insoholic Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2024 2 hours ago, kostasbm said: όταν κλείνεις και ανοίγεις το ρούτερ επανασυνδέεται ο θερμοστάτης ??? Δεν το δοκιμασα.. θα το δω κ θα επανελθω 2 hours ago, kostasbm said: γιαυτο ρώτησα....έχω έναν της powertech 6 χρονια και εχει κανει 2 αποσυνδεσεις.....σε πετρινο σπιτι και δεν εχει οπτικη με το ρουτερ... αν δεν συνδέεται πάλι στο δίκτυο μπορεί να φταίει και ο θερμοστάτης Οσες φορες το πεταξε.. δεν μπηκε μονο του ξανα και το ρουτερ επαιζε. Τελευταια φορα 2 ημερες ηταν εκτος μέχρι που γυρισα σπιτι και το σεταρα ξανα. Το ρουτερ ειναι το Huawei DN8245V-70 της nova και η συνδεση εγινε τον Αύγουστο. Οποτε θεωρω οτι δεν ειναι παλιό
poulinos Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2024 2 hours ago, kostasbm said: γιαυτο ρώτησα....έχω έναν της powertech 6 χρονια και εχει κανει 2 αποσυνδεσεις.....σε πετρινο σπιτι και δεν εχει οπτικη με το ρουτερ... αν δεν συνδέεται πάλι στο δίκτυο μπορεί να φταίει και ο θερμοστάτης καθολου απιθανο.το βασικο ειναι να δει αν υπαρχει και καποιο update. 31 minutes ago, insoholic said: Δεν το δοκιμασα.. θα το δω κ θα επανελθω Οσες φορες το πεταξε.. δεν μπηκε μονο του ξανα και το ρουτερ επαιζε. Τελευταια φορα 2 ημερες ηταν εκτος μέχρι που γυρισα σπιτι και το σεταρα ξανα. Το ρουτερ ειναι το Huawei DN8245V-70 της nova και η συνδεση εγινε τον Αύγουστο. Οποτε θεωρω οτι δεν ειναι παλιό το ειχα πριν απο το zyxel που εχω τωρα και δεν μου ειχε βγαλει καποιο θεμα.γενικως επαιζα μια χαρα. ναι δεν ειναι τοσο παλιο και ειναι dual band 1
kostasbm Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2024 1 hour ago, insoholic said: Δεν το δοκιμασα.. θα το δω κ θα επανελθω Οσες φορες το πεταξε.. δεν μπηκε μονο του ξανα και το ρουτερ επαιζε. Τελευταια φορα 2 ημερες ηταν εκτος μέχρι που γυρισα σπιτι και το σεταρα ξανα. πιστεύω ότι αυτό που έχω της powertech ειναι περιπου ιδιο....καθε φορα που το πεταει εκτος ,ενεργοποιεις το wifi του θερμοστατη και το εγκαθιστας απο την αρχη στο δικτυο.......ολη η διαδικασια απο το κινητο σου.......ποια εφαρμογη χρησιμοποιεις απο περιεργεια ???την smart life ??? αν ναι ποιον θερμοστατη επιλεγεις???? 2 hours ago, xristosglezellis said: Εταιρεια ρουτερ; και ποσο χρονον το ρουτερ; Huawei DN8245V-70
insoholic Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) Μαλλον ο θερμοστατης δεν εχει καλο wifi. Το περιεργο ειναι οτι δεν το πετάει συχνά... ίσως κάπου κανει καμια διακοπή και το χάνει. Το καλο ειναι οτι ο θερμοστατης δεχεται προγραμμα οποτε σπανια τον ελεγχω απο το app. Αλλα οταν λειπω αν θελω να το αναψω και ειναι εκτος τοτε εχασα! Μια λυση ειναι η μεταφορα του ρούτερ σε αλλο δωματιο αλλα πρεπει να δω πως ειναι η δικτύωση στο σπιτι και με τις πριζες δεν βγαζω ακρη. Η αλλη ειναι να βαλω extender 5 minutes ago, kostasbm said: ποια εφαρμογη χρησιμοποιεις απο περιεργεια ???την smart life ??? αν ναι ποιον θερμοστατη επιλεγεις???? Smart RM Heating thermostat Και ναι πρεπει να στησω απο την αρχη τον θερμοστάτη εντος της εφαρμογής αλλιως δεν μπαινει μονος του. Βέβαια κραταει τις ρυθμισεις του πχ προγραμματα, θερμοκρασίες κτλ Επεξ/σία 10 Νοεμβρίου 2024 από insoholic
poulinos Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2024 24 minutes ago, insoholic said: Μαλλον ο θερμοστατης δεν εχει καλο wifi. Το περιεργο ειναι οτι δεν το πετάει συχνά... ίσως κάπου κανει καμια διακοπή και το χάνει. Το καλο ειναι οτι ο θερμοστατης δεχεται προγραμμα οποτε σπανια τον ελεγχω απο το app. Αλλα οταν λειπω αν θελω να το αναψω και ειναι εκτος τοτε εχασα! Μια λυση ειναι η μεταφορα του ρούτερ σε αλλο δωματιο αλλα πρεπει να δω πως ειναι η δικτύωση στο σπιτι και με τις πριζες δεν βγαζω ακρη. Η αλλη ειναι να βαλω extender Smart RM Heating thermostat Και ναι πρεπει να στησω απο την αρχη τον θερμοστάτη εντος της εφαρμογής αλλιως δεν μπαινει μονος του. Βέβαια κραταει τις ρυθμισεις του πχ προγραμματα, θερμοκρασίες κτλ an εχεις μια γεννητρια ηχητικου και ακουστικου σήματος ή εστω μια μπαταρια και ενα πολυμετρο μπορεις να βρεις τι πηγαινει που.συνηθως απο την κεντρικη διακλαδωνεται σε ολο το σπιτι απο πριζα σε πριζα.βεβαια αναλογως αν εχεις adsl ή vdsl ισως χρειαστει να κανεις αλλαγες.
insoholic Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2024 38 minutes ago, poulinos said: an εχεις μια γεννητρια ηχητικου και ακουστικου σήματος ή εστω μια μπαταρια και ενα πολυμετρο μπορεις να βρεις τι πηγαινει που.συνηθως απο την κεντρικη διακλαδωνεται σε ολο το σπιτι απο πριζα σε πριζα.βεβαια αναλογως αν εχεις adsl ή vdsl ισως χρειαστει να κανεις αλλαγες. Αυτο σχετικα με το ρουτερ νομιζω το ειχαμε πει σε αλλο thread και δεν καταληξαμε καπου γιατί δεν εχω τα εργαλεια αλλα και επειδη εγινε η δουλεια βγαζοντας ολες τις πριζες και αποσυνδεοντας ολα τα καλωδια και αφηνοντας μονο το ρουτερ. Πρεπει να υπαρχει καπου στον τοιχο καποια διασυνδεση που δεν την ξερω και πρεπει να ανοιξω καπακια αλλα δε θελω γιατι θα χαλασει το χρώμα επειδη ειναι κολλημενα.
poulinos Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2024 On 10/11/2024 at 22:30, insoholic said: Αυτο σχετικα με το ρουτερ νομιζω το ειχαμε πει σε αλλο thread και δεν καταληξαμε καπου γιατί δεν εχω τα εργαλεια αλλα και επειδη εγινε η δουλεια βγαζοντας ολες τις πριζες και αποσυνδεοντας ολα τα καλωδια και αφηνοντας μονο το ρουτερ. Πρεπει να υπαρχει καπου στον τοιχο καποια διασυνδεση που δεν την ξερω και πρεπει να ανοιξω καπακια αλλα δε θελω γιατι θα χαλασει το χρώμα επειδη ειναι κολλημενα. δυστυχως αν ο ηλεκτρολογος εχει κανει βλακειες με παραξενες ενωσεις εκει πρεπει να ανοιξεις κουτακια ψηλα.εχω δει δηλαδη να υπαρχουν 3 πριζες και σε καθε μια να υπαρχει ενα ζευγαρι.αρα καπου ειχε γινει ματιση εξω απο τα πριζακια.αυτο ειναι το χειροτερο που μπορει να σου τυχει.σπανιο μεν υπαρκτο δε.ειδικα πιο πολυ σε μονοκατοικιες εκαναν τετοια παρα σε πολυκατοικιες που ειναι πιο τυποποιημενα τα πραγματα.
insoholic Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2024 13 minutes ago, poulinos said: δυστυχως αν ο ηλεκτρολογος εχει κανει βλακειες με παραξενες ενωσεις εκει πρεπει να ανοιξεις κουτακια ψηλα.εχω δει δηλαδη να υπαρχουν 3 πριζες και σε καθε μια να υπαρχει ενα ζευγαρι.αρα καπου ειχε γινει ματιση εξω απο τα πριζακια.αυτο ειναι το χειροτερο που μπορει να σου τυχει.σπανιο μεν υπαρκτο δε.ειδικα πιο πολυ σε μονοκατοικιες εκαναν τετοια παρα σε πολυκατοικιες που ειναι πιο τυποποιημενα τα πραγματα. Ναι ενδεχεται να ειναι και αυτο που λες και επειδη εχω μια βιβλιοθήκη μεσα σε γυψοσανιδα, δε γνωριζω τι καπακια μπορει να εχει πισω απο αυτή. Σιγουρα δεν εχει γινει καλη καλωδιωση γιατι βλέπω οτι ερχονται 2 καλωδιακια στο ρουτερ. Τελος παντων αυτα δεν φτιάχνονται τωρα. Θα πρεπει καποια στιγμή να φωνάξω καποιον τεχνικο να ερθει να μετρήσει και να δουμε τι συμβαίνει. Ευχαριστώ πολύ παντως για τη βοήθεια 🙂
poulinos Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2024 2 hours ago, insoholic said: Ναι ενδεχεται να ειναι και αυτο που λες και επειδη εχω μια βιβλιοθήκη μεσα σε γυψοσανιδα, δε γνωριζω τι καπακια μπορει να εχει πισω απο αυτή. Σιγουρα δεν εχει γινει καλη καλωδιωση γιατι βλέπω οτι ερχονται 2 καλωδιακια στο ρουτερ. Τελος παντων αυτα δεν φτιάχνονται τωρα. Θα πρεπει καποια στιγμή να φωνάξω καποιον τεχνικο να ερθει να μετρήσει και να δουμε τι συμβαίνει. Ευχαριστώ πολύ παντως για τη βοήθεια 🙂 δυστυχως επειδη ειχα περασει απο αυτο το κομματι και να προσπαθω να φτιαχνω οτι φτιαχνοταν εβλεπεις πολλες παρατυπιες.και δυστυχως τα περισσοτερα δεν ηταν σε πολυκατοικιες αλλα σε μονοκατοικιες. ηθελε τηλεφωνο η γιαγια πχ σε αλλο δωματιο και ειτε το εριχναν χυμα ειτε σε καμια ανακαινιση το εριχναν πισω απο τοιχο.εχω δει για τηλεφωνικο καλωδιο να εχουν χρησιμοποιησει μεχρι και πολυκλωνο καλωδιο ρευματος.σαν αυτα που ειχαν καποτε κατι παλια λαμπαντερ.και δυστυχως το vdsl δεν θελει παραλληλα κτλ γιατι χανει σε ταχυτητα.το adsl δεν ειχε θεματα επαιζε πιο ευκολα.
insoholic Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2024 6 hours ago, poulinos said: δυστυχως επειδη ειχα περασει απο αυτο το κομματι και να προσπαθω να φτιαχνω οτι φτιαχνοταν εβλεπεις πολλες παρατυπιες.και δυστυχως τα περισσοτερα δεν ηταν σε πολυκατοικιες αλλα σε μονοκατοικιες. ηθελε τηλεφωνο η γιαγια πχ σε αλλο δωματιο και ειτε το εριχναν χυμα ειτε σε καμια ανακαινιση το εριχναν πισω απο τοιχο.εχω δει για τηλεφωνικο καλωδιο να εχουν χρησιμοποιησει μεχρι και πολυκλωνο καλωδιο ρευματος.σαν αυτα που ειχαν καποτε κατι παλια λαμπαντερ.και δυστυχως το vdsl δεν θελει παραλληλα κτλ γιατι χανει σε ταχυτητα.το adsl δεν ειχε θεματα επαιζε πιο ευκολα. Έχεις δικιο. Και εμεις πολλες μετακομισεις και εχουμε δει διαφορα θεματα σε ολα τα σπιτια. Τι να κανεις.. αν κατι δε γινεται αναγκαστικά συμβιβαζεσαι αλλιως θελει σκαψιματα και χρήμα για να κανεις τη δουλεια όπως την επιθυμείς. Νομιζω πλεον ειμαστε και λιγο κακομαθημενοι και τα θελουμε ολα στα ποδια μας. Ας εχουμε υγεία και όλα τα αλλα ερχονται σε δεύτερη μοίρα φιλε μου.
poulinos Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) On 17/11/2024 at 23:20, insoholic said: Έχεις δικιο. Και εμεις πολλες μετακομισεις και εχουμε δει διαφορα θεματα σε ολα τα σπιτια. Τι να κανεις.. αν κατι δε γινεται αναγκαστικά συμβιβαζεσαι αλλιως θελει σκαψιματα και χρήμα για να κανεις τη δουλεια όπως την επιθυμείς. Νομιζω πλεον ειμαστε και λιγο κακομαθημενοι και τα θελουμε ολα στα ποδια μας. Ας εχουμε υγεία και όλα τα αλλα ερχονται σε δεύτερη μοίρα φιλε μου. πολυς κοσμος τα περνουσε και εξωτερικα τα καλωδια για να τελειωνει. το καλο ειναι οτι οσο περνουσε και περναει ο καιρος ολα αυτα φτιαχνονται δηλαδη νοικιαζεις εσυ ενα σπιτι φτιαχνεις τα προβληματα και ο επομενος που θα μπει εχει ετοιμη την καλωδιωση.τα πολλα προβληματα ηταν στις αρχες που ο κοσμος πρωτο εβαζε adsl.εκει εσκαγαν ολα.μετα με το vdsl εσκασαν ολα τα θεματα με τα παραλληλα (bridge taps). πλεον σε πολλα σπιτια εχουν φτιαχτει αυτα και βεβαια πλεον παμε και σε ftth οποτε και δεν υπαρχει μπλεξιμο με τον χαλκο παρα μονο για κανα τηλεφωνο Επεξ/σία 24 Νοεμβρίου 2024 από poulinos
insoholic Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2024 9 minutes ago, poulinos said: πολυς κοσμος τα περνουσε και εξωτερικα τα καλωδια για να τελειωνει. το καλο ειναι οτι οσο περνουσε και περναει ο καιρος ολα αυτα φτιαχνονται δηλαδη νοικιαζεις εσυ ενα σπιτι φτιαχνεις τα προβληματα και ο επομενος που θα μπει εχει ετοιμη την καλωδιωση.τα πολλα προβληματα ηταν στις αρχες που ο κοσμος πρωτο εβαζε adsl.εκει εσκαγαν ολα.μετα με το vdsl εσκασαν ολα τα θεματα με τα παραλληλα (bridge taps). πλεον σε πολλα σπιτια εχουν φτιαχτει αυτα και βεβαια πλεον παμε και σε ftth οποτε και δεν υπαρχει μπλεξιμο με τον χαλκο παρα μονο για κανα τηλεφωνο Και γω με vdsl φαινεται οτι εχω τα θεματακια. Προς το παρον το αφήνω ετσι μεχρι να χρειαστει καποια αλλαγή που επείγει οποτε εκει θα ερθει καποιος τεχνικός να δει τι συμβαίνει. Ετσι κ αλλιως τηλεφωνα σε υ/δ δε θελουμε, εχουμε ενα σταθερο διπλα στο ρουτερ στο σαλονι κ αρκει. Το μονο προβλημα ειναι που το ρουτερ ειναι στην ακρη του σπιτιου και το σπιτι ειναι μακροστενο οποτε στην αλλη ακρη πιανει το κινητο αλλα μικροσυσκευες οπως θερμοστατης (κεντρο του σπιτιου) χανουν που κ που το σημα.
poulinos Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2024 1 hour ago, insoholic said: Και γω με vdsl φαινεται οτι εχω τα θεματακια. Προς το παρον το αφήνω ετσι μεχρι να χρειαστει καποια αλλαγή που επείγει οποτε εκει θα ερθει καποιος τεχνικός να δει τι συμβαίνει. Ετσι κ αλλιως τηλεφωνα σε υ/δ δε θελουμε, εχουμε ενα σταθερο διπλα στο ρουτερ στο σαλονι κ αρκει. Το μονο προβλημα ειναι που το ρουτερ ειναι στην ακρη του σπιτιου και το σπιτι ειναι μακροστενο οποτε στην αλλη ακρη πιανει το κινητο αλλα μικροσυσκευες οπως θερμοστατης (κεντρο του σπιτιου) χανουν που κ που το σημα. και εγω λογω οτι ειμαι σε λιγο μακροστενο σπιτι εχω βαλει ενα Repeater στη μεση του σπιτιου. για το vdsl θελει σωστη καλωδιωση -> https://www.cyta.com.cy/mp/informational/support/files/wiring-guide-for-broadband_GR.pdf
kostasbm Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2024 2 hours ago, poulinos said: και εγω λογω οτι ειμαι σε λιγο μακροστενο σπιτι εχω βαλει ενα Repeater στη μεση του σπιτιου. για το vdsl θελει σωστη καλωδιωση -> https://www.cyta.com.cy/mp/informational/support/files/wiring-guide-for-broadband_GR.pdf ίσως ένα powerline ελυνε το θεμα αν υπαρχει πριζα διπλα-κοντα στο θερμοστατη 2
poulinos Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2024 1 hour ago, kostasbm said: ίσως ένα powerline ελυνε το θεμα αν υπαρχει πριζα διπλα-κοντα στο θερμοστατη Ναι powerline,repeaters μπορου να βοηθησουν αναλογως τι θελει να κανει. γενικοτερα προτιμω Repeaters για καλυτερη ταχυτητα απο οτι powerlines αλλα ειναι και το Powerline μια λυση
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα