επισης αν πιανουν τα χερια σου και εχεις εργαλεια ισως και μονος σου να μπορεις να δεις τι μπορεις να κανεις για να βελτιωσεις την εσωτερικη καλωδιωση και να πας και το router εκει που θες.αλλιως περιμενεις το ftth και ζητας να ερθει η ινα στο δωματιο που πρεπει και αν δεν καλυψεις ολο το σπιτι βαζεις μετα και ενα repeater/access point.

Δημοσ.
14 hours ago, poulinos said:

επισης αν πιανουν τα χερια σου και εχεις εργαλεια ισως και μονος σου να μπορεις να δεις τι μπορεις να κανεις για να βελτιωσεις την εσωτερικη καλωδιωση και να πας και το router εκει που θες.αλλιως περιμενεις το ftth και ζητας να ερθει η ινα στο δωματιο που πρεπει και αν δεν καλυψεις ολο το σπιτι βαζεις μετα και ενα repeater/access point.

Εργαλεια δεν έχω. Ναι ετσι κ αλλιως εχουν περασει κατω απο το σπιτι αλλα δεν ειναι ετοιμες ακομα οι ινες. Πιστευω τον επομςνο καιρο θα γινουν οι συνδέσεις και μετα θα μπω σε ινα.

Δημοσ.

αντε με το καλο να γινουν οι συνδεσεις.να εχεις σταθεροτητα και καλυτερες ταχυτητες.

16 minutes ago, insoholic said:

Εργαλεια δεν έχω. Ναι ετσι κ αλλιως εχουν περασει κατω απο το σπιτι αλλα δεν ειναι ετοιμες ακομα οι ινες. Πιστευω τον επομςνο καιρο θα γινουν οι συνδέσεις και μετα θα μπω σε ινα.

τα εργαλεια ειναι το ευκολο.το βασικο ειναι να πιανουν τα χερια σου με τετοια. πως να βρεις ενα καλωδιο να ανοιξεις ενα πριζακι τηλεφωνου κτλ.

Δημοσ.
6 hours ago, poulinos said:

αντε με το καλο να γινουν οι συνδεσεις.να εχεις σταθεροτητα και καλυτερες ταχυτητες.

τα εργαλεια ειναι το ευκολο.το βασικο ειναι να πιανουν τα χερια σου με τετοια. πως να βρεις ενα καλωδιο να ανοιξεις ενα πριζακι τηλεφωνου κτλ.

Τα χερια πιανουν.. τα εργαλεια για μια φορα δεν αξιζει να τα παρεις..

ευχαριστώ πολυ φιλε μου να εισαι καλα!

Δημοσ.
19 hours ago, insoholic said:

Τα χερια πιανουν.. τα εργαλεια για μια φορα δεν αξιζει να τα παρεις..

ευχαριστώ πολυ φιλε μου να εισαι καλα!

εκτος αν εχεις πολυμετρο και μια μπαταρια οποτε εκει μπορει καποιος να φτιαξει την εσωτερικη του καλωδιωση. απλα βρισκει ποιο καλωδιο παει που. 

Δημοσ.
6 hours ago, poulinos said:

εκτος αν εχεις πολυμετρο και μια μπαταρια οποτε εκει μπορει καποιος να φτιαξει την εσωτερικη του καλωδιωση. απλα βρισκει ποιο καλωδιο παει που. 

Χρειαζεται να τη φτιάξω ακομα κ αν εχω οπτικη ινα;

Αν οχι, τοτε το αφηνω οπως ειναι κ οταν ερθει ινα θα ειναι σε ενα σημειο και τελος.

Δημοσ.
16 hours ago, insoholic said:

Χρειαζεται να τη φτιάξω ακομα κ αν εχω οπτικη ινα;

Αν οχι, τοτε το αφηνω οπως ειναι κ οταν ερθει ινα θα ειναι σε ενα σημειο και τελος.

οταν θα μπει ινα το τηλεφωνο θα γυρισει σε voip.δεν σε νοιαζει να κανεις αλλαγες.το μονο που θα εκανα για διαφορους λογους ειναι απο την κεντρικη πριζα να αποσυνδεσω το ζευγαρι καλωδιων που παει κατω στον κατανεμητη ωστε η τηλεφωνια να μην βγαινει εκτος σπιτιου και για θεμα ασφαλειας αλλα και για θεμα παραπανω μηκος χαλκου χωρις λογο.

Δημοσ.
7 hours ago, poulinos said:

οταν θα μπει ινα το τηλεφωνο θα γυρισει σε voip.δεν σε νοιαζει να κανεις αλλαγες.το μονο που θα εκανα για διαφορους λογους ειναι απο την κεντρικη πριζα να αποσυνδεσω το ζευγαρι καλωδιων που παει κατω στον κατανεμητη ωστε η τηλεφωνια να μην βγαινει εκτος σπιτιου και για θεμα ασφαλειας αλλα και για θεμα παραπανω μηκος χαλκου χωρις λογο.

Ειναι κ τωρα voip καθως το τηλέφωνο συνδεεται με το router.

Δημοσ.

ναι αλλα στο adsl/vdsl παιζει ρολο η καλωδιωση μεχρι το router.το κομματι του voip δεν μας νοιαζει τοσο.ενω μετα ο χαλκος θα ειναι μονο για την τηλεφωνια οποτε δεν θα σου επηρεαζει το internet. αν δεν εχεις πχ τωρα την καλωδιωση οπως λεει η cyta στο pdf που ανεβασα σημαινει οτι θα χανεις σε σταθεροτητα και ταχυτητα.

14 hours ago, insoholic said:

Ειναι κ τωρα voip καθως το τηλέφωνο συνδεεται με το router.

Δημοσ.
7 minutes ago, poulinos said:

ναι αλλα στο adsl/vdsl παιζει ρολο η καλωδιωση μεχρι το router.το κομματι του voip δεν μας νοιαζει τοσο.ενω μετα ο χαλκος θα ειναι μονο για την τηλεφωνια οποτε δεν θα σου επηρεαζει το internet. αν δεν εχεις πχ τωρα την καλωδιωση οπως λεει η cyta στο pdf που ανεβασα σημαινει οτι θα χανεις σε σταθεροτητα και ταχυτητα.

Θα φερω εναν τεχνικο να το κοιτάξει. Ευχαριστώ πολυ φιλε

• Like 1
Δημοσ.
39 minutes ago, insoholic said:

Θα φερω εναν τεχνικο να το κοιτάξει. Ευχαριστώ πολυ φιλε

anytime.αν ειναι να πας ινα οπως λες δεν εχει και πολυ νοημα να πειραξεις πραγματα περα απο την κεντρική η τον κατανεμητη να κοψεις την γραμμη να μην πηγαινει πιο εξω.

θεμα ασφαλειας δηλαδη να μην φτανει η τηλεφωνικη γραμμη εκτος σπιτιου

Δημοσ.
57 minutes ago, poulinos said:

anytime.αν ειναι να πας ινα οπως λες δεν εχει και πολυ νοημα να πειραξεις πραγματα περα απο την κεντρική η τον κατανεμητη να κοψεις την γραμμη να μην πηγαινει πιο εξω.

θεμα ασφαλειας δηλαδη να μην φτανει η τηλεφωνικη γραμμη εκτος σπιτιου

Πως θα μπλοκαρω τη γραμμη να μη βγαινει εκτος σπιτιου;

Αν μπει η ινα δε θα ειναι voip ; οποτε δε θα χρησιμοποιείται ο χαλκός 

Δημοσ.

αν βαλεις τηλεφωνο πανω στην Fxs απευθειας δεν χρειαζεται να κανεις τιποτα.αν ομως για καποιο λογο συνδεσεις την πριζα του τοιχου στην fxs τοτε θα πρεπει απο την κεντρικη πριζα να αποσυνδεθει το καλωδιο που παει κατω στον κατανεμητη ωστε η τηλεφωνικη γραμμη να μην βγαινει εκτος σπιτιου.

31 minutes ago, insoholic said:

Πως θα μπλοκαρω τη γραμμη να μη βγαινει εκτος σπιτιου;

Αν μπει η ινα δε θα ειναι voip ; οποτε δε θα χρησιμοποιείται ο χαλκός 

πολυ γυρνανε το voip σε ολη την καλωδιωση του σπιτιου

• Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...