nikos_greece Δημοσ. 25 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 25 Οκτωβρίου καλησπερα για ποιο λογο μου βγαζει λαθος ημερομινια και ώρα ενω εχω κανει ρυθμηση σε ώρα ελλαδος ??μήπως εχω γραψει λαθος την συνάρτηση ?? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kotsoz Δημοσ. 25 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 25 Οκτωβρίου το today() σκέτο τι σου βγάζει ? φαντάζομαι ότι προσθέτεις στο today το countif οπότε σου αλλάζει την τελική τιμή. εσύ θέλεις το τελικό σου αποτέλεσμα να είναι ένας αριθμός απο το countif και μια ημερομηνία ? πχ 15 25/10/2024 ? αν ναι τότε θα πρέπει να το γυρίσεις σε text και να κάνεις τα 2 πεδία concat Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
parsifal Δημοσ. 25 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 25 Οκτωβρίου Εκτός από τις τοπικές ρυθμίσεις, έχεις εφαρμόσει κατάλληλο formatting στη στήλη B ή το έχεις αφήσει στο Αυτόματο; Ίσως χρειαστεί να παίξεις με μία από τις 2 που έχω κυκλώσει παρακάτω: Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nikos_greece Δημοσ. 25 Οκτωβρίου Μέλος Share Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 1 ώρα πριν, kotsoz είπε το today() σκέτο τι σου βγάζει ? φαντάζομαι ότι προσθέτεις στο today το countif οπότε σου αλλάζει την τελική τιμή. εσύ θέλεις το τελικό σου αποτέλεσμα να είναι ένας αριθμός απο το countif και μια ημερομηνία ? πχ 15 25/10/2024 ? αν ναι τότε θα πρέπει να το γυρίσεις σε text και να κάνεις τα 2 πεδία concat ναι αυτο ακριβώς...μετραει το countif και καθε φορα που αλλαζει ο αριθμοσ στο κελι c μου βγαζει ημερομινια και ωρα ..τωρα αυτο το τελευταιο που ειπες με τα 2 πεδια δε το καταλαβα ..αν μπορεις να μου το εξηγήσεις πλιζ....η μορφη για την ημερομινία και ώρα που έχω επιλέξει ειναι date time..το πρώτο απο τη φώτο που εβαλε ο φίλος απο πανω στο σχόλιο 53 λεπτά πριν, parsifal είπε Εκτός από τις τοπικές ρυθμίσεις, έχεις εφαρμόσει κατάλληλο formatting στη στήλη B ή το έχεις αφήσει στο Αυτόματο; Ίσως χρειαστεί να παίξεις με μία από τις 2 που έχω κυκλώσει παρακάτω: φιλε τα δοκίμασα και τα 2 που εχεις κυκλωσει και παλι λεει τα ιδια λαθος ... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kotsoz Δημοσ. 25 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 58 minutes ago, nikos_greece said: ναι αυτο ακριβώς...μετραει το countif και καθε φορα που αλλαζει ο αριθμοσ στο κελι c μου βγαζει ημερομινια και ωρα ..τωρα αυτο το τελευταιο που ειπες με τα 2 πεδια δε το καταλαβα ..αν μπορεις να μου το εξηγήσεις πλιζ....η μορφη για την ημερομινία και ώρα που έχω επιλέξει ειναι date time..το πρώτο απο τη φώτο που εβαλε ο φίλος απο πανω στο σχόλιο φιλε τα δοκίμασα και τα 2 που εχεις κυκλωσει και παλι λεει τα ιδια λαθος ... έχω excel μπροστά μου αλλά κάτι παρόμοι θα είναι και στο gsheets. Η function today() γυρνάει ημερομηνία και η countif γυρνάει έναν ακέραιο αριθμό, όταν αυτά τα δύο τα προσθέτεις με τον τελεστή "&" είναι σαν να κάνεις πρόσθεση στην ημερομηνία που γυρνάει το today() τον αριθμό των ημερών του countif, αν για παράδειγμα το countif επιστρέφει 1 τότε το αποτέλεσμα σου θα είναι today()+1 δηλαδή η αυριανή ημερομηνία. Για να πετύχεις αυτό που θέλεις πρέπει να γυρίσεις την ημερομηνία σε text ώστε ο τελεστής "&" να κάνει ένωση τών δύο τιμών (concatenate) και όχι την πράξη της πρόσθεσης. Δοκίμασε κάτι τέτοιο = Cοuntif(ότι έιχες εδώ μένει ίδιο) & " " & text(today();"η/μ/εεεε") Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Λύση nikos_greece Δημοσ. 25 Οκτωβρίου Μέλος Λύση Share Δημοσ. 25 Οκτωβρίου (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, kotsoz είπε έχω excel μπροστά μου αλλά κάτι παρόμοι θα είναι και στο gsheets. Η function today() γυρνάει ημερομηνία και η countif γυρνάει έναν ακέραιο αριθμό, όταν αυτά τα δύο τα προσθέτεις με τον τελεστή "&" είναι σαν να κάνεις πρόσθεση στην ημερομηνία που γυρνάει το today() τον αριθμό των ημερών του countif, αν για παράδειγμα το countif επιστρέφει 1 τότε το αποτέλεσμα σου θα είναι today()+1 δηλαδή η αυριανή ημερομηνία. Για να πετύχεις αυτό που θέλεις πρέπει να γυρίσεις την ημερομηνία σε text ώστε ο τελεστής "&" να κάνει ένωση τών δύο τιμών (concatenate) και όχι την πράξη της πρόσθεσης. Δοκίμασε κάτι τέτοιο = Cοuntif(ότι έιχες εδώ μένει ίδιο) & " " & text(today();"η/μ/εεεε") δε μου δουλευει αυτη η συνάρτηση ...αλλα μεσο chat gpt μετα απο καμια ωρα και βρηκα λύση με το παρακατω function checkCountIfUpdates() { var sheet = SpreadsheetApp.getActiveSpreadsheet().getSheetByName("output"); var lastRow = sheet.getLastRow(); for (var row = 1; row <= lastRow; row++) { var countValue = sheet.getRange(row, 3).getValue(); // Τιμή στη στήλη C var currentDate = new Date(); var formattedDate = Utilities.formatDate(currentDate, Session.getScriptTimeZone(), "dd/MM/yyyy HH:mm"); // Ελέγχει αν η στήλη B είναι κενή ή αν η τιμή της στήλης C έχει αλλάξει if (sheet.getRange(row, 2).getValue() === "" || countValue !== "") { sheet.getRange(row, 2).setValue(formattedDate); // Ενημερώνει τη στήλη B } } } Στη φόρμα που εμφανίζεται, επίλεξε: Choose which function to run: checkCountIfUpdates Select event source: Time-driven Select type of time based trigger: Μπορείς να επιλέξεις π.χ. Every minute ή Every hour. Κάνε κλικ στο Save. Επεξ/σία 25 Οκτωβρίου από nikos_greece Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα