Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχετε δει τον Ζακό στο Piraeus Acropole; Περνώντας δίπλα από το κλουβί μου είπε γεια σου. Νομίζω η πιο φοβερή ιδέα υποδοχής. Δεν ξέρω αν λέει κι άλλα πράγματα, σε κάποια στιγμή έκανε πως βήχει σαν άνθρωπος. 

• Moderators
Δημοσ.

Δεν τον εχω δει, αλλα ειδικα τα Ζακο ειναι τρομερα ιδιαίτερη ρατσα, πολυ εξυπνα πουλια, δένονται πολυ με τον ιδιοκτήτη τους και εχουν πολλες αναγκες διατροφής, παιχνιδιού, πτήσεων κλπ.

Απλα το λεω (αν και πραγματικά δεν εχω ιδεα τι παιζει με τον συγκεκριμένο που αναφέρεις) γιατί δεν ειναι πουλι σε στυλ καναρινι, το παίρνω, το βαζω στο κλουβι, το καθαριζω και του ανανεωνω τους σπορους και το νερο και ειναι μια χαρα.

• Like 1
Δημοσ.

Πάλι καλά που σου είπε γειά. Θα μπορούσε να σου πει κι άλλα.

Λίγο παρακινδυνευμένη ιδέα θα έλεγα για υποδοχή. Φαντάσου να περάσει κανένας VIP και να τον πει "καλώς τον μαλάκα".

Όσο για το πουλί, ελπίζω να είναι κανενός που δουλεύει εκεί και να το περιποιείται αναλόγως.

• Haha 3
  • Moderators
Δημοσ.
19 λεπτά πριν, Give-me-a-hit είπε

Αν γράψω ολα αυτα που σκέφτομαι για τον τυπο αυτον, θα πρεπει να αυτομπαναριστω.

Θα πω απλα, έτσι για να υπάρχει, πως το κόψιμο των φτερών στους παπαγάλους ειναι μια εντελώς ανήθικη πρακτική (κατα την γνωμη μου), η οποια γίνεται συνήθως απο ιδιοκτήτες που θέλουν παπαγαλους διακοσμητικους, ή τους εκμεταλλευονται για το κέρδος σαν τον τύπο στο άρθρο. Οι πρώτοι μαλιστα κάνουν ενα ωραίο sugar coat και καλα "το κανω για την ασφαλεια του ζωου".

• Like 2
Δημοσ.

Εδω στην χαλκιδικη, υπαρχει και ταβερνα στο Πολυχρονο που εχει παπαγαλους που τους χρησιμοποιει σαν ατραξιον. Αλλο ειδος ομως. Δεν θυμαμαι πως λεγονται, γκρι ειναι στο χρωμα.

Τους έχει και αυτος κομμενα τα φτερα. 

Αν και στην αρχη τους ειχε για συντροφιά, μετα απο ενα τροχαιο που ειχε και ηταν κλεισμενος στο σπιτι, μετα τους εβαλε στην ταβερνα. Ετσι ξερω.

Γενικα αν κατι πουλαει, το εκμεταλλευονται. Απαντες.

Δημοσ.
7 ώρες πριν, stormrain είπε

Αν γράψω ολα αυτα που σκέφτομαι για τον τυπο αυτον, θα πρεπει να αυτομπαναριστω.

Θα πω απλα, έτσι για να υπάρχει, πως το κόψιμο των φτερών στους παπαγάλους ειναι μια εντελώς ανήθικη πρακτική (κατα την γνωμη μου), η οποια γίνεται συνήθως απο ιδιοκτήτες που θέλουν παπαγαλους διακοσμητικους, ή τους εκμεταλλευονται για το κέρδος σαν τον τύπο στο άρθρο. Οι πρώτοι μαλιστα κάνουν ενα ωραίο sugar coat και καλα "το κανω για την ασφαλεια του ζωου".

Να επισημάνω ΜΟΝΟ για το κομμάτι του κοψίματος των φτερών, επειδή υπάρχουν πολλοί που το συγκρίνουν με κόψιμο ουράς ή αυτιών σε σκύλους και άρα φαντάζονται αίματα και ράμματα, ότι αυτό αφορά καθαρά και μόνο κόψιμο φτερών (τα "πούπουλα" δηλαδή και για την ακρίβεια τις άκρες τους) και όχι κάποιο κομμάτι οστού, μυός ή σάρκας (σημ. εδώ υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες)

Κόβοντας λοιπόν την άκρη του φτερού το πουλί χάνει την ικανότητα πτήσης και γίνεται πτηνό εν είδει...κότας. Φυσικά το φτερό ξαναμεγαλώνει.

Έχοντας περιστέρια ως πιτσιρικάς να πω ότι όντως μπορεί να γίνει για την ασφάλεια του ζώου σε διάφορες περιπτώσεις όπως:

• Περιστέρι (για περιστέρια ξέρω για περιστέρια θα πω) τραυματίστηκε (πχ το χτύπησε αυτοκίνητο και έχασε την ουρά του) και πρέπει να μείνει "προσγειωμένο" μέχρι αυτή να μεγαλώσει. Αυτό όμως δεν το ξέρει το περιστέρι και προσπαθεί να πετάξει ανεξέλεγκτα με κίνδυνο νέου ατυχήματος, ειδικά σε αστικό περιβάλλον, ακόμα και σε δέντρο, κεραία, κλπ. Το κόψιμο λοιπόν των φτερών του δίνει "προσγειωμένο" χρόνο μέχρι να μπορέσει να πετάξει κανονικά.
  • Περιστέρι άλλαξε οικογένεια (δόθηκε από τον ένα στον άλλο) και πρέπει να μάθει το νέο του σπίτι. Σενάρια 2. Ή το κρατάς πολύ καιρό κλειστό στο νέο του σπίτι, χωρίς δυνατότητα βόλτας έστω στην ταράτσα ή τον κήπο, ή του κόβεις τα φτερά έτσι ώστε να στο ενδιάμεσο χρόνο τουλάχιστον να "προαυλίζεται" με την λοιπή ομάδα.

Αυτά ως προς το "κόψιμο" σαν ενέργεια. Τώρα ως προς τα λοιπά του άρθρου, απλά ασχολίαστα.

• Like 2
Δημοσ.
16 ώρες πριν, jimakos00 είπε

Λίγο παρακινδυνευμένη ιδέα θα έλεγα για υποδοχή. Φαντάσου να περάσει κανένας VIP και να τον πει "καλώς τον μαλάκα".

Η σκέψου το άλλο, να είχες πάει το προηγούμενο ΣΚ με την γκόμενα, και αυτό το ΣΚ με την γυναίκα σου, και να σου πει "καλώς τον πάλι".

• Moderators
Δημοσ.
1 ώρα πριν, haris_216 είπε

Να επισημάνω ΜΟΝΟ για το κομμάτι του κοψίματος των φτερών, επειδή υπάρχουν πολλοί που το συγκρίνουν με κόψιμο ουράς ή αυτιών σε σκύλους και άρα φαντάζονται αίματα και ράμματα, ότι αυτό αφορά καθαρά και μόνο κόψιμο φτερών (τα "πούπουλα" δηλαδή και για την ακρίβεια τις άκρες τους) και όχι κάποιο κομμάτι οστού, μυός ή σάρκας (σημ. εδώ υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες)

Κόβοντας λοιπόν την άκρη του φτερού το πουλί χάνει την ικανότητα πτήσης και γίνεται πτηνό εν είδει...κότας. Φυσικά το φτερό ξαναμεγαλώνει.

Έχοντας περιστέρια ως πιτσιρικάς να πω ότι όντως μπορεί να γίνει για την ασφάλεια του ζώου σε διάφορες περιπτώσεις όπως:

• Περιστέρι (για περιστέρια ξέρω για περιστέρια θα πω) τραυματίστηκε (πχ το χτύπησε αυτοκίνητο και έχασε την ουρά του) και πρέπει να μείνει "προσγειωμένο" μέχρι αυτή να μεγαλώσει. Αυτό όμως δεν το ξέρει το περιστέρι και προσπαθεί να πετάξει ανεξέλεγκτα με κίνδυνο νέου ατυχήματος, ειδικά σε αστικό περιβάλλον, ακόμα και σε δέντρο, κεραία, κλπ. Το κόψιμο λοιπόν των φτερών του δίνει "προσγειωμένο" χρόνο μέχρι να μπορέσει να πετάξει κανονικά.
  • Περιστέρι άλλαξε οικογένεια (δόθηκε από τον ένα στον άλλο) και πρέπει να μάθει το νέο του σπίτι. Σενάρια 2. Ή το κρατάς πολύ καιρό κλειστό στο νέο του σπίτι, χωρίς δυνατότητα βόλτας έστω στην ταράτσα ή τον κήπο, ή του κόβεις τα φτερά έτσι ώστε να στο ενδιάμεσο χρόνο τουλάχιστον να "προαυλίζεται" με την λοιπή ομάδα.

Αυτά ως προς το "κόψιμο" σαν ενέργεια. Τώρα ως προς τα λοιπά του άρθρου, απλά ασχολίαστα.

Ναι ναι, ευτυχως ξαναβγαίνουν τα φτερα πτήσης, πάλι καλα.

Για τα περιστέρια δεν ειχα ιδεα πως το κάνουν και σε αυτα, πράγματι έχει βαση ετσι οπως το θετεις και ειναι λογικο.

Εγω αναφερόμουν καθαρά στους παπαγαλους, οπου εκει το "καλο τους" μεταφράζεται στο "δεν θελω να μου φυγουν και βαριεμαι να ειμαι προσεκτικος και να κλεινω μπαλκονοπορτα και θελω να μπορω να τους χειρίζομαι οπως θελω, οποτε τους μετατρεπω σε κοτες". Στην συντριπτική πλειοψηφία για αυτους τους λογους γινεται, χωρις να αποκλείω βέβαια και τους ασχετους που τους το πλασάρουν τα pet shops, ως μεθοδο εκπαίδευσης. Και το κάνουν μόνιμα οι περισσότεροι, δεν ειναι οπως στα περιστερια που είπες, που γίνεται για λιγο μεχρι να γίνει καλα το πουλι.

Απλως οι παπαγάλοι είναι πανεξυπνα και διαδραστικα πουλια, κάνοντας τα κοτες, στην ουσια τους αφαιρεις το κύριο χαρακτηριστικό τους, που ειναι η πτηση και η εξερεύνηση μέσω αυτής. Και ο,τι αλλο συμπεριλαμβάνεται σε αυτο.

• Like 1
Δημοσ.

Καλως  τον...πουναι  η  σουζυ?😍

Παπαγαλινα  μακαο  φιλου  "γαυγιζει"  και  "νιαουριζει"  κανοντας  τα  σκυλια  της  γειτονιας  χαλια....

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...