manolis27 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2024 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2024 Καλημερα σας, μολις εφτιαξα ενα υπολογιστη και επειδη δεν εχω ασχοληθει ποτε μου ειπαν να κατεβασω driver αλλα δεν ξερω ποιον πρεπει να κατεβασω και ουτε ξερω τι κανω με τους drivers. Κατι μου ειπαν για τα γραφικα αλλα δεν καταλαβα και πολλα. Εχω μητρικη την B650 EAGLE AX https://www.skroutz.gr/s/50381574/Gigabyte-B650-Eagle-AX-Motherboard-ATX-me-AMD-AM5-Socket.html Και καρτα γραφικων https://www.skroutz.gr/s/46624261/Gigabyte-Radeon-RX-7800-XT-16GB-GDDR6-Gaming-OC-Karta-Grafikon-GV-R78XTGAMING-OC-16GD.html
duffyduck Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2024 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2024 chipset, audio, lan etc. https://www.gigabyte.com/Motherboard/B650-EAGLE-AX/support#support-dl-driver graphics card https://www.amd.com/en/support/downloads/drivers.html/graphics/radeon-rx/radeon-rx-7000-series/amd-radeon-rx-7800-xt.html 1
TopCLR Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2024 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2024 (επεξεργασμένο) Για την μητρική σου (Gigabyte B650 EAGLE AX) επιλέγεις στο "Driver OS" το λειτουργικό (Windows) που χρησιμοποιείς. Από κάτω κάθε λίστα (Audio, Chipset, LAN κλπ.) πατώντας το "+" ανοίγει. Συνήθως η πρώτη επιλογή (από το κατεβατό) είναι αυτή που χρειάζεσαι. Πρέπει λογικά να κατεβάσεις τουλάχιστον Audio (ήχος), Chipset (βασικό τμήμα της μητρικής που θα το εγκαταστήσεις πρώτο), LAN (κάρτα δικτύου), WLAN+BT (ασύρματη σύνδεση δικτύου και bluetooth). Για την κάρτα γραφικών θα πας στην σελίδα της AMD. Στην μέση περίπου υπάρχει η κατηγορία "Search or Browse Drivers and Support by Product", στο "Browse Products" επιλέγεις "Graphics". Στο "Product Family" που βγήκε επιλέγεις "Radeon RX". Στο "Product Line" επιλέγεις "Radeon RX 7000 series". Στο "Product Model" επιλέγεις "AMD Radeon RX 7800XT και πατάς το "Submit" από κάτω. Στο παράθυρο που βγαίνει επιλέγεις το λειτουργικό σου (Windows) και πατάς το "AMD Software: Adrenalin Edition" για να κατεβάσεις τους drivers (είναι 772MB). Επεξ/σία 25 Οκτωβρίου 2024 από TopCLR 1
manolis27 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 9 λεπτά πριν, duffyduck είπε chipset, audio, lan etc. https://www.gigabyte.com/Motherboard/B650-EAGLE-AX/support#support-dl-driver graphics card https://www.amd.com/en/support/downloads/drivers.html/graphics/radeon-rx/radeon-rx-7000-series/amd-radeon-rx-7800-xt.html Σε ευχαριστω πολυ, οποτε πρεπει να τα κατεβασω ολα. Σχετικα με την καρτα γραφικων παταω windows 11 και μετα μου βγαζει AUTODETECT AND ISTALL και απο κατω μου βγαζει AMD SOFTWARE ADRENALIN. Κατεβαζω και τα δυο;; 6 λεπτά πριν, TopCLR είπε Για την μητρική σου (Gigabyte B650 EAGLE AX) επιλέγεις στο "Driver OS" το λειτουργικό (Windows) που χρησιμοποιείς. Από κάτω κάθε λίστα (Audio, Chipset, LAN κλπ.) πατώντας το "+" ανοίγει. Συνήθως η πρώτη επιλογή (από το κατεβατό) είναι αυτή που χρειάζεσαι. Πρέπει λογικά να κατεβάσεις τουλάχιστον Audio (ήχος), Chipset (βασικό τμήμα της μητρικής που θα το εγκαταστήσεις πρώτο), LAN (κάρτα δικτύου), WLAN+BT (ασύρματη σύνδεση δικτύου και bluetooth). Για την κάρτα γραφικών θα πας στην σελίδα της AMD. Στην μέση περίπου υπάρχει η κατηγορία "Search or Browse Drivers and Support by Product", στο "Browse Products" επιλέγεις "Graphics". Στο "Product Family" που βγήκε επιλέγεις "Radeon RX". Στο "Product Line" επιλέγεις "Radeon RX 7000 series". Στο "Product Model" επιλέγεις "AMD Radeon RX 7800XT και πατάς το "Submit" από κάτω. Στο παράθυρο που βγαίνει επιλέγεις το λειτουργικό σου (Windows) και πατάς το "AMD Software: Adrenalin Edition" για να κατεβάσεις τους drivers (είναι 772MB). Σε ευχαριστω που για την βοηθεια σου. Εγω οταν τα κατεβασω ολα αυτα πρεπει να κανω κατι με τους drivers ή πρεπει απλα να τα κατεβασω;; Επεξ/σία 25 Οκτωβρίου 2024 από manolis27
duffyduck Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2024 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2024 14 minutes ago, manolis27 said: Σε ευχαριστω πολυ, οποτε πρεπει να τα κατεβασω ολα. Σχετικα με την καρτα γραφικων παταω windows 11 και μετα μου βγαζει AUTODETECT AND ISTALL και απο κατω μου βγαζει AMD SOFTWARE ADRENALIN. Κατεβαζω και τα δυο;; Σε ευχαριστω που για την βοηθεια σου. Εγω οταν τα κατεβασω ολα αυτα πρεπει να κανω κατι με τους drivers ή πρεπει απλα να τα κατεβασω;; το autodetect είναι ο online installer, ο οποίος θα κατεβάσει τους graphics drivers, (και νομίζω και τους chipset drivers). το δεύτερο είναι το full πακετο για τους graphics drivers Εγώ πάντα κατεβάζω το full πακετο των graphics drivers και ξεχωριστα κατεβάζω τους chipset drivers. Πρώτα βάλε τους drivers για chipset, audio, lan, wifi etc. από το site της gigabyte και μετα αφού κάνεις restart βάλε και τους graphics drivers. 1
TopCLR Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2024 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2024 (επεξεργασμένο) Αφού τους κατεβάσεις θα πρέπει να τους εγκαταστήσεις. Στην σελίδα της Gigabyte οι drivers κατεβαίνουν σε συμπιεσμένο αρχείο (zip). Πρέπει πρώτα να τους αποσυμπιέσεις (το κάθε ένα αρχείο ξεχωριστά). Παράδειγμα: Στο LAN θα σου κατεβάσει το αρχείο "mb_driver_654_w11_11.20.0729.2024.zip" το οποίο βρίσκεται στον φάκελο "Λήψεις". Κάνοντας δεξί κλικ πάνω του υπάρχει (ανάμεσα σε άλλες) η επιλογή "εξαγωγή όλων". Η επιλογή αυτή αποσυμπιέζει το αρχείο και δημιουργεί έναν φάκελο με το ίδιο όνομα όπου μέσα υπάρχει το αρχείο που χρειάζεσαι. Κάνοντας διπλό κλικ στο αρχείο αυτό ξεκινάς την διαδικασία εγκατάστασης. Και προσοχή. Πρώτα το Chipset, μετά τα υπόλοιπα. Επίσης υπάρχει περίπτωση μετά την εγκατάσταση κάποιου driver να σου ζητήσει επανεκκίνηση. Κάνε την και συνεχίζεις με τον επόμενο driver. Το αρχείο που θα κατεβάσεις από την AMD για την κάρτα γραφικών δεν είναι συμπιεσμένο. Αφού κατέβει, κάνεις διπλό κλικ και ξεκινάς την διαδικασία εγκατάστασης. Σημείωση: Εγώ έχω Windows 10, στα 11 ίσως αλλάζει κάτι σε αυτά που περιγράφω. Καλό είναι να κατεβάσεις όλα τα αρχεία, να αποσυμπιέσεις όσα χρειάζονται (της Gigabyte) και τότε ξεκίνα την εγκατάσταση. Επεξ/σία 25 Οκτωβρίου 2024 από TopCLR 1
micos000 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2024 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2024 Βάλε τα windows και άστα να κατεβάσουν ότι βρουν μόνα τους. Κατέβασε μόνο της κάρτας γραφικών σου και ίσως του chipset γιατί δεν στήνουν όλο το πακέτο αλλά μόνο τους drivers. 1
manolis27 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2024 11 λεπτά πριν, micos000 είπε Βάλε τα windows και άστα να κατεβάσουν ότι βρουν μόνα τους. Κατέβασε μόνο της κάρτας γραφικών σου και ίσως του chipset γιατί δεν στήνουν όλο το πακέτο αλλά μόνο τους drivers. μου κατεβασε η αληθεια κατι πραγματα μονα του μολις εκανα εγκατασταση τα windows. Το μονο που κατεβασα ηταν το audio και αυτο καταλαθος, οποτε θα κατεβασω και τα υπολοιπα. Αφου τα κανω εγκατασταση ολα αυτα κανω κατι μετα ή οχι;;
duffyduck Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2024 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2024 Μετά απλά χρησιμοποιείς τον υπολογιστη και παίζεις τα παιχνιδια που θες.... 1
manolis27 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2024 Οκ ευχαριστω πολυ!! Η δουλεια των drivers Ποια ειναι;; απλα για να γνωριζω την χρησιμοτητα τους
micos000 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2024 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2024 Με απλά λόγια λένε στο λειτουργικό σύστημα (windows) πως να αναγνωρίσουν, πως να επικοινωνήσουν και πως να χρησιμοποιήσουν την ανάλογη συσκευή. Αναφορά σε κείμενο A device driver is a piece of software that enables communication between an operating system or application and hardware or peripheral devices. It serves as a bridge between the different components of a computer, allowing them to interact with each other.
duffyduck Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2024 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2024 (επεξεργασμένο) drivers: οπως λεει και η λέξη οδηγοι, διεπαφή μεταξυ hardware / OS, APIs π.χ. Βλεπει το OS (Windows, Linux κλπ.) την κάρτα ήχου, και λεει: Πώς στο διαβολο χειρίζομαι αυτό το πράγμα? πώς λειτουργεί αυτή μ@λ@κί@ ? Τι απαιτήσεις έχει ? Κάτσε να φορτωσω τον οδηγό.... Επεξ/σία 25 Οκτωβρίου 2024 από duffyduck
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα