Προς το περιεχόμενο

CEO της NVIDIA: Η AI θα φέρει χιλιαπλάσια παραγωγικότητα

Axlmon

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καθησυχαστικός εμφανίστηκε ο διευθύνων σύμβουλος της NVIDIA, Jensen Huang, σχετικά με το μέλλον της τεχνητής νοημοσύνης και την επίδρασή της στην ανθρώπινη εργασία.

Κατά τη διάρκεια συνεδρίου για την τεχνητή νοημοσύνη στην Ινδία, ο επικεφαλής του τεχνολογικού κολοσσού τόνισε ότι η τεχνολογία δεν πρόκειται να αντικαταστήσει πλήρως τους ανθρώπους, παρότι σε ορισμένους τομείς μπορεί να αποδειχθεί έως και χίλιες φορές αποτελεσματικότερη.

Σύμφωνα με τον Huang, η τεχνητή νοημοσύνη θα μπορούσε να εκτελέσει το 20% έως 50% των εργασιών με πολλαπλάσια αποδοτικότητα, ωστόσο δεν υπάρχει επάγγελμα που θα μπορούσε να αυτοματοποιηθεί πλήρως. Μάλιστα, ο ίδιος επισήμανε ότι οι εργαζόμενοι που δεν θα αξιοποιήσουν την τεχνητή νοημοσύνη κινδυνεύουν να αντικατασταθούν από συναδέλφους τους που θα ενισχύσουν την παραγωγικότητά τους μέσω αυτής.

Η επίσκεψη του επικεφαλής της NVIDIA στην Ινδία συγκέντρωσε το ενδιαφέρον χιλιάδων ατόμων, με πολλούς να ταξιδεύουν από μακριά για να παρακολουθήσουν την ομιλία του. Η μαζική προσέλευση καταδεικνύει την αυξανόμενη σημασία της τεχνητής νοημοσύνης για την ινδική αγορά τεχνολογίας, καθώς η χώρα φιλοδοξεί να αναδειχθεί σε νέα Silicon Valley.

Η NVIDIA έχει ήδη ξεκινήσει την υλοποίηση των σχεδίων της για την αξιοποίηση της τεχνητής νοημοσύνης στο εσωτερικό της εταιρείας, με στόχο την ανάπτυξη 100 εκατομμυρίων ψηφιακών βοηθών για την υποστήριξη των 50.000 εργαζομένων της. Παράλληλα, η εταιρεία προχωρά σε στρατηγικές συνεργασίες με κορυφαίες εταιρείες τεχνολογίας της Ινδίας.

Μεταξύ των σημαντικότερων συμφωνιών ξεχωρίζει η συνεργασία με την Reliance Industries για την προμήθεια των νέων επεξεργαστών Blackwell AI. Οι συγκεκριμένοι επεξεργαστές θα χρησιμοποιηθούν στο υπό ανάπτυξη κέντρο δεδομένων ισχύος ενός gigawatt στην περιοχή Gujarat.

Η εταιρεία επεκτείνει επίσης τη συνεργασία της με άλλους σημαντικούς παίκτες της ινδικής αγοράς τεχνολογίας, όπως η Yotta Data Services και η Tata Communications, στις οποίες θα προμηθεύσει χιλιάδες επεξεργαστές της σειράς Hopper για εφαρμογές τεχνητής νοημοσύνης.

Η αυξανόμενη παρουσία της NVIDIA στην ινδική αγορά αντανακλά τη στρατηγική σημασία της περιοχής για την ανάπτυξη της τεχνητής νοημοσύνης παγκοσμίως. Η χώρα διαθέτει ένα ταχέως αναπτυσσόμενο οικοσύστημα τεχνολογίας και μεγάλο αριθμό εξειδικευμένων επαγγελματιών στον τομέα της πληροφορικής.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Αναφορά σε κείμενο

η τεχνολογία δεν πρόκειται να αντικαταστήσει πλήρως τους ανθρώπους

Αυτός δεν είναι ο τελικός σκοπός όμως; Να μην δουλεύουμε εμείς και να τα κάνει όλα για εμάς η τεχνολογία; Εγώ θέλω να πηγαίνω συνέχεια διακοπές, να περνάω τον χρόνο μου με τα δικά μου άτομα, και να μαθαίνω συνεχώς καινούρια πράγματα, όχι να δουλεύω.

Επεξ/σία από gokuthelegend
  • Like 4
  • Thanks 2
  • Haha 11

25 minutes ago, UnderZer0 said:

Ναι 1000-πλάσια παραγωγικότητα αλλά με τους ίδιους μισθούς.

Χωρίς μισθούς.  Θα απολυθούν οι εργαζόμενοι. 

• Like 11
  • Thanks 1

26 minutes ago, UnderZer0 said:

Ναι 1000-πλάσια παραγωγικότητα αλλά με τους ίδιους μισθούς.

Καλά μην το λες, αν είναι όπως το περιγράφουν ένα project που θέλει τώρα 200 άτομα πχ μπορεί να γίνει με 50, αυτά τα 50 θα πάρουν και καλύτερο μισθό στο σύνολο

• Like 1
  • Haha 18

Δυστυχώς λέει κατάφορα ψέματα. Αν κρίνω από την δουλειά που κάνω εγώ σαν συνέταιρος στην εταιρία που εργάζομαι αυτή την στιγμή ήδη η τεχνητή νοημοσύνη που κυκλοφορεί στην αγορά μπορεί να αντικαταστήσει το 90% της συνολικής εργασίας μου αν την εκπαιδεύσω εγώ και το 100% όσον αφορά την εργασία γραφείου. Το 10% που δεν μπορεί να αντικαταστήσει είναι η ανθρώπινη συναναστροφή που για το κλείσιμο των συμφωνιών τουλάχιστον στην Ελλάδα παίζει τεράστιο ρόλο. Επίσης βλέπω την δουλειά που κάνουν οι υφιστάμενοί μου και σκέφτομαι πως μπορώ να αντικαταστήσω 10 από αυτούς κρατώντας μόλις δύο άτομα για να τσεκάρουν την εργασία της Τ.Ν.. Ο μόνος λόγος που δεν γίνεται ήδη αυτό είναι γιατί η προσβάσιμη σε όλους λειτουργική Τ.Ν. εμφανίστηκε τόσο ξαφνικά που δεν το έχουμε ακόμα συνειδητοποιήσει και περιμένουμε να το κάνει πρώτα κάποιος άλλος για να το κάνουμε μετά κι εμείς. Πόσο θα πάρει αυτό; 2 με πέντε χρόνια το μέγιστο. Μετά θα γίνει χαμός. Σκέφτομαι ήδη τις επιπτώσεις που θα έχει αυτό στην κοινωνία και λέω μακάρι να έχω άδικο. 

• Like 9
  • Thanks 1

Η Τ.Ν θα αντικαταστήσει όποιον εργάζεται σε δουλειές που δεν είναι χειρονακτικές, πολλαπλάσια παραγωγικότητα χωρίς μισθούς,άδειες και δικαιώματα.

• Thanks 2

Είπε ποιος, αυτός που είναι CEO εταιρίες που πουλάει κάρτες γραφικών για ΑΙ.

24 λεπτά πριν, anax111 είπε

Δυστυχώς λέει κατάφορα ψέματα. Αν κρίνω από την δουλειά που κάνω εγώ σαν συνέταιρος στην εταιρία που εργάζομαι αυτή την στιγμή ήδη η τεχνητή νοημοσύνη που κυκλοφορεί στην αγορά μπορεί να αντικαταστήσει το 90% της συνολικής εργασίας μου αν την εκπαιδεύσω εγώ και το 100% όσον αφορά την εργασία γραφείου. Το 10% που δεν μπορεί να αντικαταστήσει είναι η ανθρώπινη συναναστροφή που για το κλείσιμο των συμφωνιών τουλάχιστον στην Ελλάδα παίζει τεράστιο ρόλο. Επίσης βλέπω την δουλειά που κάνουν οι υφιστάμενοί μου και σκέφτομαι πως μπορώ να αντικαταστήσω 10 από αυτούς κρατώντας μόλις δύο άτομα για να τσεκάρουν την εργασία της Τ.Ν.. Ο μόνος λόγος που δεν γίνεται ήδη αυτό είναι γιατί η προσβάσιμη σε όλους λειτουργική Τ.Ν. εμφανίστηκε τόσο ξαφνικά που δεν το έχουμε ακόμα συνειδητοποιήσει και περιμένουμε να το κάνει πρώτα κάποιος άλλος για να το κάνουμε μετά κι εμείς. Πόσο θα πάρει αυτό; 2 με πέντε χρόνια το μέγιστο. Μετά θα γίνει χαμός. Σκέφτομαι ήδη τις επιπτώσεις που θα έχει αυτό στην κοινωνία και λέω μακάρι να έχω άδικο. 

Για αυτό μην την χρησιμοποιείς.

Δε νομίζω ότι λέει κάτι παράλογο. Όπως η εκβιομηχάνιση της γεωργίας εκτόξευσε την παραγωγή των γεωργών, έτσι και η ΑΙ θα εκτοξεύσει την παραγωγικότητα στην παροχή υπηρεσιών.

Εννοείται βέβαια ότι δεν θα υπάρχει κανένα οικονομικό όφελος για τους εργαζόμενους...

• Like 4
  • Haha 1

Γεια σου chatGPT, κανε μου περιληψη ανα κεφαλαιο το ταδε βιβλιο του ταδε συγγραφεα.

Γεια σου dbrillis, οριστε η απαντηση μου:

2 κεφάλαια επιπλεον απο αυτα που εχει το βιβλιο.
6-7 κεφάλαια με διαφορετικο τιτλο και περιεχομενο απο οτι του βιβλιου.

Μετα εχασα την ωρα μου να το κανω να καταλαβει τι και πως και μετα απο ωρα πηρα κατι που ειναι σαν περιληψη.

Λεω σαν περιληψη γιατι το βιβλιο το διαβαζω και εχω γραψει ηδη μονος μου την περιληψη ανα κεφαλαιο καλυτερα απο το τσατΓΤΠ συν οτι μεσω της διαδικασιας του να γραψω την περιληψη απεκτησα βαθυτερη γνωση στα του βιβλιου και στο να γραφω περιληψεις με σωστο νοημα.

Το ΑΙ οπως ειναι τωρα το μονο που κανει ειναι να πηγαινει ενα βημα παραπερα το φαινομενο της εποχης, ολα ειναι ευκολα, μπορεις να γινεις οτι θες, αλλα η ποιοτητα σε ολα εχει πεσει. Με το ΑΙ θα μπορει ο Ινδος guru Senior DevOps να κανει copy paste ακομα πιο πολυπλοκο κωδικα και μετα να ανοιγει Support tickets για να τον ξεμπεδεψουν.  

• Like 3
  • Haha 1

Μάλλον η Nvidia ξεχνάει από που ξεκίνησε. Από που έβγαζε σταδιακά όλο και περισσότερα χρήματα φτάνοντας με αυτό τον τρόπο στη θέση που βρίσκεται σήμερα πουλώντας GPUs με τεράστια ποσοστά κέρδους. Η επικέντρωσή της στο hype του Ai προήλθε από την εκτίμησή της για γρήγορα και τεράστια έσοδα από πωλήσεις σε πολύ μεγάλες εταιρίες. Το αν θα της βγει, θα φανεί από την πορεία του Ai στα αμέσως επόμενα χρόνια. Πορεία που θα εξαρτάται από τη ζήτηση βάσει της σταθερότητας της παγκόσμιας οικονομίας. Σε αυτό εγώ τουλάχιστον δε μπορώ να κάνω πρόβλεψη.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...