Προς το περιεχόμενο

ερωτηση για ημερομια στο google sheet

nikos_greece
Μετάβαση στην απάντηση Απαντήθηκε από nikos_greece,

Προτεινόμενες αναρτήσεις

το today() σκέτο τι σου βγάζει  ? φαντάζομαι ότι προσθέτεις στο today το countif οπότε σου αλλάζει την τελική τιμή.

εσύ θέλεις το τελικό σου αποτέλεσμα να είναι ένας αριθμός απο το countif και μια ημερομηνία  ? πχ 15 25/10/2024  ? αν ναι τότε θα πρέπει να το γυρίσεις σε text και να κάνεις τα 2 πεδία concat

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εκτός από τις τοπικές ρυθμίσεις, έχεις εφαρμόσει κατάλληλο formatting στη στήλη B ή το έχεις αφήσει στο Αυτόματο; Ίσως χρειαστεί να παίξεις με μία από τις 2 που έχω κυκλώσει παρακάτω:

image.png.c327eeecb48a4393eb5c019acee474ab.png

1 ώρα πριν, kotsoz είπε

το today() σκέτο τι σου βγάζει  ? φαντάζομαι ότι προσθέτεις στο today το countif οπότε σου αλλάζει την τελική τιμή.

εσύ θέλεις το τελικό σου αποτέλεσμα να είναι ένας αριθμός απο το countif και μια ημερομηνία  ? πχ 15 25/10/2024  ? αν ναι τότε θα πρέπει να το γυρίσεις σε text και να κάνεις τα 2 πεδία concat

ναι αυτο ακριβώς...μετραει το countif και καθε φορα που αλλαζει ο αριθμοσ στο κελι c μου βγαζει ημερομινια και ωρα ..τωρα αυτο το τελευταιο που ειπες με τα 2 πεδια δε το καταλαβα ..αν μπορεις να μου το εξηγήσεις πλιζ....η μορφη για την ημερομινία και ώρα που έχω επιλέξει ειναι date time..το πρώτο απο τη φώτο που εβαλε ο φίλος απο πανω στο σχόλιο 

53 λεπτά πριν, parsifal είπε

Εκτός από τις τοπικές ρυθμίσεις, έχεις εφαρμόσει κατάλληλο formatting στη στήλη B ή το έχεις αφήσει στο Αυτόματο; Ίσως χρειαστεί να παίξεις με μία από τις 2 που έχω κυκλώσει παρακάτω:

image.png.c327eeecb48a4393eb5c019acee474ab.png

φιλε τα δοκίμασα και τα 2 που εχεις κυκλωσει και παλι λεει τα ιδια λαθος ...

58 minutes ago, nikos_greece said:

ναι αυτο ακριβώς...μετραει το countif και καθε φορα που αλλαζει ο αριθμοσ στο κελι c μου βγαζει ημερομινια και ωρα ..τωρα αυτο το τελευταιο που ειπες με τα 2 πεδια δε το καταλαβα ..αν μπορεις να μου το εξηγήσεις πλιζ....η μορφη για την ημερομινία και ώρα που έχω επιλέξει ειναι date time..το πρώτο απο τη φώτο που εβαλε ο φίλος απο πανω στο σχόλιο 

φιλε τα δοκίμασα και τα 2 που εχεις κυκλωσει και παλι λεει τα ιδια λαθος ...

έχω excel μπροστά μου αλλά κάτι παρόμοι θα είναι και στο gsheets.

Η function today() γυρνάει ημερομηνία και η countif γυρνάει έναν ακέραιο αριθμό, όταν αυτά τα δύο τα προσθέτεις με τον τελεστή "&" είναι σαν να κάνεις πρόσθεση στην ημερομηνία που γυρνάει το today() τον αριθμό των ημερών του countif, αν για παράδειγμα το countif επιστρέφει 1 τότε το αποτέλεσμα σου θα είναι today()+1 δηλαδή η αυριανή ημερομηνία. 

Για να πετύχεις αυτό που θέλεις πρέπει να γυρίσεις την ημερομηνία σε text ώστε ο τελεστής "&" να κάνει ένωση τών δύο τιμών (concatenate) και όχι την πράξη της πρόσθεσης.

Δοκίμασε κάτι τέτοιο  = Cοuntif(ότι έιχες εδώ μένει ίδιο) & " " & text(today();"η/μ/εεεε")

• Λύση
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, kotsoz είπε

έχω excel μπροστά μου αλλά κάτι παρόμοι θα είναι και στο gsheets.

Η function today() γυρνάει ημερομηνία και η countif γυρνάει έναν ακέραιο αριθμό, όταν αυτά τα δύο τα προσθέτεις με τον τελεστή "&" είναι σαν να κάνεις πρόσθεση στην ημερομηνία που γυρνάει το today() τον αριθμό των ημερών του countif, αν για παράδειγμα το countif επιστρέφει 1 τότε το αποτέλεσμα σου θα είναι today()+1 δηλαδή η αυριανή ημερομηνία. 

Για να πετύχεις αυτό που θέλεις πρέπει να γυρίσεις την ημερομηνία σε text ώστε ο τελεστής "&" να κάνει ένωση τών δύο τιμών (concatenate) και όχι την πράξη της πρόσθεσης.

Δοκίμασε κάτι τέτοιο  = Cοuntif(ότι έιχες εδώ μένει ίδιο) & " " & text(today();"η/μ/εεεε")

δε μου δουλευει αυτη η συνάρτηση ...αλλα μεσο chat gpt μετα απο καμια ωρα και βρηκα λύση με το παρακατω 

function checkCountIfUpdates() {
  var sheet = SpreadsheetApp.getActiveSpreadsheet().getSheetByName("output");
  var lastRow = sheet.getLastRow();

for (var row = 1; row <= lastRow; row++) {
    var countValue = sheet.getRange(row, 3).getValue(); // Τιμή στη στήλη C
    var currentDate = new Date();
    var formattedDate = Utilities.formatDate(currentDate, Session.getScriptTimeZone(), "dd/MM/yyyy HH:mm");

// Ελέγχει αν η στήλη B είναι κενή ή αν η τιμή της στήλης C έχει αλλάξει
    if (sheet.getRange(row, 2).getValue() === "" || countValue !== "") {
      sheet.getRange(row, 2).setValue(formattedDate); // Ενημερώνει τη στήλη B
    }
  }
}

• Στη φόρμα που εμφανίζεται, επίλεξε:
    • Choose which function to run: checkCountIfUpdates
    • Select event source: Time-driven
    • Select type of time based trigger: Μπορείς να επιλέξεις π.χ. Every minute ή Every hour.
  • Κάνε κλικ στο Save.

Επεξ/σία από nikos_greece

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...