Ducatista Δημοσ. 26 Οκτωβρίου Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2 λεπτά πριν, dbrillis είπε απαντησα σε ενα σχόλιο σου και σου ειπα πουλά ότι θες, οσο θες. Στο δεύτερο σκέλος της απάντησης μου σου εξήγησα και το προς τα που τραβαει το θέμα. Σε αυτο απάντησες. Το οποίο δεν ηταν ακριβώς ερώτηση. Βέβαια και η απάντηση σου δεν ηταν ακριβώς απάντηση γιατι δεν ειπες τον τύπο της επιχείρησης και τα προϊόντα που πουλας 😉 Κοσμήματα πουλάω ή πάλι δεν με ρώτησες; 1
dbrillis Δημοσ. 26 Οκτωβρίου Δημοσ. 26 Οκτωβρίου Μόλις τώρα, Ducatista είπε Κοσμήματα πουλάω ή πάλι δεν με ρώτησες; Μαλλον ψάχνεις καπου να τα πεις 😂. Ναι, πάλι δεν ρωτησα.
Ducatista Δημοσ. 26 Οκτωβρίου Δημοσ. 26 Οκτωβρίου Μόλις τώρα, dbrillis είπε Μαλλον ψάχνεις καπου να τα πεις 😂. Ναι, πάλι δεν ρωτησα. Δεν ψάχνω να τα πω κάπου φίλε δεν έχω κάτι να πω άλλωστε απάντησα σε εσένα αλλά είναι γενικότερη απάντηση πάνω στο θέμα
mariosnik_ Δημοσ. 26 Οκτωβρίου Δημοσ. 26 Οκτωβρίου (επεξεργασμένο) 15 ώρες πριν, haris_216 είπε Σε περιοχές που ξέρω (σπίτι και δουλειά) η κατάσταση ως προς το τι γίνεται είναι σταθερή. Δηλαδή μετρό ή όποια άλλη ριζική αναβάθμιση δεν παίζει ούτε και προγραμματίζεται. Παρ' όλα αυτά, ειδικά τα καφέ, ανοιγοκλείνουν συνέχεια. Παίρνοντας δε και κοιτώντας τα φυλλάδιά τους δεν βλέπεις τίποτα διαφορετικό. Τίποτα που θα σε κάνει να παρατήσεις αυτό που πας συνήθως για να προτιμήσεις τον άλλο. Οπότε το ερώτημα στο κεφάλι μου επανέρχεται. Σε τι ελπίζεις βρε παλικάρι που επενδύεις χρήματα, κόπο και χρόνο απλά για να είσαι απόλυτα ίδιος με τους υπόλοιπους; Εκτός πια αν διαλέξεις καμία barista που...θα σου φέρει κόσμο με το χαμόγελο και το νάζι . Αλλά και πάλι. Βρες και σιγούρεψε πρώτα αυτήν και μετά ανέβασε ταμπέλες Την απάντηση την έχει σκεφτεί ήδη αλλά δεν την έχεις αναφέρει. Συμβαίνει γιατί όλο και κάποιοι θα έχουν ένα κομπόδεμα από εργασία ή γονείς και θα θελήσουν να πάρουν το ρίσκο να γίνουν αφεντικά. Σε κάποιους θα βγει, σε κάποιους όχι. Εδώ πχ που μένω, υπάρχουν σουβλατζίδικα από το 60, 70, 80, όσοι νέοι άνοιξαν από το 2000 και μετά, κάποια στιγμή έκλεισαν. Απλά δεν υπάρχει κάτι άλλο να κάνεις από μαγαζιά και καταστήματα. Αντε βάλε και ρούχα η κομμωτήρια κουρεία μέσα, φωτοτυπαδικα, πήγαμε 100%. Πάντως όσα μαγαζιά άνοιξαν τώρα που έρχεται το μετρο, δεν βλέπω να κλείνουν. 14 ώρες πριν, hln3 είπε Πάρτε μια ψηστέρια για κρέας, ρίξτε ενα μπριζολάκι, μαγειρέψτε και 15 λεπτά μακαρονάκια (ή βράστε λίγο παραπάνω καμια πατάτα) και τέλος, πιο υγιεινά και πιο φθηνά. Η ψηστιερα είναι ταλαιπωρία στο καθαρισμα. Πολύ παλια τα κάναμε σε ηλεκτρική, αλλά εδώ και χρόνια ένα από τηγάνι με λίγο λαδάκι μας βολεύει καλύτερα. 11 ώρες πριν, Arkin είπε Εχει πολυ κοσμο που το εχει φιλοσοφησει. Σου λενε μια ζωη εχουμε δεν γινεται επειδη μας εχουν γονατισει να σταματησουμε να ζουμε. Οποτε το δινουν και καταλαβαινει δεν κοιτανε τιμες δεν κοιτανε το αυριο απλα ζουν το σημερα καφεδαρες γυραδικα ταβερνες καθε μερα κομμωτηρια καθε βδομαδα και πολλες αλλες πολυτελειες. Μπορει να εχουν βαλει 500 δοσεις το αυτοκινητο η να εχουν να πληρωσουν 10 ενοικια αλλα αυτα δεν μας ενδιαφερουν εμεις να ειμαστε καλα. Μην μιλησω για διακοπαρες γενικα καλα κανουν αλλα οι υπολοιποι που ειμαστε σωστοι στις υποχρεωσεις μας και δεν χρωσταμε ουτε λεπτο τι φταιμε. Εμεις εδω Χαλκιδικη εχουμε δυνατο πιτογυρο. Βεβαια 4.50 και αν θες extra παει 4.90. Απο εναν που παιρνω 1-2 φορες το μηνα την πιτα την εχει μικρυνει αλλα βαζει γυρο αλλο τοσο απο πανω δηλαδη μπορεις να πεις οτι γεμιζει η κοιλια με ενα. Βεβαια ειμαι 70 κιλα και βαζω μονο γυρο-πατατες μεσα τιποτα αλλο οποτε σιγουρα παιζει ρολο και αυτο. 4.50 ευρω ειναι 1350 δραχμες αν θυμομαστε προ 2002. Εδω μερικες τιμες ποσο κοστιζαν με δραχμες. Ενα πιτογυρο 73 λεπτα η 250 δραχμες. Απο 73 λεπτα στα 4.50 μιλαμε για 7 φορες πανω. Ανεβηκε ο μισθος μας 7 φορες πανω? Μαλλον προς το 50% πανω πηγε. Το γαλα 70 λεπτα τοτε σημερα εχει και με 1 ευρω λες οκ παλι καλα. Το ψωμι ξεφυγε τοτε 47 λεπτα σημερα 2.40 ενω το σιταρι εμεινε ιδια τιμη ακριβως 19-20 λεπτα ειχε περσι δεν ειδα να πεφτει τιποτα. Γενικα παμε απο το κακο στο χειροτερο ποτε θα σκασει ολο αυτο δεν ξερω με την αισχροκερδεια αλλα θα σκασει δεν θα αργησει. Μπουκάλι νερό: 50 δραχμές= 0,15€ Μπουκάλι γάλα: 240 δραχμές= 0,70€ Σοκολάτα 100 γραμμαρίων: 250 δραχμές= 0,73€ Ψωμί/κιλό: 160 δραχμές= 0,47€ Τσίχλα: 20 δραχμές= 0,05€ Σοκοφρέτα: 100 δραχμές= 0,29€ Αλάτι/κιλό: 123 δραχμές= 0,36€ Αλεύρι/κιλό: 324 δραχμές= 0,95€ Γιαούρτι 200ml: 200 δραχμές= 0,58€ Μαργαρίνη: 260 δραχμές= 0,76€ Kρέμα Γάλακτος 200ml: 195 δραχμές= 0,57€ Τοματοπολτός 460 γρ: 274 δραχμές= 0,80€ Μαγιονέζα/ 250 ML: 460 δραχμές= 1,33€ Οδοντόκρεμα 100ml 500 δραχμές= 1,47€ Μακαρόνια νο. 10: 166 δραχμές= 0,49€ Ελαιόλαδο/ λίτρο σε σούπερ μάρκετ: 1192 δραχμές: 3,5€ Ρύζι/ κιλό: 503 δραχμές= 1,48€ Φέτα/κιλο: 1980 δραχμές= 5,81€ Coca cola 250 ml: 95 δραχμές= 0,28€ Μπύρα μπουκάλι 500 ml στο σούπερ μάρκετ: 274 δραχμές= 0,80€ Κουλούρι Θεσσαλονίκης: 100 δραχμές= 0,29€ Σαπούνι χεριών: 144 δραχμές= 0,42€ Απορρυπαντικό σε σκόνη για πλύσιμο στο χέρι 460 γρ.: 377 δραχμές= 1,11€ Απορρυπαντικό σε σκόνη πλυντηρίου 2,5 κιλά: 1970 δραχμές= 5,68€ Μπριζόλα λαιμού: 1390 δραχμές= 4,08€ Τυρόπιτα: 150 δραχμές = 0,44€ Τσιγάρα: 400 δραχμές= 1,17€ Καφές φραπέ σε καφετέρια: 500 δραχμές= 1,47€ Πιτόγυρο: 250 δραχμές= 0,73€ 1 κουτί Depon: 175 δραχμές= 0,52€ Εφημερίδα: 250 δραχμές= 0,73€ Εισιτήριο λεωφορείου 150 δραχμές= 0,44€ Εισιτήριο μετρό 250 δραχμές= 0,73€ Πάστα take away 400 δραχμές= 1,17€ Ταξί ελάχιστη διαδρομή 500 δραχμές= 1,47€ Βενζίνη αμόλυβδη 237 δραχμές= 0,69€ Ακτοπλοϊκά εισιτήρια Πειραιάς- Χανιά: 4.700 δραχμές= 13,79€ Και να ξερετε παντα ο πρωτογενης τομεας ειναι ο ζημιωμενος. Γιατι? Γιατι οι φθηνες τιμες του να παιρνουν τσαμπα το προϊον απο μας ριχνει τον πληθωρισμο. Φετος 1.50 ευρω η ελια με τα εξοδα 2x πανω και το 2000 ειχε 500 δραχμες ιδια τιμη με πριν 24 χρονια. Το σταρι εποχες 1980 ειχε 45 δραχμες 15 σημερινα λεπτα τα οποια τοτε ειχαν τρελη αξια τα 15 λεπτα σημερα ειναι το απολυτο μηδεν. Ενω επρεπε ο αγροτης να βγαζει τα περισσοτερα με τη σκληρη δουλεια τα πολλα τα βγαζουν οι εμποροι και οι μεσιτες που απλα τα περνουν ετοιμα και τα πουλανε. Αναποδα ειναι τα πραγματα τελειως αλλα θα ερθει και η σειρα τους. Σουβλάκι καλαμάκι αρχές 80, 40 δρχ. 9 ώρες πριν, atypicalcoder είπε Εγώ θα το ξαναπώ. Όλο δικαιολογίες "ρίσκο επιχειρηματία, πόλεμοι, κόβιντ" μπλα μπλα και η κλάψα δεν έχει τελειωμό. Όλοι κλαίγονται και όλοι με τεσλα, iphone, είναι. Αν είναι έτσι γιατί παραμένουν στον χώρο της εστίασης? γιατί δεν βάζουν λουκέτο? γιατί ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΓΛΥΚΟ ΤΟ ΜΕΛΙΙΙΙΙ. Δεν θα πεις εσύ αν και πότε θα κλείσει το μαγαζί του ο καθένας. Μπορεί να βγάζει πολλά, μπορεί και λίγα, δικό του θέμα. Οπότε κρίνει ο ίδιος θα το κλείσει. Αυτό με την κλάψα και εμένα με έχει κουράσει, αλλά είναι κάτι το οποίο θα το ακούς και θα το ακούμε συνεχώς, είναι θέμα νοοτροπίας, όταν αρκετοί ανοίγουν χωρίς σοβαρό πλάνο και νομίζουν ότι θα γίνουν πλούσιοι, βλέπουν ότι αυτό δεν θα έρθει ποτέ και θα αρχίσει η κλάψα. Να εύχεστε να μην αρχίσουν να πέφτουν μαζικά λουκέτα στην αγορά εστίασης, διότι δεν έχετε ιδέα τι θα γίνει από ανεργία αλλά και πόσο θα επηρεαστεί η υπόλοιπη αγορά. Μην νομίζετε ότι ο δικός σας κλάδος θα μείνει ανέπαφος αν προστεθούν μερικές δεκάδες χιλιάδες άνεργοι. Οι μόνοι που εύχομαι να κλείσουν είναι όσοι πουλάνε κακιστης ποιότητας κρέατα για το κέρδος. Είχαμε τέτοιο μαγαζί εδώ, άργησε αλλά έκλεισε. Επεξ/σία 26 Οκτωβρίου από mariosnik_
atypicalcoder Δημοσ. 26 Οκτωβρίου Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 3 ώρες πριν, mariosnik_ είπε ... Δεν με ενδιαφέρει να πω σε κανέναν τι θα κάνει. Γενικό σχόλιο ήταν και όχι ειδικό.
StamTheMan Δημοσ. 26 Οκτωβρίου Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 11 ώρες πριν, NiKoSmile είπε Επίσης προτιμώ γυράδικα με υπαλλήλους γυναίκες! Οι άνδρες συνήθως είναι πιο άμπαλοι και πιο βρωμιάριδες! Οι γυναίκες στην τάξη και στην καθαριότητα από την φύση τους είναι πολλά levels πάνω. Οτι να'ναι.. Νοοτροπια 80s. 11 ώρες πριν, whoever81 είπε Δεν πάει έτσι μπρόσκι μου. Εγινε μπροκολοκο
haris_216 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου Δημοσ. 26 Οκτωβρίου Νέο "χτύπημα" δέχτηκε το εθνικό μας φαγητό, το σουβλάκι. Υπήρξε χτύπημα του Ισραήλ στο Ιράν, οπότε όλοι καταλαβαίνουμε ότι αυτό θα επηρεάσει άμεσα την τιμή του, μαζί με την πανώλη στο αρνί (άσχετα που στο σουβλάκι μπαίνει κατά βάση χοιρινό ) (προφανώς και σε διάφορα άλλα προϊόντα αλλά το σουβλάκι θα είναι από τα πρώτα που θα "πληγεί") 1 2
doubleh Δημοσ. 26 Οκτωβρίου Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 11 ώρες πριν, sdikr είπε Πιστεύω οτι το πρόβλημα θα πρέπει να το εστιάζουμε σε αυτό, έχει πέσει η ποιότητα πολύ, υπάρχουν κάποια λίγα που την κρατάνε αλλα δεν βάζουν ποσότητα και λογικό απο μια πλευρά. Οπότε επιλέγεις που θέλεις να ρίξεις τα χρήμματα σου Αυτό πρακτικά δεν γίνεται. Όλοι την ίδια ποιότητα έχουν πάνω κάτω. Λόγω των μεγαλεμπορων προφανώς. Αλλά στην ουσία εναλλακτική δεν υπάρχει. Αντε μικροδιαφορές. Παντως κ η δομή του ευρώ (το μικρότερο χαρτινο 5 ευρώ) παίζει ρόλο. Όταν μπήκε το ευρώ, στα λιανά το κατοστάρικο έγινε ευρώ μέσα στα πρώτα χρόνια.
NiKoSmile Δημοσ. 26 Οκτωβρίου Δημοσ. 26 Οκτωβρίου Πολλοί λέτε ότι έπεσε η ποιότητα. Αμφιβάλλω αν έχετε τέτοιες ικανότητες ποιοτικού ελέγχου. Εγώ πιστεύω ότι γενικά η ποιότητα έχει βελτιωθεί. Καταστήματα που σερβίρουν σκ@τ@ πλέον δεν μπορούν να μείνουν ανοιχτά πολύ καιρό.
Anastazio Δημοσ. 26 Οκτωβρίου Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 3 minutes ago, NiKoSmile said: Πολλοί λέτε ότι έπεσε η ποιότητα. Αμφιβάλλω αν έχετε τέτοιες ικανότητες ποιοτικού ελέγχου. Εγώ πιστεύω ότι γενικά η ποιότητα έχει βελτιωθεί. Καταστήματα που σερβίρουν σκ@τ@ πλέον δεν μπορούν να μείνουν ανοιχτά πολύ καιρό. Εξαρταται ποσο χρονων εισαι και ποσο ψηλα ειχες τον πηχη,υλικα που τρωγαμε πριν 20-25 χρονια σπανιζουν.
NiKoSmile Δημοσ. 26 Οκτωβρίου Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 1 λεπτό πριν, Anastazio είπε Εξαρταται ποσο χρονων εισαι και ποσο ψηλα ειχες τον πηχη,υλικα που τρωγαμε πριν 20-25 χρονια σπανιζουν. Με τι στοιχεία αποδεικνύεται ότι ο χοιρινός γύρος πριν 25 χρόνια ήταν ποιοτικά ανώτερος από τον χοιρινό γύρο σήμερα;
Anastazio Δημοσ. 26 Οκτωβρίου Δημοσ. 26 Οκτωβρίου (επεξεργασμένο) 3 minutes ago, NiKoSmile said: Με τι στοιχεία αποδεικνύεται ότι ο χοιρινός γύρος πριν 25 χρόνια ήταν ποιοτικά ανώτερος από τον χοιρινό γύρο σήμερα; Με το γουστο μου. Το 90% δουλευει κατεψυγμενο βιομηχανικο. Επεξ/σία 26 Οκτωβρίου από Anastazio
Ukforthemoment Δημοσ. 26 Οκτωβρίου Δημοσ. 26 Οκτωβρίου Στις 24/10/2024 στις 8:02 ΜΜ, OxiGiannisGiannakis είπε Το σουβλακι πηγε απο τα 2.5 στα 3.8 σε λιγα χρονια γιατι αυξηθηκαν πολυ τα ενοικια, η ενεργεια, οι πρωτες υλες και φυσικα οι μισθοι του προσωπικου. Και αυτο δεν εγινε μονο Ελλαδα εγινε σε ολο τον κοσμο. Πριν καμια εβδομαδα εδω στο εξωτικο UK εφαγα πιρογυρο μεσαιου μεγεθους με τιμη 11 λιρες. Το λες και ληστεια. Αλλα καπου εκει παιζει και εδω η αγορα πλεον. Το τελευταίο πυτογυρο που έφαγα Αγγλία ήταν πριν 2,5 χρόνια σε καντίνα στο Μπεντφορντ, £7 για μερίδα .Καλό ήταν αλλά μέχρι εκεί.Εδώ Χερεφορντ έχει £8 το τυλιχτό και £10 στο κουτί,δεν έχω δοκιμάσει και μάλλον δεν .......... .Κάτι με απωθεί απο δοκιμή.
haris_216 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου Δημοσ. 26 Οκτωβρίου (επεξεργασμένο) 20 λεπτά πριν, NiKoSmile είπε Πολλοί λέτε ότι έπεσε η ποιότητα. Αμφιβάλλω αν έχετε τέτοιες ικανότητες ποιοτικού ελέγχου. Εγώ πιστεύω ότι γενικά η ποιότητα έχει βελτιωθεί. Καταστήματα που σερβίρουν σκ@τ@ πλέον δεν μπορούν να μείνουν ανοιχτά πολύ καιρό. Επειδή το θέμα σηκώνει πολύ συζήτηση και προφανώς εδώ δεν έχουμε στοιχεία για να τεκμηριώσουμε την μία ή την άλλη άποψη, θα σου πω το πιο απλό, που ανέφερα και παραπάνω. Όταν ο γύρος μπαινοβγαίνει στην κατάψυξη απλά η ποιότητα, μαζί με τη γεύση, πάει περίπατο (για να μην πω ακόμα και για την ασφάλεια). Και το τι "λέει" ένα σουβλάκι θα το καταλάβεις μόνο αν το φας "αλά παλαιά" (ντομάτα, κρεμμύδι, αλατοπίπερο). Όταν στο πήξει στην πατάτα και στις αλοιφές σιγά μην πάρεις χαμπάρι τι τρως. Στην περίπτωση που αμφισβητείς ότι κάτι τέτοιο συμβαίνει, άρπαξε μια μπυρίτσα και άραξε απέναντι από το αγαπημένο σου "ποιοτικό" σουβλατζίδικο κατά τις 00:00-01:00 που θα κλείσει και δες τι υπόλοιπο γύρου έχουν στη σούβλα. Δεν χρειάζεται να τον δεις στην κατάψυξη αφού είναι σίγουρο ότι δεν θα τον πετάξουν (ποιός θα το έκανε;) Επεξ/σία 26 Οκτωβρίου από haris_216 1
NiKoSmile Δημοσ. 26 Οκτωβρίου Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 3 λεπτά πριν, haris_216 είπε Επειδή το θέμα σηκώνει πολύ συζήτηση και προφανώς εδώ δεν έχουμε στοιχεία για να τεκμηριώσουμε την μία ή την άλλη άποψη, θα σου πω το πιο απλό, που ανέφερα και παραπάνω. Όταν ο γύρος μπαινοβγαίνει στην κατάψυξη απλά η ποιότητα, μαζί με τη γεύση, πάει περίπατο (για να μην πω ακόμα και για την ασφάλεια). Και το τι "λέει" ένα σουβλάκι θα το καταλάβεις μόνο αν το φας "αλά παλαιά" (ντομάτα, κρεμμύδι, αλατοπίπερο). Όταν στο πήξει στην πατάτα και στις αλοιφές σιγά μην πάρεις χαμπάρι τι τρως. Στην περίπτωση που αμφισβητείς ότι κάτι τέτοιο συμβαίνει, άρπαξε μια μπυρίτσα και άραξε απέναντι από το αγαπημένο σου "ποιοτικό" σουβλατζίδικο κατά τις 00:00-01:00 που θα κλείσει και δες τι υπόλοιπο γύρου έχουν στη σούβλα. Δεν χρειάζεται να τον δεις στην κατάψυξη αφού είναι σίγουρο ότι δεν θα τον πετάξουν (ποιός θα το έκανε;) Αυτά συνέβαιναν και πριν 25 χρόνια που μάλιστα οι συνθήκες υγιεινής στα καταστήματα ήταν πολύ χειρότερες. 10 λεπτά πριν, Anastazio είπε Με το γουστο μου. Το 90% δουλευει κατεψυγμενο βιομηχανικο. Το γούστο σου δεν πάει απαραίτητα με την ποιότητα. Επίσης ο γύρος εν ελλάδι κατεψυγμένος και βιομηχανικός είναι αλλά έχει ανώτερη ποιότητα από αυτά που νομίζεις εσύ φρέσκα...
Προτεινόμενες αναρτήσεις