Vstromrider Δημοσ. 25 Οκτωβρίου Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 9 ώρες πριν, DrLo είπε Καλά, χαλάρωσε λίγο. Δεν χαλαρωνω καθολου. Ειναι ακριβως αυτο το νουμερο. 1 τονο κρεας συνολικα. Σε γυρους και καλαμακια. Βιομηχανια φαγητου με 50 ατομα προσωπικο.
SabotazNic Δημοσ. 25 Οκτωβρίου Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 5 ώρες πριν, StamTheMan είπε Η πιτσα μαργαριτα εχει αλλη αποψη παντως. Εγω ας πουμε δεν βαζω πατατες στην πιτα,γιατι πρεπει να πληρωνω ιδια λεφτα; Αφου δεν θελω να τις αγορασω. Η πίτσα μαργαρίτα έχει άλλη άποψη γτ έτσι είναι στο κατάλογο. Αλλιώς φτιάξτε σπίτι με όσα υλικά θέλετε 1
kostasbm Δημοσ. 25 Οκτωβρίου Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 9 hours ago, Neptu said: κι εδώ κολλάει το ... κι αν είχε η γιαγιά μου ρουλεμάν... όταν ημουν στην ηλικία σου μπορεί να έλεγα τα ίδια.....αλλά μετά από πολλά χρόνια εργένης ψήνω καλύτερα από τα περισσότερα μαγαζιά και δε μπορώ να τρώω παπαριες
polaki Δημοσ. 25 Οκτωβρίου Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 14 hours ago, lordvec said: Κάπου είχα πετύχει ένα άρθρο που έλεγε πόσο στοιχίζει το σουβλάκι. Κάπου έγραφε στο φινάλε ο σουβλατζής πως "δεν κάνω αυτή τη δoυλειά για να ζω σαν υπαλληλάκος με 1500 το μήνα". Εκεί είναι το κλου. Για να το πω όσο πιο απλά μπορώ. Ο κάθε επιχειρηματίας έχει τη δυνατότητα, αν θεωρεί ότι τον παίρνει, να διατηρήσει το βιοτικό του επίπεδο, αυξάνοντας τις τιμές του. Πέραν του ύφους, που αν το είπε έτσι είναι χαρακτηριστικό της νεο-ελληνιάς, στα της ουσίας μια χαρά το είπε ο άνθρωπος. Προφανως και δεν ανοίγεις μαγαζί με 100.000€ επένδυση το λιγότερο, 10.000€ έξοδα το μήνα με εργαζόμενους κλπ για να βγάζεις απλά τα διπλά από έναν εργαζόμενο. Ο εργαζόμενος έχει 4-5 ευθύνες, φεύγει στη βάρδια του, τέλος. Και να του πει καμία εξυπνάδα κάποιος, σηκώνεται και φευγει να βρει αλλού εργασία και ηρέμησε. Ο επιχειρηματίας έχει παντρευτεί την επιχείρηση και ζει και κοιμάται με αυτό το ρίσκο. Προσωπικά, αν δεν γίνεται αυτό για να βγάζει τουλάχιστον x4 το μισθό ενός υπαλλήλου του, δεν έχει καμία αξία. προφανως αυτό δε μπορεί να γίνει απ’τον πρώτο μήνα, γι’αυτό και γίνεται ένα business plan που να υποθέτει επιστροφή κεφάλαιο πχ σε 3 χρόνια και μετά καθαρό κέρδος. Ξαναλέω δε σχολιάζω το ύφος, αλλά την ουσία, μην πέσετε να με φάτε! 3
Mhdenistis Δημοσ. 25 Οκτωβρίου Δημοσ. 25 Οκτωβρίου Για να χορτάσεις χωρίς να το πληρώσεις ακριβά η καλύτερη επιλογή είναι σουβλάκι ακόμα και σήμερα, η χειρότερη δεν το συζητώ ψάρι.
phanispal Δημοσ. 25 Οκτωβρίου Δημοσ. 25 Οκτωβρίου Ναι, αλλά φαντάζομαι δεν είναι απόλυτο το επί 4 για όλους. Άλλος μπορεί να είναι καλυμμένος με 3.5Κ, άλλος με 5, άλλος με 6Κ/μήνα. Αυτό όμως λογικά θα έχει αντίκτυπο στις τιμές. Μη βγαίνουν μετά και λένε ότι δε γίνεται να πέσουν οι τιμές, ενώ παράλληλα λένε ότι πολλές φορές απορροφούν τις αυξήσεις των πρώτων υλών. Απλά δεν υπάρχει εμπιστοσύνη πλέον, όλοι κλαίγονται ότι δε βγαίνουν. Ζητάει αύξηση ο σερβιτόρος, δε βγαίνω του λέει ο εστιάτορας. Τι πάει να πει όμως το δε βγαίνω; Έχω ορίσει ότι το χρόνο θέλω να αποταμιεύω/επενδύω 20Κ και σένα δε σου δίνω 1.400€ (100€*14) επειδή δε θέλω να πέσω στα 18.6Κ; 1
DrLo Δημοσ. 25 Οκτωβρίου Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2 ώρες πριν, magicnumbers είπε Πριν κανα 2 χρονια μας λεγανε ακριβυνε το χοιρινο αρα θα ακριβύνει το σουβλακι. Πως επηρεραζεται το κοτόπουλο πχ δεν ξέρουμε, αλλα πηγαν ολα 1 ευρω πανω σε μια νυχτα 3.80 Τωρα που το χοιρινο εχει όσο πάντα 5.5 λιανικη γυρευε ποσο χονδρικη κ ειδικα τα 2ης 3ης διαλογης που αγοραζουν..2-3€ το κιλο. 100γρ κρεας στη καλυτερη 1€ με το ψησιμο θα σου πω γιατι ειμαι λαρτζ,μια πιτα 10 λεπτα,2 φετες ντοματα με 1€ το κιλο λιανικη στη λαικη(70 χονδρικη),5 πατατες κατεψ με 3€ λιανικη 2.5 χονδρικη το κιλο, κ 1 κουταλια τζατζικι με 4€ το κιλο λιανικη παλι, ΟΛΑ αυτα 1.5€ δε κάνουν με το ζορι στο τεμαχιο. (Αν κ οανω απο 80 λεπτα δε κοστιζει αλλα λεμε..) Βαλε 60 κιλα ο γυρος οταν ξεκιναει βγαζω 500 τυλιχτα ελεγε ενας γνωστος αν θυμαμαι καλα,χωρις τα υπολοιπα,καλαμακια κλπ.θα σου πω αλλα 400; συνολο 900χ3.80 =3420€ μόνο απτα τυλιχτα την ημέρα τζιρος.χ30= 102.600 το μηνα! Χωρις ουτε μια πορτοκαλάδα ουτε μεριδα πατάτες 😅 100 χιλιαρικα ναχεις 3 υπάλληλους; 4; σου λεω 5 γιατι εισαι άπλας. 1200 μικτα εκαστος. Ενα 1000ρικο τσέπη. 6000 χοντρα μισθούς. Μενουν αλλα 96 χιλιαρικα, για νοικι 1500 λεω 94.5, ρευμα βαλε 3000 ακριβυνε,91.5 προμηθειες φαγητού ποσα; να πουμε 5 χιλιαρικα ολα; Ειμαστε ακομα στις 85 χιλιαδες. Βαλε λοιπον απτο 1.5€ μεχει το 3.80 εχεις αλλα 2,30€ που λεν δε βγαίνουν, κ βγαζουν απτα αναψυκτικα λεει που τα καπελωνουν μεχρι αηδιας, μια μπύρα 330 την ειχε 3€ ενας. Δηλ ελεος ρε φιλε. Αναψυκτικα 2€ κ 3.5€. 2
NT1G Δημοσ. 25 Οκτωβρίου Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 18 ώρες πριν, satsok2 είπε Εσύ - ή όποιος έχει εργοδότη - πήρες δηλαδή αύξηση; Όποιος μπορεί να μετακυλίει τις αυξήσεις, το κάνει και μάλιστα με το (πολύ) παραπάνω. Ακριβός καφές, τι να κάνουμε. Ακριβό σουβλάκι, ε εντάξει. Ακριβή βενζίνη, ε το ξέραμε. Ακριβά νοικια, τι να κάνουμε. Μια επανάσταση χρειάζεται αλλά κανείς δεν την κάνει. 😥
giwfys Δημοσ. 25 Οκτωβρίου Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 26 minutes ago, phanispal said: Ζητάει αύξηση ο σερβιτόρος, δε βγαίνω του λέει ο εστιάτορας. Τι πάει να πει όμως το δε βγαίνω; Έχω ορίσει ότι το χρόνο θέλω να αποταμιεύω/επενδύω 20Κ και σένα δε σου δίνω 1.400€ (100€*14) επειδή δε θέλω να πέσω στα 18.6Κ; Θα πει οτι μπορω να βρω καποιον να μου κανει την δουλεια με λιγοτερα. Νομοι της ελευθερης αγορας.
thermaikos4 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 11 ώρες πριν, NiKoSmile είπε Ο εν ελλάδι που είναι και ο πιο ποιοτικός δεν βρήκα συσκευασία πάνω από 330g. Ίσα που φτάνει για δύο άτομα που είναι σε αυστηρή δίαιτα 😂 oλα τα κρεοπωλεια εχουν γυρο. κοστιζει γυρω στα δεκα ευρω το κιλο. σε επτα λεπτα στο τηγανι ειναι ετοιμος. 12 ώρες πριν, OxiGiannisGiannakis είπε Οι πιο πολλες απαντησεις δειχνουν βαθεια αγνοια. Ο ιδιοκτηρης σου σουβλατζιδικου που το δουλευει με αλλους 2-4 υπαλληλους θελει χαλαρα 7.000-10.000 ευρω τζιρο το μηνα για να βγαλει τα εξοδα του. Μιλαμε για μισθους, να πληρωσει ασφαλειες, φορους, νοικι, λογαριασμους, πρωτες υλες κλπ. Το σουβλακι σου φιλε πηγε στα 3.80 γιατι απλα ο τυπος δεν εχει την αγορα και την πελατεια να πουλησει τα τεμαχια που θελει για να βγει και φυσικα να βγαλει και κερδος. Οποτε σε απλα μαθηματικα, μετρημενα τα κουκια σε τεμαχια που μπορει να πουλησει αρα δεν μπορει να ριξει το margin. Το σουβλακι πηγε απο τα 2.5 στα 3.8 σε λιγα χρονια γιατι αυξηθηκαν πολυ τα ενοικια, η ενεργεια, οι πρωτες υλες και φυσικα οι μισθοι του προσωπικου. Και αυτο δεν εγινε μονο Ελλαδα εγινε σε ολο τον κοσμο. Πριν καμια εβδομαδα εδω στο εξωτικο UK εφαγα πιρογυρο μεσαιου μεγεθους με τιμη 11 λιρες. Το λες και ληστεια. Αλλα καπου εκει παιζει και εδω η αγορα πλεον. η αγνοια ειναι προφανης. Ολοι νομιζουν οτι κονομανε τα σουβλατζιδικα, τα take away καφε κλπ. Κανείς ομως δεν μπαινει στη διαδικασια να παρατησει την δουλεια του και να παει να.. πλουτισει απο σουβλατζιδικο. Οι ιδιοι που αναρωτιουνται γιατι αυξηθηκε το σουβλακι/καφες, ειναι οι ιδιοι που ψαχνουν φτηνο ρευμα για να γλυτωσουν 20-30-40 ευρω το μηνα στο ρευμα. Οι ιδιοι που θεωρουν "καλοκαιρία" να εχουμε εικοσι βαθμους 25Οκτωβριου, ειναι αυτοι που θα κλαινε οταν θα βλεπουν τεσσερα ευρω το μπροκολο στη λαικη. Σημερα εγραψε καποιος ενα αρθρο για καθαριστριες που βγαζουν πεντε χιλιαδες ευρω τον μηνα! Αντε παρατηστε την δουλεια σας να σας δω ως καθαριστρες. 1
Vstromrider Δημοσ. 25 Οκτωβρίου Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 1 ώρα πριν, phanispal είπε Απλά δεν υπάρχει εμπιστοσύνη πλέον, όλοι κλαίγονται ότι δε βγαίνουν. Οι ανθρωποι χωριζονται σε 2 κατηγοριες. Την πλειοψηφια η οποια λεει οτι βγαζει το 1/2 εώς και 1/5 απο αυτα που βγαζει και οι αλλοι που εχουν καποιες θεσεις ευθύνης, που επιτυχια θεωρειται ότι πηρες αυτες τις θέσεις, οι οποιοι το σύνηθες ειναι να λένε ότι βγαζουν οσα ειναι τα μεικτα τους. Ειναι αναλογα τι θελεις να "πουλησεις" Κακομοιρια? ή να το παιξεις οτι καποιος έγινες?
elgol Δημοσ. 25 Οκτωβρίου Δημοσ. 25 Οκτωβρίου Κατι κατεψυγμενοι γυροι εχουν γυρω στα 5€ σε προσφορα και βγαζουν 3 με 4 πιτες αυτο ειναι και το ελαχιστο κοστος που θα πρεπαι να υπολογιζει κανεις, δηλαδη αν θες κοντα 2 € για να φας στο σπιτι σκετη πιτα χωρις τιποτε, ψηνοντας την εσυ, ποσο να στη δωσουν οι αλλοι γεματη με ολα τα παρελκομενα και πληρωνοντας απο ψηστη μεχρι delivery με φπα 3
dtk-386 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 15 λεπτά πριν, elgol είπε Κατι κατεψυγμενοι γυροι εχουν γυρω στα 5€ σε προσφορα και βγαζουν 3 με 4 πιτες αυτο ειναι και το ελαχιστο κοστος που θα πρεπαι να υπολογιζει κανεις, δηλαδη αν θες κοντα 2 € για να φας στο σπιτι σκετη πιτα χωρις τιποτε, ψηνοντας την εσυ, ποσο να στη δωσουν οι αλλοι γεματη με ολα τα παρελκομενα και πληρωνοντας απο ψηστη μεχρι delivery με φπα οι άλλοι ψωνίζουν χοντρική τον γύρο αδερφέ.....τι συγκρίνεις?
dtk-386 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου Δημοσ. 25 Οκτωβρίου Και γιατί να πάρω έτοιμο που και αυτό σάπιο είναι από το σούπερ μάρκετ? Γιατί να μην βάλω ότι κρέας θέλω μέσα? Γενικά δεν είναι μόνο το θέμα του κόστους αλλά ότι πλέον 8 στα 10 πουλάνε χάλια τυλιχτό αφού όλοι ψωνίζουν από τον ίδιο προμηθευτή γύρο ετοιματζίδικο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις