Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω μια σταθερή τηλεφωνική γραμμή ΧΩΡΙΣ internet σε ένα χωριό.

Την 'κρατάω' και την πληρώνω με το σκεπτικό όταν μελλοντικά αξιοποίησω το σπίτι ΜΗΠΩΣ δεν βρίσκω γραμμή.

Σήμερα μου είπαν ότι σταθερό χωρίς internet δεν λέει τίποτα!!

Η θα βάλεις internet στην γραμμή να υπάρχει η κατάργησε την γραμμή τελείως!

Ισχύει κάτι τέτοιο?

Δημοσ.

Εγώ είχα γραμμή για να έχω ιντερνετ, ώστε να παίρνει η κάμερα σήμα για να βλέπω τι γίνεται. Τηλέφωνα δεν έκανα γιατί είναι πανάκριβα. Κόστιζε 300 ευρώ το χρόνο από Cosmote. Το Σεπτέμβριο την διέκοψα, καθότι τσάμπα λεφτά.

Δημοσ.
25 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

Δεν πιάνει κινητό;

Το σταθερό ειναι παντελώς άχρηστο πλέον.Μην πληρώνεις κουτουρού λεφτά. 

Σε μελλοντική αξιοποίηση δεν θα χρειαστεί internet ο ενοικιαστής?

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, GREGORYMO είπε

Αν μιλάς για βραχυπρόθεσμη ενοικίαση, ναι έχει νόημα να το παρέχεις στον όποιο ενοικιαστή. Διαφορετικά, κάποιος που θα το νοικιάσει για χρόνια, κανονίζει εκείνος την πορεία του.

Δημοσ.
13 λεπτά πριν, GREGORYMO είπε

Οταν στο μέλλον το χρειαστείς θα δεις ότι υπάρχουν λύσεις.

Αλλά...εσύ πληρώνεις,εσύ αποφασίζεις.

Δημοσ.
4 hours ago, GREGORYMO said:

Έχω μια σταθερή τηλεφωνική γραμμή ΧΩΡΙΣ internet σε ένα χωριό.

Την 'κρατάω' και την πληρώνω με το σκεπτικό όταν μελλοντικά αξιοποίησω το σπίτι ΜΗΠΩΣ δεν βρίσκω γραμμή.

Σήμερα μου είπαν ότι σταθερό χωρίς internet δεν λέει τίποτα!!

Η θα βάλεις internet στην γραμμή να υπάρχει η κατάργησε την γραμμή τελείως!

Ισχύει κάτι τέτοιο?

Tηλεφωνία χωρίς internet στη cosmote κοστίζει κοστίζει 13.15 + ΦΠΑ = 16.30 πάγιο. Και τις κλήσεις τις πληρώνεις έξτρα, φαντάσου ότι για 1 ώρα σε σταθερά βγαίνει επιπλέον κάνα 10άρικο. Αυτό είναι μόνο για ηλικιωμένους που δε κάνουν καθόλου κλήσεις και δε χρειάζονται internet.

To φτηνότερο / βασικότερο πακέτο τηλεφωνίας / internet είναι το 24άρι της Vodafone με 22.40 το μήνα, απεριόριστα σταθερά, 5 ώρες προς κινητά. Δε ξέρω τι γίνεται με router, αν σου δίνουν με χρησιδάνειο ή αν πληρώνεις δικό σου. Επίσης πρέπει να ρωτήσεις αν θα παραμείνει η γραμμή pots ή αν θα σε πάνε υποχρεωτικά σε voip.

Δημοσ.

Για την ιστορία,

Σε καποια χωρια μονο ο ΟΤΕ παρεχει τηλεφωνια (και internet), οπως στο δικο μου.

Εαν το κοψεις και δεν μπορεις να το ξανασυνδεσεις στο μελλον (απιθανο) υπάρχουν οι λυσεις σταθερου τηλεφώνου απο εταιρείες κινητής με sim (νομιζω η Voda το δινει ακομα).

Εαν έμενα μόνιμα στο χωριο θα σταματουσα τον ΟΤΕ (γυρω στα 30κατι με 30/3 internet) και θα εβαζα starlink 50€. Το μοιράζεστε και με τους γείτονες 

• Like 1
Δημοσ.
15 ώρες πριν, Ukforthemoment είπε

Το σταθερό ειναι παντελώς άχρηστο πλέον.Μην πληρώνεις κουτουρού λεφτά. 

Κάποιος μπορεί να θέλει να έχει ADSL/VDSL και όχι 4G/5G. Σε χωριά, ειδικά αν είναι κάποιο στου διαόλου τη μάνα μακριά από αστικό κέντρο, είναι πολύ δύσκολο να βρεις γραμμή ακόμη και σήμερα. Ένας γνωστός μου είχε κάνει αίτηση για να γίνει σύνδεση σε σπίτι που δεν είχε ενεργή γραμμή (ενώ παλιά είχε και την έκοψαν για να μην πληρώνουν) και τον ενεργοποίησαν μετά από 2.5 μήνες. Θα πρότεινα στον νηματοθέτη αν μπορεί να κοιτάξει, εκτός από τον ΟΤΕ αν υπάρχουν και εναλλακτικοί πάροχοι και να ψάξει σε όλους για το φθηνότερο πάγιο, αν θέλει απλώς να κρατάει τη γραμμή διαθέσιμη.

• Super Moderators
Δημοσ.

Πάντως στο δικό μου χωριό, στη Μεσσηνιακή Μάνη, το σπίτι μου είναι, σύμφωνα με την Cosmote, σε 'απόμερο' μέρος (μόλις 500 μέτρα από τον κεντρικό δρόμο) και δεν έχει γραμμές σταθερής τηλεφωνίας. Η δε κινητή τηλεφωνία πιάνει μεν αλλά το καλοκαίρι, που έρχονται οι τουρίστες, οι ταχύτητες πέφτουν δραματικά. 

Η μόνη λύση: Starlink. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...