Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα αναγνώρισης epass στους σταθμούς διοδίων.

geopro

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Διαθέτω epass της Ολυμπίας οδού και το χρησιμοποιώ απρόσκοπτα τέσσερα χρόνια. Είναι τοποθετημένα πίσω από το κεντρικό καθρέφτη.

Πρόσφατα το τοποθέτησα και σε έτερο αυτοκίνητο (επίσης πίσω από το καθρέφτη) αλλά δεν λειτουργεί πάντα. Μερικές φορές αναγνωρίζεται άλλες φορές όχι. Επικοινώνησα με την Ολυμπία οδό μήπως λειτουργεί μόνο για το συγκεκριμένο αυτοκίνητο κατά την έκδοση του αλλά μου δήλωσαν ότι λειτουργεί και σέ άλλο αυτοκίνητο αρκεί να είναι ίδιας κατηγορίας.

Ανεβάζω και μια φωτογραφία που φαίνεται το σημείο της τοποθέτησης.Η λήψη της φωτογραφίας είναι από την εξωτερική πλευρά του παρμπρίζ. Να είναι "πεσμένη" μπαταρία ή να είναι κάτι άλλο που φταίει ;

IMG_20241026_190443.jpg.5a77359e1a4fc740d9a18099329179e1.jpg

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Χθες, το δικό μου (της Αττικής οδού) δεν δούλεψε σε κανένα σταθμό στην Ολυμπία, μετά από 4 βέβαια σταμάτησα να προσπαθώ και απλά το έδινα για να το σκαναρουν. Μέχρι τον Αύγουστο λειτουργούσε άψογα, το είχα αντικαταστήσει και σχετικά πρόσφατα. Σύμπτωση; 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
22 ώρες πριν, geopro είπε

Διαθέτω epass της Ολυμπίας οδού και το χρησιμοποιώ απρόσκοπτα τέσσερα χρόνια. Είναι τοποθετημένα πίσω από το κεντρικό καθρέφτη.

Πρόσφατα το τοποθέτησα και σε έτερο αυτοκίνητο (επίσης πίσω από το καθρέφτη) αλλά δεν λειτουργεί πάντα. Μερικές φορές αναγνωρίζεται άλλες φορές όχι. Επικοινώνησα με την Ολυμπία οδό μήπως λειτουργεί μόνο για το συγκεκριμένο αυτοκίνητο κατά την έκδοση του αλλά μου δήλωσαν ότι λειτουργεί και σέ άλλο αυτοκίνητο αρκεί να είναι ίδιας κατηγορίας.

Ανεβάζω και μια φωτογραφία που φαίνεται το σημείο της τοποθέτησης.Η λήψη της φωτογραφίας είναι από την εξωτερική πλευρά του παρμπρίζ. Να είναι "πεσμένη" μπαταρία ή να είναι κάτι άλλο που φταίει ;

IMG_20241026_190443.jpg.5a77359e1a4fc740d9a18099329179e1.jpg

Μηπως έχει πέσει η μπαταρία του ?

Νομιζω εάν το πάς πισω σου το αντικαθιστούν δωρεάν. 

Το δοκιμάζουν επι τόπου.

Επεξ/σία από meletis_m

1 ώρα πριν, meletis_m είπε

Μηπως έχει πέσει η μπαταρία του ?

Νομιζω εάν το πάς πισω σου το αντικαθιστούν δωρεάν. 

Το δοκιμάζουν επι τόπου.

Ναι, θα το πάω για έλεγχο / αντικατάσταση.

Απορώ πάντως πως γίνεται να ανταποκρίνεται στο ένα αυτοκίνητο ενώ στο άλλο όχι.

Δεν νομίζω να υπάρχει περίπτωση ότι κάτι παρεμποδίζει την λειτουργία όπως π.χ. ένα θερμικό παρμπρίζ. Για ένα ταπεινό Opel Corsa C με αφτερμαρκετ παρμπρίζ Fuyao μιλάμε.

46 λεπτά πριν, geopro είπε

Ναι, θα το πάω για έλεγχο / αντικατάσταση.

Απορώ πάντως πως γίνεται να ανταποκρίνεται στο ένα αυτοκίνητο ενώ στο άλλο όχι.

Δεν νομίζω να υπάρχει περίπτωση ότι κάτι παρεμποδίζει την λειτουργία όπως π.χ. ένα θερμικό παρμπρίζ. Για ένα ταπεινό Opel Corsa C με αφτερμαρκετ παρμπρίζ Fuyao μιλάμε.

Το κατάλαβα το μοντέλο και εγώ ίδιο έχω , και μέχρι στιγμής με epass Α.Ο δε έχω αντιμετωπίσει θέμα . 

Στο ίδιο σημείο έχει τοποθετηθεί 

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αν έχει αντηλιακή μεμβράνη το παρ-μπριζ μπορεί να κάνει παρεμβολές.

Το ίδιο μπορεί να ισχύει αν έχει αθερμικό παρ-μπριζ (φίλτρο) από κατασκευής (συνήθως σε Γάλλους κατασκευαστές).

Επεξ/σία από agnostos13

Χμ έχουν μπαταρία μέσα αυτά ε? Λογικό καθώς κάνει ήχο μπιπ κάθε φορά που για επιβεβαίωση.

Το δικό μου το έχω τουλάχιστον 5 χρόνια και ποτέ δεν είχα σκεφτεί την μπαταρία, και δουλεύει ακόμα μια χαρά.

Μάλλον η κατανάλωση της μπαταρίας γίνεται μόνο όταν περνάς από διόδιο άρα άμα δεν το χρησιμοποιείς συχνά δεν πέφτει και η μπαταρία. Εικασίες κάνω.

Αλλά μου μπήκε η ιδέα μήπως αλλάξω την μπαταρία μην με βρει εξ απροόπτου κάποια στιγμή και πεθάνει χωρίς προειδοποίηση. Έχει θήκη που ανοίγει για να γίνει απλή αντικατάσταση?

Update:

Στην επιστροφή λειτούργησε και το αναγνώριζε.

Η διέλευση έγινε από τα διόδια Σπαθοβουνίου, Ισθμού και Ελευσίνος.

Αν και παρέμεινε η υπόνοια ότι δεν αποκρίνεται γρήγορα. Λόγω του ότι ήμουν υποψιασμένος πήγαινα πιο σιγά από το συνηθισμένο και η αναγνώριση γινόταν μεν αλλά αρκετά κοντά στην μπάρα δε.

Όπως και να έχει θα ζητήσω αντικατάσταση. Δεν νομίζω να αλλάζει η μπαταρία.

Η θέση του πομποδέκτη στο παρμπρίζ είναι σωστή. Το ίδιο το παρμπρίζ δεν είναι "μαμά" αλλά προέρχεται από αντικατάσταση με Fuyao.

Αναγνωρίζω ότι γίνομαι υπερβολικός με το να έχω υπόνοιες για το OEM ( ? ) Fuyao αλλά κάπως πρέπει να εξηγηθεί το γεγονός ότι με το άλλο αυτοκίνητο μάρκας golf ουδέποτε αντιμετώπισα πρόβλημα στην διέλευση και ας περνούσα ταχύτερα του συνηθισμένου. Για το Corsa δεν έχω ιστορικό χρήσης για την πρίν Fuyao εποχή και μάλιστα αναρωτιέμαι αν οι διάφοροι αεροδυναμικοί θόρυβοι που ακούω μετά τά 100 Km/h οφείλονται στην αντικατάσταση του παρμπρίζ.

3 λεπτά πριν, geopro είπε

Update:

Στην επιστροφή λειτούργησε και το αναγνώριζε.

Η διέλευση έγινε από τα διόδια Σπαθοβουνίου, Ισθμού και Ελευσίνος.

Αν και παρέμεινε η υπόνοια ότι δεν αποκρίνεται γρήγορα. Λόγω του ότι ήμουν υποψιασμένος πήγαινα πιο σιγά από το συνηθισμένο και η αναγνώριση γινόταν μεν αλλά αρκετά κοντά στην μπάρα δε.

Όπως και να έχει θα ζητήσω αντικατάσταση. Δεν νομίζω να αλλάζει η μπαταρία.

Η θέση του πομποδέκτη στο παρμπρίζ είναι σωστή. Το ίδιο το παρμπρίζ δεν είναι "μαμά" αλλά προέρχεται από αντικατάσταση με Fuyao.

Αναγνωρίζω ότι γίνομαι υπερβολικός με το να έχω υπόνοιες για το OEM ( ? ) Fuyao αλλά κάπως πρέπει να εξηγηθεί το γεγονός ότι με το άλλο αυτοκίνητο μάρκας golf ουδέποτε αντιμετώπισα πρόβλημα στην διέλευση και ας περνούσα ταχύτερα του συνηθισμένου. Για το Corsa δεν έχω ιστορικό χρήσης για την πρίν Fuyao εποχή και μάλιστα αναρωτιέμαι αν οι διάφοροι αεροδυναμικοί θόρυβοι που ακούω μετά τά 100 Km/h οφείλονται στην αντικατάσταση του παρμπρίζ.

Οφείλονται στη μη επαρκή μόνωση που έχει η καμπίνα  . Αν αναλογιστούμε και τη ηλικία του .

1 λεπτό πριν, meletis_m είπε

Οφείλονται στη μη επαρκή μόνωση που έχει η καμπίνα  . Αν αναλογιστούμε και τη ηλικία του .

To Opel Corsa C 1.4 το απέκτησα πριν από ενάμιση χρόνο για να εξυπηρετήσει σε δύσκολες αποστολές. Ανεβαίνει ανηφόρες με ταχύτητα εκεί που άλλα αυτοκίνητα "κολώνουν"

Αλλά αυτή η αντικατάσταση του παρμπρίζ με Fuyao, απο το πρότερο ιδιοκτήτη, μου έχει "κάτσει" στο λαιμό.

Fuyao.jpg.989d7eb03bd31afa70804782b685e488.jpg

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
43 λεπτά πριν, kage είπε

Καποια παρμπριζ εχουν ειδικο χωρο μονο εκει π ναι οι τελειες... φριτ

Το γνωρίζω ότι τα θερμικά παρμπρίζ έχουν το κατάλληλο σημείο τοποθέτησης του epass / gps sensor ,κλπ έτσι ώστε η επίστρωση τους να μην δυσχέρένει την λειτουργία των εν λόγω αισθητήρων αλλά στην περίπτωση μου δεν διακρίνω ένα τέτοιο σημείο τοποθέτησης (συνήθως γύρω από τον εσωτερικό καθρέπτη)  και άλλωστε δεν νομίζω ότι το συγκεκριμένο παρμπρίζ είναι θερμικό.

Επεξ/σία από geopro

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...