stelaras1 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2024 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2024 Καλησπέρα σας, Ενδιαφέρομαι να αγοράσω την GoPro 13 αλλά έχω την εντύπωση ότι έχουν βγει πολύ δυνατά μοντέλα από τον ανταγωνισμό.. Εάν κάποιος έχει ψάξει το θέμα μπορείτε σας παρακαλώ να μου πείτε εναλλακτικές; Ευχαριστώ
kriosgr Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2024 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2024 (επεξεργασμένο) Έχουν όντως βγει πολύ καλύτερες. Αυτό τον μήνα το έψαχνα κι εγώ για αγορά action cam. Εδώ αξίζει να πω ότι δεν υπάρχει η τέλεια, όλες έχουν τα up και τα down τους. Η Gopro έχει χάλια νυχτερινές λήψεις και γενικά έχει ξεμείνει πίσω από τον ανταγωνισμό. Οι άλλες επιλογές είναι η ace pro 2 και η Dji action 5 pro. Από αυτές ως προς την ανάλυση η ace έχει 8Κ 30fps ενώ η dji 4Κ 120fps. Σε νυχτερινές λήψεις είναι παρόμοιες. Η ace έχει καλύτερο stabilization, zoom καθώς κι εγγραφή 360 μοιρών σε αντίθεση με τις 155 μοίρες της dji. H Dji υποστηρίζει 10 bit χρώμα ενώ η ace 8 bit. H dji αντέχει μέχρι 20 μέτρα βάθος στο νερό ενώ η ace στα 12. Βέβαια υπάρχει ειδική θήκη που μπαίνει στην ace κι αντέχει στα 60 μέτρα. Στην εγγραφή ήχου η ace είναι καλύτερη out of the box, η dji όμως λογικά θα έχει καλύτερη συμβατότητα με κάποιο dji μικρόφωνο. Αν δεις βίντεο στο youtube οι περισσότεροι dji μικρόφωνα χρησιμοποιούν (εννοώ αυτά με την φούντα που τα πιάνεις στην μπλούζα σου ). Στο software τώρα η ace είναι βασιλιάς. Το app της είναι πανεύκολο κι εύχρηστο και μπορείς να κάνεις editing και post ακόμα κι από το κινητό σου γρήγορα. Η Dji έχει μεγαλύτερη σε διάρκεια μπαταρία. Εγώ κατέληξα στην insta360 x4 λόγω της χρήσης που την προορίζω. Δεν κάνω extreme sports (ski, αλεξίπτωτο και τέτοια) . Ήθελα απλά μια 360 μοιρών κάμερα για τις ATV εξορμήσεις μου αλλά και ταχύπλοου σκάφους. Δεν την έχω παραλάβει ακόμα για να σου πω εντυπώσεις. Επεξ/σία 29 Οκτωβρίου 2024 από kriosgr 1
kriosgr Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) D Επεξ/σία 5 Νοεμβρίου 2024 από kriosgr
stelaras1 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2024 kriosgr σε ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες και το update η αλήθεια είναι και εγώ όλο αυτό το διάστημα έψαχνα και μάλλον είχα καταλήξει στην Dji action 5 pro, έχει μείνει πίσω όντως η GoPro. Τώρα βλέποντας και αυτά που γράφεις προβληματίστικα και όντως ίσως είναι καλύτερη σε κάποιους τομείς η insta360 x4(πχ stabilization) αλλά έχει και 150 ευρώ παραπάνω από ότι βλέπω στο amazon Όχι ότι θα κάνω βαριά χρήση για action sports αλλά ο ήχος είναι σημαντικός, η μπαταρία, το stabilization, (θέλω να δω ακριβώς πως δείχνει το 360) οπότε εάν έχεις κάποιες πρακτικές εντυπώσεις μας λες και συνεχίζω και εγώ λίγο ακόμα το ψάξιμο (έρχεται black friday εάν και δεν ξέρω κατά πόσο θα πέσουν αυτές) Καλή συνέχεια :)
kriosgr Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) Την παρέλαβα στις 29 Οκτωβρίου αλλά χωρίς micro-sd card. Αγόρασα μια στα γρήγορα από ένα φωτογραφείο αλλά ήταν Α1 και κάμποσες φορές σταμάταγε να τραβάει σε High bitrate. Την επόμενη μέρα παρήγγειλα μια 512GB micro-sd που βγάζει η ίδια η insta360 (ξέρω έτσι ότι σίγουρα έχει την ταχύτητα που απαιτεί η κάμερα μου) από το σκρουτζ και άλλη μια ίδια από το επίσημο insta360 store μαζί με κάτι αξεσουάρ. Η καινούργια αυτή micro-sd δεν σκαλώνει πουθενά. Τραβάω μόνιμα σε high bitrate χωρίς πρόβλημα. To software τώρα της insta360 ενώ είναι καταπληκτικό η έκδοση για windows είναι λίγο κουτσουρεμένη. Δεν έχει dolby vision extract όπως έχει η έκδοση macos και ios. Μικρό το κακό βέβαια μιας κι έχω και PC και macbook, απλά θα με βόλεβε να έχει dolby vision η windows έκδοση μιας και το PC έχει 43" monitor ενώ το macbook 13". Anyway δεν είναι κι απαραίτητο όλα τα βίντεο να τα κάνω extract σε dolby vision skin. Το βίντεο beach 360 είναι βίντεο 360 μοιρών που αν το δεις στο youtube μπορείς να scrollάρεις μέσα στο βίντεο καθώς και να κάνεις zoom in/out. Είναι δυστυχώς σε medium bitrate τραβηγμένο. Το αποτέλεσμα θα μπορούσε να ήταν και καλύτερο. Κι εδώ 1 βιντεάκι 4K σε high bitrate. Και τα 2 βίντεο είναι τραβηγμένα με τα default μικρόφωνα της κάμερας Χωρίς κόφτες ανέμου. Για το μικρόφωνο δεν χρειάζεται να προβληματίζεσαι. Τα 4 onboard μικρόφωνα της είναι υπέρ αρκετά για να πιάσουν τον ήχο κοντά στην κάμερα. Από κει και πέρα αν θες να βρίσκεσαι μέχρι 10 μέτρα από την κάμερα και να μιλάς πας σε κάποια bluetooth. Αν θέλεις να βρίσκεσαι πάνω από τα 10 μέτρα εκεί πας σε receiver που πιάνει μέχρι και 35 μέτρα. Τα dji 2 mic είναι απόλυτα συμβατά με την X4 . Το πρόβλημα που υπήρχε στην Χ3 όπου φαινόταν αχνά ένα μέρος του receiver στην Χ4 δεν υπάρχει. Προς το παρόν μαζεύω footage για να ασχοληθώ με την δημιουργία project (video editing). Αργότερα όταν θα ξεκινήσω κανά Vlog θα αγοράσω το dji 2 mic set που έχει 2 μικρόφωνα, τον receiver και charging case. ☺️ Επεξ/σία 11 Νοεμβρίου 2024 από kriosgr 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα