Προς το περιεχόμενο

Τέλος στα ηλεκτρονικά τσιγάρα μιας χρήσης στη Βρετανία από τον Ιούνιο

Crash24

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Μου κακοφαινόταν εδώ και καιρό που τα έβλεπα καθώς οι λούμπεν χρήστες του προφανώς όταν τελείωνε το πέταγαν στα σκουπίδια μαζί με την μπαταρία

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 53
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Oταν βλέπω πολιτικούς και σελέμπριτις να κατηγορούν το άτμισμα, χρειάζομαι ένα τανκάκι τριμπέκα για να συνέλθω...

Επεξ/σία από Eloy
  • Like 1
  • Thanks 1

Εάν θεσπίσουν αυστηρούς νόμους και αντίστοιχα ανταποδοτικά οφέλη για την ανακύκλωση των μπαταριών των συγκεκριμένων συσκευών μιας χρήσης δεν βλέπω τον λόγο γιατί να καταργηθούν. Άλλωστε μέχρι στιγμής φαίνεται να είναι λιγότερο επιβλαβή από τα τσιγάρα όσον αφορά την υγεία, αν και δεν υπάρχουν εκτενέστερες μελέτες πάνω στο θέμα αυτό που να αποδεικνύουν μέχρι στιγμής το εάν και κατά πόσο βλάπτουν τον ανθρώπινο οργανισμό σε άλλα επίπεδα και θα έπρεπε να εστιάσουν μελλοντικά πάνω σε αυτό τον τομέα, θεωρώ ότι η κίνηση αυτή γίνεται στην πραγματικότητα γιατί μειώνουν τις πωλήσεις των τσιγάρων και όχι γιατί ενδιαφέρονται για το περιβάλλον ή την υγεία.

Τα νούμερα δείχνουν ότι την τελευταία τετραετία η αύξηση κερδών των e-cigs είναι 15% ενώ η μείωση κερδών των τσιγάρων είναι αντίστοιχα 2%. και φαίνεται να ανεβαίνουν ραγδαία στην προτίμηση των καπνιστών σε μικρό χρονικό διάστημα.

Το 2023 η παγκόσμιες πωλήσεις τσιγάρων ανήλθαν σε 814 δις δολάρια, ενώ αντίστοιχα των e-cigs σε 26 δις δολάρια.

Tobacco Industry Sales and Statistics | Tobacco Atlas

Europe E-Cigarettes Market Trends

• Thanks 1

• Super Moderators
9 hours ago, dbrillis said:

Ναι, και εγω πιστευω οτι ο λογος που το κανουν ειναι το λιθιο και η ρυπανση.
Οχι για την υγεια των ανηλικων οπως πανε να το πλασάρουν.

Ακριβώς. Γι αυτό και μετά από αυτό, θα φτιάξουν ηλεκτρικές συσκευές ατμίσματος όπως τα αρωματικά χώρου, για να τα βάζουν δίπλα από τις κούνιες των μωρών. Έχω διαβάσει μια έρευνα που λέει πως έτσι αναπτύσσουν δυνατότερο ανοσοποιητικό! 😛 

• Thanks 1
  • Haha 3

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 λεπτά πριν, billdanos είπε

Ακριβώς. Γι αυτό και μετά από αυτό, θα φτιάξουν ηλεκτρικές συσκευές ατμίσματος όπως τα αρωματικά χώρου, για να τα βάζουν δίπλα από τις κούνιες των μωρών. Έχω διαβάσει μια έρευνα που λέει πως έτσι αναπτύσσουν δυνατότερο ανοσοποιητικό! 😛 

Υπάρχουν ήδη αλλά χωρίς νικοτίνη και με αρωματικές βιταμίνες genghis khan  🤣

image.jpeg

Επεξ/σία από Ne0n

7 hours ago, cpc464 said:

Μακάρι να τα καταργήσουν παντού,και τα επαναχρησιμοποιούμενα,άτμιζε κάποιος στο αυτοκίνητο μπροστά μου σε ένα φανάρι και νόμισα ότι ήρθε το παπόρι απο την περσία,περνάς απο καφετέρια και τραβάς τζούρες και εσύ άθελά σου, αηδία έχουν καταντήσει.

Απο το να καπνιζει ο αλλος ας κανουν ολοι ηλεκτρονικο φιλε,τουλαχιστον αυτο δεν βρωμαει ουτε μενει σαπιλα στα ροχα και στον χωρο

• Like 7

Μιλάμε για νόμιμη πρέζα που αγοράζουν παιδιά. 12 χρονών με ενα blu στο ένα χέρι και ένα hell στο άλλο. Εγώ λέω να περιμένουμε λίγο, μπας και πάρει ολόκληρη γενιά Darwin Award.

Άσε που είναι πανάκριβα, σχετικά με άλλες λύσεις. Αλλά λες, έλα μωρέ, ένα θα πάρω.

Τεσπα, εδώ δεν έχουμε λίθιο και αυτοί το βάζουν στην πρέζα μιας χρήσης.

Αυτό το ντοκιμαντέρ του Netflix για το Juul με τσάντισε οπότε θα κάνω spoiled .

Στην προσπάθεια να βρουν terror factor για να το δεις, έπιασαν κάποιους ελάχιστους πιτσιρικους που πήγαν νοσοκομείο γιατί δεν ήξεραν να ρουφάνε και κάπως έβαλαν υγρό στους πνεύμονες τους.

Το πνεύμα βέβαια ήταν ότι ήταν κακό γιατί έκανε marketing στα μικρά και αυτό ήταν όντως μεγάλο πρόβλημα. Εδώ δε μασάνε όταν τους λες φίλε, το κλασικό τσιγάρο σε σκοτώνει, θα μασησουν σε αυτά που δεν ξέρουμε τι κάνουν;

Εγώ θέλω να απαγορευτεί αυτή η κλανια που βρωμάει παντού της - The Devil - Philip Morris, το iqos. Που δε λέει καν πόση νικοτίνη έχει. Τουλάχιστον τα ατμιστιρια μυρίζουν ωραία.

3 λεπτά πριν, SOCRATIS1000 είπε

Απο το να καπνιζει ο αλλος ας κανουν ολοι ηλεκτρονικο φιλε,τουλαχιστον αυτο δεν βρωμαει ουτε μενει σαπιλα στα ροχα και στον χωρο

Δεν νομίζω να είναι και τόσο υγιεινό το άτμισμα,κάνει λιγότερη ζημιά απο το τσιγάρο αλλά και πάλι νικοτίνη εισπνέεις, άσε που δέν ξέρεις και τι έχει μέσα το υγρό που βάζουν.

3 minutes ago, cpc464 said:

Δεν νομίζω να είναι και τόσο υγιεινό το άτμισμα,κάνει λιγότερη ζημιά απο το τσιγάρο αλλά και πάλι νικοτίνη εισπνέεις, άσε που δέν ξέρεις και τι έχει μέσα το υγρό που βάζουν.

Ολα ειναι σκατα φιλε,απλα σου λεω ενα παιδι 15 αν δεν κανει ηλεκτρονικο θα κανει κανονικο,θα την βρει την ακρη

Οι περισσοτεροι που κανουν κανονικο τσιγαρο το εχουν ξεκινησει στο σχολειο,αν οχι γυμνασιο ,στο λυκειο..Αυτο που θελω να πω ειναι οτι αυτο για την μια χρηση το κανουν οχι για τις ζωες μας αλλα για το περιβαλλον ,καθε ατομο απο ενα τετοιο καθε μερα μετα παει σκουπιδια,μαζευονται

Αν ηθελαν να ριξουν την καταναλωσει καπνου ,ηλεκτρονικου iqos θα μπορουσαν πολυ ευκολα...Το κανεις σπορ μονο για πλουσιους,βαλε το πακετο 15 ευρω ,το iqos 15 ευρω και το ηλεκρονικο 15 ευρω..Να δω πως ο πιτσιρικας η ο μεσος καπνιστης θα βρει να παρει,αντε να παρει 2 πακετα την εβδομαδα και να το μειωσει υπερβολικα

Ειναι ηλιθιο αυτο που κανουν με το ηλεκτρονικο ,οτι ειναι επιβλαβες αλλα ειναι καλυτερο απο το κανονικο αλλα δεν ξερουμε τι θα δημιουργησει τα επομενα χρονια,και εχουμε τσιγαρα και iqos να πουλανε non stop

Απο το να μυριζω κλανια iqos η τσιγαρο κανονικο εξω ,προτιμω να μυριζω μεντα

7 λεπτά πριν, SOCRATIS1000 είπε

Ειναι ηλιθιο αυτο που κανουν με το ηλεκτρονικο ,οτι ειναι επιβλαβες αλλα ειναι καλυτερο απο το κανονικο αλλα δεν ξερουμε τι θα δημιουργησει τα επομενα χρονια,και εχουμε τσιγαρα και iqos να πουλανε non stop

Υποτίθεται οτι είναι βοήθημα για να κόψεις το κάπνισμα, παραδόξως δεν έχει έγκριση απο FDA και αυτοί που το κάνουν καπνίζουν και κανονικό, πολύ θα ήθελα να γίνουν και τα 2 σπόρ μόνο για πλούσιους,20 ευρώ και βάλε, αλλά βλέπεις παιρνει και το κράτος απο την φορολογία και είναι καλό το έσοδο.

40 τόνοι λιθίου στα σκουπίδια μόνο σε ένα χρόνο! Έπαθα σοκ μόλις το διάβασα. Είπαμε, καλό το κέρδος, αλλά εδώ η κατάσταση έχει ξεφύγει τελειως!

• Like 1

Για όσους ασχολούνται με ηλεκτρονικά αυτές οι μπαταρίες είναι μάνα εξ ουρανου. Μπορούν εύκολα να αφαιρεθούν και με ένα usb lithium battery charging pcb να εγκατσταθούν σε οποιαδήποτε συσκευή χρειάζεται 3-3.7v και χρησιμοποιεί μπαταρίες λιθίου και AA/AAA. Για την εξόρυξη του λιθίου υπάρχουν αναφορές για μεγάλο ποσοστό από παιδική εκμετέλλευση.  Είναι από την μία παιδιά σε φτωχές περιοχές του κόσμου που δίνουν την ζωή τους για εξοτρύξουν το μέταλλο και από την άλλη παιδιά σε πλούσιες περιοχές που πετάνε το μέταλλο χαραμίζοντας την ζωή τους στην διαδικασία.IMG20241027094157.jpg.5923a7df6466733b27d41bd084821b1e.jpg

• Like 3

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Kαι εγω ανοιξα ενα απο περιεργεια γιατι μου ελειπε μια μπαταρια .... αλλα πως να τη κολλησω Ας κανουν στην ΕΕ πλήρη απαγόρευση OΛΩΝ των ηλεκτρονικών τσιγάρων και αμα τολμανε να καπνιζουν ανηλικα απο το δημοτικο για τσαμπα μαγκια να τους μπαινει κλυσμα εχει καταντησει αηδια να βλεπεις στις αυλες των σχολειων να βγαινει ντουμανι .....

Επεξ/σία από Mhlogiatros
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...