Προς το περιεχόμενο

Πόσο κοστίζει πραγματικά ένα σουβλάκι;


satsok2

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Τα μεγαλα σουβλατζιδικα που βλεπετε, αγοραζουν γυρο κατω απο 3€ το κιλο τον κατεψυγμενο. 3€-4€ το κιλο (αναλογα το μερος) εχει χοιρινο απο χοιροστασιο φιλου. Εγω ψωνιζω 5€/κιλο ας πουμε τις σπαλομπριζολες. 7€ μου δινει το ψαρονεφρι.
Το καλαμακι το κλασσικο το 4γωνο , ας πουμε του "Ιορδανης" στην Πεντέλη, εχει κατω απο 0.4€ το τεμάχιο. 35€ τα 82 αγοραζω εγω.

Το αμεσο κόστος του πιτογυρου ειναι κατω απο 1€.

  • Like 7
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 189
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

14 λεπτά πριν, elgol είπε

Συγκρινω το τι μπορω να κανω σαν φθηνοτερο

Συνέκρινες το δήθεν σπιτικό με του σουβλατζίδικου και υπονόησες ότι αφού σου βγαίνει εσένα 2€ χωρίς έξοδα επιχείρησης, του σουβλατζίδικου λογικό είναι να κοστίζει πολλαπλάσια.

Τι σχέση έχει ο προψημένος γύρος στο σακουλάκι του μισού κιλού με το γομάρι των 50 κιλών που κοστίζει στο σουβλατζή 10 φορές λιγότερο ανά κιλό;

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

18 hours ago, haris_216 said:

Σημ. Δεν σταματώ να αναρωτιέμαι ποιος/γιατί ανοίγει ένα νέο καφέ ή σουβλατζίδικο, σε περιοχή με άλλα παρόμοια, το οποίο δεν έχει να προσφέρει τίποτα διαφορετικό. Τί ελπίζουν και σε τί ρισκάρουν τα χρήματα και τον κόπο τους; Αλλά αυτό βέβαια είναι ερώτημα για άλλο νήμα

Γιατί όλοι πιστεύουν ότι πάνε να μεγαλουργήσουν, έχουν μπίζνες πλαν.
Απλά δεν ξέρουν ότι λόγω της παιδείας μας (και της νοοτροπίας), έχουν businAss plan και κάποια στιγμή καταλήγουν.

Edit : ΡΕΕΕΕΕΕ, μάθετε να μαγειρεύετε ρεεεεεε. Δεν είναι τρελή επιστήμη. Βλέπεις και καμιά σειρά ή youtube ταυτόχρονα (αφού ψιλομάθεις να μαγειρεύεις) και γλιτώνεις και χρήμα και υγεία.
Για κρεατικά, γίνονται ωραιότατα στην αεροφριτέζα ή σε γκριλιέρα. Αρκεί να είναι από καλό κρεοπωλείο και όχι των υπεραγορών.

Επεξ/σία από csontheline
  • Like 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

28 λεπτά πριν, Vstromrider είπε

Το αμεσο κόστος του πιτογυρου ειναι κατω απο 1€.

Ο κόσμος έχει ξεχάσει ότι μιλάμε για χοιρινό κρέας όταν το καρτέλ των σουπερμάρκετ του πουλάει πλέον χοιρινή λαιμού στα 7€ προσφορά. Προσεχώς και το κοτόπουλο για να κλείσουμε με τα "ουρανοκατέβατα κέρδη" κάποιων και να ησυχάσουμε μια και καλή...

27 λεπτά πριν, phanispal είπε

Συνέκρινες το δήθεν σπιτικό με του σουβλατζίδικου και υπονόησες ότι αφού σου βγαίνει εσένα 2€ χωρίς έξοδα επιχείρησης, του σουβλατζίδικου λογικό είναι να κοστίζει πολλαπλάσια.

Τι σχέση έχει ο προψημένος γύρος στο σακουλάκι του μισού κιλού με το γομάρι των 50 κιλών που κοστίζει στο σουβλατζή 10 φορές λιγότερο ανά κιλό;

Μα γράφει "ΓΥΡΟΣ" στο σακουλάκι αφού...
Το thread είναι απλά απόδειξη ότι ο νεοέλληνας είναι άσχετος με την μαγειρική στο σπίτι και κατ επέκταση με την οικιακή οικονομία. Δεν εξηγείται διαφορετικά ενήλικοι άνθρωποι να μην έχουν πάρει μυρωδιά τι συμβαίνει σε ευρύτερα θέματα. Το καταπληκτικό είναι ότι για κάποιον λόγο αυτή η χώρα με αυτούς τους κατοίκους, συνεχίζει και "ρολάρει" κανονικά...

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

10 ώρες πριν, mariosnik_ είπε

Επειδη αυτό το επιχείρημα το έχω ακούσει πολλές φορές. Πριν αναρωτηθείτε για αυτό, εξετάστε σε ποιες περιοχές ανοίγουν αυτά τα μαγαζιά με αποτέλεσμα να τα βλέπετε συνέχεια. 

Πχ σε εμάς, ετοιμάζεται να ανοίξει σταθμός μετρό, όλα τα κλειστά μαγαζιά άνοιξαν, τα πάντα δεν υπάρχει κλειστό τίποτε. Ε τι είδους επιχειρήσεις ανοίγουν στην ελλαδα; Εστίαση, κέντρα αισθητικής, νυχάδικα, μινι μάρκετ, ψιλικά, είπαμε το 80-90%. 

Σε περιοχές που ξέρω (σπίτι και δουλειά) η κατάσταση ως προς το τι γίνεται είναι σταθερή. Δηλαδή μετρό ή όποια άλλη ριζική αναβάθμιση δεν παίζει ούτε και προγραμματίζεται. Παρ' όλα αυτά, ειδικά τα καφέ, ανοιγοκλείνουν συνέχεια. Παίρνοντας δε και κοιτώντας τα φυλλάδιά τους δεν βλέπεις τίποτα διαφορετικό. Τίποτα που θα σε κάνει να παρατήσεις αυτό που πας συνήθως για να προτιμήσεις τον άλλο.

Οπότε το ερώτημα στο κεφάλι μου επανέρχεται. Σε τι ελπίζεις βρε παλικάρι που επενδύεις χρήματα, κόπο και χρόνο απλά για να είσαι απόλυτα ίδιος με τους υπόλοιπους; Εκτός πια αν διαλέξεις καμία barista που...θα σου φέρει κόσμο με το χαμόγελο και το νάζι :P. Αλλά και πάλι. Βρες και σιγούρεψε πρώτα αυτήν και μετά ανέβασε ταμπέλες

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

μου αρεσει που λετε ολοι για κοστη του μαγαζατωρα και ανοδος σε πρωτες υλες και ρευμα και ενοικια ισως. Αλλα δεν ειδα καποιον να αναφερει οτι το σουβλακι ενω εχει τσιμπησει ενα 10% στην τιμη που ειχε στην αρχη του χρονου και πανω απο 20% απο περσι η αυξηση που εχει δει ο εργαζομενος στο καταστημα αυτο δεν ειναι ουτε η βασικη που του εδωσε οτ κρατος δηλαδη 2-3%.
Αρα θα συμφωνησω με καποιους που ειπαν για καρτελ φαγητου.
Και υα το παω λιγο πιο κατω... εχουμε καταντησει ελβετια σε τιμες φαγητου και βουλγαρια σε τιμες μισθων. τοσο απλα.

  • Like 5
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1 hour ago, phanispal said:

Συνέκρινες το δήθεν σπιτικό με του σουβλατζίδικου και υπονόησες ότι αφού σου βγαίνει εσένα 2€ χωρίς έξοδα επιχείρησης, του σουβλατζίδικου λογικό είναι να κοστίζει πολλαπλάσια.

Τι σχέση έχει ο προψημένος γύρος στο σακουλάκι του μισού κιλού με το γομάρι των 50 κιλών που κοστίζει στο σουβλατζή 10 φορές λιγότερο ανά κιλό;

Οι απλοι ανθρωποι οπως εγω δεν μπορουν να προμηθευτουν ευκολα γομαρι γυρο των 50 κιλων, αμα μπορουσα και μου εβγαινε π.χ 0,1€ η πιτα τοτε και εξω θα ηταν φθηνοτερα τα σουβλακια

Πηρα καμια 10ρια χοιρινα και μου τα χρεωσε 8,5€ βαλε και μια πιτα επιασαν ωμα το 1€ το ενα  θελω κι αλλα να τα ψησω συν τον κοπο, πως μπορω να περιμενω επιχειρηση να μου το φερει με delivery στα ιδια χρηματα. Βεβαιως ναι ειναι ακριβα για τα εισοδηματα μας αλλα ποια η εναλλακτικη. Για να λεμε την αληθεια και σε αυτον χοντρικη δεν κοστιζει 2€/Kgr ψωνιζοντας απο τοπικο καταστημα το κρεας

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Γυραδικα νυχαδικα κομμωτήρια και καφετέριες είναι τα μόνα επαγγέλματα που μπορεί να κάνει ο καθένας στην Ελλάδα και να χεστει κυριολεκτικά στο ταληρο που λέμε. 15 ευρώ το κούρεμα για 15 λεπτά δουλειά 30 και 40 ευρω για νύχια 2 ωρών δουλειά ο καφές 5 ευρώ για 3 γουλιες και τέλος και τα γυραδικα τα περισσότερα όχι μόνο το πήγαν στα 4.5 ευρώ αλλά μίκρυναν και τις πίτες και δεν βάζουν τίποτα μέσα θες 2 για να χορτάσεις. Περιοχή με 10000 κατοίκους έχει 40 κομμωτήρια 20 γυραδικα 30 καφετέριες 10 πιτσαρίες 8 ταβέρνες και πόσες κρεπερι. Το κέρδος είναι τεράστιο με αυτές τις τιμές που ανέφερα αλλά ο καταναλωτής απλά δεν τον νοιάζει το 20χρονο που δεν έχει δουλέψει ποτέ θέλει να έχει το νυχάκι του ας έχει 30 40 ευρώ ο άλλος βαριέται να μαγειρέψει και παίζει delivery κάθε μέρα μετά παραπονιέται για τις τιμές γιατί δεν βγαίνει ο μήνας και οι καφετέριες γεμάτες καθημερινά με αργοσχολους ακόμα και καφέ βαριούνται να κάνουν θέλουν να το παίξουν πασαδες και ας μην φτάνουν.

Με αυτά και μιας και τον έχουν πάρει χαμπάρι τον Ελληνα τη νοοτροπία εχει αισχροκερδεια είναι στο ζενίθ της όλοι είναι στο να αρπάξουμε και όπου πάει μέχρι να πέσει στον πάτο ο τζίρος μιας και ο καθένας έχει κάποια όρια. 

Αλλά είναι έξυπνοι δεν ανεβάζουν τιμές από τη μια μέρα στην άλλη. 40 50 λεπτά κάθε τόσο και το συνηθίζει ο άλλος σαν φυσιολογικό. Στην υγεια μας παιδιά. 

  • Like 10
  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πάρτε μια ψηστέρια για κρέας, ρίξτε ενα μπριζολάκι, μαγειρέψτε και 15 λεπτά μακαρονάκια (ή βράστε λίγο παραπάνω καμια πατάτα) και τέλος, πιο υγιεινά και πιο φθηνά.

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το πρόβλημα δεν είναι μόνο η τιμή, αλλά και η ποιότητα. Όλα τα καταστήματα στην περιοχή μου έχουν μειώσει αισθητά την ποιότητα τους

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

2 λεπτά πριν, hln3 είπε

Πάρτε μια ψηστέρια για κρέας, ρίξτε ενα μπριζολάκι, μαγειρέψτε και 15 λεπτά μακαρονάκια (ή βράστε λίγο παραπάνω καμια πατάτα) και τέλος, πιο υγιεινά και πιο φθηνά.

Το θέμα δεν είναι ποιες άλλες εναλλακτικές έχουμε σε άλλο φαγητό. Πιο υγιεινό ή και όχι. Καθώς τέτοιες υπάρχουν πολλές και εύκολες.

Όταν όμως κάποιος θέλει σουβλάκι...θέλει σουβλάκι. Κι εδώ έρχομαι να πω, όπως ήδη ανέφερα παραπάνω, ότι το home made δεν είναι ούτε δύσκολο ούτε ακριβό.

Οκ, προφανώς θα υπάρξουν φορές που απλά θέλεις να αράξεις στον καναπέ, να πάρεις μία μπύρα στο ένα χέρι κι ένα τυλιχτό στο άλλο και να δεις ταινία. Προφανώς σε αυτή την περίπτωση δεν υπάρχει εναλλακτική από την παραγγελία και το delivery, ασχέτως κόστους ή ποιότητας (έτσι κι αλλιώς υπάρχουν περιπτώσεις που είναι ζητούμενη η "λίγδα" και το "βρώμικο", κυριολεκτικά και ουχί μεταφορικά). Για όλες τις άλλες φορές όμως, ναι το σουβλάκι μπορεί να φτιαχτεί στο σπίτι.

Σημ. Και για τους μοναχικούς "θηρευτές" εκεί έξω, ακόμα και ένα απλό σουβλάκι από τα "χεράκια" σας, δίνει πόντους και σε διαχωρίζει από τους πολλούς ;)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αφού ο κόσμος αγοράζει με τέτοια τιμή, τότε τόσο αξίζει. Διαφορετικά δεν θα έμπαινε πελάτης.

Επίσης 3.5 ευρώ γύρο που έχει παλικάρια;

Θεσσαλονίκη και Κρήτη σχεδόν αγγίζουν το πεντάευρο.

Και η ποιότητα-ποσότητα δεν είναι σε καμία περίπτωση ίδια με παλιά. Ζητώ πίτα γύρο με πατάτες και ντομάτα και όπου έχω πάει μου βάζουν μία κακοκομμένη ροδέλα ντομάτας και ένα κουβά πατάτες. 

Και άντε πως διπλασιάζονται οι μισθοί, ποιος εγγυάται ότι δεν θα διπλασιαστούν και οι τιμές στην εστίαση και στα ενοίκια; Χρειάζεται άμεσος κεντρικός έλεγχος και διαχείριση αλλά δεν πρόκεται αφού είναι πολλές οι ψήφοι.

Επεξ/σία από listerstorm
  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

4 hours ago, phanispal said:

 

Ζητάει αύξηση ο σερβιτόρος, δε βγαίνω του λέει ο εστιάτορας. Τι πάει να πει όμως το δε βγαίνω; Έχω ορίσει ότι το χρόνο θέλω να αποταμιεύω/επενδύω 20Κ και σένα δε σου δίνω 1.400€ (100€*14) επειδή δε θέλω να πέσω στα 18.6Κ;

Το δε βγαίνω είναι απλά άσκοπη κουβέντα. Δε χρειάζεται να ειπωθεί. 

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

4 ώρες πριν, elgol είπε

Κατι κατεψυγμενοι γυροι εχουν γυρω στα 5€ σε προσφορα και βγαζουν 3 με 4 πιτες αυτο ειναι και το ελαχιστο κοστος που θα πρεπαι να υπολογιζει κανεις, δηλαδη αν θες κοντα 2 € για να φας στο σπιτι σκετη πιτα χωρις τιποτε, ψηνοντας την εσυ, ποσο να στη δωσουν οι αλλοι γεματη με ολα τα παρελκομενα και πληρωνοντας απο ψηστη μεχρι delivery με φπα

YΠΕΡτιμημενος κατεψυγμενος γυρος VS αγορα χονδρικης .

Καμια λογικη,καμια συγκριση.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Σε σουβλατζίδικο που το γεμίζει στα υλικά χωρίς να τσιγκουνεύεται και με κανονική προς μεγάλη σε μέγεθος πίτα με 3,5Ε θεωρώ ότι είναι μια χαρά τιμή. Και 4€ να το πάει εφόσον χορταίνεις και σκας με το ένα σουβλάκι, πάλι θα τα δώσω χωρίς παράπονο.

Σε άλλα σουβλατζίδικα βλέπω τρελές τσιγκουνιές σε ποσότητα υλικών και μικρές πίτες. 

Γενικά στην πόλη μου 3,5 παίζει και 3,8 μόνο ένα μαγαζί το έχει αλλά είναι αρκετά μεγαλύτερο σε μέγεθος από τα άλλα.

Επεξ/σία από 1comment
  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...