Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εβλέπα ένα video που ανέβηκε στο youtube χθες, όπου υποστήριζαν ότι το σουβλάκι, αν έχει σωστή πρώτη ύλη, δεν είναι ακριβό στα 3.80.

Από κάτω τα σχόλια είχαν μοιραστεί. 

Γνώμη μου, ok, ακριβεια παντού και σε πρώτες ύλες ή ρεύμα. Όμως δε δικαιολογείται τόσο μεγάλη αύξηση. Και ούτε έχουν αυξήσει τους μισθούς στους εργαζομένους τους. Ισως 3 - 3.20 να ήταν μια πιο λογική τιμή που θα ενσωμάτωνε και τις αυξήσεις. Περισσότερο η εστίαση, το μόνο που "πιάνει" στην Ελλάδα, δουλεύει σαν καρτέλ. 

Προσωπικά έχω να αγοράσω απ'έξω κανένα δίμηνο, και δε θα με ένοιαζε αν έκλειναν όλοι όσοι ανέβασαν σε ένα βράδυ τις τιμές.

Τι πιστεύετε; 

 

  • Like 6
  • Απαντ. 189
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τα πάντα ειναι ακριβά, οποτε πλέον πάνε και στο φαγητό που ειναι πιο φθηνό. Σου λέει αντι να πας σε μια ταβέρνα να πληρωσεις 15 ευρω το λιγοτερο το άτομο, με 2 σουβλάκια στα 8 ευρώ εισαι μια χαρά.

Ξεφτυλα ειναι να κάνει 3.80 του σουβλάκι, αλλά thats it, πολεμος Ουκρανια και ένα σκασμο φθηνές δικαιολογίες. Αμα η ντομάτα ειναι 2.12 το κιλό και 1 αγγουρι έχει φθάσει να κοστιζει 0.80, υπάρχει σοβαρό θέμα.

 

Επεξ/σία από pontez2
  • Like 9
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, pontez2 είπε

Τα πάντα ειναι ακριβά, οποτε πλέον πάνε και στο φαγητό που ειναι πιο φθηνό. Σου λέει αντι να πας σε μια ταβέρνα να πληρωσεις 15 ευρω το λιγοτερο το άτομο, με 2 σουβλάκια στα 8 ευρώ εισαι μια χαρά.

Ξεφτυλα ειναι να κάνει 3.80 του σουβλάκι, αλλά thats it, πολεμος Ουκρανια και ένα σκασμο φθηνές δικαιολογίες. Αμα η ντομάτα ειναι 2.12 το κιλό και 1 αγγουρι έχει φθάσει να κοστιζει 0.80, υπάρχει σοβαρό θέμα.

 

Εσύ - ή όποιος έχει εργοδότη - πήρες δηλαδή αύξηση; Όποιος μπορεί να μετακυλίει τις αυξήσεις, το κάνει και μάλιστα με το (πολύ) παραπάνω. Ακριβός καφές, τι να κάνουμε. Ακριβό σουβλάκι, ε εντάξει. Ακριβή βενζίνη, ε το ξέραμε. Ακριβά νοικια, τι να κάνουμε. 

  • Like 9
Δημοσ.
16 λεπτά πριν, satsok2 είπε

Εβλέπα ένα video που ανέβηκε στο youtube χθες, όπου υποστήριζαν ότι το σουβλάκι, αν έχει σωστή πρώτη ύλη, δεν είναι ακριβό στα 3.80.

Από κάτω τα σχόλια είχαν μοιραστεί. 

Γνώμη μου, ok, ακριβεια παντού και σε πρώτες ύλες ή ρεύμα. Όμως δε δικαιολογείται τόσο μεγάλη αύξηση. Και ούτε έχουν αυξήσει τους μισθούς στους εργαζομένους τους. Ισως 3 - 3.20 να ήταν μια πιο λογική τιμή που θα ενσωμάτωνε και τις αυξήσεις. Περισσότερο η εστίαση, το μόνο που "πιάνει" στην Ελλάδα, δουλεύει σαν καρτέλ. 

Μονο στην Ελλαδα εχει καρτελ και κανενας δεν κανει τιποτα. Ειμαστε η Κολομβια της Ευρωπης.
Κονομανε οι ιδιοκτητες σουβλατζιδικου και οι αλλοι πεινανε.

16 λεπτά πριν, satsok2 είπε

Προσωπικά έχω να αγοράσω απ'έξω κανένα δίμηνο, και δε θα με ένοιαζε αν έκλειναν όλοι όσοι ανέβασαν σε ένα βράδυ τις τιμές.

Εγω θελω να κλεισουν ολοι οσοι δεν πουλανε το σουβλακι σε τιμη κατω του κοστους.
Να κλεισει και η apple που τα iphone κοστιζουν 95 $ και τα πουλαει 1000 $.

  • Like 2
  • Confused 4
  • Haha 2
Δημοσ.

Οι οποιες αυξησεις έχουν δωθει ως τωρα ειναι γνωστο πως αποτελουν ψιχουλα. Δεν λέω καν για τον πληθωρισμο ή τη σχέση μισθων ακριβειας. Προφανως ομως η πλειοψηφία δεν έχει οικονομικο προβλημα, οποτε ολα καλά. 

Παντως δεν κονομάνε οι ιδιοκτητες σουβλατζιδικων. Οποιος δινει σουβλάκι πλέον με 2 ευρω πχ, απλά δε βγαινει, θα κλεισει αργά ή γρηγορα. Απο τις εισαγωγές ειναι το προβλημα, τα ρευματα, οι φοροι και ολα τα γνωστά που ειναι πολυ αυξημένα.

 

  • Like 2
Δημοσ.

Αν μπορεί να πει κάποιος οτι το συνολικο μηνιαιο κοστος για ενα μικρομεσαιο σουβλατζιδικο ειναι 10000/μηνα (που πιστευω καπου εκει θα ειναι), θα πρεπει να πουλαει πανω απο 3000 σουβλακια το μηνα απλα για τα εξοδα του.Τωρα που το σκεφτομαι δεν ειναι τυχαιο που ανοιγοκλεινουν τα σουβλατζιδικα συνεχεια... ειναι τραγικο.

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, dbrillis είπε

Μονο στην Ελλαδα εχει καρτελ και κανενας δεν κανει τιποτα. Ειμαστε η Κολομβια της Ευρωπης.
Κονομανε οι ιδιοκτητες σουβλατζιδικου και οι αλλοι πεινανε.

Εγω θελω να κλεισουν ολοι οσοι δεν πουλανε το σουβλακι σε τιμη κατω του κοστους.
Να κλεισει και η apple που τα iphone κοστιζουν 95 $ και τα πουλαει 1000 $.

To thread έχει σαν θέμα ποιά είναι η σωστή τιμή.

Το πρόβλημα επίσης , αν το δεις έτσι , είναι ότι ο κόσμος πάει στο γιατρό και κάνει παζάρια. Θέλει να πληρώσει 10ε ή 20ε για βεβαίωση για δίπλωμα κ.ο.κ.

1 λεπτό πριν, giokol είπε

Αν μπορεί να πει κάποιος οτι το συνολικο μηνιαιο κοστος για ενα μικρομεσαιο σουβλατζιδικο ειναι 10000/μηνα (που πιστευω καπου εκει θα ειναι), θα πρεπει να πουλαει πανω απο 3000 σουβλακια το μηνα απλα για τα εξοδα του.Τωρα που το σκεφτομαι δεν ειναι τυχαιο που ανοιγοκλεινουν τα σουβλατζιδικα συνεχεια... ειναι τραγικο.

Το πρόβλημα στην Ελλάδα είναι ότι μόνο ο καφές, το σουβλάκι, οι νυχούδες είναι ο πυλώνας της οικονομίας.

Και όλοι ονειρεύονται μια καφετέρια και ένα νυχάδικο για να ζήσουν.

  • Like 5
Δημοσ.
31 λεπτά πριν, satsok2 είπε

ok, ακριβεια παντού και σε πρώτες ύλες ή ρεύμα

To γράφεις σαν να μην ειναι κάτι το σπουδαίο... Όλα έχουν ανέβει, από τα σιτηρά λόγο πολέμου, το κρέας μέχρι και ρεύμα/αέριο που πήγανε στον Θεό.

Εκτός αυτού, όπως και σε κάθε επιχείρηση προφανώς ο μαγαζάτορας προσπαθεί να βγάλει το μέγιστο κέρδος. Δεν μπήκε κανείς σε διαδικασία να επενδύσει και να ρισκάρει ανοίγοντας μαγαζί, για να την βγάζει απλά τσίμα τσίμα κάθε μήνα για να διατηρήσει χαμηλά τις τιμές.

Τέλος, αυτές οι κουβέντες δεν έχουν νόημα. Το πρόβλημα δεν είναι απαραίτητα το πως υπάρχει αύξηση σε όλα, το πρόβλημα είναι ότι οι μισθοί μας παραμένουν σταθεροί.

  • Like 6
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
44 λεπτά πριν, satsok2 είπε

Τι πιστεύετε; 

Δεν ωφελεί κάπου η πίστη. Ανοίξτε ένα σουβλατζιδικο. 

Ενδεικτικά, από τα 3.80, τα 50 λεπτά είναι ο ΦΠΑ, 5 λεπτά πάνε σε προμήθεια τράπεζας και Δήμο, βάλε αναλογικά από 100 γρ πατατες/κρέας, πίτα (ή άλλο τυλιχτο) ότι άλλο σε σως, λαχανικό, πάγια έξοδα και κέρδος

Επεξ/σία από SabotazNic
  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν υπάρχει σωστή και λάθος τιμή. Σωστή είναι για τον σουβλατζή ότι το βολεύει για να μπορεί να επιβιώσει αξιοπρεπώς. Σωστή είναι για τον πελάτη το όσο το δυνατόν VFM στο φαγητό, δηλαδή μέγιστη ποιότητα και γεύση με το ελάχιστο κόστος. 

Επίσης, το ποσο πραγματικά είναι το κέρδος του σουβλατζη δεν πρόκειται να το μάθεις ποτέ. Αφενός πρέπει να έχεις ο ίδιος μαγαζί για να ξέρεις τιμές προμηθευτών για τα υλικά, χονδρεμποριο, κόστη κτλ. Αφετέρου, κανένας δεν θα σου πει ότι πχ μας κοστίζει 1 ευρώ αλλά το πουλαω 3.5, σιγά μην σου πει δηλαδή πόσο παραπάνω ανεβάζει την τιμή. Όλοι θα το παίξουν πως αυτό το κόστος είναι στον θεό και προσπαθούν να βγάλουν και αυτοί από την μύγα ξύγκι για να μην γίνουν κλέφτες. 

Επεξ/σία από mariosnik_
  • Like 5
Δημοσ.
50 λεπτά πριν, satsok2 είπε

Εβλέπα ένα video που ανέβηκε στο youtube χθες, όπου υποστήριζαν ότι το σουβλάκι, αν έχει σωστή πρώτη ύλη, δεν είναι ακριβό στα 3.80.

Από κάτω τα σχόλια είχαν μοιραστεί. 

Γνώμη μου, ok, ακριβεια παντού και σε πρώτες ύλες ή ρεύμα. Όμως δε δικαιολογείται τόσο μεγάλη αύξηση. Και ούτε έχουν αυξήσει τους μισθούς στους εργαζομένους τους. Ισως 3 - 3.20 να ήταν μια πιο λογική τιμή που θα ενσωμάτωνε και τις αυξήσεις. Περισσότερο η εστίαση, το μόνο που "πιάνει" στην Ελλάδα, δουλεύει σαν καρτέλ. 

Προσωπικά έχω να αγοράσω απ'έξω κανένα δίμηνο, και δε θα με ένοιαζε αν έκλειναν όλοι όσοι ανέβασαν σε ένα βράδυ τις τιμές.

Τι πιστεύετε; 

 

φλούτσου?:lol:

  • Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ας μπούμε σε mood παρασκευής πριν το 3ήμερο κιόλας.

Κατ αρχάς το οτι ανέβηκε η τιμή του κιλού σε κάποια προϊόντα δεν δικαιλογεί την τοσο μεγάλη αύξηση. 1 κιλο ντομάτες π.χ αν υπολογίσουμε οτι στο σουβλάκι μπαίνουν 3 φέτες ( ας πουμε 30 γραμμάρια ) τοτε μιλάμε για 30+ σουβλάκια. Αν η τιμή του κιλού έκανε 1,8 και πώρα πήγε 2,1 μιλάμε καθαρά για 0,01€ αύξηση. Do the math και με τα υπόλοιπα υλικά. Δεν δικαιολογούν την αύξηση 2+€.

Επίσης, έτσι να βάλω και το flame μεσα, η τιμή είναι στο κομπλέ. Όπως στην πιτσα σπέσιαλ πχ.

Αν δεν βάλεις κάποια υλικά ( πχ εγώ δεν βάζω πατάτες / κρεμμύδι ) δεν θα έπρεπε να ειναι πιο φτηνό ;

Επεξ/σία από Apokios
  • Like 14
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Θυμάμαι χαρακτηριστικά λίγο πριν την μετάβαση στο Euro, οτι με 1000δρχ, έπαιρνα 3 τυλιχτά που είχαν 900δρχ και με τις 100δρχ που περίσσευαν έπαιρνα και ένα αναψυκτικό. Με 3€ δηλαδή, όλα τα παραπάνω. Με το που πήγαμε στο euro, αμέσως το τυλιχτό πήγε στο 1.5€.

ΟΚ, έχουν περάσει 25 χρόνια απο τότε, οπότε χωρίς να εξετάσω το θέμα της τιμής, γενικότερα να θυμίσω οτι το τυλιχτό σουβλάκι και (ειδικά) τα καλαμάκια ήταν το πιο φθηνό φαγητό που μπορούσες να φας απ'εξω. Δεν είναι δυνατόν, το καλαμάκι (80γρ κρέας) να αγγίζει τα 3€, και το τυλιχτό πλέον να πηγαίνει προς τα 5€. Πλέον, προκύπτει πολύ σοβαρό ποσό, ειδικά αν μιλάμε για μια οικογένεια που θα τολμήσει να φάει σουβλάκια.

Επίσης, το ρεύμα τελευταία χρόνια, είναι ουσιαστικά (ο Μ.Ο) σε σταθερή τιμή. Πόσο έχουν αυξηθεί επίσης οι πρώτες ύλες σε αυτό το διάστημα, 100%; Γιατί απο το 2020 που το τυλιχτό είχε 2.2€, πλέον εκτοξεύτηκε στα 4€ και πάμε προς 5€; 

Η γνώμη μου είναι, πως απλά ο κλάδος ακολουθεί την γενικότερη τάση της ακρίβειας που επικρατεί παντού. Ο ένας, παρασέρνει τον άλλον στις αυξήσεις.

Επεξ/σία από Sorath
  • Like 13
  • Thanks 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, satsok2 είπε

Εβλέπα ένα video που ανέβηκε στο youtube χθες, όπου υποστήριζαν ότι το σουβλάκι, αν έχει σωστή πρώτη ύλη, δεν είναι ακριβό στα 3.80.

Από κάτω τα σχόλια είχαν μοιραστεί. 

Γνώμη μου, ok, ακριβεια παντού και σε πρώτες ύλες ή ρεύμα. Όμως δε δικαιολογείται τόσο μεγάλη αύξηση. Και ούτε έχουν αυξήσει τους μισθούς στους εργαζομένους τους. Ισως 3 - 3.20 να ήταν μια πιο λογική τιμή που θα ενσωμάτωνε και τις αυξήσεις. Περισσότερο η εστίαση, το μόνο που "πιάνει" στην Ελλάδα, δουλεύει σαν καρτέλ. 

Προσωπικά έχω να αγοράσω απ'έξω κανένα δίμηνο, και δε θα με ένοιαζε αν έκλειναν όλοι όσοι ανέβασαν σε ένα βράδυ τις τιμές.

Τι πιστεύετε; 

 

Αυτό που πληρώνεις αγοράζοντας ένα  σουβλάκι είναι εκτός απο το κόστος του σουβλακίου είναι και όλα τα άλλα του καταστήματος,ενοίκιο,εφορία,νερό ,ρευμα,τηλεφωνο,εργατικά κλπ κλπ κλπ .

  • Like 8
  • Thanks 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...