Προς το περιεχόμενο

Build Βοηθεια

Μετάβαση στην απάντηση Απαντήθηκε από Babis_allos,

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παιδια επειδη δεν τα ξερω καλα αυτα θα ηθελα την συμβουλη σας.
Εχω τον επεξεργαστη AMD Ryzen 7 7800X3D, Gigabyte B650 Aorus Elite AX V2 Wi-Fi Motherboard ATX με AMD AM5 Socket
Kingston NV2 SSD 4TB M.2 NVMe PCI Express 4.0
Kingston KC3000 SSD 1TB M.2 NVMe PCI Express 4.0
Εχω κολλησει στο υπολοιπο build καθως μπερδευομαι με το marketing και με τα τοσα βιντεο.
Επισης εννοειται αν μου πειτε να μην βαλω κατι απο τα παραπανω καλοδεχουμενο.
Επισης θα μου αρεσε ως κουτι το CoolerMaster Cosmos C700P η καποιο παρομοιο με 4 θυρες μπροστα.
Ενδιαφερομαι να παιζω Fifa, Mount & Blade II: Bannerlord, Total War: WARHAMMER III, Kingdom Come: Deliverance II, Palworld.
Σας ευχαριστω εκ των προτερων.

Επεξ/σία από Kostas_Piraeus
  • Έγινε αλλαγή τίτλου σε Build Βοηθεια
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Kostas_Piraeus είπε

Εχω τον επεξεργαστη AMD Ryzen 7 7800X3D,

Gigabyte B650 Aorus Elite AX V2 Wi-Fi Motherboard ATX με AMD AM5 Socket

Kingston NV2 SSD 4TB M.2 NVMe PCI Express 4.0
Kingston KC3000 SSD 1TB M.2 NVMe PCI Express 4.0

Τα έχεις ήδη αγοράσει αυτά?

• Thanks 1
Δημοσ.

Φιλε μου εισαι αρχοντας. Κορυφαιο επεξεργαστη εχεις, καλη μητρικη και δισκους εχεις. Βαλε τον 1ΤΒ για λειτουργικο και καθημερινες εφαρμογες, τον 4ΤΒ δευτερο για παιχνιδια και αποθηκη. Μνημη 2x16gb, θατην βαλεις σε αυτο το συστημα. Και μια καρτα γραφικων 600-800 ευρουλακια. Θα σου πουν τα παιδια εδω τα πιο VFM κοματια. Αν βαλεις και κανα 8000αρι seasonic. Kαλα ναμαστε να τα ξαναπουμε σε πεντε, εξι, επτα χρονια. Κουτακι, διαλεξε κατι που να σου αρεσει, ευρυχωρο ναναι και καλοδουλευτα ολα

• Thanks 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Babis_allos είπε

Ποσα χρηματα σου χουν μεινει για το build? Τι οθονη χρησιμοποιεις (αναλυση/hz)? 

Τα χρηματα που μπορω ειναι ακομα ειναι ως 1500 με 2κ μαξιμουμ αλλα και να γλυτωσω χρηματα εννοειται δεν θα με χαλαγε απλα να παιζει αυτα που θελω.
Οθονη εχω MSI Optix MAG272C 27" 165Hz 1ms Curved Monitor 1920 x 1080

Δημοσ.
45 λεπτά πριν, Kostas_Piraeus είπε

Τα χρηματα που μπορω ειναι ακομα ειναι ως 1500 με 2κ μαξιμουμ αλλα και να γλυτωσω χρηματα εννοειται δεν θα με χαλαγε απλα να παιζει αυτα που θελω.

Πρεπει να παρεις οθονη (27” 1440p, 34” 3440x1440 ή 32” 4k), καρτα γραφικων, RAM, PSU 

Αν θες να παιζεις σε 1080p τοτε δεν εχει και πολυ νοημα να ξοδεψεις πολλα. Παιρνεις μια 7800xt και ειναι υπερ αρκετη. 

Αλλιως RTX 4080 Super, PSU Corsair RM850e, 2x16GB DDR5 6000MT/s CL30 RAM και καθαρισες. Με αυτη την καρτα παιζεις και 4κ.

Αν θες να ξοδεψεις λιγοτερα παρε μια 7900xt καρτα γραφικων αντι για την 4080 Super. 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 λεπτά πριν, Babis_allos είπε

Πρεπει να παρεις οθονη (27” 1440p, 34” 3440x1440 ή 32” 4k), καρτα γραφικων, RAM, PSU 

Αν θες να παιζεις σε 1080p τοτε δεν εχει και πολυ νοημα να ξοδεψεις πολλα. Παιρνεις μια 7800xt και ειναι υπερ αρκετη. 

Αλλιως RTX 4080 Super, PSU Corsair RM850e, 2x16GB DDR5 6000MT/s CL30 RAM και καθαρισες. Με αυτη την καρτα παιζεις και 4κ.

Αν θες να ξοδεψεις λιγοτερα παρε μια 7900xt καρτα γραφικων αντι για την 4080 Super. 

Σε ευχαριστω πολυ για τις συμβουλες σου.
Σε τροφοδοτικο αυτο για παραδειγμα ;
Corsair RMx Series RM850x (2021) 850W Μαύρο Τροφοδοτικό Υπολογιστή Full Modular 80 Plus Gold
η
Corsair RMe Series RM850e rev. 3.0 850W Μαύρο Τροφοδοτικό Υπολογιστή Full Modular 80 Plus Gold
Υδροψυξη θα χρειαστω ;

Επεξ/σία από Kostas_Piraeus
Δημοσ.
42 λεπτά πριν, Kostas_Piraeus είπε

Σε ευχαριστω πολυ για τις συμβουλες σου.
Σε τροφοδοτικο αυτο για παραδειγμα ;
Corsair RMx Series RM850x (2021) 850W Μαύρο Τροφοδοτικό Υπολογιστή Full Modular 80 Plus Gold
η
Corsair RMe Series RM850e rev. 3.0 850W Μαύρο Τροφοδοτικό Υπολογιστή Full Modular 80 Plus Gold
Υδροψυξη θα χρειαστω ;

Το δευτερο, υδροψυξη οχι, μονο για αισθητικους λογους. Εναν air cooler peerless assassin 120 se χρειαζεσαι και θα ειναι υπεραρκετος. 

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, Kostas_Piraeus είπε

Καλη οθονουλα ειναι, αλλα αφου δεν υπαρχει οικονομικο προβλημα, κανε ενα δωρο στον εαυτο σου και παρε μια 32αρα IPS, πχ μια LG ultrawide και θα με θυμιθεις

• Thanks 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Chris2756 είπε

Καλη οθονουλα ειναι, αλλα αφου δεν υπαρχει οικονομικο προβλημα, κανε ενα δωρο στον εαυτο σου και παρε μια 32αρα IPS, πχ μια LG ultrawide και θα με θυμιθεις

Ας κανονισω πρωτα το θεμα με τα αλλα και την οθονη την κανονιζουμε στο τελος χαχαχα
Εχω προσθεσει το τροφοδοτικο στο καλαθι και την ψυκτρα(στα προαιρετικα) που μου ειπε ο φιλος  αλλα για τα αλλα ψαχνω στο google αλλα εχω βρει πολλα και δεν ξερω τι να πρωτο διαλεξω. 7900xt  για παραδειγμα βλεπω πολλες, το ιδιο και στη Ram.Επισης τυριανιεμαι για το κουτι. Το ξερω οτι σας εχω πρηξει και σορρυ αλλα αληθεια δεν ξερω οντως τι μου γινεται χαχαχα.

• Λύση
Δημοσ.
55 λεπτά πριν, Kostas_Piraeus είπε

Ας κανονισω πρωτα το θεμα με τα αλλα και την οθονη την κανονιζουμε στο τελος χαχαχα
Εχω προσθεσει το τροφοδοτικο στο καλαθι και την ψυκτρα(στα προαιρετικα) που μου ειπε ο φιλος  αλλα για τα αλλα ψαχνω στο google αλλα εχω βρει πολλα και δεν ξερω τι να πρωτο διαλεξω. 7900xt  για παραδειγμα βλεπω πολλες, το ιδιο και στη Ram.Επισης τυριανιεμαι για το κουτι. Το ξερω οτι σας εχω πρηξει και σορρυ αλλα αληθεια δεν ξερω οντως τι μου γινεται χαχαχα.

Έχει πάντως σημασία το σε τι οθόνη θα αποφασίσεις να παίζεις για τις επιλογές που θα σου προταθούν. Όχι για τις επιλογές του ποια 7900ΧΤ να πάρεις αλλά πχ του αν είναι να πάρεις κάποια άλλη. Πχ αν σκοπεύεις να πας σε 4κ οθόνη εγώ θα πρότεινα σίγουρα (αφού έχεις και τα χρήματα στο μπατζετ) να πας σε Nvidia 4070 Ti Super/4080 Super. Αν πας σε 1440p ίσως 7900ΧΤ είναι το καλύτερο value. 

Θα έλεγα για 7900ΧΤ πάρε αυτήν: https://www.skroutz.gr/s/40367631/Gigabyte-Radeon-RX-7900-XT-20GB-GDDR6-GAMING-OC-Karta-Grafikon-GV-R79XTGAMING-OC-20GD.html

Για ΡΑΜ το Σκρουτζ δεν δείχνει αυτό το CL30 που λέω μερικές φορές. ΠΧ αυτές πάρε https://www.skroutz.gr/s/45051386/Corsair-Vengeance-32GB-DDR5-RAM-me-2-Modules-2x16GB-kai-Tachytita-6000-gia-Desktop-CMK32GX5M2B6000Z30.html

Για το κουτί κάνε ότι θες, εμένα τελείως αχρείαστο μου φαίνεται αυτό που είπες στα 400 ευρώ ή πόσο είναι... 

Εγώ θα πήγαινα σε κανένα https://www.skroutz.gr/s/51233474/HYTE-Y40-Gaming-Midi-Tower-Kouti-Ypologisti-me-Plaino-Parathyro-Snow-White.html

h kanena Lian Li https://www.skroutz.gr/s/49003060/Lian-Li-O11-Vision-Gaming-Midi-Tower-Kouti-Ypologisti-me-Plaino-Parathyro-Leyko.html

• Thanks 1
Δημοσ.

Σε ευχαριστω παρα πολυ για τις λυσεις που μου εδωσες. Για το κουτι με ενδιεφερε μονο να επεκτεινω τις θυρες αλλα μπορω να το κανω αυτο και με ενα ενα usb hub καπως ετσι λεγεται σωστα ;
Θα παω με την 7900 XT και οθονη παω οποτε 1440p.
Ευχαριστω βασικα και τους δυο σας για την μεγαλη βοηθεια σας.

Δημοσ.

Για κουτι ριξε μια ματια και στο Bequiet pure base 500DX. Το πηραμε προσφατα για το συστημα φιλου. Ειναι γερη κατασκευη, ευρυχωρο, με αρκετο χωρο για τα καλωδια στην πλατη της μητρικης και μουρατο. Εκεινο που θα κοιταξεις πρωτα ειναι να σου αρεσει εμφανησιακα, γιατι θα το βλεπεις μπροστα σου για χρονια. Να χωρα ανετα τα εξαρτηματα που θα βαλεις, αρκετο χωρο για να περνουν τα καλωδια πισω, να περνει 6 ανεμηστηρες τουλαχιστον, ασχετα αν χρειαστεις λιγοτερους. Το cosmos, εμενα δεν με πειθει για τα 500Ε που ζηταει.

Η 7900ΧΤ ειναι κι αυτη καρταρα, προσωπικα για radeon, εχω μια αδηναμια στις Sapphire.

Προσωπικος υπολογιστης ειναι και προσαρμοζεται στις αναγκες του καθενος μας, αλλα με τετοια κοματια και χρηματα, για 1440p πηγαινεις μην πω παραπανω χα χα!.

Καλες αγορες φιλε

• Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...