Προς το περιεχόμενο

Πόσο κοστίζει πραγματικά ένα σουβλάκι;


satsok2

Προτεινόμενες αναρτήσεις

6 λεπτά πριν, whoever81 είπε

Δεν διαφωνώ αλλά δεν έχω δει ποτέ γυράδικο με μόνο γυναίκες υπαλλήλους. Καλά ειδικά στις ψησταριές και τους κόφτες ποτέ γυναίκα νομίζω. Ταμείο και σερβιτόρες συνήθως.

Μια/δυο γυναίκες αρκούν! Να μην είναι όλοι άντρες δηλαδή.

Επεξ/σία από NiKoSmile
  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 189
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Ειναι ωραιο να βλεπω οτι για τους περισσότερους (που έχουν σχολιασει εδω) το μεγαλύτερο ρίσκο που εχουν παρει στη ζωη τους ειναι να δουλέψουν ηπαλληλοι για τον βασικο μισθό. Χωρις καμια θεληση να πανε παραπάνω, ειναι ωραια η γκρίνια και η κριτική στους άλλους. 

Αντιμετώπιζουν τα εσοδα μιας επιχείρησης οπως το σουβλατζιδικο σαν μισθο, οτι δηλαδή καθε μηνα, βρεξει χιονισει ο ιδιοκτήτης θα εχει τον "μισθό" του, ο οποίος ειναι και παχυλος, και μετα θέλει να βγάλει και αλλα λεφτα και σου λεει κατσε να ανεβάσω την τιμη στο σουβλακι. Επίσης νομίζουν οτι ο ιδιοκτήτης δουλεύει 8 ωρο stress free. 

Η απάντηση μου ειναι πάντα η ίδια, οποιος ειναι μαγκας να παει να ανοιξει ενα σουβλατζιδικο και να πουλαει φθηνότερα, θα κονομήσει αφού. 

Έχουμε δαιμονοποιησει το οτι καποιος ανοιγει ενα μαγαζι για να εχει κέρδος. 

Τέλος να πω ποσο εκτος πραγματικότητας είναι άνθρωποι που ζορίζονται οικονομικά να τρωνε (ετρωγαν) και να πίνουν καφέ καθε εβδομάδα απ εξω. 

Υ. Γ. Δειτε τι τρώει πρωινό ο Τζεφ Μπεζος, φάτε το ίδιο και γίνετε και εσεις εκατομμυριουχοι. 

Επεξ/σία από dbrillis
  • Like 2
  • Thanks 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

5 hours ago, haris_216 said:

Δεν ξέρω τι λένε τα στατιστικά σου και πόσο άνετοι πια είναι αυτοί με τον κατώτατο αλλά θα σου πω, από πρώτο χέρι, για μένα. Ο μισθός μου, ο οποίος δεν ήταν ποτέ ο κατώτατος, μειώθηκε (κοινή συναινέσει) την περίοδο της κρίσης (το "βάλτε ένα χεράκι" που λένε) και ακόμα δεν έχει ανακάμψει τελείως από τη μείωση.

Προφανώς είναι επιλογή μου το ότι δεν έριξα πέντε φάσκελα να ψαχτώ αλλού, αλλά η πραγματικότητα είναι ότι σήμερα μπορώ να αγοράσω ΠΟΛΥ λιγότερα σουβλάκια από παλιά.

Το ίδιο ειχα κάνει και εγώ με το βάλτε ενα χεράκι, σε έμενα έχει ανακάμψει, ίσως να πρέπει να κάνεις αυτό που λες

2 hours ago, NiKoSmile said:

Πολλοί επίσης τα κλείνουν γιατί δεν έχουν ιδέα από αρχές υγιεινής και ασφάλειας τροφίμων.  Έχω μπει σε γυροπωλεία που αηδίασα. Οι χώροι των γυράδικων και οι υπάλληλοι πρέπει να λάμπουν. Δεν θέλω να παραγγέλνω από μαγαζιά που δεν έχω μπει πρώτα μέσα να δω την κατάσταση του χώρου και την οργάνωση των εργαζομένων.

Υπάρχουν καταστήματα που δεν πατάει ψυχή από την περιοχή τους (RED FLAG🚩) αλλά στέλνουν πολλές παραγγελίες στην άλλη άκρη της πόλης!

Επίσης προτιμώ γυράδικα με υπαλλήλους γυναίκες! Οι άνδρες συνήθως είναι πιο άμπαλοι και πιο βρωμιάριδες! Οι γυναίκες στην τάξη και στην καθαριότητα από την φύση τους είναι πολλά levels πάνω.

Καλά σίγουρα η καθαριότητα είναι μεγάλο θέμα, αλλά αν είναι να περάσει υγειονομικό απο κάπου τα πιο πολλά θα έπρεπε να είναι κλειστά σύμφωνα με αυτά που ζητάει.

Στην τελική "βρωμικο" το λέμε, κάπου πατάει αυτό

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πάντως μεγάλο ρόλο στο πιτογυρο παίζει που τα αγοράζουν έτοιμα από λίγους μεγαλεμπορους. Κανένας πια δε φτιάχνει γύρο ή σουβλακι μόνος του.

Κ το κόστος έχει πάρει την ανηφόρα κ η ποιότητα έχει βουτήξει στον πάτο.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μόλις τώρα, doubleh είπε

Πάντως μεγάλο ρόλο στο πιτογυρο παίζει που τα αγοράζουν έτοιμα από λίγους μεγαλεμπορους. Κανένας πια δε φτιάχνει γύρο ή σουβλακι μόνος του.

Κ το κόστος έχει πάρει την ανηφόρα κ η ποιότητα έχει βουτήξει στον πάτο.

Νομίζουν ολοι οτι μπορουν να υπάρχουν απειρα σουβλατζιδικα σε καθε πολη και ολα να τα κονομανε. Ειχαμε παλιά και τα βιντεοκλαμπ που ανοιγε το ενα απέναντι απο το αλλο (και εκλεισαν ολα). 

Υπάρχουν και αρκετοί που δουλευαν τυλιχτες/ψηστες και νόμιζαν οτι το να εχεις επιχείρηση ειναι μονο το να ξέρεις να ψηνεις. Εχω πολλα παραδείγματα τετοια ωπου οι αγανάκτισμενοι υπάλληλοι πήγαν στο εξωτερικό να ανοιξουν σουβλατζιδικο και εφαγαν τα μουτρα τους. Γιατι η θεωρία λεει "Σουβλατζιδικο στο Άμστερνταμ; ΘΑ ΚΟΝΟΜΗΣΕΙΣ" 

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

4 minutes ago, doubleh said:

Πάντως μεγάλο ρόλο στο πιτογυρο παίζει που τα αγοράζουν έτοιμα από λίγους μεγαλεμπορους. Κανένας πια δε φτιάχνει γύρο ή σουβλακι μόνος του.

Κ το κόστος έχει πάρει την ανηφόρα κ η ποιότητα έχει βουτήξει στον πάτο.

Πιστεύω οτι το πρόβλημα θα πρέπει να το εστιάζουμε σε αυτό, έχει πέσει η ποιότητα πολύ,   υπάρχουν κάποια λίγα που την κρατάνε αλλα δεν βάζουν ποσότητα και λογικό απο μια πλευρά.

Οπότε επιλέγεις που θέλεις να ρίξεις τα χρήμματα σου

1 minute ago, dbrillis said:

Νομίζουν ολοι οτι μπορουν να υπάρχουν απειρα σουβλατζιδικα σε καθε πολη και ολα να τα κονομανε. Ειχαμε παλιά και τα βιντεοκλαμπ που ανοιγε το ενα απέναντι απο το αλλο (και εκλεισαν ολα). 

Υπάρχουν και αρκετοί που δουλευαν τυλιχτες/ψηστες και νόμιζαν οτι το να εχεις επιχείρηση ειναι μονο το να ξέρεις να ψηνεις. Εχω πολλα παραδείγματα τετοια ωπου οι αγανάκτισμενοι υπάλληλοι πήγαν στο εξωτερικό να ανοιξουν σουβλατζιδικο και εφαγαν τα μουτρα τους. Γιατι η θεωρία λεει "Σουβλατζιδικο στο Άμστερνταμ; ΘΑ ΚΟΝΟΜΗΣΕΙΣ" 

Μα και εδώ το κάνουν, σου λέει δούλευα, πολύ χρήμα το μαγαζί, κάτσε να ανοίξω και εγώ ένα την δουλειά την ξέρω.....  μερικούς μήνες αργότερα  "πωλείται η επιχείρηση"

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μόνο οι σουβλατζιδες έχουν λειτουργικά πάγια προσωπικό κλπ άρα μπορούν να πουλάνε χ4 το σουβλάκι... ε λογικά έμεις οι υπόλοιποι τα πληρώνουμε με χαμόγελα και δεν τα έχουμε χ4 τα προϊόντα μας

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το πιο εύκολο εισόδημα στην εστίαση το έχει ο καφές και η καφετέρια όχι τα γυράδικα. Δεν ξέρω αν υπάρχει στο σύμπαν κάποια άλλη χώρα με τόσες καφετέριες μαζεμένες αλλά και τόσο δυνατό αγοραστικό κοινό όπως ο Έλληνας. Γκρινιάζει για το πιτόγυρο των 4€ αλλά ξοδεύει πολλαπλάσια για ένα ποτήρι ζαχαρόνερο και τσιγάρα 😅

Επεξ/σία από NiKoSmile
  • Like 5
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1 λεπτό πριν, NiKoSmile είπε

Το πιο εύκολο εισόδημα στην εστίαση το έχει ο καφές και η καφετέρια όχι τα γυράδικα. Δεν ξέρω αν υπάρχει στο σύμπαν κάποια άλλη χώρα με τόσες καφετέριες μαζεμένες αλλά και τόσο δυνατό αγοραστικό κοινό όπως ο Έλληνας. Γκρινιάζει για το πιτόγυρο των 4€ αλλά ξοδεύει πολλαπλάσια για ένα ποτήρι ζαχαρόνερο και τσιγάρα 😅

Έχουν λειτουργικά έξοδα! Ξέρεις πόσο έχει πάει το ρεύμα; άστα φίλε μην την ψάχνεις

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

3 λεπτά πριν, Ducatista είπε

Μόνο οι σουβλατζιδες έχουν λειτουργικά πάγια προσωπικό κλπ άρα μπορούν να πουλάνε χ4 το σουβλάκι... ε λογικά έμεις οι υπόλοιποι τα πληρώνουμε με χαμόγελα και δεν τα έχουμε χ4 τα προϊόντα μας

Δεν σου απαγορεύει κανενας τίποτα. Βαλε τα προϊόντα σου οσο πιστεύεις. 

Το ζουμί του θέματος εδω ειναι να μας πεις ποσο σου βγαινει το προιον, ποσο το πουλας και να σε κραξουμε. Επίσης να σε κραξουμε για το πως κάνεις τη δουλειά σου, "κλεισε το το ρημαδι" και τέτοια. 

 

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μόλις τώρα, Ducatista είπε

Έχουν λειτουργικά έξοδα! Ξέρεις πόσο έχει πάει το ρεύμα; άστα φίλε μην την ψάχνεις

Φυσικά, αλλά η καφετέρια είναι πιο "εύκολη" δουλειά.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

7 λεπτά πριν, dbrillis είπε

Δεν σου απαγορεύει κανενας τίποτα. Βαλε τα προϊόντα σου οσο πιστεύεις. 

Το ζουμί του θέματος εδω ειναι να μας πεις ποσο σου βγαινει το προιον, ποσο το πουλας και να σε κραξουμε. Επίσης να σε κραξουμε για το πως κάνεις τη δουλειά σου, "κλεισε το το ρημαδι" και τέτοια. 

 

Το 60% των προϊόντων μου έχει 30% κέρδος και πάλι όχι ακριβώς το υπόλοιπο 30 έχει 80% και ένα 10% έχει 130% χοντρικά τα νούμερα.. κράξε ελεύθερα.. φυσικά πάντα ισχύει το μπορείς να πουλάς όσο θες αλλά στην πραγματικότητα δεν γίνεται αυτο

Επεξ/σία από Ducatista
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μόλις τώρα, Ducatista είπε

Το 60% των προϊόντων μου έχει 30% κέρδος και πάλι όχι ακριβώς το υπόλοιπο 30 έχει 80% και ένα 10% έχει 130% χοντρικά τα νούμερα.. κράξε ελεύθερα

Μου ειναι παντελώς αδιαφορο. 

Αυτα πες τα στον ts, πες του και τα προϊόντα, να ανοιξει ενα καινούργιο θεμα με αλλους θεωρητικους να λενε "αλήθειες". 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1 λεπτό πριν, dbrillis είπε

Μου ειναι παντελώς αδιαφορο. 

Αυτα πες τα στον ts, πες του και τα προϊόντα, να ανοιξει ενα καινούργιο θεμα με αλλους θεωρητικους να λενε "αλήθειες". 

 Νόμιζα ότι με ρώτησες

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1 λεπτό πριν, Ducatista είπε

 Νόμιζα ότι με ρώτησες

απαντησα σε ενα σχόλιο σου και σου ειπα πουλά ότι θες, οσο θες. 

Στο δεύτερο σκέλος της απάντησης μου σου εξήγησα και το προς τα που τραβαει το θέμα. Σε αυτο απάντησες. Το οποίο δεν ηταν ακριβώς ερώτηση. Βέβαια και η απάντηση σου δεν ηταν ακριβώς απάντηση γιατι δεν ειπες τον τύπο της επιχείρησης και τα προϊόντα που πουλας 😉

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...