Προς το περιεχόμενο

Σημαντικά ταχύτερες και πιο αποδοτικές οι ενημερώσεις στα Windows 11

Crash24

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Σημαντική βελτίωση στην ταχύτητα εγκατάστασης των ενημερώσεων φέρνει η τελευταία έκδοση των Windows 11, με τη Microsoft να ανακοινώνει μείωση του απαιτούμενου χρόνου έως και 45%.

Η νέα έκδοση 24H2, που κυκλοφόρησε στις αρχές του μήνα, εισάγει καινοτόμες μεθόδους για την επιτάχυνση των ενημερώσεων και τη μείωση της χρήσης των πόρων του συστήματος.

Οι μηνιαίες αθροιστικές ενημερώσεις ασφαλείας και λειτουργικότητας αποτελούν βασικό στοιχείο της στρατηγικής της Microsoft για την προστασία των χρηστών και την εισαγωγή νέων χαρακτηριστικών. Με την έκδοση 24H2, η εταιρεία εισάγει μεταξύ άλλων νέες τεχνικές βελτιστοποίησης, συμπεριλαμβανομένης της παράλληλης επεξεργασίας στοιχείων και της κλιμακούμενης χρήσης της μνήμης RAM.

Μέσω εκτεταμένων δοκιμών σε virtual machines, η Microsoft διαπίστωσε ότι οι μηνιαίες ενημερώσεις εγκαθίστανται έως και 45% ταχύτερα σε σύγκριση με την προηγούμενη έκδοση 22H2. Παράλληλα, η χρήση του επεξεργαστή μειώνεται κατά 25%, ενώ ο χρόνος επανεκκίνησης συντομεύεται κατά σχεδόν 40% σε ορισμένα συστήματα.

Η βελτιστοποίηση της προσωρινής μνήμης για την ενημέρωση των στοιχείων αποτελεί ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά της νέας έκδοσης. Η τεχνική αυτή επιτρέπει την αποτελεσματικότερη διαχείριση των πόρων του συστήματος κατά τη διάρκεια των ενημερώσεων, μειώνοντας τον αντίκτυπο στην καθημερινή χρήση του υπολογιστή.

Σύμφωνα με τον Steve DiAcetis, μέλος της ομάδας θεμελιωδών στοιχείων των Windows στη Microsoft, η εταιρεία έχει επίσης καταφέρει να μειώσει το μέγεθος των ενημερώσεων χαρακτηριστικών κατά περίπου 200MB. Η μείωση αυτή επιτυγχάνεται μέσω της βελτιστοποίησης στη διαχείριση των ενσωματωμένων εφαρμογών.

Οι βελτιώσεις στην απόδοση αφορούν εξίσου τις εκδόσεις 23H2 και 22H2, καθώς και οι δύο χρησιμοποιούν το ίδιο service stack. Η νέα προσέγγιση στη διαχείριση των ενημερώσεων αναμένεται να βελτιώσει σημαντικά την εμπειρία χρήσης, ιδιαίτερα σε συστήματα με περιορισμένους πόρους. Η έξυπνη διαχείριση των ενσωματωμένων εφαρμογών περιλαμβάνει πλέον και τον Edge browser, με την εταιρεία να εφαρμόζει έναν νέο σχεδιασμό που αποφεύγει τη λήψη εκδόσεων που είναι ήδη εγκατεστημένες στο σύστημα.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μας τα έχετε κάνει τσουρέκια με τα 11,ήλθον είδον και απήλθον, φτιάξτε πρώτα τα ενοχλητικά bugs και το άθλιο user interface και μετά βλέπουμε,εγώ προσωπικά έχω ενοχληθεί πολύ με το taskbar που όταν είμαι fullscreen σε εφαρμογή η παιχνίδι δεν με αφήνει να βγώ απο fullscreen και να διαχειριστώ εφαρμογές που τρέχω στο backround.

• Like 10

22 λεπτά πριν, cpc464 είπε

Μας τα έχετε κάνει τσουρέκια με τα 11,ήλθον είδον και απήλθον, φτιάξτε πρώτα τα ενοχλητικά bugs και το άθλιο user interface και μετά βλέπουμε,εγώ προσωπικά έχω ενοχληθεί πολύ με το taskbar που όταν είμαι fullscreen σε εφαρμογή η παιχνίδι δεν με αφήνει να βγώ απο fullscreen και να διαχειριστώ εφαρμογές που τρέχω στο backround.

Δευτερη επιφανεια εργασιας και ολα καλα.. 

Μια χαρα ειναι τα 11, μια χαρα οι ενημερωσεις ασφαλειας και τα φρεσκαρισματα.
Φυσικα οποιος δεν τα θελει, μενει στα 10 και κλειδωνει τα μηνυματα για update σε δυο λεπτα, αντι να γκρινιαζει πεντε χρονια μεχρι να το χωνεψει και να προχωρησει. Τα ιδια που ακουγα απο Xp σε 7, απο 7 σε 10 ακουω παλι.

• Like 12
  • Thanks 1
  • Confused 1
  • Haha 1

30 minutes ago, Miaou7 said:

Μια χαρα ειναι τα 11, μια χαρα οι ενημερωσεις ασφαλειας και τα φρεσκαρισματα.
Φυσικα οποιος δεν τα θελει, μενει στα 10 και κλειδωνει τα μηνυματα για update σε δυο λεπτα, αντι να γκρινιαζει πεντε χρονια μεχρι να το χωνεψει και να προχωρησει. Τα ιδια που ακουγα απο Xp σε 7, απο 7 σε 10 ακουω παλι.

Πες τα φίλος, εχει κουράσει λίγο η γκρινια γυρω απο τα 11, το UX αλλα και το UI εχει ανέβει επίπεδα, επειδη καποιοι εχουν συνηθίσει σε comodore και ms-dos περιβάλλον δεν σημαινει οτι δεν θα υπάρξει εξέλιξη στα τελευταία λογισμικά είτε αυτο εχει να κανει με ριζική αλλαγή στον File explorer είτε θα σου αλλαξουν το taskbar , ειναι απλο οτι σε οποιον δεν αρεσει μπορει να κανει downgrade σε Windows 7 , οπου και τα θεωρουν ακομα τα "καλυτερα windows" 15 χρόνια μετα , οπισθοδρομικοι λεγονται.

• Like 8
  • Thanks 1
  • Confused 1
  • Haha 1

να ειπωθεί φυσικά πως από την 24Η2 κ μετά κοβεται η υποστήριξη της ms στο windows mixed reality κ όσοι είχαν (ασχέτου παρόχου) συμβατά gadget, headsets Κλπ , τώρα πάνε κουβά !

κατά τα άλλα, αν έχεις win, ναι, πας στα win11

49 λεπτά πριν, Miaou7 είπε

Το ακούσαμε και αυτό,να βάλω και άλλα 5 μόνιτορ για να βλέπω και κάθε tab που ανοίγω,εγώ στα 7 και 10 ήμουν και beta tester, δεν είμαι εγώ ο οπισθοδρομικός, τα 11 είναι για πέταμα.έχει γεμίσει το forum της ms με ανθρώπους που έχουν το ίδιο πρόβλημα με εμένα και δεν τους δινουν λύση,είχα κάτσει και είχα φάει μια ολόκληρη μέρα με τις λύσεις τους και δεν δούλεψε τίποτα, και τώρα το bug το έκαναν feature.

• Like 4
  • Haha 3

1 λεπτό πριν, cpc464 είπε

Το ακούσαμε και αυτό,να βάλω και άλλα 5 μόνιτορ για να βλέπω και κάθε tab που ανοίγω,εγώ στα 7 και 10 ήμουν και beta tester, δεν είμαι εγώ ο οπισθοδρομικός, τα 11 είναι για πέταμα.έχει γεμίσει το forum της ms με ανθρώπους που έχουν το ίδιο πρόβλημα με εμένα και δεν τους δινουν λύση,είχα κάτσει και είχα φάει μια ολόκληρη μέρα με τις λύσεις τους και δεν δούλεψε τίποτα, και τώρα το bug το έκαναν feature.

Δευτερη επιφανεια εργασιας στο ενα μονιτορ κυριε μπετα τεστερ, οχι δευτερο μονιτορ εργασιας.
Δυο παραλληλόγραμμα κατω στο taskbar. Κανε μια δευτερη επιφανεια και αστην αδεια. Μετα κανεις alt-tab η winkey απο παντου, ακομα και απο black screen σε κολλημενο παιχνιδι, ανοιγεις task manager η οτι θες.

• Like 6

1 hour ago, spykapo21 said:

Πες τα φίλος, εχει κουράσει λίγο η γκρινια γυρω απο τα 11, το UX αλλα και το UI εχει ανέβει επίπεδα, επειδη καποιοι εχουν συνηθίσει σε comodore 

Λίγα για τον commodore ,και είναι με 2 mm

:)

• Like 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
40 λεπτά πριν, Miaou7 είπε

Δυο παραλληλόγραμμα κατω στο taskbar. Κανε μια δευτερη επιφανεια και αστην αδεια. Μετα κανεις alt-tab η winkey απο παντου, ακομα και απο black screen σε κολλημενο παιχνιδι, ανοιγεις task manager η οτι θες.

Οπως είπα και παραπάνω στον υπολογιστή που έχω 11, έναν ιντελ 10850κ, Δεν δουλεύει. Αλλά και ακόμα και να δούλευε,γιατί να κάνω παραπάνω βήματα όταν στα 10 πατάς το win key και κάνεις αυτό που θές άμεσα;.

Επεξ/σία από cpc464
  • Like 6

5 λεπτά πριν, esertas είπε

Εγώ πάντως έχω μείνει στην 23H2. Κάνει αναβαθμίσεις κανονικά αλλά δεν πάει στην 24H2. Λαπτοπ με Ryzen 5. 

Κατέβασε το tool ή το iso και κάνε εγκατάσταση από πάνω σαν αναβάθμιση.

15 λεπτά πριν, esertas είπε

Εγώ πάντως έχω μείνει στην 23H2. Κάνει αναβαθμίσεις κανονικά αλλά δεν πάει στην 24H2. Λαπτοπ με Ryzen 5. 

εγώ τώρα είδα ότι είμαι στην 21Η2...??!!! Γιατί δεν αναβαθμίζεται? Θέλει ιδιαίτερη μεταχείριση? Δεν φτάνει το αυτόματο windows update?:huh:

Έχουμε πέσει στα γόνατα και παρακαλάμε να δώσει παράταση υποστήριξης η Μικρομαλακή στα 10άρια. (Δεν...) Ναι, στα 10άρια που κάποτε δε θέλαμε να βλέπουμε χάριν των όμπσολιτ 7αριών. Όμως (όπως πάντα,) το κακό δείχνει λιγότερο κακό, όταν έρχεται το χειρότερο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...