Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 189
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, satsok2 είπε

Πάντως είναι ενδιαφέρον που μπαίνει το θέμα των αυξήσεων σε μισθούς που καλείται να πληρώσει το κατάστημα.

Αν η συζήτηση ήταν για τα tips που δίνουμε στο ντελιβερά, θα λέγαμε ότι παίρνει μισθό πείνας και ότι στηρίζεται στα tips για να ζήσει.

Δεν νομιζω οτι σχολιασε καποιος τους μισθους που καλειται να καλυψει ενα καταστημα, αλλα οτι οι μισθοι των υπαλληλων δεν καλυπτουν να παρουν 1-2-3 φορες την εβδομαδα πιτογυρο. Τα tips ειναι ενα καλο μπονους. Θα ξαναπω το ιδιο παραδειγμα που εχει ξανα γραφει στο φορουμ, αλλα σχεδον ιδιους μισθους παιρνουν και οι ντελιβεραδες των κουριερ. Και εκεινοι ζουνε. 

9 λεπτά πριν, satsok2 είπε

Τείνω στο 2ο, και δε θα πίστευα ότι το κατάστημα επιβαρύνεται με υψηλότερους μισθούς.

Οταν το κρατος αυξανει τον βασικο, προφανως το καταστημα επιβαρυνεται με τους υψηλοτερους  μισθους. Δεν τα πληρωνει ο γειτονας. 

• Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, kapodistrias είπε

Όσο υπάρχει ζήτηση τόσο θα ανεβαίνουν οι τιμές. 

Αλλη ζήτηση υπάρχει στα 2,5 ευρώ άλλη στα 4,5 ευρώ. Σίγουρα έχει περιοριστεί η κατανάλωση. Απλά είναι θέμα χρόνου που θα σκάσει το πρόβλημα.

• Like 4
Δημοσ.

Δεν είναι μόνο οι "μισθοί" είναι και οι εργοδοτικές εισφορές. Ένας υπάλληλος των 800€ έχει εργοδοτικό κόστος 1200€ το μήνα. Αν έχετε τρεις υπαλλήλους (πακετά, ταμεία, ντελιβερά) των 800€ θα πρέπει το χρόνο να πληρώσετε πάνω από 50.400€ σε μισθούς και εισφορές!  Καλή τύχη δηλαδή 🤑.

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, ougxar είπε

Το προβλημα δεν ξεκιναει απο το ακριβο σουβλακι η το ακριβο ενοικιο αλλα απο τους γελοιους μισθους,αν ηταν καλυτεροι οι μισθοι δεν θα πειραζαν κανεναν οι ανατιμησεις

αν ηταν καλυτεροι οι μισθοι, το σουβλατζιδικο στην πλατεια που εχει 50 ατομα προσωπικο, θα πουλαγε 4.5 το σουβλακι αντι για 3.80.

• Like 1
Δημοσ.
44 minutes ago, NiKoSmile said:

Ξέχασες τον φόρο εισοδήματος 22-28%. Με λίγα λόγια το κέρδος είναι περίπου 10-15% ανά σουβλάκι. Ελάχιστο δηλαδή. Θα πρέπει να έχει 100δες παραγγελίες καθημερινά για να μη βαρέσει λουκέτο. Εγώ δεν υπήρχε περίπτωση να έχω κατάστημα και να μη βγάζω καθαρά τουλάχιστον 20.000€ το χρόνο.

Ο φόρος εισοδήματος είναι στο κέρδος, όχι στον τζίρο. 

Ένα ποσοστό από το 40% θα είναι το καθαρό κέρδος, από αυτό το ~22% θα είναι φόρος εισοδήματος.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ναι κλασικά πόλεμοι, ενεργειακή κρίση, κλπ. Μόνο που για τον μισθό δεν ισχύουν αυτά.

2 μέτρα και 2 σταθμά θα πω. Προσωπικά έχω σταματήσει να ψωνίζω από τέτοια καταστήματα, άντε ποια με τον κάθε άσχετο που θέλει να αισχροκερδήσει.

Όσο για το θέμα, βάσει κοινής λογικής η αξία των υλικών είναι κοντά στο ευρώ άντε άλλο τόσο για προσωπικό, λογαριασμούς. Άρα το πολύ 1.8-2.0 τους βγαίνει. Και επειδή εγώ πιστεύω ότι όλοι κοιτάνε την αρπαχτή και όχι την ποιότητα (ακόμα και αυτοί που "πουλάνε ποιότητα"), το θεωρώ σίγουρο ότι τους βγαίνει κάτω από 1.5ε.

Επεξ/σία από atypicalcoder
  • Haha 2
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Skrobo είπε

Ο φόρος εισοδήματος είναι στο κέρδος, όχι στον τζίρο. 

Ένα ποσοστό από το 40% θα είναι το καθαρό κέρδος, από αυτό το ~22% θα είναι φόρος εισοδήματος.

Πλέον όχι! Τώρα φορολογούνται και με βάση το τεκμαρτό εισόδημα. Μπορεί κάποιος να κλείσει τη χρονιά με κέρδος 0 ή με ζημία και να τον γδάρουν στην φορολόγηση.

• Haha 2
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, NiKoSmile είπε

Πλέον όχι! Τώρα φορολογούνται και με βάση το τεκμαρτό εισόδημα. Μπορεί κάποιος να κλείσει τη χρονιά με κέρδος 0 ή με ζημία και να τον γδάρουν στην φορολόγηση.

Ελα μην λεμε οτι να ναι. Το τεκμαρτο εισοδημα ειναι ο βασικος μισθος. Θελει να μου πει κανεις, οτι υπαρχει σουβλατζης που βγαζει βασικο μισθο?

1 τονο κρεας πουλαει την ημερα το σουβλατζιδικο επανω στην πλατεια Βριλλησιων. Δεν κοβει αποδειξη ΠΟΤΕ σε delivery αν ειναι εκτος πλατφορμας. 

Κανει εκατομμυρια ευρω τζιρο ετησιως.

Δημοσ.
30 minutes ago, dtk-386 said:

Αλλη ζήτηση υπάρχει στα 2,5 ευρώ άλλη στα 4,5 ευρώ. Σίγουρα έχει περιοριστεί η κατανάλωση. Απλά είναι θέμα χρόνου που θα σκάσει.

Μακάρι αλλά δεν το βλέπω.

Το καλοκαίρι όλα γεμάτα ήταν. Μην πω για το Σεπτέμβρη πριν ανοίξουν τα σχολεία.

Το πρόβλημα είναι ότι δεν υπάρχει καταναλωτική συνείδηση αλλά και οτι υπάρχει πολύ μαύρο χρήμα και επιδόματα.

Είναι όπως η τιμή της φέτας. Και στον Θεό να την πάνε η θεία μου και πάλι θα αγοράζει.

• Like 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, Vstromrider είπε

Ελα μην λεμε οτι να ναι. Το τεκμαρτο εισοδημα ειναι ο βασικος μισθος. Θελει να μου πει κανεις, οτι υπαρχει σουβλατζης που βγαζει βασικο μισθο?

1 τονο κρεας πουλαει την ημερα το σουβλατζιδικο επανω στην πλατεια Βριλλησιων. Δεν κοβει αποδειξη ΠΟΤΕ σε delivery αν ειναι εκτος πλατφορμας. 

Όχι, δεν έχει σχέση το τεκμαρτό εισόδημα με τον βασικό μισθό. Μπορεί να βγάζεις 15.000€ καθαρά και να φορολογηθείς για 25.000€ Αλλά ας μη σας μπλέξω με τα λογιστικά.

• Like 1
Δημοσ.

Η απάντηση βρίσκεται κάπου στην μέση.

Το κόστος για ένα σουβλάκι δεν ξεπερνάει το 1 ευρώ (πάντα ποιοτικές πρώτες ύλες).

Όμως έχουμε ακριβό κράτος (ρεύμα, εργοδοτικές εισφορές, ενοίκιο, υπηρεσίες, κτλ) οπότε αυτά τα επιπλέον 2,5 ευρώ καλύπτουν αυτό το κόστος.

Εγώ έχω σταματήσει να αγοράζω ντιλίβερι και φτιάχνω τα πάντα μόνος μου (οπότε ξέρω ακριβώς τα κόστη).

Θα αγοράσω από ένα καλό σουβλατζίδικο που έχω σταμπάρει και ξέρω τον ιδιοκτήτη μόνο για υποστήριξη στο μαγαζί, αλλά και να έχω να λέω ότι έφαγα σουβλάκι απ'έξω.

• Like 2
  • Haha 3
Δημοσ.
44 λεπτά πριν, dtk-386 είπε

Αλλη ζήτηση υπάρχει στα 2,5 ευρώ άλλη στα 4,5 ευρώ. Σίγουρα έχει περιοριστεί η κατανάλωση. Απλά είναι θέμα χρόνου που θα σκάσει το πρόβλημα.

εγω πριν λιγο γυρισα σπιτι, τετοια  ωρα τα μισα οχηματα που βλεπεις στο δρομο ειναι ντελιβεραδες

• Like 3
  • Haha 4
Δημοσ.
5 ώρες πριν, dbrillis είπε

Μονο στην Ελλαδα εχει καρτελ και κανενας δεν κανει τιποτα. Ειμαστε η Κολομβια της Ευρωπης.
Κονομανε οι ιδιοκτητες σουβλατζιδικου και οι αλλοι πεινανε.

Δεν είναι μόνο στην Ελλάδα απότομες αυξήσεις. Είμαι από αυτούς που δε μαγειρεύουν και δεν ξέρω καν πόσο κάνουν τα περισσότερα πράγματα σε ένα σούπερ εκτός από πολύ συγκεκριμένα πράγματα που αγοράζω (αναψυκτικά, σοκολάτες, βασικά χαρτικά και ήδη μπάνιου πχ).

Πρόσφατα μου έκανε εντύπωση ότι το λιντλ Σουηδίας ανέβασε τις τιμές στις μια μερα σοκολάτες τις δικές του (τη μάρκα που βρίσκεις εκεί) 30-35% ή σε κάτι επιδόρπια που επερνα τα ίδια κοντά 6 μήνες 2-3 φορές τη βδομάδα, 20% στο έτσι 

30 λεπτά πριν, Vstromrider είπε

Καλά, χαλάρωσε λίγο.

• Like 1
Δημοσ.

Δεν πιστευω οι σουβλατζηδες να ειναι πλουσιοι. Δεν παιζει μονο ρολο το κοστος του αλλα και η ποσοτητα που πουλαει.Δεν υπαρχει οριο στο κερδος,ο σουβλατζης μπορει να θελει να βγαζει 3000/μηνα καθαρα και να πινει μπυρες ή να λιωνει 15 ωρες την ημερα και να παλευει για επιβιωση.Λαθος μαγαζια λαθος επιλογες.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...