Προς το περιεχόμενο

CEO της NVIDIA: Η AI θα φέρει χιλιαπλάσια παραγωγικότητα

Axlmon

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Το δίλημμα με την ραγδαία εξέλιξη της ΤΝ είναι το αν θα χρησιμοποιηθεί στην πραγματικότητα για να βελτιώσει την ανθρώπινη ζωή ή αν θα προκαλέσει τον αφανισμό της. Εάν δεν προσέξουμε και δεν οριοθετήσουμε τόσο την χρήση της όσο και την εξέλιξη της τότε μπορεί να βρεθούμε προ εκπλήξεων και αντί να δημιουργήσουμε τον δυνατότερο σύμμαχο που θα μπορούσε να έχει ποτέ η ανθρωπότητα, θα έχουμε καταφέρει να δημιουργήσουμε τον χειρότερο δυνάστη της και καταστροφέα.

• Like 6
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 57
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, Black Demis είπε

Καλά μην το λες, αν είναι όπως το περιγράφουν ένα project που θέλει τώρα 200 άτομα πχ μπορεί να γίνει με 50, αυτά τα 50 θα πάρουν και καλύτερο μισθό στο σύνολο τον ιδιο μισθό που θα έπερναν και πρίν και η διαφορά θα πάει στους μετόχους/επενδυτές.

FIFY

Επεξ/σία από johzio
  • Thanks 1

Όσο δεν μπορείς να ρίξεις την ευθύνη στην ΤΝ όταν πάει κάτι λάθος δεν θα γίνει ποτέ αυτό που ονειρεύονται κάποιοι. Άμα ήταν έτσι τα αεροπλάνα θα πετούσανε μόνα τους, τα πλοία και αυτά θα ήταν χωρίς πλήρωμα, τα αμάξια το ίδιο.... η ΤΝ δεν παίρνει την ευθύνη για τίποτα, και σίγουρα ο προγραμματιστής που τη φτιάχνει δεν παίρνει ευθύνη για τίποτα........ σε καμια 10αρια χρονάκια ίσως κάτι δούμε στο εργασιακό κάτι...και πάλι ποιος θα πάει να αγοράσει από πωλητές ρομπότ ? η θα μπεις εύκολα σε ταξί χωρίς οδηγό ? η σε αεροπλάνο χωρίς πλήρωμα ? 

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Κοιτάξτε να δείτε, αν όλη η παραγωγή γίνεται από ΤΝ και δεν χρειάζεται κανένας άνθρωπος και δεν έχει κανείς εργασία, τότε κανείς δεν θα έχει χρήματα να αγοράσει τα μαραφέτια τους. Στην χειρότερη να αρχίσουμε να γυρνάμε πίσω στην γεωργική οικονομία όπου όλοι θα έχουν 5~10 στρέμματα για τις δικές τους βιολογικές ανάγκες και ότι περισσεύει ίσως το πουλάνε για να έχουν  να πάρουν κανένα τρανζιστοράκι από temu να ακούν ραδιόφωνο. Ο άνθρωπος είναι ο τελικός καταναλωτής, χωρίς αυτόν δεν υπάρχει Nvidia, ο κόσμος που αγοράζει είναι ο λόγος ύπαρξης τέτοιων εταιριών.

Δεν λέω ότι δεν θα είναι οπισθοδρόμηση ούτε ότι δεν θα είναι αναίμακτη, όταν δεκαετίες τώρα ο κόσμος μορφώνεται και φεύγει από το χωριό για να πάει να γίνει υπάλληλος σε μία πόλη, για πενθήμερη 8-ωρη εργασία δεν μπορείς απλά να τον κάνεις ξανά αγρότη.

Από την άλλη η ΤΝ θα καταργήσει και αρκετούς πλούσιους, αν μπορεί η ΤΝ να σου κάνει ταινίες, παιχνίδια, κινούμενα σχέδια με ένα prompt τότε θα χάσουν κολοσσοί τα αυγά και τα πασχάλια. Τις προάλλες εκτύπωσα εικόνες για βάψιμο στα ανίψια μου που έκανα με ΤΝ και εκτύπωσα σχεδόν τσάμπα στον εκτυπωτή μου, σιγά το πράμα θα πει κανείς, να ξέρατε πόσα έχουμε σπαταλήσει να αγοράζουμε μπλοκ ζωγραφικής και τώρα τα βγάζω δωρεάν με μηδαμινό μελάνι και το κόστος να είναι μόνο η σελίδα Α4 που κοστίζει περίπου 1,5~2 cents.

Το πρόβλημα είναι ότι πάει σφαίρα αυτό με την ΤΝ και δεν γίνεται να επέλθει εύκολα η ισορροπία, δηλαδή από το πολύ κούνα κούνα κάποιοι θα χάσουν τις δουλειές τους και μέχρι να βρουν την λύση τους θα περάσει καιρός και αυτό δημιουργεί προβλήματα.

Επεξ/σία από Diavolos666
  • Like 3

Παιδιά δε νομίζω να είναι τυχαίο που οι μόνοι που τάζουν παπάδες στο όνομα του ΑΙ είναι αυτοί που το πουλάνε... δεν θα πω ότι είναι φούσκα, αλλά είναι λίγο περίεργο ότι 1,5 χρόνο μετά το chatgpt, με απεριόριστη χρηματοδότηση και τα δεδομένα όλου του πλανήτη για training, τα LLMs έχουν βρει εμπορική χρήση μόνο σε κακής ποιότητας chatbots και περιλήψεις reviews στο Αμαζον.

Από προσωπική χρήση σε επαγγελματικό περιβάλλον δεν εντυπωσιαστηκα... λάθη (όχι πάντα εμφανή) και μη αξιόπιστα αποτελέσματα. Και αν σας ακούγεται λεπτομέρεια η αξιοπιστία, σκεφτείτε τι μέλλον θα είχε ως εταιρικό εργαλείο ενα Excel που 1 στα 100 (ή και 1 στα 1000) κελιά πχ δεν θα το αθροιζε ή ένα outlook που 1 στα 100 μεηλ δεν θα το έστελνε.

• Like 1
  • Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, Black Demis είπε

Καλά μην το λες, αν είναι όπως το περιγράφουν ένα project που θέλει τώρα 200 άτομα πχ μπορεί να γίνει με 50, αυτά τα 50 θα πάρουν και καλύτερο μισθό στο σύνολο

Οι αλλοι 150 φανταζομαι ξερεις τι θα παρουν ε?

6 ώρες πριν, gokuthelegend είπε

Αυτός δεν είναι ο τελικός σκοπός όμως; Να μην δουλεύουμε εμείς και να τα κάνει όλα για εμάς η τεχνολογία; Εγώ θέλω να πηγαίνω συνέχεια διακοπές, να περνάω τον χρόνο μου με τα δικά μου άτομα, και να μαθαίνω συνεχώς καινούρια πράγματα, όχι να δουλεύω.

Καλη φαση ναι. Διακοπες συνεχεια με τα αορατα λεφτα που θα περνεις απο την αορατη δουλεια σου. Καλα θα παει αυτο. Ηδη ενα 80% των χρηματων παει στο 1% των πλουσιων παγκοσμιως με την AI βλεπω να γινεται το 99.9% των χρηματων παει στο 0.1% των πλουσιων και το υπολοιπο 99.9% των ανθρωπων θα φαει το υπολοιπο 0.01% που θα περισσεψει απο τα αποφαγια των πλουσιων. Παμε γερα να κανουμε τον Ιλον και τον Μπεζο αλλα και τον Jensen Huang τους πρωτους τρισεκατομυριουχους του κοσμου. Ετσι για να εχουν να τρωνε για 100000 ζωες ακομα ασχετα αν θα ζησουν μεχρι 100 το πολυ. 

5 ώρες πριν, anax111 είπε

Δυστυχώς λέει κατάφορα ψέματα. Αν κρίνω από την δουλειά που κάνω εγώ σαν συνέταιρος στην εταιρία που εργάζομαι αυτή την στιγμή ήδη η τεχνητή νοημοσύνη που κυκλοφορεί στην αγορά μπορεί να αντικαταστήσει το 90% της συνολικής εργασίας μου αν την εκπαιδεύσω εγώ και το 100% όσον αφορά την εργασία γραφείου. Το 10% που δεν μπορεί να αντικαταστήσει είναι η ανθρώπινη συναναστροφή που για το κλείσιμο των συμφωνιών τουλάχιστον στην Ελλάδα παίζει τεράστιο ρόλο. Επίσης βλέπω την δουλειά που κάνουν οι υφιστάμενοί μου και σκέφτομαι πως μπορώ να αντικαταστήσω 10 από αυτούς κρατώντας μόλις δύο άτομα για να τσεκάρουν την εργασία της Τ.Ν.. Ο μόνος λόγος που δεν γίνεται ήδη αυτό είναι γιατί η προσβάσιμη σε όλους λειτουργική Τ.Ν. εμφανίστηκε τόσο ξαφνικά που δεν το έχουμε ακόμα συνειδητοποιήσει και περιμένουμε να το κάνει πρώτα κάποιος άλλος για να το κάνουμε μετά κι εμείς. Πόσο θα πάρει αυτό; 2 με πέντε χρόνια το μέγιστο. Μετά θα γίνει χαμός. Σκέφτομαι ήδη τις επιπτώσεις που θα έχει αυτό στην κοινωνία και λέω μακάρι να έχω άδικο. 

Ας ερθει η ΑΙ να μου μαζεψει τις ελιες και να κλαδεψει τα δεντρα. Οι δουλειες γραφειου θα πανε προς το ΑΙ ολες θα χαθουν εκατομμυρια δουλειες. Ο πρωτογενης τομεας θα ειναι αυτος που δεν θα παθει απολυτως τιποτα ποτε εκτος αν βγουν τιποτα ρομποτ κομαντο που θα κανουν τετοιες δουλειες ισως σε 1000 χρονια. Θα πεσει πολυ πεινα με την τρελη συσσωρευση τεραστιων ποσων πολλων τρις σε λιγο κοσμο. Στο τελος ξυριζουν τον γαμπρο ομως που λεει και η παροιμια και η ΑΙ θα κανει αυτη την παροιμια πραγματικη πολυ πιο γρηγορα σε ολο αυτο το υπερκαπιταλιστικο συστημα που ειμαστε. Παιζει να το προλαβουμε και οσοι ειμαστε μεχρι 40 ολο αυτο ηδη βλεπουμε εδω και χρονια τις επιπτωσεις με την τεραστια φτωχοποιηση του κοσμου καθε χρονο. Δεν ειναι μονο στην Ελλαδα αυτο ειναι παγκοσμιο φαινομενο. 

Επεξ/σία από Arkin
  • Like 5

Α πάρα πολύ όμορφα τα λέει. 

Τότε να πάρει και την θέση του CEO της NVIDIA το ΑΙ και να χάσει την δουλίτσα του να πάει σπιτάκι του να κάθεται και αυτός 

46 λεπτά πριν, miner_2000 είπε

Όσο δεν μπορείς να ρίξεις την ευθύνη στην ΤΝ όταν πάει κάτι λάθος δεν θα γίνει ποτέ αυτό που ονειρεύονται κάποιοι. Άμα ήταν έτσι τα αεροπλάνα θα πετούσανε μόνα τους, τα πλοία και αυτά θα ήταν χωρίς πλήρωμα, τα αμάξια το ίδιο.... η ΤΝ δεν παίρνει την ευθύνη για τίποτα, και σίγουρα ο προγραμματιστής που τη φτιάχνει δεν παίρνει ευθύνη για τίποτα........ σε καμια 10αρια χρονάκια ίσως κάτι δούμε στο εργασιακό κάτι...και πάλι ποιος θα πάει να αγοράσει από πωλητές ρομπότ ? η θα μπεις εύκολα σε ταξί χωρίς οδηγό ? η σε αεροπλάνο χωρίς πλήρωμα ? 

Η ΤΝ θα εξαλειψει το λαθος του ανθρωπινου παραγοντα του ανθρωπινου λαθος σε παρα πολλα. Αν ειχαμε ΤΝ παντου σε καθε αυτοκινητο δεν θα ειχαμε δυστυχηματα αν ενα ρομποτ εκανε τα χειρουργεια δεν θα ειχαμε τα λαθη που κανουν οι γιατροι κατα την εγχειρηση γενικα μπορουμε να εκμεταλλευτουμε την ΑΙ σε τρομερο επιπεδο για το δικο μας καλο του ανθρωπινου ειδους αλλα οπως παντα 50-100 ανθρωποι θα την εκμεταλλευτουν για να βγαλουν 1000πλασιο παραπανω κερδος καλη ωρα οπως ο πετσινος της nvidia που δεν χορταινει και πολλοι αλλοι. Σε ταξι χωρις οδηγο μπαινω πιο ευκολα απο ταξι με οδηγο το ιδιο και σε αεροπλανο και γενικα η ΑΙ ειναι προγραμματισμενη για να κανει τελεια αυτο που θα προγραμματιστει. Ενω ο ασταθμητος ανθρωπινος παραγοντας δεν ξερεις τι θα σου φερει. Εμπιστευεσαι ενα τρενο με μονο ανθρωπους να το χειριζονται? Δεν θα ενιωθες πολυ πιο ασφαλες αν τις ραγες τις αλλαζε η ΤΝ με 1000% σωστο τροπο? Στο 99.9% θα εμπιστευομουν ΤΝ παρα τον ιδιο τον ανθρωπο. Τωρα οκ μην βλεπετε terminator εκεινα ειναι φευγατα σεναρια που εχουν 0.1% πιθανοτητες να γινουν στην πραγματικοτητα. 

12 λεπτά πριν, bullusigk713 είπε

Α πάρα πολύ όμορφα τα λέει. 

Τότε να πάρει και την θέση του CEO της NVIDIA το ΑΙ και να χάσει την δουλίτσα του να πάει σπιτάκι του να κάθεται και αυτός 

Kαι να παει δεν εχει θεμα να χασει τη δουλιτσα του. Εχει κατι ψηλα στην ακρη για τη συνταξη του. 

Screenshot-2.png

34 minutes ago, Arkin said:

Καλη φαση ναι. Διακοπες συνεχεια με τα αορατα λεφτα που θα περνεις απο την αορατη δουλεια σου. Καλα θα παει αυτο. Ηδη ενα 80% των χρηματων παει στο 1% των πλουσιων παγκοσμιως με την AI βλεπω να γινεται το 99.9% των χρηματων παει στο 0.1% των πλουσιων και το υπολοιπο 99.9% των ανθρωπων θα φαει το υπολοιπο 0.01% που θα περισσεψει απο τα αποφαγια των πλουσιων. Παμε γερα να κανουμε τον Ιλον και τον Μπεζο αλλα και τον Jensen Huang τους πρωτους τρισεκατομυριουχους του κοσμου. Ετσι για να εχουν να τρωνε για 100000 ζωες ακομα ασχετα αν θα ζησουν μεχρι 100 το πολυ. 

Ας ερθει η ΑΙ να μου μαζεψει τις ελιες και να κλαδεψει τα δεντρα. Οι δουλειες γραφειου θα πανε προς το ΑΙ ολες θα χαθουν εκατομμυρια δουλειες. Ο πρωτογενης τομεας θα ειναι αυτος που δεν θα παθει απολυτως τιποτα ποτε εκτος αν βγουν τιποτα ρομποτ κομαντο που θα κανουν τετοιες δουλειες ισως σε 1000 χρονια. Θα πεσει πολυ πεινα με την τρελη συσσωρευση τεραστιων ποσων πολλων τρις σε λιγο κοσμο. Στο τελος ξυριζουν τον γαμπρο ομως που λεει και η παροιμια και η ΑΙ θα κανει αυτη την παροιμια πραγματικη πολυ πιο γρηγορα σε ολο αυτο το υπερκαπιταλιστικο συστημα που ειμαστε. Παιζει να το προλαβουμε και οσοι ειμαστε μεχρι 40 ολο αυτο ηδη βλεπουμε εδω και χρονια τις επιπτωσεις με την τεραστια φτωχοποιηση του κοσμου καθε χρονο. Δεν ειναι μονο στην Ελλαδα αυτο ειναι παγκοσμιο φαινομενο. 

Προφανος και ξέρω τον μπαούλο, μιλάω για λίγους που θα μείνουν, γενικός το κομμάτι του ai μακροχρόνια σε συνδιασμο με ρομποτική θα εξαλείψει 95% και πάνω θέσεων εργασίας, στην Ευρώπη και όχι μόνο το είχαν πει και πριν και προέβλεψαν για ελάχιστο εγγυημένο είσοδοδημα, προφανος μακροχρόνια θα πρέπει να περιοριστούν γεννήσεις και σαν συνέπεια να πέσει πληθησμος καθος ο τρόπως λειτουργίας αυτός δεν είναι σε θέση να γίνει για πολύ καιρό με το πληθυσμό που έχει ο πλανήτης

4 ώρες πριν, anax111 είπε

Το αποτέλεσμα που πήρες αφορά προφανώς την δωρεάν έκδοση και φυσικά χωρίς να εκπαιδεύσεις καθόλου την Τ.Ν. με σχετικά δεδομένα.

Πίστεψέ με οι εκδόσεις με συνδρομή και δυνατότητα εκπαίδευσης της μηχανής με στοιχεία που τις δίνεις εσύ όχι μόνο θα σου βγάζαν την περίληψη αλλά θα σου έγραφαν και δέκα συνέχειες για το βιβλίο!  Δεν έχεις αντιληφθεί ακριβώς που έχουμε φτάσει. Και δυστυχώς όταν οι περισσότεροι το αντιληφθούν θα είναι πολύ αργά. Σε μια οικονομίαόπως η ελληνική  που βασίζεται στην παροχή υπηρεσιών κατά 70 και 80% θα γίνει πανικός μόλις η Τ.Ν. αρχίσει και ενσωματώνεται στις πλατφόρμες υπηρεσιών.

Συμφωνω οτι στον τομεα παροχης υπηρεσιων θα χαθουν θεσεις εργασιας αμεσα απο το ΑΙ. 

Προς το παρον για προσωπικη χρηση δεν βρισκω κανενα λογο να χρησιμοποιω το "ΑΙ", τουλαχιστον ακομα. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σταματήστε τις συνωμοσιολογίες ρε παιδιά. Το ΑΙ είναι εδώ για να μας βοηθήσει να γίνουμε πιο αποδοτικοί. Για να μας ξεκουράσει είναι.

Δεν τα βγάζω από το μυαλό μου, τα λέγανε οι χρήστες εδώ μέσα πριν κάνα χρόνο. Ότι θα "κω**βαραμε και θα έχουμε το ΑΙ να μας εξυπηρετεί". Θα απολαμβάνουμε τους κόπους μας.

Spoiler

Θέλω πραγματικά να δω αν έχουν αλλάξει άποψη αυτοί.

-

25 λεπτά πριν, Black Demis είπε

Προφανος και ξέρω τον μπαούλο, μιλάω για λίγους που θα μείνουν, γενικός το κομμάτι του ai μακροχρόνια σε συνδιασμο με ρομποτική θα εξαλείψει 95% και πάνω θέσεων εργασίας, στην Ευρώπη και όχι μόνο το είχαν πει και πριν και προέβλεψαν για ελάχιστο εγγυημένο είσοδοδημα, προφανος μακροχρόνια θα πρέπει να περιοριστούν γεννήσεις και σαν συνέπεια να πέσει πληθησμος καθος ο τρόπως λειτουργίας αυτός δεν είναι σε θέση να γίνει για πολύ καιρό με το πληθυσμό που έχει ο πλανήτης

Καλά ηρεμίστε λίγο. Αυτά είναι υπερβολές. 2 χρόνια κοντεύουμε με αυτή την ιστορία και ακόμα δεν χρησιμοποιείται πουθενά.

1 ώρα πριν, Arkin είπε

Εντωμεταξύ στον πρωτογενή τομέα που λες ήδη έχουν αυτοματοποιηθεί δουλειές (ή έχουν βγει μηχανήματα που βοηθάνε στην αυτοματοποιηση).

Επεξ/σία από atypicalcoder

Το θέμα επομένως είναι κοινωνικό και με τον φόβο μήπως διευρυνθεί το χάσμα μεταξύ φτωχών και πλουσίων ακόμα περισσότερο σε σημείο που να φτάνει σε κοινωνική εκτόνωση 

11 ώρες πριν, anax111 είπε

Δυστυχώς λέει κατάφορα ψέματα. Αν κρίνω από την δουλειά που κάνω εγώ σαν συνέταιρος στην εταιρία που εργάζομαι αυτή την στιγμή ήδη η τεχνητή νοημοσύνη που κυκλοφορεί στην αγορά μπορεί να αντικαταστήσει το 90% της συνολικής εργασίας μου αν την εκπαιδεύσω εγώ και το 100% όσον αφορά την εργασία γραφείου. Το 10% που δεν μπορεί να αντικαταστήσει είναι η ανθρώπινη συναναστροφή που για το κλείσιμο των συμφωνιών τουλάχιστον στην Ελλάδα παίζει τεράστιο ρόλο. Επίσης βλέπω την δουλειά που κάνουν οι υφιστάμενοί μου και σκέφτομαι πως μπορώ να αντικαταστήσω 10 από αυτούς κρατώντας μόλις δύο άτομα για να τσεκάρουν την εργασία της Τ.Ν.. Ο μόνος λόγος που δεν γίνεται ήδη αυτό είναι γιατί η προσβάσιμη σε όλους λειτουργική Τ.Ν. εμφανίστηκε τόσο ξαφνικά που δεν το έχουμε ακόμα συνειδητοποιήσει και περιμένουμε να το κάνει πρώτα κάποιος άλλος για να το κάνουμε μετά κι εμείς. Πόσο θα πάρει αυτό; 2 με πέντε χρόνια το μέγιστο. Μετά θα γίνει χαμός. Σκέφτομαι ήδη τις επιπτώσεις που θα έχει αυτό στην κοινωνία και λέω μακάρι να έχω άδικο. 

Πάσχεις απλά  απο το σύνδρομο του αφεντικού οπότε ησύχασε, άδικο έχεις, έτσι σκέφτονται όλα τα αφεντικά ότι οι υπάλληλοί κάνουν τόσο απλές δουλειές που θα μπορούσε να τις κάνει μια μαϊμού :P ενώ 99% απο αυτούς κάνουν λάθος εκτίμηση θα σου έδειχνα paper αλλά με το άλλο θέμα που βγηκε εδώ στο insomnia δεν ξέρω πόσο θα βοηθήσει στο να σε πείσει :P 

Monkey Work Cartoons and Comics - funny pictures from CartoonStock

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...