Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Anastazio είπε

Δε μπορω να θυμηθω την τελευταια φορα που εφαγα απο εξω γυρο και ειπα οτι ηταν γαματος, σιγουρα παει δεκαετια, το προβλημα ομως στο θρεντ ειναι η τιμη, ξερω ελαχιστους που γινανε "πλουσιοι" απο τα σουβλακια και αυτο δε συνεβει τωρα που εφτασε τα 5 ευρω αλλα οταν ο ελληνας μπορουσε να καταναλωσει και κοστιζε 2, ιδως στην επαρχια επιχειρηματιας εστιασης ειναι συνηθως no lifer χτισμενος μεσα στο μαγαζι, το προβλημα με την τιμη προεκυψε μετα το update στην ελλαδα 2.0 καθως το "κοστος" μετακυλιστηκε στον πελατη ενω το παραγωγικο-αναπτυξιακο μοντελο της χωρας παρεμενει σε beta καμια 40ρια χρονια.

ελάχιστοι που γίνανε πλούσιοι? ξέρω πολλούς που κυκλοφορούν με αυτοκινητάρες και έχουν χτίσει και σπίτια και έχουν μια άνεση και δεν ζουνε με το άγχος του βασικού.

• Like 1
  • Απαντ. 189
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.
1 minute ago, atypicalcoder said:

ελάχιστοι που γίνανε πλούσιοι? ξέρω πολλούς που κυκλοφορούν με αυτοκινητάρες και έχουν χτίσει και σπίτια και έχουν μια άνεση και δεν ζουνε με το άγχος του βασικού.

Ξερω ισως περισσοτερους που δεν κανανε τιποτα απο αυτα και αρκετους που κλεισαν, αλλα και παλι δεν ειναι κακο να βγαζει κανεις χρηματα, αυτος που πληρωνεται βασικο παιρνει και τα αναλογα μικρα ρισκα, το προβλημα ειναι γιατι το νουμερο του βασικου ειναι τετοιο που δε μπορει ευκολα να πληρωσει ενα σουβλακι. Αν με κατανοεις.

Δημοσ.
12 minutes ago, atypicalcoder said:

Αυτό που μερικοί είναι με το μέρος των σουβλατζίδικων και μόνο κακομοίρηδες δεν τους έχουν βγάλει που με το ζόρι επιβιώνουν, με ξεπερνά.

Προφανώς και βγάζουν λεφτά αλλιώς δεν θα είχαμε γεμίσει τέτοια μαγαζία. Και αυτό που λέτε ότι κλείνουν νονστοπ, λολ, προφανώς γιατί είναι γνωστό το "κόλπο" που φεσώνουν φπα και ξανά άλλο.

Πες μας πως φεσωνουν το ΦΠΑ ρε φίλε, να το κάνουμε και εμείς.

• Like 5
Δημοσ.
1 hour ago, Arkin said:

Μαλλον εδω ειμαστε εκτος αν ο πληθωρισμος ισχυει μονο στα προΪοντα που αγοραζουμε και οχι στους μισθους που ειναι στον πατο.

https://www.taxheaven.gr/news/58930/ti-shmainei-aisxrokerdeia

Και οι μισθοί ανεβήκανε  (μικτά είναι αυτά )

Το αλεύρι πχ πριν την Ουκρανία το αγόραζες 0.49 το κιλό, τώρα επιτέλους έχει πάει πάλι κοντά στα 0.52

Δεν νομίζω πως ισχύει το ότι οι μισθοί δεν αλλάξανε

Screenshot_1.png

17 minutes ago, atypicalcoder said:

Αυτό που μερικοί είναι με το μέρος των σουβλατζίδικων και μόνο κακομοίρηδες δεν τους έχουν βγάλει που με το ζόρι επιβιώνουν, με ξεπερνά.

Προφανώς και βγάζουν λεφτά αλλιώς δεν θα είχαμε γεμίσει τέτοια μαγαζία. Και αυτό που λέτε ότι κλείνουν νονστοπ, λολ, προφανώς γιατί είναι γνωστό το "κόλπο" που φεσώνουν φπα και ξανά άλλο.

Το περίεργο είναι πως όλοι αυτοί που ξέρουν τα κόλπα και που ξέρουν και πόσα λεφτά βγάζουν δεν έχουν ανοίξει μερικά

• Like 2
Δημοσ.
Μόλις τώρα, sdikr είπε

Το αλεύρι πχ πριν την Ουκρανία το αγόραζες 0.49 το κιλό, τώρα επιτέλους έχει πάει πάλι κοντά στα 0.52

Screenshot_1.png

Ναι οι μισθοι ανεβηκαν ενα 40% πανω ειπα 50% αλλα τελικα ειναι ακομα χειροτερα τα πραγματα και κατι πιτογυρα καφεδες ψωμια ανεβηκαν 6-7 φορες πανω. Ο πρωτογενης τομεας ειναι στον πατο για αυτο εχουν αρχισει να τα παρατανε αρκετοι αγροτες/κτηνοτροφοι γιατι εχουμε κανει πλουσιους εμπορους μεσιτες που το παιζουν μαγκες με τη δικη μας τη δουλεια. Αν ηταν ο βασικος μισθος 2 χιλιαριακα να πεις ενα 4-5 φορες πανω απο το 2000 θα λεγαμε οκ ανεβηκαν 6-7 φορες τα προϊοντα αλλα εχουμε και 5 φορες πανω μισθο. Για την ωρα εχουμε 40% πανω μισθους 3-4 φορες παραπανω ενοικια απο τοτε και 6-7 φορες παραπανω ακριβα προϊοντα. 

• Like 2
Δημοσ.
10 λεπτά πριν, sdikr είπε

Screenshot_1.png

Το περίεργο είναι πως όλοι αυτοί που ξέρουν τα κόλπα και που ξέρουν και πόσα λεφτά βγάζουν δεν έχουν ανοίξει μερικά

Δεν ξέρω τι λένε τα στατιστικά σου και πόσο άνετοι πια είναι αυτοί με τον κατώτατο αλλά θα σου πω, από πρώτο χέρι, για μένα. Ο μισθός μου, ο οποίος δεν ήταν ποτέ ο κατώτατος, μειώθηκε (κοινή συναινέσει) την περίοδο της κρίσης (το "βάλτε ένα χεράκι" που λένε) και ακόμα δεν έχει ανακάμψει τελείως από τη μείωση.

Προφανώς είναι επιλογή μου το ότι δεν έριξα πέντε φάσκελα να ψαχτώ αλλού, αλλά η πραγματικότητα είναι ότι σήμερα μπορώ να αγοράσω ΠΟΛΥ λιγότερα σουβλάκια από παλιά.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 λεπτά πριν, haris_216 είπε

Δεν ξέρω τι λένε τα στατιστικά σου και πόσο άνετοι πια είναι αυτοί με τον κατώτατο αλλά θα σου πω, από πρώτο χέρι, για μένα. Ο μισθός μου, ο οποίος δεν ήταν ποτέ ο κατώτατος, μειώθηκε (κοινή συναινέσει) την περίοδο της κρίσης (το "βάλτε ένα χεράκι" που λένε) και ακόμα δεν έχει ανακάμψει τελείως από τη μείωση.

Προφανώς είναι επιλογή μου το ότι δεν έριξα πέντε φάσκελα να ψαχτώ αλλού, αλλά η πραγματικότητα είναι ότι σήμερα μπορώ να αγοράσω ΠΟΛΥ λιγότερα σουβλάκια από παλιά.

το πρόβλημα δεν είναι ότι αγοράζουμε πολύ λιγότερα σουβλάκια. ποιος νοιάζεται στην τελική. το θέμα είναι ότι αγοράζουμε πολύ λιγότερα είδη πρώτης ανάγκης.

32 λεπτά πριν, Anastazio είπε

Ξερω ισως περισσοτερους που δεν κανανε τιποτα απο αυτα και αρκετους που κλεισαν, αλλα και παλι δεν ειναι κακο να βγαζει κανεις χρηματα, αυτος που πληρωνεται βασικο παιρνει και τα αναλογα μικρα ρισκα, το προβλημα ειναι γιατι το νουμερο του βασικου ειναι τετοιο που δε μπορει ευκολα να πληρωσει ενα σουβλακι. Αν με κατανοεις.

Εγώ θα το ξαναπώ. Όλο δικαιολογίες "ρίσκο επιχειρηματία, πόλεμοι, κόβιντ" μπλα μπλα και η κλάψα δεν έχει τελειωμό. Όλοι κλαίγονται και όλοι με τεσλα, iphone, είναι. Αν είναι έτσι γιατί παραμένουν στον χώρο της εστίασης? γιατί δεν βάζουν λουκέτο? γιατί ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΓΛΥΚΟ ΤΟ ΜΕΛΙΙΙΙΙ.

Επεξ/σία από atypicalcoder
  • Like 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, atypicalcoder είπε

το πρόβλημα δεν είναι ότι αγοράζουμε πολύ λιγότερα σουβλάκια. ποιος νοιάζεται στην τελική. το θέμα είναι ότι αγοράζουμε πολύ λιγότερα είδη πρώτης ανάγκης.

Προφανώς το βασικό είναι αυτό που λες. Απλά το νήμα αφορά τα σουβλάκια και όχι γενικότερα την αγοραστική δύναμη, γι' αυτό και επικεντρώθηκα εκεί.

Εννοείται πως όταν είπα ότι μπορώ να αγοράσω λιγότερα σουβλάκια εννοούσα με βάση τους απόλυτους αριθμούς. Αν συνυπολογίσω το θέμα της αγοραστικής δύναμης τότε είμαστε για να ανέβουμε ταράτσα και......

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 λεπτά πριν, haris_216 είπε

Προφανώς το βασικό είναι αυτό που λες. Απλά το νήμα αφορά τα σουβλάκια και όχι γενικότερα την αγοραστική δύναμη, γι' αυτό και επικεντρώθηκα εκεί.

Εννοείται πως όταν είπα ότι μπορώ να αγοράσω λιγότερα σουβλάκια εννοούσα με βάση τους απόλυτους αριθμούς. Αν συνυπολογίσω το θέμα της αγοραστικής δύναμης τότε είμαστε για να ανέβουμε ταράτσα και......

ναι το ποιντ μου είναι ότι άμα τα άλλα ήταν νορμαλ προσωπικά δεν θα με ένοιαζε καθόλου τι γίνεται με τα σουβλάκια. ούτως η άλλως τα έχω σταματήσει. 2 φορές το μήνα κι αν. Και προφανώς 1 όχι 2 όπως παλιά. Οπότε με τις εξυπνάδες και τις κουτοπονηριές τους από μένα έχουν χάσει σίγουρα. ας πάρουν εκεί τα 3.5ευρώ*2~ το μήνα, από τα 2χ,3χ που έπαιρνα πριν 3-4 χρόνια.

Επεξ/σία από atypicalcoder
  • Like 2
Δημοσ.

Οι μισθοί ανεβήκανε ένα τσικ και ο πληθωρισμός ένα "τσααααακ στη μέση " 

Αλλά πώς φτάσαμε από το πιτογυρο στην ελστατ;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Όποιος είναι έξω από τον χορό, πολλά τραγούδια ξέρει. 

Η πλειοψηφία των σουβλατζίδικων φυτοζωεί, ή αφήνει ένα πενιχρό κέρδος στον ιδιοκτήτη. 

Ξέρω περιπτώσεις που μπαίνουν και μέσα. 

Και θα πεταχτεί και το εξυπνοπούλι "άμα μπαίνει μέσα, γιατί δεν το κλείνει".

Γιατί πολύ απλά, δεν ξέρουν να κάνουν κάτι άλλο, κάτι διαφορετικό στη ζωή τους. Γιατί επένδυσαν κάποτε, ψυχή τε και σώματι σε αυτό το μαγαζάκι. Γιατί η ζωή τους είναι εκεί πάνω στην κάφτρα. 

Μετά υπάρχουν τα σουβλατζίδικα, που εξυπηρετούν δύο σκοπούς, σουβλάκι και πλυντήριο και τέλος, κάποια μεγάλα, σαν αυτό που έχω στη Πανόρμου, που κόβει καμιά εφτακοριά αποδείξεις την ημέρα, αλλά ξέρετε κάτι; 

Έχει 25 30 40 άτομα προσωπικό. 

Άρα, ούτε αυτός βγάζει σοβαρό κέρδος.

Μπορείτε εσείς να συνεχίζετε να πιστεύετε ότι αισχροκερδούν εις βάρος μας. 

Επεξ/σία από Rebelos2018
  • Like 5
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
20 hours ago, StamTheMan said:

Εγω ας πουμε δεν βαζω πατατες στην πιτα,γιατι πρεπει να πληρωνω ιδια λεφτα;
Αφου δεν θελω να τις αγοράσω.

Δεν πάει έτσι μπρόσκι μου. Σου λέει το μαγαζί, το προϊόν "πίτα-γύρος/σουβλάκι" κοστίζει 4€ και περιλαμβάνει πίτα, γύρο, πατάτες, κρεμμυδι, ντομάτα, μουστάρδα π.χ. Τα 4€ είναι η default minimum τιμή. Δεν αγοράζεις κρέπες που επιλέγεις τα υλικά. Και είναι λογικό. Είναι σαν να πας να αγοράσεις ένα κινητό και να πεις: Εεπ εγώ δεν θέλω τη συσκευασία, το καλώδιο και το φορτιστή, θέλω σκέτη τη συσκευή, να αφαιρεθούν από την τιμή παρακαλώ! (καλά δεν είναι 2010 τι φορτιστή λέμε τώρα...😄)

Μου θύμισες το ανέκδοτο με το ξενοδοχείο και την πισίνα. 500 ευρώ για δύο μέρες γιατί;; Ε μα είναι και η πισίνα κύριε. Μα δεν τη χρησιμοποίησα. Ε μα εκεί ήταν να τη χρησιμοποιούσατε κτλ.

Επεξ/σία από whoever81
Δημοσ.
5 ώρες πριν, sdikr είπε

Τόσο βάζουν εδώ σε μερικά γυράδικα στο ένα!

Πάντως ενα είναι το σίγουρο,   όσοι ανοίξανε γυράδικο γιατί νομίσανε πως θα μπιπ στο χρήμα γιατί θα το πουλάνε πιο φθηνά απο όλους, το κλείσανε πολύ γρήγορα

Πολλοί επίσης τα κλείνουν γιατί δεν έχουν ιδέα από αρχές υγιεινής και ασφάλειας τροφίμων.  Έχω μπει σε γυροπωλεία που αηδίασα. Οι χώροι των γυράδικων και οι υπάλληλοι πρέπει να λάμπουν. Δεν θέλω να παραγγέλνω από μαγαζιά που δεν έχω μπει πρώτα μέσα να δω την κατάσταση του χώρου και την οργάνωση των εργαζομένων.

Υπάρχουν καταστήματα που δεν πατάει ψυχή από την περιοχή τους (RED FLAG🚩) αλλά στέλνουν πολλές παραγγελίες στην άλλη άκρη της πόλης!

Επίσης προτιμώ γυράδικα με υπαλλήλους γυναίκες! Οι άνδρες συνήθως είναι πιο άμπαλοι και πιο βρωμιάριδες! Οι γυναίκες στην τάξη και στην καθαριότητα από την φύση τους είναι πολλά levels πάνω.

• Like 2
  • Thanks 1
  • Sad 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 minutes ago, NiKoSmile said:

Επίσης προτιμώ γυράδικα με υπαλλήλους γυναίκες! Οι άνδρες συνήθως είναι πιο άμπαλοι και πιο βρωμιάριδες! Οι γυναίκες στην τάξη και στην καθαριότητα από την φύση τους είναι πολλά levels πάνω.

Δεν διαφωνώ αλλά δεν έχω δει ποτέ γυράδικο με μόνο γυναίκες υπαλλήλους. Καλά ειδικά στις ψησταριές και τους κόφτες ποτέ γυναίκα νομίζω. Ταμείο και σερβιτόρες συνήθως.

Επεξ/σία από whoever81
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...